Потвърдиха вината на човека за промените в климата

Световни учени откриха нови доказателства за ролята на човешката дейност за климатичните промени, пише "Файненшъл таймс", цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Потвърдиха вината на човека за промените в климата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Промените в климата са циклични явления и човешката дейност не им влияе съществено. Безспорен факт е, че трябва да се стремим да живеем в по-чиста и екологична среда, но тук става въпрос за нещо различно. Съществува КОНСПИРАЦИЯ целяща да репресира развития свят и да унищожава индустрията му като в крайна сметка идеята е да се разрушат цивилизованите общества. В последствие Северна Америка и Европа да се населят предимно с нискоинтелигентно и нееволюирало население, което да робува на кукловодите. Въглеродния двуокис специално е на исторически едно от най-ниските си равнища в историята на Земята и борбата за "нисковъглеродна икономика" всъщност е борба за унищожение на индустрията на свободния свят. Има ясна тенденция за уплътняване на растителността в умерения пояс на Европа и увелечение на водораслите в световния океан. Природата се балансира сама, ние трябва да балансираме срещу групите, които искат да унищожат свободата.

Да си призная,аз лично не разбирам как така.Значи аз сам в Австиря и тук МАААААКС температура през деня 26градуса.Нормалното е понеже ставам в 5 часа,е да е сутрин кам 11 гр до макс през дена 22-24.Вечер примерно аз спя с одеяло.....направо сигурно не ви се вярва

температурата която е отчетена каторекорд,се измева на метар или два от нивото на земята и на сянка поне така зная аз *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Saepe nihil inimicus homini, quam sibi ipse (Cicero) - Често човек няма друг враг, освен самия себе си (Цицерон). "ХАРП",погледнете тази връзка http://www.temanews.com/index.php?ptema&iid406&aid9728

Средната температура за Земята се е увеличила с 0,56 градуса по Целзий през последните 50 години :) Ой, маллееийййй, божке, каква катастрофа!! Всичко ще загине маллееийййй!! Айде сега да наложиме едни данъчета на ЧОВЕКА, дето е виновен за това. Такива, за CO2. Да лапаме още, че това дето е сега не ни стига.

преди 10000 х.г. е било едно сега е друго. Качихме се много високо на клончето и едва ни удържа.

"От средата на юни в руската столица температурата на въздуха не пада под 30 градуса, а през деня доближава 40-градусовата стойност. Само през юли в Москва бяха счупени пет температурни рекорда, а в понеделник бе отчетен абсолютен рекорд от 37,4 градуса по Целзий" - нещо не разбирам- уж доближава 40 градуса, а пък абсолютният рекорд е 37,4. Значи не са се вдигали над 37,4, което не е съвсем като 40 градуса.

Путин, по повод глобалното затопляне, беше казал, че няма нищо против малко да им се затопли малко климата!

Потвърдиха или ВМЕНИХА??? По - ми се вярва второто!!!

V Belgia, teperaturite tova liato biaha sushto anormalno visoki 36 - 40 gradusa na syanka. V Germania i Francia syshto! Beshe mnogo zadushno i trudno za vsiakakuv vid deinost. Mislia, che ne triabva da se zablujdavame, che niama takova neshto kato globalno zatopliane.

Пречеше ли ти да береш или копаеш ? И защо реши, че не трябва да се заблуждаваме и коя е всъщност заблудата според теб ?

Само не разбрах кой е човека.

Най-накрая учените схванаха това, което всички знаем. но пак имат грешка - вината не е човека въобще, а на американците. От тези идиоти трвъгва всичко лошо.

стегам войската за нов поход на изток, вече няма зима , която да ме спре .

И жегата пречи на кривия танк. Не знаеш ли при Курск в голямата жега колко от най-новите Тигри са се запалили от цигара или хвърлен фас?:)

На около една страница са описани промени в климата в последните години, но на около 1 ред се изброяват къде са те основно и не може да се направи никаква връзка с човешката дейност - как точно въглеродният диоксид е повишил температурата на Земята. Преди 10хил. години сме излезли от последната ледникова епоха - пак съществена промяна в климата, тя е била предизвикана вероятно от липса на човешка дейност, която да затопля Земята ?

А кое точно показва че това затопляне е резултат 100% от човешката активност, а не да кажеме от тази на слънцето???

Ние /хората/ като вид сме част от природата. Съответно всяко наше действие е природосъобразно. :-) :-) Идеята, че ние трябва да спасяваме природата е грешна из основи. :-) :-) Все едно нокъта ми, да тръгне да ме спасява, когато имам температура. :-) :-) Всички тези "природни" теми, форумчета и дрънканици са за пари, власт и повдигане на егото /вижте ме колко съм добър, грижа се за природата и съм нещо повече от вас/. :-) :-)

Фабрика за лъжи!Това вещаене за свършека на света е от времето на пра-пра-пра-пра-баба ми.Преди са го правели за да плашат стадото за да се подчинява на господарите си.Сега не е по-различно.Приветствувам глобалното затопляне, защото то вещае края на Топлофикация и падане цените на енергоресурсите!Ще ходим само по бермуди и ще имаме по четири реколти в земеделието!Да живее Глобалното затопляне!

Човечеството се дели на два типа: ЧОВЕЦИ КОИТО УМИРАТ ВСЕКИ ДЕН. ЧУДЯТ СЕ КАК ЩЕ ПРЕЖИВЕЯТ ЗАДАВАЩИЯТ СЕ ДЕН И ЧОВЕЦИ КОИТО СЕ ЧУДЯТ КАК ОТ ОХОЛНОСТ ДА ПРОПИЛЕЯТ ЗАДАВАЩИЯТ СЕ ДЕН. Първите много по-лесно ще влезнат през дверите на Св. Петър, а за вторите не знам.

И какво Св. Петър и шефа му 2000 години зяпат тази несправедливост и какво точно чакат, нали шефа е Създателят. Излезе голям шегаджия, явно се пука от смях гледайки това, което е създал

Абе, няма ли кой да каже, защо при това затопляне, глобално при това, летата стават все по-студени?

А ти можеш ли да обясниш защо през зимата вали по-малко сняг?

Струват ти се по-студени, защото си мокър.

То е повече от ясно , че Станишев е виновен и тройната кАульициА. На планетата е имало масови измирания и ще има пак. какво тук значи някакъв си вид и неговата цивилизация - голям праз. Животът продължава така или иначе с нас или без нас. Животът на земята зависи от слънцето и неговия живот

И щом са знаели и досега, че човекът е виновен защо не е в затвора още? За такива безскруполни престъпници най-тежкото наказание, а не да се разхождат по улиците. Вчера видели човека на свобода. Ей за това се махнах от тази дупка Ъртхостан, а вие си стойте там да ви променя климата човекът.

Хаха, така е...на свобода и продължава да нажежява положението човекът;)

Ако искате да направите нещо срещу глобалното затопляне, дръжте вратата на вашия хладилник постоянно отворена!

също включете всички климатици на мах и отворете прозорците за да изстудите и външния въздух. от чез, мез и плевенското енерго ще ви сурвакат в края на всеки месец до нова година..

И Марс се затопля. И Юпитер. Дори и Уран и Нептун. И за тяхното затопляне ли е виновен човека?

Тия учени тотално са се сбъркали.

пълни глупости - само гледат да плашат хората с тъпотиите им - климатът винаги се е променял а ние имаме данни само от около 1800 г. (оскъдни) до сега. аиде моля ви се.

Имаме данни от мнооооого по-отдавна, иначе как щеха да се правят моделите на климата на Земята, какви разтения са живяли и ядяли динозаврите например ;-) Или, че е имало ледникови епохи, да дам само друг ОЧЕВАДЕН пример. Всичко е "записано" в земните недра (и най-вече в дебелите ледници) и хората като копаят намират данни за стотици хиляди и милиони години назад...

Ако изригне Каракатау пак хората ли ще сме виновни? Събирайте дърва и кожи, че идва студ! :)

Ако избухне супервулкан ще настъпи 15 годишна вулканична зима. Растителноста ще загине и всички животни ще измрат.Такава вулканична зима е избила гигантските бозайници и безмалко да избие кроманьонците-от 10 милиона останали само 2 хиляди. А обикновените вулкани действат обратно на глобалното затопляне. Напр. Пинатубо през1992 година е забавил глобалното затопляне с 3 години.

Ехаааа, какво каране на ски ще падне;)

А-а-а бяха се поскрили тези "световни учени" след фиаското с комисията на ООН и разкритията за манипулиране на резултатите. Май милиардите, които си изпросиха тогава са свършили и ся ще лапнат още. Браво, браво, така се прави. Истинските проучвания не са важни, важно е да се борим с вятърните мелници.

понеже очевидно има затопляне и очевидно никой не иска да се бори с него, ще си купя кола с 6 литров двигател и ще си замърсявам на воля!

Така,така....давайте,важно е да се всява чувство на вина и/или страх в обикновенния човек,то не беше ядрен апокалипсис,то не бяха извънземни, финансови кризи,края на света през 5-10 години(а дано,че ми писна да чакам ),глобално затопляне,глобален тероризъм,метеорити,комети,свински грип,пилешки такъв,абе.......все ще се намери начин за психо-управление в/у човечеството. на заблудените-ЧЕСТИТО!

Ти да не живееш в бункер под земята и да се информираш единствено от интернет?

Станишев е виновен! А иЦанков камън

Промените на климата са причинени от циклични промени в динамиката на планетата-например преместването на полюсите-т.н процесия на Милутинович, втората причина е катастрофични явления-сблъсък на Земята с астероиди, избухване на супервулкан. Третата причина е човешката дейност-свръхпроизводство на парникови газове. Голяма катастрофа ни очаква, ако посоката на трите фактора съвпадне-съществуването на съвремената цивилация е под въпрос.

Ами да ги махат тия парници, бе! Аман от тая цивилация дет прави процесии!

Не те знам ром ли си или си на няколко рома, но си правиш майтап със сериозни неща. Процесийте са движението на полюсите, човек произвежда прекомерно парникови газове. А в парниците се произвеждат домати за салати.:)