КАТ глоби линейка за превишена скорост

Линейка на разградската „Бърза помощ” бе санкционирана за превишена скорост от КАТ. Това съобщи директорът на центъра д-р Николай Йоцов, цитиран от БНР.

Обратно в новината

Коментари - КАТ глоби линейка за превишена скорост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прав е Гошо. Още повече, че май никой не е обърнал внимание, че линейката се е ВРЪЩАЛА , а не отивала по спешност със спешен случай. А това всеки, който шофира и знае закона означава, че е на обикновен режим. Да си платят за дяволъка. И всички нарушители без значение КАТ-мат да си плащат. А за оная пикла наистина, че вече нищо не се каза. Какво значи това пито- покрито, така ли? Добре ,че поне хората са се пооправили. Доста лоша шега в живота им се случи. Недай си Боже!

Горките линейки. Не получават почти нищо от парите за здраве, а на всичкото отгоре ги и тормозят за измислени нарушения. Горките!

В най скоро време ще ви изпратя снимки (и на КАТ и на министъра , за да види как УНИФОРМЕНИТЕ се движат в раиона си) и да видим тогава кой е за АКТ. ????????????

Това здраво е била надута чалгата, за да не чуе линейката :) "чалгата убива"

а чалгарката дето блъсна линейката, какво?? или сега се води компания да се настройват хората против линейките, да може да й се размине на простата уфсъ....? ...

Тея са луди ненормални.Ами колите на КАТ изобщо на полицията как карат??????-КАТО ЛУДИ??????Дане би да гонят престьпници.Просто защото са полицаи,а и спират на забранени за другите места.За тях няма закони.Дьржава-АБСУРДЕСТАН!!!!!!!

Ама в коя част на закона е казано че специалния режим на движение включва превишаване на скоростта? Егати заблудения народ

Чети ЗДП и ще разбереш! А по-долу в коментарите има и цитат, от който можеш да се поограмотиш. Имат право да превишават разрешената скорост, ама ти откъде да знаеш, като си с толкова малко акъл?

Истината е че със специалния режим от години се прекалява - всички си мислят че притежанието на буркан ги прави ненаказуеми - в крайна сметка закона е напревен, когато има нужда от бързане да се бърза - нека медиците обжалват, но не мисля че ще мине в съда, защото това е дужът на закона. Както прочетох по-долу линейката е със специален режим когато вози болен, пожарната когато отива на пожар - в останалото време те са най-обикновени превозни средства. Твърдо съм за налагане на санкции на всички нарушители без значение зад какво са скрити

Този проблем може да бъде избегнат, като се въведат различни регистрационни табели за автомобилите, които имат специален режим на движение ( полиция, пожарна, линейка ). След въвеждането на тези табели, системата за разпознаване на регистрационните номера, на база на която се издават глобите, просто няма да ги отчита като нарушители. Проблема е, че могат да се започнат злоупотреби.

Правилно, ще глобяват, защото линейката не е на мутри и НСО. Само съкращения ще оправят нещата.

тапанари.как не ви е срам да глобявате линеикашза прибишена скоростща ония мухлиовци депутетите ни не ги глобватещзащо хахах .... защото са сас спецялен режим *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Де така да бяха така стриктни с издаването на фишове на мутрите.Тогава даже актове "изчезват".

За виси колко е глобата, ако е под 50 лева ще го атакуват в съда друг път. Мен така последния път ми написаха акт в нарушение на закона за движение по пътищата. След като убедих катаджията, че греши, посочвайки му точно параграфа в закона, той ми каза че щом се правя на толкова отворен, глобата е 30 лева и няма да мога да я оспорвам. А бе въобще нямаш ли подходящ отговор на въпроса "И сега какво ще правим?" си за никъде.

Полицията, бърза помощ и пожарната трябва да работят заедно и да си помагат. А не да се прецакват. На държавата и народът ли служите или ? Колко "наши" хора са минавали метър на камерите, а кухите лейки глобили линейка

Служим на джоба си.Някой обаче ни мъти водата и сме нервни.

ЗАГОВОРИ СЕ ЗА РЕОРГАНИЗАЦИЯ НА СПЕШНАТА ПОМОЩ И ПРИВЛИЧАНЕ НА КВАЛИФИЦИРАНИ КАДРИ И ЛЮБИМАТА ПОЛИЦИЯ, КОЯТО НИ ПАЗИ ВЕДНАГА ГИ МАЧКА. НАЙ НЕЩАСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ЗЕМЯТА.ПОСЛЕДНОТО НЕ СЪМ ГО ИЗМИСЛИЛ АЗ. КУЧЕТА НА ВОЖДА.

Полицаите са много стриктни-вчера пернишките полицаи са глобили Бойко Борисов за превишена скорост и говорене по телефон по време на движение.

Днес да не е 1ви април :)

А как ще обясните, че линейката се е движела с превишена скорост и с включена сигнализация, ако се е връщала към Ловеч без болен?

това не е твоя бира бе келеш...тя си е авто със спец режим анадън му???

Със спец. режим е, когато е включена светлинна и звукова сигнализация. През другото време е редови микробус. Това важи за всички коли със спец.

Глупендер!

Глупако, прочети това, което не знаеш - по чл.91 ал.2 от ЗДП специална сигнализация се ползва само при необходимост.

Щото от Ловеч като се обадят, че баба ти, примерно, бере душа, а нямат линейки, после да не мрънкаш, че линейката закъсняла. Ей няма угодия...

Дано не започнат да глобяват катафалките за превишена скорост.

С това действие да считаме ли че при камерите с нищо не може да се въздеиства и тя праща автоматично на всеки автомобил регистрирала нарушение или е немарливост на някой служител отговарящ за камерите .

Стига да не е "спонсор"...

Ами да вземат линейките да карат по правилата да спират на червено на се движат с 50 километра следващия път когато ги извикат за пострадал полицай , катаджия и прочие такива подобни .

Оставка Цветанов! Това ли е начинът? Това ли е работата на полицаите? Срам и позор!

Хахаха, ти си некоя червена бабичка, бас държа! Какъв изказ, какво чудо.. хахаха

хахах :D бахти смешниците дето са тея от КАТ! Пълна излагация.Фрапиращо са тъпи саше.По-тъпи и от неделя :D

А как са разбрали, че е с включена звукова сигнализация....

ами да се разберат кои какво желае бе МНЗ казват до 20 минута да са на наи далечното повикване ,полцаите правят акт,линеикаджията взема 300 лева заплата ,как да стане та и болните в краина сметка да са доволни,а това как карат по спокоино,и дали има пациент ватре ,неможе да знаете какво се случва,стреса и напрежението си остава само за сметка на екипа.

Глобата е за линейката, когато се е връщала празна и не се е налагало да застрашава живота на другите, щатни мърморковци, дето за нищо друго не ставате.

Чети ЗДвП, умнико! Там специалния режим не е обвързан с това дали линейката е празна или пълна. Пък и съмнявам се на снимката това да се вижда. По твоята чисто милиционерска логика, когато линейката бърза към болния или пострадалия няма право да включва специален режим! Мнооооого умно!!!

Връщайки се празна,линейката няма никакво основание да включва сирени и мигалки,така че считам глобата за правилно наложена!

дори на празна линейка трябва да се дава път /може да отива за достора/,не ви се е налагало и дано не ви се наложи ,нищо не ни коства да намалим и отбием в дясно,нека не се отнема шанса и на малкото останали Българи

Ясно е, че нещо не си добре с главата! Не си наясно нито с конкретния случай, нито с принципа въобще. Изглежда ТИ имаш нужда от линейка и риза от онези, чиито ръкави се завръзват на гърба!

Тъпако аз - явно изобщо не знаеш за какво става дума и само мърсиш форума с налудничавите си драсканици - ТЪПАКО!!

А на колите на НСО пращат ли такива честитки?

Да, ще санкционират линейка! А колите на НСО?????????? На депутати и министри, дето карат като луди????? На съдии и прокурори??????????? И нямало двоен стандарт!

Трябвало е да ги спрат и да им поискат аптечка!

Оправи ми деня човече....Благодаря:)

Дали е било правомерно или не ползването на сирени, е без значение. Това е линейка, която по принцип спасява животи. Нека да зададем друг въпрос: В БГ имало към 60000 полицаи-нека се направи една статистика колко от тях са били санкционирани за последните 20 год., и даже сега, когато има камери. Отговора е предварително ясен. Нима те са най-праведните шофьори в БГ? Всеки от нас ежедневно ги вижда как карат без колани, говорят по телефони, карат пили (само идете в близост до заведение, където е банкета им на полицейския празник, и ще видите как половината се качат в колите си залитайки) и т.н. Не може органа, който трябва да контролира другите, да не спазва закона.

По принцип спасява, ама дефакто това е личния бус на линейкаджията, който си го кара където и когато му трябва и си пали лапмпата и сирената често само за кеф

Защо ли вече нищо не ме учудва в тази държава...Докъде стигнахме...и да няма пациент вътре, може да бърза да помогне на някой друг пострадал!!!

Какво да очакваме от хора, чийто конкурси за избор са класически вицове, а и баш началника им е с знания и умения на които никой не завижда. Пълни смешковци, за съжаление с власт повече от колкото могат да понесат. А ако някой от нас седне на камерите сметнете, че за два дни всички те са без книжки. Аз лично не съм видял полицай с колан или да дава мигач, а за минаване на червено си е класика.

По принцип специалният режим на движение не разрешава движението с превишена скорост, защото се предполага, че ограничението на скоростта е заложено за безопасност на околните, апропо, всяко превишение означава, че води до опасност за околните. Това е теорията. Практиката е, че повечето ограничения са безумни, особено онова ограничение където е снимана линейката - права отсечка и хубав път позволяващ скорост над 120 км дори с москвич. Относно специалния режим - аз лично го оправдавам, защото линейките са ограничени като ресурс и колкото по-бързо се върне в Разград, толокова по скоро ще може да се ползва отново по предназначение. Съдейки по размера на глобата, линейката най-вероятно се е движела с 90-95 км, което е напълно безопасно на практика, но твърде опасно на хартия

Чл. 5. (1) Водачът на моторно превозно средство със специален режим на движение може: 1. да преминава при забраняващ сигнал на светофара или да преминава, без да спира, при наличието на пътен знак, който изисква това, но само след като намали скоростта достатъчно, за да извърши това безопасно; 2. да надвишава разрешената максимална скорост на движение дотолкова, доколкото няма да застраши нечий живот или имущество; 3. да не се съобразява с организацията на движението , въведена с пътни светофари, пътни знаци, пътни маркировки и други средства, когато това се отнася до посоката на движението и завиването в определени направления; 4. да паркира или да престоява независимо от разпоредбите на Закона за движението по пътищата, като през това време той може да подава само син или червен светлинен сигнал. (2) Разпоредбите по ал. 1 не освобождават водачите на моторни превозни средства със специален режим на движение, както и водачите на съпровожданите от тях автомобили от задълженията да управляват и да се движат по безопасен начин.

Сега остава да глобят и някой от автомобилите на НСО, защото не се съобразяват с нищо-нито скорост, нито видимост, нито натовареност на движението. А когато блъснат някого се оказва, че той си е виновен!

Вижте ни колко сме принципни, това ни казват от КАТ. Но е казано, че прекаления светец и Богу не е драг!

А МИ ПОЛИЦАЙЧЕТАТ СМЕШНИ КАТО ВИНАГИ СА НА ТЕЛЕФОНА И БЕЗ КОЛАНА ДОКАТО КАРАТ И ГРАДА, МИНАВАЙКИ ПОКРАЙ ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ДР. ПОДОБНИ. шефа НА КАТ СПИ ЛИ

Линейката на връщане била карала в включена сигнализация и това било неправомерно. Ами хора, ако е получила нова задача в Разград и е трябвало да се върне бързо? Ако някой тежко болен е чакал линейка в Разград а тя е на път? Колко линейки има в Разград?

А колко линейки има в Разград? Една или две, едва ли са повече. Тази е доставила жената в София и е бързала да се върне, за да поеме нови случаи в града и региона, защото те обслужват и селата, и малките градове. Щом се е движела с включена сигнализация, значи е имало основание за това, иначе кой нормален шофьор би го направил - това изисква много по-голямо напрежение от водача. Не може да се глобява линейка като всяко друго МПС, първо трябва да се изясни случаят! Аман от първосигнални изпълнения!

Тоз път съм съгласен с теб. Някои си мислят, че е голям кеф да пътуваш от София до Разград с виеща сирена на главата. А за мощни уредби като оная дето атакува линейка съвършено глуха може. Бе що не му искат на тоя аптечка?

При липсата на линейки отсъствието на една от района си може да доведе до тежки последици за някой болен, имащ нужда от спешна помощ. Затова е бързала да се прибере!

Човек не си прав , поради това че бърза да се прибере може да се блъсня някъде и кво правим тогава, повече жертви ..... От всичко нагоре мен преди щеше да ме блъсне линейка докато изпреварва неправилно само с включени светлини без звукова сигнализаця, при това на място без видимост....

Проблемът е че не липсват линейки, а екипи, които да обслужват линейките.

Никъде не пише, че специалният режим се ползва, само когато вътре има пациент. Линейката, като отива на адрес, без пациент, не може ли да го ползва?! Ами ако се е връщала за друг пациент в Ловеч, не трябва ли да бърза?

Щом е била с включена светлинна и звукова сигнализация, е била в специален режим, ерго катаджийте не могат да я закачат. А дали са ползвали правомерно специалния режим е друга "бира", която не се контролира от КАТ. От КАТ първо да озаптят полицайчетата, които без спец.режим правят каквото си поискат, което в общия случай е различно от позволеното от ЗДвП.

Дали пък ако се прегледат камерите от градовете няма да се види какви безобразия вършат патрулките и необозначените коли на МВР

мили писачи обърнете внимание че специалният режим е ползбан неправомерно - на връщане след като е приключил специалния режим на движение

Мили мрънкалници, според мен една линейка винаги трябва да се движи на специален режим! Защото работата и не е да се мотае между София и Разград и да спазва някакви безумни ограничения, а да се приберат възможно най-бързо в базата.

автомобила на "Бърза помощ" е заснет на връщане от Сф.,защо е бил с включена светлинна и звукова сигнализация?

ами... помисли малко

по улиците е пълно с джигити, те погнаха линейките :) нещо системата май има нещо от донастройване?

линеиката се е връщала от софия и не е имала пострадал в нея , така че много моля линеикаджиите да се озаптят малко - да си плащат глобата и да не мрънкат много

ами ако бърза за някой друг пострадал...не забравяй, че може и да си такъв.. и много ще ти се иска да дойдат бързо

Абе т.п.нар, ако е отивала на друг спешен адрес, шофьора с мегафон ли да вика през прозореца....

Снимано е с КАМЕРА.Тя не знае дали вътре има пациент,или не.

аре стига бе, ти направо откри топлата вода... аз мислех че камерата е с рентгенови лъчи и може да види кво става в линейката... И все пак кво е значението без или със пациент в нея ако бърза за спешен случай???

мики маус кънтри.

Няма какво да се коментира. КАТ и мисъл - две несъвместими неща.

Тея куки съвсем са изпращяли. Що не изпраскат и един акт ,ама по-тлъст и на колите на НСО, щото и те летят с бясна скорост. Закона си е закон и трябва да се спазва от всички, без някои да използват служебното си положение. В случая автомобила на спешна помощ е със специален режим на движение /звукова и светлинна сигнализация/ и куките могат да си сложат акта дето са го написали на таблото в КАТ, шото иначе там ще виси съдебното решение в полза на "бърза помощ".

защо пък на таблото, по-добре да си го наврат в ...., тъкмо ще го виждат по-често...

А защо е нужно да се занимава и съда с този акт ? Кому е нужно да се харчат пари за дела, адвокати, да се нагажира времето на съда, който вместо да се занимава с престъпниците, ще отсъжд, че КАТ видите ли не е прав ? Ще има ли последствия за катаджията, който е написал акта ? А за началника му ?

Само да отбележа, че на снимката най-вероятно се вижда номера на линейката, но не и светлинната сигнализация. А пък от снимката да се ЧУВА и звуковата сигнализация.... да, да, да не сме Япония...

Алооо - шофьорчетата на линейки - не разбрахте ли, че в тази държава само НСО има право да карат на червено и с превишена скорост ? Де се намирате вие ?

А, и полицайчетата правят каквото си искат. И то без пусната сирена и лампа.

тия когато и да ги изгонят е късно.. няма такива лентяи. имам един комшия полицайче...за 3-4 години качи 20 кила. обива се от работа човека...