Земята - все по-близо до катастрофално затопляне

За рязко затопляне в миналото е било нужно едва 2,5 пъти повече въглероден газ, отколкото е сегашното му количество в атмосферата, показа проучване.

Обратно в новината

Коментари - Земята - все по-близо до катастрофално затопляне | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лудост е да се пилеят пари за такива изследвания. Трябва да приемем че все още сме твърде глупави за да проумеем процесите във вселената и твърде нищожни за да повлияем по някъкъв начин на земята. Най много да затрием себе си. А всички подобни изследвания са за да пълнят джобовете на едно организации , дето нищо полезно не правят.

сметката показва, че след около 300 години ще достигнем концентрацията 1000 единици и ще се получи рязко затопляне...До тогава я камилата, я камиларя!

Баси !!! Доколкото разбрах от темата ако продължава тъй , след има , няма 25 , 27 000 000 години ще е средно с три градуса по-топло от сега ! Баси !!!

Айде стига с тези лъжи , стига ни баламосвате, само и само да вземате пари от въздуха. Руски учен , който няма да ни взема пари за квоти разни, заяви ,че влизаме в период на захлаждане на земята. Престанете с тази простотия....

Кво затопляне бре???От година на година плащам все повече за парно!!!

И кой го е предизвикал това глобално затопляне преди 50 и няколко милиона години?! Доколкото знам, тогава е нямало хора, дори е нямало и динозаври!

Една термоядрена -подарък от ким за убийците на индианци,и Земята ще изстине!

...да

Айде да вземете да спрете да ни пръскате всеки ден като хлебарки отгоре с кой знае какви боклуци и нещата ще се оправят

Богаташите да му мислят ... няма де да идат хахахаха

Лоша работа е това затопляне! През зимата няма да работят ел. печки и соларното ми паркче няма да работи. И няма да си избия рушветите дето ги дадох.

Дреме ми на хоя, честно казано....

Ясно що за боклук си.

Ясно що за мозък си!

преди 52 милиона години всичко е било и гори по земята

Ще се затопли. По-малко енергия за климатици зимата. По-малко енергия за печките да сготвим. Намаляме емисиите по този начин. И ето ти баланса...

...и повече циганета ще се раждат.

Ох, пръднах. Отделих парников газ. ЩЕ затопляме.

Еми хайде де, от кога я чакам да се затопли времето. Най обичам лятото.

Платен репортаж.

При такава концентрация на CO2, не знам дали затоплянето ще е основния проблем или невъзможността на хемоглобина да се окислява с O2...

не си прав. все едно дишаш пръдня. не е приятно, ама ще свикнеш

Абе не знам дали Земята е наистина толкова близо до катастрофално затопляне, ама като чувам комшийските баби да реват, че Топлофикация продължава да им обира пенсиите за студените тръби и като чета другото заглавие на Дира, че "От 6 клас започват с наркотици. Отровна дрога си пробива път", ми става ясно, че нищо не се е променило, не се променя и няма да се промени, демек, нищо катастрофално!

Спокойно преди да настъпи глобалното затопляне ще сме измрели отдавна, я от някоя ядрена война, я някой астероид или слънчево изригване ще ни помете или някой супер вулкан ще изригне така, че споко. Живейте ден за ден и не го умувайте много далечното бъдеще.

Аз, докато не кипне морето, няма да повярвам! А като кипне, ще обвиня политиците.

обвинявай тез дет са ги избрали..не е луд оня с баницата.

Фактите са, че от 1985 г. насам климетът необратимо върви към затопляне, средногодишните температури на Земята са се повишили с 1,5 до 2 градуса средно, в България - също толкова. Кои са причините за това, е съвсем друг въпрос. Аз съм на мнение, че антропологичната дейност в съвремието не може да бъде изключена като фактор, мислите и чувствата ни влияят на околността и качеството на делата ни. Противното би било заравяне на главата в пясъка. Последствията може и да се окажат катастрофални, ако не се вземат мерки за екологично обуздаване на негативните ефекти от експанзиращата икономика и крайностите на потребителското развихряне на инстинктите.

глупости, иди го кажи на хилядите дето ше измрат от студ тяя зима

Климата на Земята се е променял и ще се променя И за някой които мислят че всичко се върти около тях 99.9999% от времето климата се променял без човека а защото нас ние нямало.......и вероятно ще изчезнем много преди Земята. Човека наистина причинява локални замърсявания и трябва да се научи да живее в по-голяма синхрон с природата поне да не вреди твърде много. Цялата работа обаче с това глобално затопляне, вече го измениха на климатични промени е ,че едни хора искат да правят пари от нещото и ние да покриваме техните печалби с някакви климатични такси. Далаверата е голямата .... Ако климата продължи да се променя те ще кажат мерките не стигат дай да ви вземем повече пари за още мерки. Ако обаче климат се задържи на едно ниво за известно време ще кажат вижте мерките работят. Припомнете си озоновата дупка която изтъняваше . Е да ма се оказа че озона изтънява на цикли.......и няма нищо общо с човешката дейност

Абе от кога въглеродния двуокис стана въглероден диоксид?

От както народа прегърна евроатлантическата преспектива.

някой тиквеник решил че не трябва да се казва вече "окис" ами "оксид" .. скоро ще кажат че няма окисление ами оксидиране

По принцип е променено от IUPAC в 1964. У нас при трябвало да е от 80-те, но и аз съм го учил окис. Все пак, правилното е да се казва оксид.

Добре, да приемем че всичко това е така въпреки че съм много скептичен във верността на начина на измерванията , самите измервания както и в изводите. Но все пак нека приемем че е така. При условие че нашия дом Земята всяка една секунда е застрашена от множество опасности които не зависят изобщо от човека. Земята не веднъж е била от вряла до замръзнала и какво от това? Смятам че трябва да се научим че природата съществува независимо от човека и каквото и да се случва тя винаги се подрежда удобно за нея самата. А ако искате да запазите човечеството трябва да се мисли в посока в която да не зависим от съществуването на Земята. Земята така или иначе ще изчезне след 4-4.5 милиарда години а може и доста по-рано. Какво значение ще има за Вселената ако изчезнем сега или след милиарди години. Никакво. За съжаление ние хората не обръщаме достатъчно внимание на нещо което е може би единственото важно за нас. Това е съзнанието. Създали сме понятие за това нещо и нищо повече. А то всъщност е единствената ни връзка с природата а нищо не знаем за него. За сега поне имаме само вяра за това нещо. Аз например вярвам че съзнанието е едно и че от него зависи съществуването на Вселената. Можете да сте сигурни че днес едно 99% от учените споделят подобни идеи но не смеят да ги изрекат на глас. Просто защото е вяра. Не може да се дефинира, определи, сметне и най малкото докаже. А това е така защото малцина са се опитвали и са изгорели на "научната клада". Науката вече е достатъчно силна и мощна за да си позволи поглед към най-важното нещо за хората... съзнанието. С две думи дребнавостите като глобално затопляне,метеорити и астероиди, слънчеви изригвания, урагани, земетресения и прочие ще ни се разминат каквото и да правим. Така че имаме два варианта. Живеем си живото без да се терзаем кога как и какво ще ни се случи или почваме да търсим истината за всичко. Подозирам обаче че още преди да я открием няма да ни хареса какви трохички ще намира по пътя на това търсене.

Човече, какво има да не се приемат обективни емпирични сатистически данни? Все пак това не са спекулации без данни. Климатът се затопля - това едно на ръка; другото е, че няма свят на значения извън човешкото обговаряне. Невежеството на някои прави така, че сложните неща да изглеждат прости и обратното.

моля, пояснете ми значението на думата "обговаряне", защото липсва в речника на българския език...

Никакъв СО не се повишава и не става по-топло а и няма как да стане защото Земята е заобиколена с етер -273 градуса и топлината се предава в космоса. На някои им се усладиха парите от продажба на въглеродни квоти обаче краят на измамата идва, защото и Тръмп недвусмислено заяви че това е измама.

Не само че не си мъдър, ами и лъжеш!

Ето ви линк към оригиналната статия: link Става въпрос за въглерода в магмените изхвърляния. И никъде не се прави извода че сме по-близо до катастрофално затопляне. Изводите си правете сами ....

Дай заглавието на "оригиналната статия" на английски!

Не се вълнувайте. България до тогава ще е изчезнала. С близо 900,000 тъпи частици на милион, ние ще свършим по бързо!

Е те това най-много ме безпокои, къде ще трябва да се преселя след 1 милион години, за да мога спокойно на сняг на се лизгам на цървулборда!

Ти не. Ама ако имигрираш на време и ти става оназ работа, тогава може твойто поколение да има това удоволствие.

Светът е все по-близо до белегът на авторитет на звярът (папството) - неделният закон, който е в дирекнто противоречие с четвърта вечна Божия заповед - пазенето на святата събота на Господа, която е осветил за вечността. Бог ни казва че събота ще бъде вечен паметник на сътворението и белег на Неговият абсолютен авторитет в живота на хората. Звярът получил своята сила и власт от змеят (сатана) е изтощавал светиите на Господа 1260 години (42 пророчески месеца = 1260 пророчески дни = 1260 реални години). Господ нарича този звяр Вавилонска (халдейска) блудница, блудстваща със земните царе и черпеща ги с виното на своето разпалено блудстване (гибелни езотерични учения). Тази блудница създава чрез тези царе и служби световните плашила - едно от които е мита за глобално затопляне предизвикан от стопанската дейност на човека, за да наложи белегът на своят авторитет - неделният закон като панацея за всички човешки беди последствие от неспазване на десете Божии заповеди. Тоест тя официлано иска да "излекува" с грях греха, което би било абсурд, ако не познавахме истинските и намерения. Но всъщност иска да установи царствоо на Сатана направено за грешници, защото нямат духовна власт над светиите на Господа. Отдавна са го разбрали. И тези които не са били запечатани с Божият печат (закон) на челото, което е символ на вярата и съзнателните решения, и (!) на ръката, която е символ на действията според вярата, ще пие от виното на Божият гняв, което е приготвено чисто в чашата на гневът му. Тука акценът е че Божият верен човек трябва да мисли и (!) да действа според вярата. Докато звярът иска да наложи своят белег на челото или (!) на ръката, понеже изпълнението само на едно от условията му, е достатъчно за неизпълнението на Божията воля, което значи поседните седем язви, последната от които е вечно несъществуване - отделяне от Бога.

Ало...почитателят на еврейската митология. Една друга митология говори че края на всяка година Дядо Мраз идва да носи подаръци...стоиш ли до комина да го видиш?

Адам и Ева не бяха евреи. А святата събота беше осветена на седмият ден, когато Господ си почина от творческите си дела. Бог избра евреите много по-късно. Преди Него Ной 120 години призоваваше предпотопните хора да се покаят за греховете си преди да ги спотелити потопа. Сегашните времена са същите, но този път няма да има потоп, а армагедон.

"въглероден газ" ;-)

И се състои от частици...

Глупостите с "глобалното затопляне", още ли са актуални ?!

Тази статия е Fake news. Да се уточнят както точно е "въглероден газ" и какво е това "проучване" на "американски учени"!!!!

Ухахахахахаха! Газпром и Топлофикция фалират! Ние почваме да живеем като на Карибите!

Викаш - мине се, не мине месец - и ни отнесе някой ураган 5 степен.

ааа, ми то, земята си е една такава палава. през историята и има няколко ледникови периода, и няколко затопляния. имало и вулкани, нямало е кислород, имало е наводнения, и суша е имало! и мъртвите хора и животни са стотици пъти повече от живите, и се увеличават с всяка изминала минута! и какво от туй???

Принципно Слънцето би трябвало да е по-палаво от Земята след като е термоядрен реактор, но учудващо е изключително стабилна дори за своят клас звезда. Версията ви за палавата Земя има доста недостатъци, а факти липсват освен факти за един глобален потоп оставил белези навсякъде по света.

дино, ти дръж звяра из късо, щото за него доказателствата са на вред!

Aleko

А това е много лоша новина.

пожълтяли, преписвате тъпотии от едни боклучави западняшки вестници, дето нормални хора не четат.

лъжите на нср Една лъжа повторена и сто пъти, не може да стане истина

може пък ти да лъжеш и да повтаряш. знам ли. кое точно е лъжа според теб? Факт - въгледвуокисът се повишава.