Вдигнаха глобите за превишена скорост

Депутатите повишиха глобите за превишена скорост, както в населените места, така и извън тях, след като приеха на второ четене промените в Закона за движение по пътищата.

Обратно в новината

Коментари - Вдигнаха глобите за превишена скорост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

направо да вземат и колите *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

вчера ми написаха фиш за 50 лв. понеже радара засякъл 63км/ч при разрешени 50км/ч ок превишила съм ги ще си платя глобата проблема е че наскоро станах свидетел как спират едно прелитащо камикадзе ,но понеже шофьора беше известен общинар като го видя полицая само му махна с палката и го пусна ,кажете ми сега къде е справедливоста .Поговорката за милиони няма закони ,за кокошка няма прошка си важи с пълна сила в нашата мила държавица

Единственото нещо, което ме радва че е повишено....Да вземат маааалко и заплатките....

Kойто краде и има бол пари ще плаща и пак "ще препуска"... Mоже би е по-добре, веднага да вземат и книжките!!!

Нямах в предвид твя коментар. Това, което изтъквам е че е важно да се съобразяваш с другия. Тогава и закона е песен.

Ако си спазвате законите, няма да плащате глоби, така че недеите да плямпате излишно! Полицаите ви били виновни?! Ами ако карате в рамките на закона, нито полицаят, нито никой няма да ви глобява (поне на теория!). Много е просто!... Колкото и да вдигнат глобите - няма да има никакъв ефект, освен за джоба на тези в патрулката!... Високите глоби предразполагат към високо ниво на корупция!... Тия дни въведоха глоба за стари винетни стикери на стъклото - ако не се лъжа - 400 лева (!). Наистина трябва да съм луд, за да ги платя, при положение, че винетката е в пъти по-евтина! За да има събираемост, глобата трябва да е максимум 50% от стойността на винетката, за да не се изкушава човек да бута пари на куките!... Както и тези за скоростта - ако е 50 лева - няма да се занимаваш да храниш тези, а и ще има много повече постъпления в хазната!... С глобите положението е същото както с цените - повишаването им води до обратни на очакваните резултати!... А и освен това дали ще посмеят да глобяват тези със скъпите лимузини и с тъмните стъкла, или това се отнася само за обикновените хора, т.е. раята?!

Чета тази тема от вчера и ми правят впечатление няколко неща: 1. Грубичко, форума се раздели на две: -- светци (по-католици и от папата - господа/госпожи, дир-а не е вашия форум; този на рая може би е по - подходящ ): ) -- бабаити (Сф - Вн за 5 часа и по-бързо, т.е. средна скорост над 100 км/ч!!!) Уви, никъде не видях думичката "съобразявам се" - съобразявам се със другите на пътя, с пътната обстановка, с пешеходците, с дупките и другите тъпотии регламентирани със закон и т.н. Всички робтаете, а никой не казва как да се оправи ситуацията. Всъщност нещата са много прости - живота го показва - къде може да се кара бързо и къде бавно, къде може да се паркира и къде не и ред други подобни. Хората (чрез управляващите) само трябва да видят това и да го отразят в закон. И всичко, което е извън тези нормални норми ЩЕ бъде нарушавано!!! И НЕ ЗАВИСИ от глобите - т.е. глобите (в този случай) са САМО хранилка (и генератор на корупция...). Може ли някой да ми подскаже кои знаци паркиране/спиране забранено/скорост да спазвам (т.е. важат) и кои не?! А също и по възможност в кои градове? Има ли изключение от закона, значи всичко е блъф и корупция (при това закрепена със закон!). И за глобите - една глоба има смисъл САМО когато е платима и неотменима. Когато въпросната глоба е по-висока от средната работна заплата, тя е БЕЗСМИСЛЕННА. Дали е 5 лв/км/ч отгоре, 50 или 5 000 000, положението ще е аналогично - терминал1,2 (и си търсиш даржава, където законите не противоречат на живота) или "корумпираш" органа... . Това е ЖИВОТА, всичко около нас.

Тръгнете по улицата и питайте 10 човека какво е България. Най-скапаната държава на света, тук нямам бъдеще, ще ви отговорят поне половината. А как да имат? Завършили със зор седми клас, мислят, че Михаил се пише с "й", не знаят чужд език. Не само в България - те никъде нямат бъдеще. Мислехме, че като влезем в ЕС, ще завладеем Европа и всеки ще печели по 10 000 евро на месец. Французите ни го казаха - не ви искаме. И почнаха да ни връщат циганите. Защото от българите полза нямат. цялата нация кретени наркомани дебили и свини останаха много малко читави хора и те кретат едва едва! който може се маха на запад на север и изобщо накъдето му видят очите държавата ще направи всичко възможно да те съсипе. Бизнес ли да почнем? Почнеш бизнеш, големите хиени са в картел - задружно ти го вкарват. Почнеш да бачкаш - никой не ти дава заплата навреме, няма Коледа, няма Нова година - бачкаш, а оня пие "Дон Периньон" и си хапва мезета за 50-100 лева килото. Кого го бръсне за теб в тая държава. Не е лошо да си оптимист, ама не е лошо и да виждаш истината в тая работа...

Ето ви случай: стои патрулка на Враня (входа в Сф) на знака 50 и ни спира. Кара колегата ми, а аз се бях навел за нещо и не ме видяха. Той слиза от колата и отива при радара. Вижам в огледалото - колегата нещо ръкомаха (темперампен е човека). След няколко минути се пребира и ми разказва какво е видял - на екрана на радара стояло 119 км/ч !!! Ние не минахме с 50, но не са били над 55 км/ч. Като казал на любезните органи, че има свидетел в колата и "айде, айде карай!". Чекейки корното си помисли ти как ще реагираш на това (ако си сам)???

А какво стана с нерегистрираните радари в Софийския КАТ, ползват ли се още? За неосведомените в София при проверка откриха нерегистрирани, частни радари, с които се изкарваха добри пари.

А като си караш със 65-70 км/ч изпреваррят те и след сто метра те спрат за превишена скорост с 40 км над допустимата,а от тоя,който те е изпреварил няма следа , какво правим?Нарушил си с около 20,ама ти пишат 40,защото оня май са го познавали и са го пуснали.И час и минута съвпада.Само дето е той ,а не ти.Върви,че доказвай,че нямаш сестра.

Много жалко да се оправдаваш с това че някой друг е виновен след като си в нарушение.

И за да няма недоразумение, имам книжка от 20 години и около 9 акт-а за превишена скорост. Но гласувам с две ръце за строгите мерки, та и аз да се кротна най-накрая.

смотана работа....значи които има 5000 на ден джобни може да си кара с колко си иска .... з50 лв - голаима работа...пак наикои са по добре от други.....!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

тя мизерници освен да пускат фандак на полицаите нищо друго нжма да направжт с тези ъвеличение вдигат цената на акта - вига се цената на рушвета на катаджиите .... ако преди искаха 20лв сега ще искат 50 !!!!аре вдигаите се балаци да палим софя вижте какво става по света а тука овцееее само .......ше си плашат и ще си тражт !!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Карайте си спазвайки правилата и няма да имате проблеми! Това го помнете от мен!

Мръсната българска управляваща смрад няма насита.

Много точно. Този който роптае сам си казва "ас съм извън закона"

абсолутно сте прав.елементарно.само че - не на всеки е ясно това.залко *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тези не взеха ли решение да се увеличат заплатите и пенсиите?

тва не са го решили ама и нещат и да го решават

Драги ми 26, ако не си разбрал от 22 години заплатите не зависят от решения в парламента.

ако някой въобше ги чете тия коментари-а ще махнат ли безумните,на места,знаци за ограничение на скоростта???а знаците "забравени"след ремонт???или остават "хранилките"???

В САЩ позволената скорост в населени места е 40км/час,а в европейските страни 50км/4ас.Има таблица на скоростите и в интернет.Хората стриктно спазват законите по пътищата,иначе глобите са големи.Тук българинът пак не е доволен.Не е приятно да се наблюдават роботизирани същества в коли,каращи с безумна скорост и то в населени места.Природата е определила от 2 до 10км,човек да върви пеша на ден.Друг е въпросът ,че КАТ в доста градове из страната на практика е случайност да бдят по пътищата за нарушения.

Много си прав, ходил съм така е. Само не цитирай държави, че един тъпанар определи това като болест географология. Кво да правиш, трябва да има виновен за всичко:)

в USA 40 км/час е ограничението само в жилищните комплекси и малките квартали , а не по основните улици в населените места. има дори 20км/час в някои комплекси.

Аз съм готов, ако има референдум, да се съглася дори и с 30 км/час за цяла София!

Да бе драги, ок няма проблеми и 20 да е в града ако искат - то с тия задръствания не е и повече в София, Варна, Бургас и тн., но пропускаш дребния момент, че на западняците първокласните им пътища не са по една лента и за коли и за трактори и за камиони и за каруци и за комбайни и за каквото се сетиш, а и няма такива тъпи ограничения 60 през 5 км. за всеки селски път дето излиза на главен. Ако ще и 10 000 глоба да направят, аз от София до Варна 10 часа няма да карам! За сведение плановете на пътната мрежа с тия ограничения са на поне 40 години, а аз не карам москвич, който му трябва 1 км да спре от 100 до 20 км.

увеличенията, повече трябва. И затвор трябва. Който превиши скоростта трябва свят да му се завие от глобата и да не се сети да повтори, а като излезе от затвора само пеша да ходи.

За да съм солидарен с КАТ и компания, от утре въвеждам нови цени: първичен преглед - 50лв., вторичен преглед/ системно досаждане / - 100лв., за катаджии - цената е равна на ръста...Честито!

Явно си решил да свалиш цените или пък си някакъв некадърен лекар. Отдавна 50-тарката е минималното, което вземат ;)

Само не разбрах, какви глоби са гласували балканските сенатори, за тези, които не поддържат пътищата и пътната маркировка.

Докато има ограничения, правени за москвичи и трабанти нарушения ще има! Само да пуснат 2-те магистрали и ще умре далаверата на куките, скрити в храсталака. FENA: Карай според ограниченията СФ-ВН да те видим за колко часа ще го направиш!

а какъв е зора да минеш разстоянието за 3 часа? вместо за 6?

ми караи направо за тополите ... за 3 часа само за там си се запатил. дано да не вземеш и някои друг с тебе обаче....

високи глоби + ниски заплати на контролиращия орган + липса на морал = корупция

напротив, високи глоби при сащото ниво на корупця означава по-високи подкупи искани от полицаите. по-високи подкупи при сащите доходи на населението в кражна сметка водят до по-малак брож нарушеня в далгосрочен план. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това само едно ченге може да го напише! Не мога да разбера как ченгетата уверяват вътрешното си Аз, че да се вземат подкупи е нормално, защото видиш ли били им малки заплатите, или пък им били тежки смяните или... Един тон глупости!

Е все пак трябва да се оправи закона а не жсеки ден да се мени !!!

Някъде гледах по телевизията, защо по цял свят скоростта е 50км/ч и това е така, защото при тази скорост, ако блъснеш човек има шанс да не умре, а вече при 60км риска се увеличава. Това не значи да караме с 10км, но и 50 не са малко!

Правил съм тест: От единия край на София до другия да не вдигам повече от 30 км/час - Разликата с каране до 70км/час беше 4 минути!!! Мислете за живота на хората!!!

Абсолютно съм съгласен, тъй като много неща зависят от пътната обстановка, уменията на водача и качествата и състоянието на автомобила. Дори съм привърженик на радикалната идея изобщо да отпаднат ограниченията на скоростта, но да има изключително сериозни санкции за този, който предизвика ПТП.

Евалата, бате. А сега, ако можеш си спомни, като беше на една седмица шофьор, колко точна ти беше преценката на ситуациите. Ама честно. Друг е въпроса, че има и шофьори, дето цял живот не могат да се научат.

Напомням, че казах, че много неща зависят и от уменията на водача. Когато бях шофьор на една седмица, моите уменията бяха изключително слаби (за което си давах ясна сметка), поради което карах изключително бавно (за което се извинявам на останалите водачи) и то само по определени (отработени)маршрути. Не виждам къде е противоречието с моите думи - никъде не съм казал, че всеки (млад) водач трябва да кара бързо. Казах, че според мен трябва да е допустимо всеки да кара с такава скорост, каквато позволява пътната обстановка, уменията му и качествата на автомобила.

и кой точно ще определя уменията на водача, респективно колко му е личното ограничение на скоростта? Особено като се има предвид, че има медицински изследвания, че разнообразни фактори на околната среда влияят върху концентрацията на шофьорите? ... море най-добре да махнат ограниченията на скоростта и светофарите и въобще пътните знаци и да се изпотрепят всички, както е казал един чичко с мустаци "има човек - има проблем, няма човек - няма проблем"

Не е вярно, че ако се махнат ограниченията и знаците, всички ще се изтрепят. В един германски град преди 2-3 години беше направен експеримент какво ще стане, ако отпаднат всички правила (в това число светофари, знаци, предимства и т.н.). За учудване на всички движението в града се отпушило и ПТП-тата намалели. Обяснението е много просто - всеки започнал да внимава и да се съобразява с всички. В България, обаче, съм скептичен, че такъв подход може да се приложи (първо - защото отговорните фактори нямат интелект да предложат такова нещо, второ - зашото нямат дупе да защитят такъв експеримент и трето - защото манталитетът ни не е подходящ).

учете чуждоземски и напускаiте страната на дарjaвния тероризам

как са толкова единни8 тия дипутати когато трябва да прибират пари и да е#ават народа...

напълно си прав небрежния,преди два месеца ми направиха акт за превишена скорост 72 при 50 градско и ченгетата ме попитаха дали са ме спирали и друг път за прев.ск. а то какво било при над 20км/ч глобата е100лв, платих си в кат акта и си казах този намек не бе случаен, може би следващия път ще дам 20 на тях а не 100 за окаяните ни пътища .ИЗВОД: корупцията ще расте

Ти, луд ли си? Като блъсне някое дете, изкочило зад някоя кола, ти каква предлагаш да е санкцията?

А дали катаджиите вече ще имат достатъчно кочани фишове или пак ще си карат със стария номер и ще пляскат актове за щяло и нещяло. Щото не ми се вярва, че изведнъж ще оборудват всеки катаджия с уред за ел.фиш. Още повече не вярвам, че всеки катаджия ще се научи как се борави с този уред. А и още нещо. Айде моля пишещите във форума да не се правят на светци зад волана, защото няма такъв филм

Собственикът се наказва с глобата, предвидена за извършеното нарушение, ако не посочи на кого е дал да кара автомобила.... Тази част от закона противоречи на конституцията. Никой не може да бъде заставян да свидетелства срещу себе си или срещу роднини от 1-во коляно :) Който не вярва да си отвори НПК: Чл. 121. (1) Свидетелят не е длъжен да дава показания по въпроси, отговорите на които биха уличили в извършване на престъпление него, неговите възходящи, низходящи, братя, сестри или съпруг или лице, с което той се намира във фактическо съжителство. Не се научиха в тоя Велик парламент да не гласуват закони които си противоречат...

Ами тогава собственика да си плати глобата, какъв ти е проблема?

Ами такъв ми е проблема - давам си колата на сестра ми. Тя кара със 60 където ограничението е 50. Снимат я. Викат ме мен и ми казват кой караше колата? До тук няма проблем - всичко си е ОК. Аз обаче имам право да откажа да свидетелствам срещу сестра ми и тогава е работа на КАТ да докаже че аз съм карал или не съм карал колата си. Ако нямат добра снимка на лицето ми или на лицето на сестра ми могат да забравят за плащане завинаги. Никой съд или съдия дори няма и да се опита да ме застави да свидетелствам. Ще накарат КАТ да съберат повече доказателства или директно ще закрият делото. Ей за това говоря. А има и друго положение: - ТИ ли караше колата? - Да! Аз я карах. Но ако няма друго доказателство пак не могат да ме осъдая - виж чл. 31 от конституцията.

Немога да разбера докога ще се говорят и пишат глупости за увеличаване на глоби, санкции и други такива... Така ли никой не разбира, че проблема е в налагането на тези глоби, а не това колко са големи? Една глоба ако досега е била 50 и от утре е 100 каква е разликата за нарушителя като той винаги дава 20 на катаджията... големи глупости голямо нещо

Ами сега може да дава и нещо друго.

а,тия вече се разсъхнаха за пари,гладни,гладни гербери

Ще ви разкажа една история: Преди около 1.5 год ме спират за превишена скорост (35 км/ч в повече) и се оказва, че освен глоба ще ми вземат книжката за 1 месец. Това било нова постановка, ОК- не съм знаел, научих го, нищо лошо. 2. Преди време чета '... за същото нарушение се УВЕЛИЧАВА глобата и се ОТМЕНЯ лишаването от правоуправление'. 3. Скоро НАМАЛИХА глобата и ВЪВЕДОХА отнемане на шофьорската книжка. 4. Ако правилно разбрах новината сега глобите се УВЕЛИАВАТ и не ОТМЕНЯ отнемането на шофьорската книжка (виж т.2). И всеки път това се поднася като новина и мен ми се зави свят. Или замайването ми се дължи на това, че се въртим в кръг. Къде отиваме?

Не е така!!! Ето ти случай: стои патрулка на Враня (входа в Сф) на знака 50 и ни спира. Кара колегата ми, а аз се бях навел за нещо и не ме видяха. Той слиза от колата и отива при радара. Вижам в огледалото - колегата нещо ръкомаха ( темперампен е човека). След 4 минути се пребира и ми разказва какво е видял - на екрана стояло 119 км/ч !!! Ние не минахме с 50, но не са били над 55 км/ч. Като казал, че има свидетел в колата и "айде, айде карай!". Ти как ще реагираш на това (ако си сам)???

както се разбра никои не плаща глоби- всичко се прави да вдигнат мизата за рекета *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Е как така караш много активно, това че отиваш на работа с колата и никога не излизаш от София активно ли е? Цяла България е пълна с идиотски знаци, която единствена задача е да хранят мръсниците в униформи. Вземи отиди от София до Варна като спазваш всички ограничения - то влака ще те изпревари. Това нормално ли е? Ей писна ми от такива шофьори без нарушения да се изказват, пожелавам им скорошна среща със справедливите милиционери.

"Шофьор, който бъде хванат да кара в населени места с над 50 км/час над допустимата скорост, ще му бъде отнета книжката за три месеца" - ЕБАТИ ГЛУПОСТА!!! ТА ТОВА Е ОПИТ ЗА ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО, ШИБАНА ДЪРЖАВА!!!

А ти май нямаш книжка и не си много запозната със ситуацията в България...

Как един човек с доход 400-500 лв, ще може да плати глоба за превишена скорост?!? Глобите не бива да надвишават половин минимална работна заплата! С какво човек ще нахрани семейството си, ако глобата е колкото целият му доход?!? Това с глобите много прилича на геноцид!! Най-лошото е, че пари в държавата има, но се крадат и пилеят ненужно 90 % от тях! :-( Не е нормално хората, които харчат нашите пари, да имат властта да решават дали да им дадем повече или не /те винаги ще искат още и още/..всяко нещо свързано с промяна на данъци и глоби задължително трябва да минава през референдум и истински обществен дебат!

Ами като не може да си плати глобата, да кара по правилата!!! То това е идеята на глобите. По-голям стимул от парите няма.

А замислял ли си се, че знаците /правилата/ са поставени неправилно, че няма маркировка, че ако спазваш всички ограничения ще пътуваш 12 часа София-Варна,, защото няма построена магистрала и има безброй ограничения, че броячите на светофарите не работят или ги няма и шофираш ли редовно ли винаги има шанс да те "светнат" на червено, че жълтото на светофара е само 3 секунди и е крайно недостатъчно и още безброй такива лекички уловки, в които и да си най-изрядният шофьор, винаги има шнас да отнесеш глоба. :-) :-)

с 400 - 500 лв. доход ще се возиш на трамвай

Как много просто .Ще се старае да спазва закона. Харесва ми

Караш по правилата и няма да ти вземат пари.

Толкова си умен, че ми е трудно да повярвам, че някой изобщо се е навил да ти дава по 400лв. 20 минути чета тъпотия след тъпотия, ама това твойто направо няма описване. Или пък може би още си на масата с вечерната ракийка.

Ами я ни кажи, с колко съответно ще се "вдигнат почерпките" - пропорционално или в геометрична прогресия?

"Почерпките" зависят от тебе! Аз не съм дал и стинка на милиционер или полицай. Имам книжка /и всички точки/ от 30 години. За тъпо племе - дебели глоби!

В КРАЙНА СМЕТКА РАЗРЕШИХА ЛИ НА ТАКСИТАТА ДА ПОЛЗВАТ БУС-ЛЕНТАТА?

Ти говориш за места, на които има камери, а аз за такива - на които има кибици куки. Колкото и внимателно да караш - все някога ще те спрат и повярвай ми... все ще се хванат за нещо колкото и малко и дребно да е то. Плати тогава 400 лева ако искаш затова, че не си си изстъргал старата винетка на 100% или че едната ти лампичка на задния номер не работи. Знаят как да си изпросят, а при такива цифри за глоби - сори. Ако бяха нормални глобите - ок. Да ме спрат когато съм в нарушение (което ми се е случвало 3 пъти за 5 години)- ще си платя акта, защото много ги мразя и не искам да ги храня. Но да е нормална сума! Ама 400 лева - мерси! Законът не е адекватен, да не говоря за тия, които го пишат!

Чудесно , ама пак не видях да увеличават глобите и за другите участници в движението. Писна ми от пешеходни тетки дето са с 90% инвлидност , ама взимат на червено 100м за 8 секунди като гонят некои рейс. Аман - през ден за малко да сгазя некоя такава овца.

Вярно,по-високите гллоби имат възпиращ ефект но са неадекватни за нашия стандарт на живот и за пътищата по които караме,а това не са магистралите на бащицата.Глобите са нормални за мутрите-депутати,какво и е на Фидосова от едно назначение на митничар ще избие 1000 глоби.