Годеницата на Кашоги: За мен убийството на Джамал е най-нечовешкото

Хатидже Дженгиз критикува бездействието на международната общност по отношение на Саудитска Арабия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде са санкциите за СА?

Убийството на журналиста Джамал Кашоги беше извършено с цел то да се използва за атака срещу сегашните власти в Турция. Постоянни запитвания за безследно изчезналия някъде в Истанбул журналист, притежавал гражданство на САЩ и поданство на Саудитска Арабия, декларации на "Репортери без граница" и други рупори на свободата на медиите. Някаква вариация на случая "Скрипал", само че с много по-радикални цели...Нещата обаче се провалиха благодарение на турските специални служби, които не само са разгадали намеренията на саудитите, но и са документирали извършеното престъпление по неопровержим начин. Иначе случаят "Кашоги" съвсем не е прецедент. Достаъчно е да си спомним за начина, по който хората на проф. Александър Цанков убиват сваления на девети юни 1923 г. министър-председател Александър Стамболийски, разбира се, без знанието на Негово величество Цар Борис Трети, който по същото време по чиста случайност се оказва на заслужен отдих в резиденцията си в Чамкория (днешния Боровец).

Руслямистите отново не пропуснаха да намесят матушката си, че и дежурното за САЩ в опит да зашитават и оневиняват азиатската си кочина, при положение че в статията изобщо не става дума за нея.

а да си ислямист по-човешко ли е?

Напълно нормално за ислямския свят.

Не може да е "нормално" - но е обичайно.

С това убийство всичко лъсна с най-голямата си сила. Лицемерието на една корумпирана общност, на двуличието на едни фалшиви герои, за демагогията на "всички са равни пред закона". Единствено което ясно се видя е, че всичко е фалш и лични итреси. Както се казва: За кучета и котки може, а за прасета не може.

Наистина убийството му беше жестоко и подло, но беше предвидимо. Всички забравиха, че Кашоги отиде в посолството в Истамбул за да подаде документи да се ожени за годеницата си. Донякъде и тя има вина , Кашоги е мразен от родината си дисидент, и беше абсолютно предвидимо това , което стана. А Сащ имат бизнес за милярди със Саудитска арабия, който едва ли ще развалят заради един журналист.

Закономерно е човек, който пише милЯрди, да има такова "мнение". По този въпрос.

Kenn1111

Ако бяха обвинили руснаци за това.......кво чудо на санкции обвинения и......щеше да има а тук нали наши хора убийците и то доказано няма да ги закачаме.

Докато има нефт така ще е. Така ще е и докато свършат кинтите от нефта. След това ще видим.

Много елементарно, Уотсън, това, с "нефта" и "кинтите". Не че не е вярно.

Убийството е брутално и жестоко, но нищо особено. Но мълчанието и бездействието на "международната демократична общественост" е показателно лицемерно.

Когато гръмнат съветската вулва Явор Дачков, ще има повече сълзи, сигурен съм.

Сигурен съм, че ако ти го напраскам, ще ти тръгнат сълзите!!;))

Балкански

А аз не съм, щото не можеш да напраскаш вулва. Нужен е уй, с който ти не си оборудван по рождение.

Да живеят двойните стандарти! Който им изнася го съдят в Хага, който не могат го забравят. Арабина им дойде висока летва. Но ако това е най нечовешкото убийство на нашия век, какво е убийството на журналистката от Малта. В голям мащаб да погледнем хилядите екзекутирани от арабски терористи финансирани от кого?...... Бен ладен беше саудитец....Май невинни от тях няма.

Да си представим сега, че в руско посолство в Истанбул беше убит човек. Щеше да има олелия до Бога и лично Ссен Генов щеше да се възмути ...

Щяха да изпратят митотворци. А Русия щеше да бъде сакнцинирана. Консулите привикани, дипломатите експулсирани. Но нали делото е на аверите на САЩ. Всички си траят. И после сащ не жили терорист №1 в света?

Пффф...тази жена не разбира от дума! Чичо Дони каза,че е хубаво това което са направили...и всички се съгласиха и го приеха за нормално!

ico_all

Въпрос на гледна точка бе драги, а също така на стандарти- обикновено двойни.

Още ли му е годеница и коя подред?

Нечовешко ама ей го на, Дончу каза, че всичко е точно. Не е проблем, че го убили, разфасовали и изгорили, а че ги хванали. Ама няма проблем.

И как става така, че СА, която е средновековен шариатски халифат - там няма избори-мизбори, секат глави на мегданя повече от ИД, жените са в чувал, разпространяване на християнството е забранено със смърт... е "демократична", пък светска Сирия е "диктаторска"? А?

Сега като каза жените, та се замислих. Защо мачкат европейците с истанбулската конвенция, при положение, че европа е мястото с най добро отношение към тях. Защо не се пробват в арабския свят. Там правата на жените и различните в по добро състояние ли са? В Дубай видях в метрото отделни вагони за мъже и за жени, ама дотам. А пък дубай е толкова малък, че е като бяла лястовица, не влияе на общата статистика. Оная тунберг и тя ми дошла в цивилизования свят да рИве за екология. Я да пробва в китай, турция, че даже в сащ, ама извън сградата на оон. Да пробва с истинските замърсители, ама ще и набият канчето и кукловодите й това го знаят много добре.

Жените съвсем доскоро нямаха лични документи. Точно като добитък.