Коментари - Неплатените глоби за пътни нарушения са 70 млн. | Днес.dir.bg

Неплатените глоби за пътни нарушения са 70 млн.

От началото на 2016 г. до юни 2017 г. глобите от пътни нарушения, които не са събрани са за общо 70 млн. лв. Събраните са около 53 млн. лв.

Обратно в новината

Коментари - Неплатените глоби за пътни нарушения са 70 млн. | Днес.dir.bg

Коментари

Неплащането на глоби е харектерно за пропадналите държави, каквото е и България. Крадетено на 2 млрд евро от банка без нито един вкаран в затвора и конфискувано имущество също е характерно на пропаднали държави като България, нали така Бойко и Цецко с апартаментите!

Неплатените глоби са ясни като сума, но я кажете за откраднатите пари от Боко Разума и компания - кой ще ги върне в хазната, кой ще ги принуди да си платят за геноцида над българите?

И това при работа на КАТ, на около 10% от капацитета му. При броя на нарушителите, това е златна мина, която държавата не желае да разработи, въпреки че ще има двойна полза.

jingiby

Изводът е прост: Чалгария не е държава, щом тъне в мизерия, а от години не си прибира борчовете, поради безхаберие и простотия...

ейййй ... вие дето ви наричат българи ... колко кожи имате бе хора .... само пожарникаря ви смъкна десет ... ами тези преди него ...вие хора ли сте ..кво сте ....

Да ги съберат от заплати от спиране на колите им......... хиляди начини има

Да не говорим, че в някои цивилизовани държави органите не те пускат без да платиш глобата. Иначе свалят номера, може и да те арестуват ако си много отворен. Ама у нас всичко е възможно - пиян, без книжка, без винетка гази и го пускат да си почива в къщи.

мн цивилизовано .. за 100 евро да седиш една седмица на някой изоставен паркинг ... без вода и храна ... ако има читави посолства дали ще вирее полицейската простащина

53млн. събрани,70 не събрани и това за 5-10% свършена работа.А ако си вършеха задълженията на 100% МВР-то щяха да са с най-модерната и скъпа техника в цяла Европа,че даже и държавата щяха да финансират.

Отделните държавни институции се държат заедно като орел рак и щука. Просто няма такова малоумие!

Чакат ви цели 70 млн. и още не сте предприели нищо в тази насока? Я що шкембета още вмогат да се пуснат, направо може цялата институция да не ходи повече на работа и само да им ги привеждат на траншове у дома като след търкане със стотинка на някоя печеливша пирамида. Блазе ви. Може от скука и някой вечерен курс по нещо да изкарате.

,,лаптопът,, за ,,ктб-то,, къде е...??? че там са някакви ,,мижави,, милиарди...??? господа ,,управляващи,,...!!! ,,електорато,, ви ,кога ще почне да ,,плаща,,...???

Най добре е автобуси да спират,така най много глоби ще наложат и съберат !!!!!!!!))))))))))

Безхаберието в държавната администрация е сравнимо само с безумието в ГЕРБ.

Абе тия дупетати не са ли ходили някъде в нормална държава да видят как стават тия работи. В Швейцария на границата, докато минаваш бавничко с 10км/ч, ти снимат номера на колата и ако има проблем с глоби и нарушения, веднага те отклоняват, че да си платиш. Ако няма "аларма", минаваш без изобщо да спираш. Ако те щракне пътна камера, информацията отива в реално време във въпросната система и почти няма начин да напуснеш страната без да си платиш. Ако минеш случайно между капките, при следващото влизане ще си платиш, а може да се наложи и лихви да плащаш.

много се чудя дали да не сложа пос терминали в бензиностанциите си но по добре да не плащам такса, но пък в патрулките може

Ако покарате 1 час из София, ще 200 до 500 видите нарушения. Това е реалността. От действителните нарушители се глобява 1%. От глобените, 50% са несъбираеми. Те. коефициента на полезно действие на КАТ е 0.5%. Няма значение какви промени в закона се правят, ако накрая никой не го прилага. Промените трябва да са в КАТ, е в законите. Тези, които протестират, да вземат да си свършат работата и да използват дадената им власт, за да възпитат селяндурите по пътищата вместо само да питат "и к'во праим сега?".

КАТ, полиция - всичките са едни лентяи, корумпирали и мързеливи. Никога ги няма когато има нужда от тях.

Усещам как скоро ще има пребити полицаи. Ама, така ще ги шамата, че няма да знаят , къде се намират, ако се опитат да ме глобят, докато съм пътник. 120 кила мускулна мас и треньор по смесени бойни изкуства.

То и онова футболистче така си мислише навремето, ама му излязоха криви сметките срещу 9мм макаренко. :)

Абе, смешко. Ти, кого ще плашиш бе. Ако аз реша да си извада Берета 92 Ф ще ги разтрелям като кучета. Труповете няма да могат да им съберат от асфалта. Така че внимавай. Не си единствения с оръжие.

Брат, такива като тебе са само на приказки. Най-много мен да набиеш, щото много знам. Чак пищов щял да вади. Джобно ножче имаш ли?

ще ги съберете но друг път!

Ами то е много просто - ако до един месец не се плати глобата, държавата продава дълга на колекторски фирмисрещу 30 или 50 % и там няма НЯМА - 100 % събираемост :-))

Дойде ми писмо от НАП, че са ми започнали изпълнително дело (не съдебно) за фиш от 30лв. от края на 2015г. за неправилно паркиране. Бях го платил в същия ден на нарушението през ePay и им представих електронното платежно по мейл, като за два дни ми върнаха писмо, че всичко е Ок и прекратяват делото! Комшия също го търсят за вече платени глоби и изглежда е някаква какафония между КАТ и НАП, но поне е похвално, че тези глоби се търсят - и за държавата добре, и за калпазаните оздравително :) Та не се шашкайте, ако сте си платили!

Не се шашкайте ама си пазете квитанциите. Глупавото е че в КАТ са създали такава каша че търсят платени глоби а тези които не са не ги търсят и те падат по давност

През банковата система "квитанциите" за плащане се пазят 10 години. Така че просто тия от НАП/КАТ няма как да оборят. Затова най-добре глобите да се плащат само по електронен път. Така е сигурно, че няма да си загубите "квитанциите" след време.

У нас няма ли една структура НАП? Или понеже в КАТ е пълен батак и неразбория, те целенасочено крият какво са надробили, като сами се опитват да събират пари

Поредното доказателство за това, колко е неефективно това министерство... За пореден път се убеждавам, че по-голямата част (все пак има и малко изключения) от работещите в МВР са некомпетентни. Единственото което може да правят добре е да вкарат човек в схеми за вземане на подкуп и шуробаджанащина...

Глобите са малоумни и не съответстват на условията за движение по пътищата, които отдавна се влошават. От години се чува само "ще променим закона, ще вдигнем глобите". Все повече стават лошите пътища, некадърна маркировка и знаци, повече задръствания, разноцветни зони и още много неописуеми "постижения". Видимо няма желание условията за движение да се нормализират, защото е по-лесно да се печели от шофьорите без да правиш нищо.

Как тези които спазват правилата ще плащат по малка ГО, или поне тези КОИТО правят нарушения ще плащат повече. Ама направете кавър, че тази песен е от поне 10 години!!! Аман от учили и умни Калинки в държавната администрация.

Имам няколко глоби. Глоби ,които си заслужавах ,и глоби... за няма нищо. Тези ,за които съм виновен платих веднага/ случва се и човек да сбърка ,когато е постоянно на път/. Другите... когато инфлацията направи хляба отново 500 лв./броя!

Ако имам глоба за плащане и изтече срока в който трябва да я платя, а аз не съм го направил, какво пречи на КАТ да ми праща всеки месец по едно уведомление с написани сметки по които да преведа парите. При първа възможност ще го направя - много от хората забравят за тези свои тежести към бюджета.

Спазвайте закона за движение и оставете мръсните ченгета гладни. Увеличението на техните заплати ще бъде чрез събирането на глоби от нашия джоб. Затова са полудяли в последния месец на тази тема.

ujabg

Ето къде са Ви заплатите. Съберете глобите...

Какви са тия глупости. Като съм пасажер и ме проверят, ако не предоставя лична карта, как ще ме идентифицират за да ми наложат глобата. Отделно, колко време ще отнема една проверка на пътнически микрубус с 15 пътника например, ами ако на 5 от тях трябва да се връчат наказателни постановления. Има си друго решение, да се забрани превода на работна заплата на ръка, всичко да е по банков път. Правиш нарушение, глобата се удържа директно от заплатата. За глоби да не важи несеквестируемост, включително да се изпълнява в/у помощи и социални плащания.

Като не представиш лична карта веднага си глобен с 50-тарка по закона за личните документи и отведен до най-близкото управление за изясняване на самоличноста ти! Абе толкова ли сте нискограмотни и малоумни или се правите на тарикати.....???

Ти как си представяш тумбаците от КАТ да почнат да водят всеки без лична карта в районното? Всъщност те защо да спират коли, направо да почнат с пешеходците по тротоара

Ти си нискограмотен, провери по кои закони, служители на КАТ могат да налагат наказания.

За непредставяне на документ за самоличност си има отделна глоба и тя май е 100лв.ама ти се прави на Интересен У ФОРУМО, ако искаш цъкни ми минус:)

Така е, но тази глоба не може да са налага от орган на КАТ, защото не е по ЗзДП. И ако в колата сме 4 пасажера, всички ще ни водят в ареста ли?

Някой знае ли защо САМО в БЪЛГАРИЯ не можели да се събират глобите, а във ВСИЧКИ останали държави - МОЖЕ!?

обществено полезен труд като глоба и без право да се отменя изплаща и други тарикатлъци. Много е ефективно, използва се в доста западни страни. Нали все с тях се сравняваме. Хайде и това изравнете не само цените! Като поработи 1 месец в чистотата , да подменя настилките ....... ще го питам оня с поршето дали ще кара с 280км/ч. ! Хем ще се превъзпитат хем няма да ни вдигате такса сгради всяка година, че нямало пари :))))

ХХХМ ТИ ДЪРЖАВАТА И МУТРИТЕ ДЕТОВИ ЯХАТ ЗАЕДНО С БЕЙОВЕТЕ :))) .... Близо 31% от българите на възраст 15-64 г., (или почти всеки трети) са били икономически неактивни през миналата година. Данните от анализ на Евростат за икономическата активност в ЕС през 2016 г. цитира БТА. Средно около 27 процента от населението на Евросъюза е оставало извън пазара на труда през 2016 г., сочи статистиката. У нас НСИ отчита, че в диапазона 15-64 г. (обикновено наричат "трудоспособна възраст") неактивните българи м. г. са били приблизително 1,5 милиона души.

Цитат: "...Боряна Георгиева посочи, че Воля предлага законопроект, който да улесни плащането, чрез поставяне на ПОС терминал в колите на "Пътна полиция", които са оборудвани с таблети...." Ееех Боряно , Борянке! Колко акъл треа да има човек че да отсъди че причината за липса на събираемост не е в тия бутафорни пост терминали а нежеланието да се плащат тия глоби. Как полицайчето на пътя ще принуди някой да си плати неплатения фиш ? Ще го преджобят и ако намерят кинти ще платят фишчето вместо шофера ли ? А бе тия управляващи за пореден път ме изумяват с преложенията си. Тия не са Земляни вервайте ми! От някоя друга планета са :) Вместо да измислят как да забранят условните присъди за убийство и осъкатяване на пътя тия Марсианци мислят само за пари. Боряно моме ненагледно , предложи ефективна присъда за убийство на пътя и тежка телесна повреда носеща дълготрайно инвалидизиране това искат семействата на жертвите на пътя. 1 милион да направие глобите щом шоферчето е кухо като китайска джапанка и му се лети по пътищата то все някой ден ще затрие един или няколко човека. Толкоз ли е трудно да си го набиете в Депутатските кратунки ?

Полицията може да мине на самоиздръжка само от глобите за забраненото паркиране по тротуарите. Нека НС да гласува закон за 500 лв глоба за паркиране на тротуар, полицайте могат да получават по 2000 лв заплати плюс още толкова незаконно.

ТРОТОАР!!! ТРОТУАР, три пъти...не ползвай думи, които не са ти ясни :-)

Аз 4 пъти хода до КАТ-София да върна номерата на кола, която дадох за претопяване. Огромни опашки, така и не успях. За плащане на глоби не е по-различно, трябва да заделиш половин ден. Те не могат да се организират да съберат парите, които сме длъжни да им дадем, тръгнали да проверяват дали аз седейки на задната седалка във видимо нетрезво състояние съм си платил глобите. Може би и дрегер ще ми подадат?

Глобите се плащат от всеки банков клон и по интернет. За какви опашки говориш?

А ЩО КАТ НЕ ПРОВЕРЯВАТ КВО КАРАТ МАНГОВЦИТЕ В КАРУЦИТЕ ??? :))

Абе абдали от КАТ, има 100% ефективен начин да си съберете глобите: изпращате на адреса на нарушителя писмо с предупреждение, че ако в срок от един месец не си плати глобата, ще бъде лишен от право да шофира, докато не се издължи. Нали имате таблети, винаги можете да проверите дали шофьора има прасо ьа е шофьор. Само от паркирането по тротуарите в София, което е забранено със закон, можете да спечелите стотици милиони, с които да ви увеличат заплатите и даже пенсийте на родителите ви. С нахалното шофьорско племе трябва да сте безкомпромисни!

А от къде пътната полиция, помъкнала и ПОС-терминал със себе си ще знае, че аз (нарушителят) имам дебитна (или кредитна) карта в себе си? А мен какво би ме накарало да си призная, че имам, като зная, че съществува голяма вероятност въобще да не платя глобата?

Взимат ти документите за проверка и после ти връщат разни неплатени фишове, пък ти си крии парите и картите колко искаш, щото след това ще караш без книжка и без талон на колата ако е твоя. Иначе и господ не може да те накара да си платиш веднага :)

вече е ясно на всички че кат,правителството,премиер,и другата пасмина -не ги интересува как да намалят нарушенията и смъртта на пътя.........интересува ги само колко пари ще съберат за да напълнят бюджета.........и по лошо ще става

За жалост това е европейския пример.

НЯМА ЕВРО-ПАРИ ОТ МАГИСТРАЛИ ЗА КРАДЕНЕ ... И СЕГА ГЛЕДАТ ДА ОДРУСАТ СТАДОТО :))

Мога ли да си проверя дали имам фиш за плащане, без да си вземам отпуск да вися на гишетата в КАТ? Дали на изипей, фастпей или електронна система, без значение, някъде, където не пише от 7г че е спряна поради профилактика???

Вчера началникът на Пътна полиция Бойко Рановски съобщи, че КАТ предприема драстични мерки, като за неплатени глоби вече ще се проверяват не само водачите, но и пътниците в колите. Това ще подобри силно ситуацията в Ихтиман

Вземи си ПИК /код/ от НАП и си проверявай онлайн

Направо и имунизациите да проверяват и да тургат по една медицинска сестра да ги боде!

Събираемостта на глобите трябва да се увеличи, но техният размер трябва да се намали наполовина. Човек ако си плати дори и 50 лева , ще си вземе поука и повече ще внимава. А ако ще и 5 000 лева да му висят несъбрани, все му е през оная работа. Целта на глобите трябва да е да ни превъзпитат и дисциплинират, а не да ни докарат до просешка тояга.

Връщане на Белене, Бобов дол, Богданов дол и т.н. ...в тухларните също, ..., при Тато имаше и Ред, и Сигурност ...ПРИ СЕГАШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ОЛИГОФРЕНИ ОТ ВСИЧКИ ЦВЕТОВЕ - РАЗПАД НА ДЪРЖАВАТА, ЗА ДА КРАДАТ ПО-БЕЗНАКАЗАНО ...ИДИОТИ ...

Скоро ще изгърмите всички в това правителство. На там отиват нещата... И как ще ми върнат книжката като си платя глобата на улицата ? Полицая ще има в джоба 1000-2000 книжки и ще почне да рови коя е моята ли ? Еййй балъци как можахте да ги изберете тия ГЕРБ, ВОЛЯ, патриоти и не знам си какви..... То че няма свестни е ясно ама пък тия чупят тъпомера....

Значи да сложим POS в полицейстките коли, а в бензиностанциите и аптеките кога? С пари в брой лесто се правят далавери.

Освен глобите да се заплаща тройно всичко счупено и унищожено от катастрофи, паркиране, потъпкване от водачите ! Ако няма средства , замнава на обекта да си ги изработи без стаж за пенсия. Изпълнението да е до 48 часа , и веднага да се възстановят щетите !

рано те е напекло слънцето

Коментари - Неплатените глоби за пътни нарушения са 70 млн. | Днес.dir.bg

Неплатените глоби за пътни нарушения са 70 млн.

От началото на 2016 г. до юни 2017 г. глобите от пътни нарушения, които не са събрани са за общо 70 млн. лв. Събраните са около 53 млн. лв.

Обратно в новината

Коментари - Неплатените глоби за пътни нарушения са 70 млн. | Днес.dir.bg

Коментари

Неплащането на глоби е харектерно за пропадналите държави, каквото е и България. Крадетено на 2 млрд евро от банка без нито един вкаран в затвора и конфискувано имущество също е характерно на пропаднали държави като България, нали така Бойко и Цецко с апартаментите!

Неплатените глоби са ясни като сума, но я кажете за откраднатите пари от Боко Разума и компания - кой ще ги върне в хазната, кой ще ги принуди да си платят за геноцида над българите?

И това при работа на КАТ, на около 10% от капацитета му. При броя на нарушителите, това е златна мина, която държавата не желае да разработи, въпреки че ще има двойна полза.

jingiby

Изводът е прост: Чалгария не е държава, щом тъне в мизерия, а от години не си прибира борчовете, поради безхаберие и простотия...

ейййй ... вие дето ви наричат българи ... колко кожи имате бе хора .... само пожарникаря ви смъкна десет ... ами тези преди него ...вие хора ли сте ..кво сте ....

Да ги съберат от заплати от спиране на колите им......... хиляди начини има

Да не говорим, че в някои цивилизовани държави органите не те пускат без да платиш глобата. Иначе свалят номера, може и да те арестуват ако си много отворен. Ама у нас всичко е възможно - пиян, без книжка, без винетка гази и го пускат да си почива в къщи.

мн цивилизовано .. за 100 евро да седиш една седмица на някой изоставен паркинг ... без вода и храна ... ако има читави посолства дали ще вирее полицейската простащина

53млн. събрани,70 не събрани и това за 5-10% свършена работа.А ако си вършеха задълженията на 100% МВР-то щяха да са с най-модерната и скъпа техника в цяла Европа,че даже и държавата щяха да финансират.

Отделните държавни институции се държат заедно като орел рак и щука. Просто няма такова малоумие!

Чакат ви цели 70 млн. и още не сте предприели нищо в тази насока? Я що шкембета още вмогат да се пуснат, направо може цялата институция да не ходи повече на работа и само да им ги привеждат на траншове у дома като след търкане със стотинка на някоя печеливша пирамида. Блазе ви. Може от скука и някой вечерен курс по нещо да изкарате.

,,лаптопът,, за ,,ктб-то,, къде е...??? че там са някакви ,,мижави,, милиарди...??? господа ,,управляващи,,...!!! ,,електорато,, ви ,кога ще почне да ,,плаща,,...???

Най добре е автобуси да спират,така най много глоби ще наложат и съберат !!!!!!!!))))))))))

Безхаберието в държавната администрация е сравнимо само с безумието в ГЕРБ.

Абе тия дупетати не са ли ходили някъде в нормална държава да видят как стават тия работи. В Швейцария на границата, докато минаваш бавничко с 10км/ч, ти снимат номера на колата и ако има проблем с глоби и нарушения, веднага те отклоняват, че да си платиш. Ако няма "аларма", минаваш без изобщо да спираш. Ако те щракне пътна камера, информацията отива в реално време във въпросната система и почти няма начин да напуснеш страната без да си платиш. Ако минеш случайно между капките, при следващото влизане ще си платиш, а може да се наложи и лихви да плащаш.

много се чудя дали да не сложа пос терминали в бензиностанциите си но по добре да не плащам такса, но пък в патрулките може

Ако покарате 1 час из София, ще 200 до 500 видите нарушения. Това е реалността. От действителните нарушители се глобява 1%. От глобените, 50% са несъбираеми. Те. коефициента на полезно действие на КАТ е 0.5%. Няма значение какви промени в закона се правят, ако накрая никой не го прилага. Промените трябва да са в КАТ, е в законите. Тези, които протестират, да вземат да си свършат работата и да използват дадената им власт, за да възпитат селяндурите по пътищата вместо само да питат "и к'во праим сега?".

КАТ, полиция - всичките са едни лентяи, корумпирали и мързеливи. Никога ги няма когато има нужда от тях.

Усещам как скоро ще има пребити полицаи. Ама, така ще ги шамата, че няма да знаят , къде се намират, ако се опитат да ме глобят, докато съм пътник. 120 кила мускулна мас и треньор по смесени бойни изкуства.

То и онова футболистче така си мислише навремето, ама му излязоха криви сметките срещу 9мм макаренко. :)

Абе, смешко. Ти, кого ще плашиш бе. Ако аз реша да си извада Берета 92 Ф ще ги разтрелям като кучета. Труповете няма да могат да им съберат от асфалта. Така че внимавай. Не си единствения с оръжие.

Брат, такива като тебе са само на приказки. Най-много мен да набиеш, щото много знам. Чак пищов щял да вади. Джобно ножче имаш ли?

ще ги съберете но друг път!

Ами то е много просто - ако до един месец не се плати глобата, държавата продава дълга на колекторски фирмисрещу 30 или 50 % и там няма НЯМА - 100 % събираемост :-))

Дойде ми писмо от НАП, че са ми започнали изпълнително дело (не съдебно) за фиш от 30лв. от края на 2015г. за неправилно паркиране. Бях го платил в същия ден на нарушението през ePay и им представих електронното платежно по мейл, като за два дни ми върнаха писмо, че всичко е Ок и прекратяват делото! Комшия също го търсят за вече платени глоби и изглежда е някаква какафония между КАТ и НАП, но поне е похвално, че тези глоби се търсят - и за държавата добре, и за калпазаните оздравително :) Та не се шашкайте, ако сте си платили!

Не се шашкайте ама си пазете квитанциите. Глупавото е че в КАТ са създали такава каша че търсят платени глоби а тези които не са не ги търсят и те падат по давност

През банковата система "квитанциите" за плащане се пазят 10 години. Така че просто тия от НАП/КАТ няма как да оборят. Затова най-добре глобите да се плащат само по електронен път. Така е сигурно, че няма да си загубите "квитанциите" след време.

У нас няма ли една структура НАП? Или понеже в КАТ е пълен батак и неразбория, те целенасочено крият какво са надробили, като сами се опитват да събират пари

Поредното доказателство за това, колко е неефективно това министерство... За пореден път се убеждавам, че по-голямата част (все пак има и малко изключения) от работещите в МВР са некомпетентни. Единственото което може да правят добре е да вкарат човек в схеми за вземане на подкуп и шуробаджанащина...

Глобите са малоумни и не съответстват на условията за движение по пътищата, които отдавна се влошават. От години се чува само "ще променим закона, ще вдигнем глобите". Все повече стават лошите пътища, некадърна маркировка и знаци, повече задръствания, разноцветни зони и още много неописуеми "постижения". Видимо няма желание условията за движение да се нормализират, защото е по-лесно да се печели от шофьорите без да правиш нищо.

Как тези които спазват правилата ще плащат по малка ГО, или поне тези КОИТО правят нарушения ще плащат повече. Ама направете кавър, че тази песен е от поне 10 години!!! Аман от учили и умни Калинки в държавната администрация.

Имам няколко глоби. Глоби ,които си заслужавах ,и глоби... за няма нищо. Тези ,за които съм виновен платих веднага/ случва се и човек да сбърка ,когато е постоянно на път/. Другите... когато инфлацията направи хляба отново 500 лв./броя!

Ако имам глоба за плащане и изтече срока в който трябва да я платя, а аз не съм го направил, какво пречи на КАТ да ми праща всеки месец по едно уведомление с написани сметки по които да преведа парите. При първа възможност ще го направя - много от хората забравят за тези свои тежести към бюджета.

Спазвайте закона за движение и оставете мръсните ченгета гладни. Увеличението на техните заплати ще бъде чрез събирането на глоби от нашия джоб. Затова са полудяли в последния месец на тази тема.

ujabg

Ето къде са Ви заплатите. Съберете глобите...

Какви са тия глупости. Като съм пасажер и ме проверят, ако не предоставя лична карта, как ще ме идентифицират за да ми наложат глобата. Отделно, колко време ще отнема една проверка на пътнически микрубус с 15 пътника например, ами ако на 5 от тях трябва да се връчат наказателни постановления. Има си друго решение, да се забрани превода на работна заплата на ръка, всичко да е по банков път. Правиш нарушение, глобата се удържа директно от заплатата. За глоби да не важи несеквестируемост, включително да се изпълнява в/у помощи и социални плащания.

Като не представиш лична карта веднага си глобен с 50-тарка по закона за личните документи и отведен до най-близкото управление за изясняване на самоличноста ти! Абе толкова ли сте нискограмотни и малоумни или се правите на тарикати.....???

Ти как си представяш тумбаците от КАТ да почнат да водят всеки без лична карта в районното? Всъщност те защо да спират коли, направо да почнат с пешеходците по тротоара

Ти си нискограмотен, провери по кои закони, служители на КАТ могат да налагат наказания.

За непредставяне на документ за самоличност си има отделна глоба и тя май е 100лв.ама ти се прави на Интересен У ФОРУМО, ако искаш цъкни ми минус:)

Така е, но тази глоба не може да са налага от орган на КАТ, защото не е по ЗзДП. И ако в колата сме 4 пасажера, всички ще ни водят в ареста ли?

Някой знае ли защо САМО в БЪЛГАРИЯ не можели да се събират глобите, а във ВСИЧКИ останали държави - МОЖЕ!?

обществено полезен труд като глоба и без право да се отменя изплаща и други тарикатлъци. Много е ефективно, използва се в доста западни страни. Нали все с тях се сравняваме. Хайде и това изравнете не само цените! Като поработи 1 месец в чистотата , да подменя настилките ....... ще го питам оня с поршето дали ще кара с 280км/ч. ! Хем ще се превъзпитат хем няма да ни вдигате такса сгради всяка година, че нямало пари :))))

ХХХМ ТИ ДЪРЖАВАТА И МУТРИТЕ ДЕТОВИ ЯХАТ ЗАЕДНО С БЕЙОВЕТЕ :))) .... Близо 31% от българите на възраст 15-64 г., (или почти всеки трети) са били икономически неактивни през миналата година. Данните от анализ на Евростат за икономическата активност в ЕС през 2016 г. цитира БТА. Средно около 27 процента от населението на Евросъюза е оставало извън пазара на труда през 2016 г., сочи статистиката. У нас НСИ отчита, че в диапазона 15-64 г. (обикновено наричат "трудоспособна възраст") неактивните българи м. г. са били приблизително 1,5 милиона души.

Цитат: "...Боряна Георгиева посочи, че Воля предлага законопроект, който да улесни плащането, чрез поставяне на ПОС терминал в колите на "Пътна полиция", които са оборудвани с таблети...." Ееех Боряно , Борянке! Колко акъл треа да има човек че да отсъди че причината за липса на събираемост не е в тия бутафорни пост терминали а нежеланието да се плащат тия глоби. Как полицайчето на пътя ще принуди някой да си плати неплатения фиш ? Ще го преджобят и ако намерят кинти ще платят фишчето вместо шофера ли ? А бе тия управляващи за пореден път ме изумяват с преложенията си. Тия не са Земляни вервайте ми! От някоя друга планета са :) Вместо да измислят как да забранят условните присъди за убийство и осъкатяване на пътя тия Марсианци мислят само за пари. Боряно моме ненагледно , предложи ефективна присъда за убийство на пътя и тежка телесна повреда носеща дълготрайно инвалидизиране това искат семействата на жертвите на пътя. 1 милион да направие глобите щом шоферчето е кухо като китайска джапанка и му се лети по пътищата то все някой ден ще затрие един или няколко човека. Толкоз ли е трудно да си го набиете в Депутатските кратунки ?

Полицията може да мине на самоиздръжка само от глобите за забраненото паркиране по тротуарите. Нека НС да гласува закон за 500 лв глоба за паркиране на тротуар, полицайте могат да получават по 2000 лв заплати плюс още толкова незаконно.

ТРОТОАР!!! ТРОТУАР, три пъти...не ползвай думи, които не са ти ясни :-)

Аз 4 пъти хода до КАТ-София да върна номерата на кола, която дадох за претопяване. Огромни опашки, така и не успях. За плащане на глоби не е по-различно, трябва да заделиш половин ден. Те не могат да се организират да съберат парите, които сме длъжни да им дадем, тръгнали да проверяват дали аз седейки на задната седалка във видимо нетрезво състояние съм си платил глобите. Може би и дрегер ще ми подадат?

Глобите се плащат от всеки банков клон и по интернет. За какви опашки говориш?

А ЩО КАТ НЕ ПРОВЕРЯВАТ КВО КАРАТ МАНГОВЦИТЕ В КАРУЦИТЕ ??? :))

Абе абдали от КАТ, има 100% ефективен начин да си съберете глобите: изпращате на адреса на нарушителя писмо с предупреждение, че ако в срок от един месец не си плати глобата, ще бъде лишен от право да шофира, докато не се издължи. Нали имате таблети, винаги можете да проверите дали шофьора има прасо ьа е шофьор. Само от паркирането по тротуарите в София, което е забранено със закон, можете да спечелите стотици милиони, с които да ви увеличат заплатите и даже пенсийте на родителите ви. С нахалното шофьорско племе трябва да сте безкомпромисни!

А от къде пътната полиция, помъкнала и ПОС-терминал със себе си ще знае, че аз (нарушителят) имам дебитна (или кредитна) карта в себе си? А мен какво би ме накарало да си призная, че имам, като зная, че съществува голяма вероятност въобще да не платя глобата?

Взимат ти документите за проверка и после ти връщат разни неплатени фишове, пък ти си крии парите и картите колко искаш, щото след това ще караш без книжка и без талон на колата ако е твоя. Иначе и господ не може да те накара да си платиш веднага :)

вече е ясно на всички че кат,правителството,премиер,и другата пасмина -не ги интересува как да намалят нарушенията и смъртта на пътя.........интересува ги само колко пари ще съберат за да напълнят бюджета.........и по лошо ще става

За жалост това е европейския пример.

НЯМА ЕВРО-ПАРИ ОТ МАГИСТРАЛИ ЗА КРАДЕНЕ ... И СЕГА ГЛЕДАТ ДА ОДРУСАТ СТАДОТО :))

Мога ли да си проверя дали имам фиш за плащане, без да си вземам отпуск да вися на гишетата в КАТ? Дали на изипей, фастпей или електронна система, без значение, някъде, където не пише от 7г че е спряна поради профилактика???

Вчера началникът на Пътна полиция Бойко Рановски съобщи, че КАТ предприема драстични мерки, като за неплатени глоби вече ще се проверяват не само водачите, но и пътниците в колите. Това ще подобри силно ситуацията в Ихтиман

Вземи си ПИК /код/ от НАП и си проверявай онлайн

Направо и имунизациите да проверяват и да тургат по една медицинска сестра да ги боде!

Събираемостта на глобите трябва да се увеличи, но техният размер трябва да се намали наполовина. Човек ако си плати дори и 50 лева , ще си вземе поука и повече ще внимава. А ако ще и 5 000 лева да му висят несъбрани, все му е през оная работа. Целта на глобите трябва да е да ни превъзпитат и дисциплинират, а не да ни докарат до просешка тояга.

Връщане на Белене, Бобов дол, Богданов дол и т.н. ...в тухларните също, ..., при Тато имаше и Ред, и Сигурност ...ПРИ СЕГАШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ОЛИГОФРЕНИ ОТ ВСИЧКИ ЦВЕТОВЕ - РАЗПАД НА ДЪРЖАВАТА, ЗА ДА КРАДАТ ПО-БЕЗНАКАЗАНО ...ИДИОТИ ...

Скоро ще изгърмите всички в това правителство. На там отиват нещата... И как ще ми върнат книжката като си платя глобата на улицата ? Полицая ще има в джоба 1000-2000 книжки и ще почне да рови коя е моята ли ? Еййй балъци как можахте да ги изберете тия ГЕРБ, ВОЛЯ, патриоти и не знам си какви..... То че няма свестни е ясно ама пък тия чупят тъпомера....

Значи да сложим POS в полицейстките коли, а в бензиностанциите и аптеките кога? С пари в брой лесто се правят далавери.

Освен глобите да се заплаща тройно всичко счупено и унищожено от катастрофи, паркиране, потъпкване от водачите ! Ако няма средства , замнава на обекта да си ги изработи без стаж за пенсия. Изпълнението да е до 48 часа , и веднага да се възстановят щетите !

рано те е напекло слънцето