Голям корупционен скандал с вицеканцлера разтърси Австрия

Управляващата коалиция в страната е пред разпад. Очаква Себастиан Курц да обяви край на съвместната работа със Щрахе

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А у нас всеки ден има корупционни скандали, а никой не излиза да протестира, не народ а мърша.

Разбира се ,че този Щрахе е постъпил твърде глупаво,като е разговарял съвсем непедпазливо с някаква си рускоговоряща латвийка,при това на градус.Може би е забравил,а може би изобщо не е помислил ,че в политиката сега гадостите и мръсните номера са редовно явление и винаги трябва да внимава.Забравил е че за сериозни неща не може да се говори безотговорно!Това си е традиционен капан!Но в същото време това е опасна игра!Вижте какво казват руснаците по този повод -"на каждую хитрую жопу найдется свой болт с винтом!"

И Цветанов така изгоре.

В Австрия дда, но не и българите. ТРАЙКАТЕ СИ КАТО по време на ТУРСКОТО ПРИСЪСТВИЕ. Групировката ГЕРБ е сбор от червени мафиоти и мутри, милиционери, ДС ченгета и слуги, правещи се на демократи !!! А мутрата комунист Бойко Борисов е ИПОНец, бивш СИКаджия и пазвантин ! Бива бива, ама това си е направо смрад и тотално мазало, разпад на държавността и правораздавателната система на ента степен. По-нататък може да е само АДЪТ !

фашистите са най-голямото зло, не изпитват емпатия и нямат морал. фашистките боклуци - в затвора.

Тия само за един запис и отиват на предсрочни избори. У нас цял небостъргач построиха абсолютно незаконно на най-високото място в София и пак се появяват най-безсрамно всеки ден по собствените им медии, наричани пеевски да се оправдават колко са морални и честни. Все едно някой им подхвърля апартаментите и им пренася мебелите тайно. Бг цирк.

Е това че се води нациоанлист не значи че няма да прави далавери.Може да се по твърди с емигрантите но крадене нищо не са обещавали.

:) Сетих се за още една забавна история от славния български преход: Декември, 2010 г. Повече от 30 депутати вчера избягаха от работа, подмамени от ... на фирма да получат като подарък скъп мобилен телефон "Верту"... Лакомията на политиците край и насищане няма.

Мога да се обзаложа, че шаситата на БМВ ще се правят в Шумен", каза в Стара Загора премиерът Бойко Борисов. Разговорите му в индустриалната зона на града бяха предавани на живо през фейсбук страницата му. Заедно с кмета Живко Тодоров (ГЕРБ) Борисов посети територията на бившия Азотно-торов завод и обеща, че следващата седмица Министерският съвет ще отпусне около 500 хил. лв. за откупуване на частните улици на територията на завода. Там бизнес дейност развиват 80 компании. Проблемът е, че дълги години липсва инфраструктура, защото собственикът им е фалирал. "Тук работят 900 души и не могат да правят реален бизнес. В Пловдив вече няма терени. В Шумен всички терени са изкупени за заводи. А тук държите 1500 декара и заради това, че са частни улиците, инвеститори не могат да дойдат", каза Борисов.

Че кой ще работи, ако направят завод на БМВ ?! Те шуменци се изнесоха във Варна. Някога по социализма Шумен беше един от градовете в България с население над 100 хил. души … Повечето се изнесоха и напълниха Варна … Другият над 100хил. град, който Варна ликвидира бе Добрич …

или се прави, че не знае, че Фолксваген отлага решението си. И разбира се, няма да го чуете от неговата УСТА. Не ви ли писна да му се подлагате и да тиражирате непрестанните му глупости на тоя????? Толкова се е преработил завалията барабар със съдружниците си, ама за себе си, че телесата им се тресът, имотите си незнаят както и мангизите. Борбата на Тиквун за оставане на власт е комична. ПР акцийките му са трагични. А самият той е за съжаление. Да откраднеш милиарди и да полудееш накрая. Това е Божието наказание. ГЕРБ предостатъчно ни прецакаха, направо ни изработиха и ни извозиха. Не се плаши от БСП, там шефовете идват и си отиват, ама ГЕРБ без Борисов и г-н докторанта - физкултурник излита в небитието. Никъде не е казано, че като изритаме ГЕРБ на политическото бунище, БСП щяла да дойде на власт. Я колко партии има - с лопата да ги ринеш! Това да не ти е ЦСКА и Левски. Мислиш първосигнално в черно - бяло, като от епохата на Априлския пленум...

който се е заиграл с рускинки, все е изгорял.

навремето и батето го снимаха и записаха като купуваше игрите, ама нали си е от нашите, казахме че няма такова нещо!

щрахе е подал оставка, друг от партията го сменя на поста му. новото правителство получава подкрепа - вот на доверие/недоверие и австрия не затъва в хаос. грешката на щрахе е, че не е уреждал сделките си чрез лобисти, както е прието да се прикриват подкупите в политиката, а е попаднал в предаване от вида "скрита камера".

Много хитро видео - знаели са че Рене Бенко спонсорира партията на Щрахе и ще купи вестник Kronen Zeitung и са спретнали запой с кур8и. Питам се защо Щрахе се е вързал за племенничката на руски олигарх.

Когато са на власт от няколко години си мислят, че държат оня за шлифера и са недосегаеми. Като в сън са около 4 сутринта, най-дълбок и най-уязвим. Докато не им пратят специалист по скритите камери, просто елементарно.

Тцъ. Тове е правено преди изборите през 2017 г. Тогава още не бяха на власт.

Хайнц-Кристиян Щрахе призна също, че на разговора във вилата в Ибиса през 2017 г. е бил пиян и се е правил на мъжкар като глупов тийнейджър, за което се извинява на всички, които са се почуствали разочаровани и наранени. "Беше глупаво, беше безотговорно и беше грешка", допълни той и помоли жена си да му прости.

Аааа така видя две руски кур8и и се напорка като свиня

Тия работи може да минат пред цацарата, но тоя ще го отнесе яко.

Пишете ги тия работи бе..... Сега гледат в Курц .....ще подаде ли оставка на правителството.

Забавна история. Типична за демокраДцията в Европа. В нашите, в немските и австрийските конституци и закони пише, че никой не може да бъде записван и сниман без неговото изрично съгласие. В нашите, в немските и австрийските конституци и закони пише, че разпространяването на факти, уронващи престижа е наказуемо, че е клевета и т.н. - независимо от това, че фактите може и да са верни. Позовавайки се на незаконния характер на придобиване на фактите (запис, хакване, СРС и т.н.), властите на ВСИЧКИ страни от ЕС и САЩ отказват дори и да коментират документите от Уикилийкс, независимо от това, че те са достоверни - иначе що в САЩ осъдиха Менинг... Или пък както направиха Борисов с оня запис Ало Ваньо и Банов с онова "Ало, Банов съм"... За да се решат да направят подобни закононарушения, вкл. и провокацията (защото тази измама се класифицира като такава - както при случая на ВВС с Батето Славков), двете немски медии очевидно са се хванали на доста неприятна връзка с някои служби и политически формации. И забележете кога цъфва скандалът - непосредствено преди евроизборите, а записът е правен преди 2 години. Защо са го държали до сега? Не ми пука за Щрахе - той е нещо като австрийски Волен Сидеров. Но се замислете - същите тези медии, които очеизвадно нарушават законите, ни пеят нон-стоп колко лоши били онези, които разпространявали "фейкнюзовете", каква е свободата на словоти, как не трябва да се казва етноса на престъпниците или да се наричат ромите цигани (щото им се нарушават правата)... Както е казал народът - Халваджия за бозаджия!

Когато е свързано с корупция, законите са други. Не са го снимали със жена му, нали? И естествено точно сега пускат материала, преди избори. Поуката е, че като си политик ще трябва да пипаш внимателно.

Не, не са други. Иначе, досега и Борисов, Първанов, Банов и още много политици щяха да са в затвора.

40 годишен австрийски милиардер с неясен произход на начален капитал

Рене израства в скромни обстоятелства в тиролската столица Инсбрук. Бащата, чиито предци все още носят унгарското име Бенкьо, е бил градски служител, майката на учителката в детската градина. По време на гимназията си работи като асистент на разработчик на проекти - и в крайна сметка прекарва повече часове в своята компания и на строителни обекти, отколкото в класната стая. В резултат на това учителите оцениха работата си като "неоценена". Тъй като той вече не можеше да приеме матурата, тъй като австрийците наричат ​​Абитур, той хвърли училището на 17 години - на ужаса на баща си, който се надяваше, че синът му ще го поеме по-далеч, отколкото той самият. в Австрия на върха и по-малката му сестра Верена седи с Матура в преддверието си. През 1999 г., на 21-годишна възраст, Бенко става самостоятелно заето лице. С опита, който е придобил междувременно, той превръща тавана на жилища от епохата Кук в пентхауси. Бизнес моделът беше прост: той обеща на собствениците на жилища да инсталират асансьори. В замяна на това младият предприемач получи евтини или свободни тавани. Скоро след това той се срещна с първия си финансист, 29-годишния мултимилионер Карл Коварик, чието семейство някога е било собственост на мрежа от 134 бензиностанции в Австрия. Зет му беше купил един от мансардите на Бенко. Коварик инвестира 25 милиона евро в компанията на Бенко, след това наречена Имфофина. Той също отвори вратите на младежа в бреговете. Бизнесът набъбна и направи Бенко новия богат. Първият Ferrari, скъпите дрехи, демонстрация и пищност - накратко: начин на живот, който привлича вниманието. Беше късмет, че пенсиониран тиролски директор на Фолксбанк на име Хелмут Холцман разбра за Бенко. Той обедини консултативен съвет от по-възрастни мъже около него, включително бившия шеф на Bremer Landesbank, Peter Haßkamp (75), който има много опит в Австрия. Хаскамп е донесъл експерта по недвижими имоти Райнер де Бакере (71), някога член на управителния съвет на провинция Вестфалия. Оттогава насам Тиролският световен шампион по ски, Харти Уиърър (55), днес спортен организатор, съветва Бенко. Заедно, както казва Хаскамп, те „омекотяват” неговия начин на живот. Но Бенко все още е в самолета, те се срещат в Кицбюел, където Сигна спонсорира състезанието Ханенкамм или на сватбата на Тина Търнър. Всяка година през ноември той приканва 300 изискани гости към дегустацията на тиролски вина в Тьоргелен, в своя виенски клон, изискания дворец Хараш. В края на краищата сега той защитава личния си живот по-добре. За да се умилостиви съществуването му, той също е легализирал отношенията си с неговия швейцарски приятел Натали (30). Той има три деца от първия и втория си брак. Ферари остава предимно в гаража днес. Яхтата, която се намира на Средиземно море, ще бъде наемана, ако Бенко не организира събития за гост, като например панаир за недвижими имоти Mipim в Кан. Не бяха направени съкращения на самолета. Те се считат за незаменими, защото той има своя център на живот и работа в изолиран Инсбрук.

Е па у нас къде по-големи скандали се заформиха и няма ни един осъден. Тук таме по някоя оставка-преместване с цел замазване на учите.

През ноември 2018 г. придобиването на 49% от акциите на това дружество бе обявено от австрийското дружество за недвижими имоти и търговско дружество Signa Holding на тиролеца René Benko , като по този начин направи първата си инвестиция в медийния сектор и в бъдеще дял от 24,5% в Kronen Zeitung и Притежава 24.22% при куриера. [14] [15] На 22 март 2019 г. беше обявено, че на събранието на акционерите представителите на Funke Group са поискали "незабавното уволнение" на Christoph Dichand като главен редактор и издател

Едно е ясно Кронен Цайтунг е в руски ръце от началото на 2018г

Скандала е руски , и дир.бг е рубладжийски сайт.

по-скоро е либерален.

квичене на кравари ...голем кеф

Районният съд в Залцбург отхвърли обвинителния акт срещу 70-годишния бивш полковник от Бундесфера, заподозрян в шпионаж в полза на Русия, съобщава австрийският вестник "Ди кронен цайтунг". Така след два дни в ареста пенсионираният офицер, за когото се твърди, че е предавал секретна информация на Русия от 1992 г. насам, се завръща вкъщи. Според адвоката Михаел Хофер неговият клиентът никога не е имал достъп до такъв тип секретна информация и "не се възприема като шпионин". Съдът в Залцбург отхвърли молбата за задържането му под стража. Магистратът не вижда опасност от бягството или укриването на заподозрения: той е добре интегриран в обществото и има безупречно досие. Единствената мярка, която бе наложена спрямо него, е забрана за контакт с представители на тайни служби. В допълнение той е задължен да се явява всеки ден в полицията. В случай че наруши мерките, бившият офицер от австрийската армия ще бъде изправен пред арест.

Бундесверът е в Германия, а не в Австрия.

линк Кронен Цайтунг: ″България се управлява от мафията!″

"Кронен Цайтунг": 20 тысяч вооруженных ножами мусульман хотят попасть в Германию

Владимир Путин дал интервью австрийской газете «Нойе кронен-цайтунг»

За съжаление, освен, че мафията управлява, тя си купува и платени драскачи, които се опитват да оправдаят корупционните скандали в България. Ако България не получава пари от ЕС, ще фалира, защото голяма част от бизнеса е на хранилка, а извършва некачествена работа.

това е реална среща с руски олигарси които насаждат евроскептицизъм

от журналистите бе! Срещата е с подставено лице.

Някаква мнима рускиня си говори с някакъв политик, който напиянаглава и раздува приказки от 1001 нощ с идея да я ... безплатно. Само обещания и думи, а "голям скандал". В България къщи за тъщи, тераси колкото 3 апартамена, покупки на занижени цени, роднински назначения и само се разследва, което ще продължи 20 години с резултат "НЕ Е НЕЗАКОННО". Защото те са си гласували такива закони.

"Той е бил направен на испанския остров Ибиса още през юли 2017 г. - три месеца преди парламентарните избори в Австрия, които изведоха АПС до властта и направиха Щрахе втория човек в правителството." 1. Защо точно сега се пуска този запис, като е направен "още през юли 2017 г." ? 2. Явно са го сготвили, защото "стандартните" партии губят. 3. "Стандартните" партии инат право да ни хранят с гадни храни, да обявяват войни, да арестуват Джулиан Асанж или Иванчева. 4. А спомняте ли си, че предишният шеф на дясната партия в Австрия пък излетя от пътя с колата и умря. Бил се бил напил. А имаше страхотна популярност ..... 5. Всеки който се изправи срещу статуквото бива убит или отстранен по един или друг начин. Виж текста по-горе.

Штрахе е статуквото бе тикво недодялана.

това е жив пример за корупция на политик

гледах видеото - до Щрахе седнала рускиня облечена като кур8а пийват си пиенето и австриеца ги поучава какво да купят и кого да изгонят и през кое НПО да преведат парите

Добре е, че в България няма НПО-та и такива работи не се случват. А когато се случат, естенствено записите са фалшиви.

случи се с Радев

ватата пак в издънка свързана с подкупи и измами

и се излага единствено австриеца....обаче на теб ти се иска другото лица да е истински руснак. Това е вече нещо друго.

Само преди 10 години населението на България беше със 700 000 повече. Само след още 10 години България ще е около 6 милиона и с преобладаващо възрастно население. Пенсии няма да има кой да плаща. И тогава страната естествено ще се присъедини към Турция, защото турската икономика ще е навсякъде. В България доходите никога няма да стигнат европейските, защото инвеститорите търсят по-евтини разходи. Високи доходи могат да плащат и в родните си страни. Тоест високи доходи в България е равносилно на нула инвеститори. А нула инвеститори и нула икономика е равносилно на глад и мизерия. Славни времена за българите се задават.

И по повод на руския идиотизъм! Изгледайте видеото, но се дръжте здраво да не паднете от смях

Ей, това е то империя на злото - използва злото в човека и развращава поддаващите се. Така с един куршум два заека, хем може да влияе на политиката, хем и държавни поръчки си осигурява.

Боце строи магистрали само със собствени средтсва. Иначе звучиш като на партийно събрание преди 1989 г. :)) Вервай ми !!

Империята на злото е САЩ ! В случая нямат участие. Това е постановка на австрийските тайни служби чрез журналисти. В кухата ти кратуна обаче е пълно с руски шпиони !

Не разбрах как руски олигарх би могъл да помогне на австрийски политик да спечели изборите ,освен с пари?

Един по един ще окапят тия неонацисти ... голям родолюбец, пък на руснака му приседнал. В България сме същите, националисти с руски знамена ...

Ватата пак е разкрита! Ами вместо да се мъчите да разбивате други държави , не е ли по-лесно да уредите своята.

Е защо ли тая "руска следа" идва седмица след като австрийският президент ясно потвърди, че те са твърдо зад СП-2.? Кой идиот ще си съсипва съюзниците? Зад океана е нишката, евроизборите също са таргет. С една дума - с един куршум два заека.

Основното е обачем че това , което казва и за купуването на медии и за изхвърлянето а 3-4 неудобни журналисти и подмяната им с негови хора е автентично "Шрахе". Както и за общетвените поръчки, да не говорим за сумите, които с радост е приел за кампанията си, та дори казва на кой фонд да се преведат, И се кеффи, че за две седмици от 27 ще скочи на 32% за партията си.

На австрийците обаче, дори и корупцията им е като хората - не е поискал лично за себе си 5-10 % (както биха направили разните тук Б.о.к.о.в.ц.и, К.у.р.н.е.л.и.и, Р.а.д.а.н.о.в.ц.и. и т.н.), а за партията си - т.е. за общия интерес мисли човека.

А нашите прокурори се срещат в ЦУМ с разни криминални олигарси и последствия никакви !!!

Още един пример как обслужваме интересите на Газпром в България. Единствено ние не се интересуваме от газовото находище в Румъния , от където можем да получаваме газ значително по-евтин от руския газ

1 : Путин обвинява запада във фашизъм 2 : Хора на путин спонсорират партия създадена от членове на СС 3 : глупаците продължават да вярват на руската пропаганда въпреки очевидните факти.

Пропагандата не е измислена от Русия...

Затова Путин на сватба там отива, с австрииците добри връзки развива.

Дори и да изключим конкретния случай, руската пропаганда винаги подкрепя нацистките партии защото се надява така да разцепи и отслаби ЕС

същото иска и САЩ и Китай итн.- борба на противоположностите. Нарича се и борба на политики и икономики в съвременния глобален свят. А, и Франция иска да отслаби Германия - по същите причини ! Добре е преди да се постне етук и да се напрегнат 1-2 мозъчни гънки ! Иначе - смях !!:))

да обещаеш на служители на чужда мафиотска държава да им дадеш обществени поръчки. и то Във видео

20 г. и межди 200 и 300 стр. мотиви на съда не му мърдат.......ако беше в България :)))) Сега г-н Щрахе ще се зиправи пред медиите и ще каже, че това е политическа поръчка и предизборна манипулация....да, ако беше в България :))) От там нататък празнота и .... яка борба с корупцията !:))

Радев и БСП все още можат да направят референдум и да влезем в състава на РФ (Российская Федерация)

Голям скандал, оф мамо, ако беше тука всички щяха да се надпреварват да го поздравяват за подобно нещо и народа щеше още повече да го заобича, че е изнудил олигарха...

Я сега да отиде цацата да им каже че на такива записи не се обръща внимание както е в България, а даже се издигат във властта тези дето водят ''раследване'' ама незнаят за такива записи и всичко ще им се подреди като в ''правовата'' България - Ало Ваньо, ТИ си го избра и назначи.........

Старата любов ръжда не фаща! Справка Рибентроп Молотов!

и сега , както тогава не задълго тра любовта ...

Ватата пак е разкрита! Ами вместо да се мъчите да разбивате други държави , не е ли по-лесно да уредите своята.

Невероятен резил. Марешки лягаше и ставаше с тоя Щрахе, завалията. Ха сега викай неВолята.

До всички истински български русофили : Русия на Толстой , Чехов , Лермонтов , Пушкин, Достоевски и т.н. няма нищо общо с изродщината на Путин и олигарсите му ! Разберете , че всички страдаме от руската и дъщерната й българска мафия !

Литературата и изкуството са общочовешки ценности. Това няма нищо общо с русофилията. Изобщо не харесвам всякакви ''филии'', дори намазани с мас. -:)

днес има празник. опорката за днес - за всички проблеми на ЕС и САЩ са виновни мнимите роднини на руски олигарси.