Глобиха цял блок за хвърлени боклуци от терасите

Цял жилищен блок в Пазарджик беше глобен с 1000 лева, защото семействата в него изхвърляли боклуци от прозорците и балконите си. Санкцията е наложена от общината, съобщи Нова телевизия.

Обратно в новината

Коментари - Глобиха цял блок за хвърлени боклуци от терасите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на кмета!Само,че тези които хвърлят боклука обикновенно не плащат глоби/ако са общи/тогава пак тези които пазят чисто трябва да плащат заради тях!Един пример-В нашият вход спряха тока за осветлението заради няколко съседа,които не са плащали от години!Сега чакаме да платят,за да събереме парите!Ако не платят пак от нас трябва да дойдат парите!Как се влиза вечер в тъмницата,зимата се стъмва рано!Затова не трябва глобите да са общи!Сложете камери и глобявайте виновните!Писна ми да плащам заради безотговорните българи!Няма да платя и данък смет!Чистят София един път в годината!Селяните да не се обиждат-Става дума за хора,които дойдоха в София,за да опропастят всичко в нея!Всеки ден виждам,как си отварят прозореца на колата и изхвърлят празни бутилки,чаши от кафе и др. боклуци!На пътя по магистралата като спреш в ливадите отстрани е като бунище-който не е спрял,той не си е изхвърлил боклука!Трябва да се вземат мерки,за да спре тая простотия!Кметове действайте!

до;;един жител на Пазарджик''-Защо ли всички тъпи комунисти в Пазарджик казват на бялото черно.Не,не живея в центъра на Пз-напротив в една мини уличка,която се мие всяка седмица-невероятно,н ФАКТ.Сигурно още си тъгуваш по Евстатиев,зотова плюваш по Попов.Жал ми е за теб гражданино на Пазарджик.

селяндурина се познава по това, че не знае каква е разликата между селяндурин и селянин

не мога да преценя доколко е редно такова обобщаване -хвърлял, не хвърлял - плащай, но истината е, че на българина не му ли бръкнеш в джоба - няма оправия

А ти днес пи ли си хапчетата? А? Като чета коментра ти ми се струва, че си изхвърляш боклука през балкона и си недоволен, че има глобени. Като не ти изнася, марш от където си дошъл

Ей, коментаторите, днес вие къде си хвърлихте боклука, бе! 'Айде погледнете себе си и тогава коментирайте, че България /не е само Пазарджик/ прилича на бунище.

Можете- в Общината или в Районното кметство, при еколозите.

Можете- в Общината или в Районното кметство, при еколозите.

Абсолютно съм съгласен с теб. И за закона за етажната собственост, който е поредната тъпотия, и за глобите. Глобява се извэршител, а не по усмотрение на кмета, пъдара или полицая. Като иска да пише актове да постави хора, да снимат извършителя и тогава да го привика в общината. Ами тия дето си разхождат домашните любимци да серат и пикаят по градинките и тревните площи - и за тях трябват актове. Ако ще е, да е.

Дали е законно или не, не решаваме ние. Отдавна обръщаме глави, когато някой прави нещо нередно до нас и то не ни касае. А отговорността е обща. Това с глобите е стара информация. И това не е първият глобен блок. Живея на първият етаж и откакто влезе в сила тази санкция, мога най - накрая да видя тревата зад блока. Пред мен глобиха човек, че си хвърли цигарата на тротоара, но пък хиляди други продължават да го правят. Кмета може да не е перфектен, може да прави грешки, но ги прави като се опитва да въведе ред. Другите кметове и това не правят. Лодките и водните колелта на острова са безплатни, забранено е да се разхождат кучета там. Макар и малка, но има зоологическа градина - безплатна. Осветени игрища за футбол, волейбол - безплатни. И т.н. Винаги ще се намерят недоволни. А тези, които са доволни нека помагат, защото кмета не може да огрее на всякъде.

браво,браво

Подкрепям те напълно - солени глоби и изселване - това е начина

ТУК МАЙ Е ЧАСТНО ПАРТИ - КОМЕНТАТОРИТЕ СА САМО ОТ ОБЩИНАТА, КОИТО ЩЕ ГУШНАТ ПАРИЧКИТЕ И ЩЕ СИ НАПРАВЯТ ЕДНО ЯКО ПАРТИ С МНОООГО ПЯЧКА.

Не случайно нещата в София започват от Студенстки град. Както вече се установи, там хората си изхвърлят боклука през прозореца. И като завършат, къде отиват тез чиляци? Разбира се, че по нашите блокове. А от къде са дошли? От провинцията. Еми те на село така са си свикнали - през прозореца, пък прасето и кокошките ще пометат. Зад моя блок е същото, но не съм съгласна да плащам глоби, защото съжителствам с провинциални идиоти. P.S. Разбира се, има изключения. Познавам много готини и свестне хора от провинцията, които живеят и работят в София

Браво! Дано това стане една често срещана практика! Успех България! Долу неграмотността и простотията!

Трябва да стане, както в Германия. Ако направиш нещо такова - глоба, при повторно нарушение - тройна глоба, при още едно - принудително изселване. Само така ще се справим със селяндурите.

А ТВОЯ КОМЕНТАР ДОКАЗВА САМО ЕДНО,ЧЕ СИ СЕЛЯНИН ОТ ПААРДЖИК

ОТ ЧЕТИРИ ГОДИНИ ПОСЕЩАВАМ ГР.ПАЗАРДЖИК ТЪЙ КАТО СИ ЗАКУПИХМЕ КЪЩА НА 13 КМ ОТ ГРАДА.ОСТАНАХ ИЗНЕНАДАНА ОТ ГРАДА.СТРАХОТЕН ПАРК, МНОГО ЦВЕТЯ, ЛИПСА НА КОЛИ В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА, СТРАХОТНИ ПАСТИ И КРАСИВИ МОМИЧЕНА.

Стилът ти на писане и обръщение говори много за твоя манталитет и култура !

Къде си бай Тодаре :)

Браво! Браво! Браво!

ЧУДЕСНО, БРАВО!!!

и парното, и доумправителството, и всичко си е комунистическото, без персонална отговорност. а би трябвало не 100 а 1000 да е, но персонално. това е едното. другото е, за какво в края на краищата се плащат пари на общината? за да се чисти само в някои квартали?

Леко да не се катурнеш от толкова много ПАТОС.

Trebvashe da globiat vseki zhitel na bloka s po 1000 leva.

Господа, нека този местен борец за чистота поясни - кой български съд е установил общата вина. Вярно е, че дивашкият закон за етажната собственост дава възможност на местни феодали - блокови, квартални и общински, да наказват гражданите по свое хрумване и след лесно организирано гласуване, но обща вина и колективно наказание са противочовешки понятия. И така, с наказания срещу замърсяването се унищожава свободата на гражданина. Поредна проява на социалистическа безчовечност, подлост и мърсотия... Обща вина и колективни наказания - като в национал - социалистически концлагер!

БРАВО БРАВО БРАВО!!!!

Не може да глобяваш всички. Или само тези които хвърлят или никои.

БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО!

Поздравявам г-н Попов, искам да кажа на цяла България, че имаме най-дейния, интелигентен и красив кмет и желая на всички градове такъв. Живея в Пз-к от 12 години и много не обичам пазарджиклии, но заради Тодор Попов започвам да харесвам града и хората, разходете се до Пз-к да видите за по-малко от две години какво направи този истински мъж с ориенталския ни град!

Никой не ни е виновен за мръсотията и простотията.Не ни е виновна държавата,не са ни виновни и циганите.Всичко е до самосъзнание и култура,които при нас изобщо нямат наченки дори.По улиците ни шофират полуидиоти,в блоковете ни живеят олигофрени,в училищата ни е пълно с бъдещи общи работници,университе ни се молят да приемат някой с коеф.на интелигентност над нулата.Това е реалността.Който не може да я приеме трябва да емигрира.

В тази държава трябва Немска дисциплина! Да се научат всички как се разделя боклук, и как си носиш хартйката в джоба дкото невидиш кофа за боклук!!

Селяни от Пазарджик.Лошото е,че надойдоха на катуни и тук и направиха и София на селски кенеф

Вижте пл. Славейков всяка сутрин.Гледката е ужасна.Вижте градинката пред Нар. театър.Тревните площи са изхабени с бесчислените пътеки.Лицето на София е в окаяно състояние.Няма нормален тротоар, изкъртени плочки, отворени кофи за боклук, от които смърди.Трябва яко да се глобява.Пазарджик е първата лястовица.Приветства кмета.

Bravo Toshe s teb sme !

МОЛЯ, КАЖЕТЕ МИ КАК МОГА ДА ПОДАМ ПОДОБНО ОПЛАКВАНЕ В ОБЩИНАТА - ИМАМЕ СЪСЕДИ-КЛОШАРИ КОИТО СЪБИРАТ ВСИЧКИЯТ БОКЛУК ОТ ВАРЕЛИТЕ НАКОЛО.. ИСКАМ ДА ИМ ТРЕСНАТ ЕДНА ТАКАВА ГЛОБА ЗА ДА ПРЕСТАНЕ ВСИЧКО.. МОЛЯ, ДАЙТЕ ИНФО

Най-после нещо да се случи. Защо тази администрация не поработи малко и в София.

малко е,но като за начало е МНОООООГО ДОБРО

Samo 1000 li?

ох, нека дойдат и в Хаджи Димитър да видят как е пред един от блоковете, аз почти всеки ден минавам с плик и събирам под прозорците, но се пазя да не ме удари нещо по главата, е така случайно си гледам през прозореца и отгоре хвърчат пликове с боклуци или просто ей така си мятат, еййй долна напаст бе, циганска работа

Ето,това е нещо за което аз говорех,че трябва дасе приложи още преди 15-20 години.И си спомням ,че хората на който говорех това ме смятаха за краен ненормален ,смахнат и тнт.Още тогава знаех ,че точно това е начина по които трябва да се работи.Нещо повече,аз бих им спрял тока и водата на тези от блока,и ще видите как всичко щв светне от чистота.Винаги съм знаел ,че единственния човек нормален в тази държава съм само аз,но за да не ви засегна толова силно поне бих казал -сигурно е 100% че мился поне с 50 години пред останалите българи.А е толкова лесно да се ограмотите и научите -четете какво ви пиша.Нздраве

Живея в София . Спирам си колата на 4-5м от блака и въпреки това понякога намирам всякъкви хранителни отпадъци по ламарината хвърлени от някоя тераса ...

Да дойде някой в покрайнините на Банкя,да се види в какво сметище се е превърнало.Да се глобява,но сумата да бъде много по-голяма!!!!!!!!

Сега в Пазарджик. После в други градове. Най после.

Прави сте във всеки град трябва да има такива глаби.Браво на този кмет. АЗ ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ НЕЩО.ВИЖТЕ КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРИ НАС В СОФИЯ.ЕДИН СЪСЕД НАПРАВИ НА СТЪЛБИТЕ ПРЕД ВХОДА НЕЩОТО КАТО ПЛАТФОРМА ТАКА ,ЧЕ МАЙКИТЕ С КОЛИЧКА ДА МОГАТ ДА СИ ПРИБИЛАТ КОЛИЧКИТЕ И ДЕЦАТА ПО ЛЕСТО И ЧОВЕКА ИНВАЛИД КОИТО ЖИВЕЕ В ТОЗИ БЛОК ДА МОЖЕ САМ ДА ИЗЛИЗА НА РАЗХОДКА.НО КАКВО СЕ СЛУЧВА ПРИБИРА СЕ ЕДИН НОВОБОГАШАШ АВТОБУСЕН ШОФЬОР И ЗАПОЧВА ДА КРЕЩИ ЗАЩО НЕ СА ГО ПОПИТАЛИ И ТОВА БИЛО ГЛУПОСТ КОЕТО Е НАПРАВЕНО .АЗ ЩЕ ГО СЪБОРЯ СЪОБЩАВА ГОРДО.ТОЙ НЯМА ИНВАЛИД В КЪЩИ И НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА ДРУГИТЕ КАК СЕ ПРИДВИЖДА.КАЖЕТЕ ТОВА ЧОВЕК ЛИ Е.

И такива селяни, които си изхвърлят боклука през балкона, като дойде да живее в София и казва :Аууу колко е мръсно в София...ЩО НЕ ВЪРНАТ ПАК ЖИТЕЛСТВОТО БЕ...

Аз съм доста тъп но от грното излиза, че никаква глоба не е платена реално. Като им вземат парите и с тях поправят един тротоар например, тогава да се хвалят.

БРАВО НА КМЕТА НА ПАЗАРДЖИК!!! ДАНО И В ПЛОВДИВ ДА ПРИЛОЖАТ ТЕЗИ ГЛОБИ, ОСОБЕНО В КВ- ТРАКИЯ!!!