Главното мюфтийство в България разкри дарителска сметка за пострадалите в Турция

"Нека бъдем съпричастни с турския народ, който има нужда от нашата подкрепа в този тежък момент", заявиха от мюсюлманското представителство

Обратно в новината

Коментари - Главното мюфтийство в България разкри дарителска сметка за пострадалите в Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това заслужават турците. Бог ги наказва за стотиците хиляди българи изклани от тях през робството. Така има се пада. А турците в България взеха много да си позволяват! Малко сме ги били! Защо от най - бедните в Европа все иска всеки, защото политиците ни не мислят за българския народ...

една трета от жертвите са в Сирия. ФАКТ! Защо нищо не се пише за това? Пише се само за Турция. А-а-а, може би защото в Сирия управлява Асад и там има руска база?! Друго си е страна от НАТО, макар и с диктатор като Ердоган. Все пак е наш кучи син! На него ще съчувстваме. На сирийците - не! Типично западно лицемерие и двоен стандарт! 100 държави искат да помогнат на Турция. А на Сирия? Или сирийците са "получовеци" и не заслужават милосърдие?

Какво направи Русия да помогне на сирийския народ..

Сметка не се "разкрива", а се открива мили ми журналисти....Иначе.., разкрили сте езиковата си култура, това сте направили.

всеки ден разкриваме колко умни са "журналистите" у нас? Не питай защо не съм сложил в кавички думата "УМНИ", а друга дума

Измислената държава турция трябва да бъде разпарчетосана и унищожена.

я па тоа! Земетресенията удрят не държави, а хората на определена територия. В случая това (случайно) са турци и сирийци!!!

За много грехове имат да плащат тия генетични отпадъци. КАЗАХ

в такива моменти се показва кой е човек кой политическа маймуна. Човещината преди всичко. Искрено съжалявам за жертвите в Турция и Сирия..

Засрамете се, това е човешка трагедия, длъжни сме да помогнем.

С какво сме длъжни? Те имат даже да връщат за откраднатите имоти на тракийските българи и избиването им. На кого сме длъжни? На държава, която има интерес да прилапа цяла южна България? Ай сиктир.

За Сирия бих дал, но за Тюркие не, защото са достатъчно богати, за да се оправят и сами. Съжалявам инак за обикновените хора, жертви на земетръса.

А за Сирия, която окупирахте, няма ли да съберете нещо? Или там само раздавате турски паспорти и им преименувате градовете! Съпричастен съм с турския народ, но не и с турската държава!

Звънете на Доган да им дари той бе, какво искате от бедния български народ?!

Ахмед Доган, почетния мангал на ДПС, виден хидроинжинер, горд собственик на пристанище, по-известен с прозвището- СоПола не дарява, той само граби!

вярно ли е че Аллах (Бог) бил казал нещо от рода на "не убивай/не отнемай живот". или живота на руснаците в украйна и на туземците в българия не се брой? да отбележа само, че демокрацията, европата и натуту угробиха над 3 милиона българи? а байрактарите угробиха хиляди руснаци и техника за над един милиард долара или не е така, а?

Колко трябва да си жалък, за да политизираш дори това природно нещастие...

а сметка за пострадалите от байрактарите в украйна ще има ли?

толкова много болка са донесли османския башибозук на България, че няма как да им съчувствам! да си получат заслуженото!

Струва ми се, че тук се прекалява с личната простотия, както винаги. Който може да помогне, който не може или не желае да подмине, няма нужда от глупави коментари. Аз лично пратих 50 лв, християнин съм, не съм мюсюлманин, но на първо място съм човек и помагам на други хора, изпаднали в беда. Отворете сърцата си и бъдете ХОРА!

""""Нека бъдем съпричастни с турския народ, който има нужда от нашата подкрепа в този тежък момент" Разбири се ,че трябва да сме съпричастни ,но освен на личностно ,обществено ,но най-вече на държавно ниво.Та ние сме съседни народи , а в нужда тогава се разбира добрият съсед. Трябва да се изпратят медицински екипи, строителни машини, екипи специализирани за действия при бедствия.Строители и монтажници

Броени минути след основния трус са регистрирани два силни последващи трусове (афтършока) Едно време на афтършока му викахме вторичен трус

Абе то едно време и ромовете бяха цигани, гейовете - педераси, и на турското "присъствие" му казвахме робство, но както каза, времената се менят.

Съчувствам им, но никога не помагам на ислям и черни.

"Нека бъдем съпричастни с турския народ, който има нужда от нашата подкрепа в този тежък момент" В СИРИЯ НАД 90% ИЗПОВЯДВАТ ИСЛЯМ, АМА ТЕ ЯВНО НЕ СА БРАТЯ ЗА МЮФТИИИТЕ...

това е карма! и още ще има!

Това е най-силното земетресение в съседна Турция за последните 100 години. Голяма трагедия, която в сърцата и умовете на нормалните човешки същества предизвиква съчувствие и тъга. Ще помогна както и с каквото мога. Ако, не дай Боже, нас ни удари 7,8 по Рихтер, не ми се мисли как бихме могли да се справим. Бяхме съпричастни към трагедиите в нашата страна, знаем какво е, да бъдем съпричастни и към болката на съседите ни. Милост, милост за живите.

Нищо им няма! Да отидат в "джамията" Света София, да запалят свещ, и да ПОМОЛЯТ ЗА ПРОШКА! Бог ще им прости!

Какво общо имат с Турция тези брадати фанатици??!! Ако някой трябва да открива сметка за пострадалите в Турция, това е турското посолство а не някакви криминални и съмнителни типове, наричащи се мюфтийство.

Общото е ислямът.

ДПС- то достатъчно ни краде! Тия да си даряват от личните сметки! А защо не и за сирийците, бе?

Държавата да поеме лидерството в помощта към пострадалите съседи. Не бива тази помощ да идва от името само на Мюфтийството.

Държавата го е поела достатъчно, етническата ДПС клати държавата достатъчно.

Интересно имаше ли такава сметка за пострадалите в Карлово от наводнението! Не че нещо но много бързо реагираха сега!

Мюфтийството в България, както и етническата ДПС, работя само за благото на мюсюлманите, ако в карловските села живееха мюслта, и за там щяха да събират.

Хубаво правят, че се грижат. Разходи се в Родопите - пътищата като каймак. Разходи се из Витоша - дупки и кръпки.

А ти откри ли такава сметка и колко дари или пък отиде да разчистваш???

За пишман програмисти, понякога задавам закачка задачка да се напише функция с един входен параметър стринг дето да връща true ако дадено име и фамилия е като джесика алба. От близо 1000 колеги за 30 години програмиране само една мацка успя да я реши.

Ми както казах, пишман програмисти

Защо тези същите не направиха дарителска сметка за хората от карловските села? А сега ми реват да се помага Мюслитата са много долни и подмолни не заслужават нищо.

Мюфтийството в България, както и етническата ДПС, работя само за мюсюлманите, ако в карловските села живееха мюслта, и за там щяха да събират.

Не си прав. Държавата - нашата държава беше длъжна да помогне в наваднените села. А направи ли достат-чно държавата ни? Помогнаха доброволци и дарители. 2-3 месеца след това пострадалите търсеха парите си от даренията , защото не бяха получили нищо. И какво стана ? Помогна ли държавата ни? За смях преди 1 седмица бяха викали кран да почисти речното корито. И защо чак сега.

За пореден път се убеждавам ,колко е злобен Българският лумпен -дегенерат. Много ни прилича и е в унисон с "богатата" българска душевност поговорката ""Не сам я да съм добре , а сакам съседо да е зле".

Да допълня с още една поговока ,която разкрива и допълва богата д,шевност ,на цитираните по-горе същества ,които нямат нищо общо с човешкият род. "Че си запалим къщата , та дано изгори курникът на съседо"

сте само простите криви шопе, другите българи сме бели хора

До тролещите тук, спрете и се засрамете! Това е човешка трагедия и няма никакво значение етнос, религия, политически убеждения и т.н. Страдат обикновени хора като нас и се молете да не стане нещо такова и тук, защото с това строителство, трагедията ще е пълна. Низко и долно е да се сипят провокации, обиди и цинизми в такъв момент! И да уточня православна християнка съм и какво от това?! Преди всичко се опитвам да съм човек! Турците са ни съседи и никой от тях не е отговорен за това, което е станало преди 100 или 200 години! И те са ни помагали в нужда - пример маските в началото на пандемията, когато никъде нямаше такива! Който не желае да помага, поне да не ни занимава със себе си!

Не можеш да ги спреш. Това е вътре в тях и е много силно. Изразяват какво са всъщност. Няма как със забележка или коментар да им смениш мислите и същността.

"""" Няма как със забележка или коментар да им смениш мислите и същността. """ Те нямат нито мисли ,нито същност

За всичко си права, ама хайде стига с това "молете се". Не ви ли писна цял живот да живеете в страх и да се молите нещо да не ви сполети? Това вашето е липса на умения за справяне с тежки ситуации! И е жалко! Молби не помагат! Стига с този страх! Лумпнеи!

Едното не пречи на другото! Нищо лошо няма в молитвите, тькмо напротив и те сьс сигурност не изключват човек да прави каквото трябва и каквото зависи от него самия! И не е страх, а предвидливост! Да отричаш рисковете е и да се правиш, че ги няма е тьпо! Както и да предизвикваш съдбата!

Русоробите лапат на кадировците, а тука са големи мъже...

Майка ти лапа на магарето кура, ама защо се хвалиш?

Горките хора ! Тези, които са оживели , са изпитали истински ужас ! И защо само мюфтийството ще помага, а не цялата държава ! Това е помощ, а не тази за онзи украински войнолюбец, който плаче за оръжие, за да сее още смърт !

Държавата както виждаме помага също. А оръжието е за хора нападнати в домовете им. За да спрат тези дето ги рушат върху главите им. Да не говорим, че е и за да не стигнат и до нас тези бомби.

Дрън-дрън ! С оръжие не може да спреш влака !

Може. И даже става.

Ако са тук и ни нападат, дали пак ще си сведем главицата???? Как се противодейства на терористи, убийци, изнасилвачи и крадци на деца, ако не с оръжие????

Дребните душички за това са дребни! В тях няма състрадание и съпричастност! Каквото е отвътре, това е и отвън. Каквото е отгоре, такова е и отдолу! Съболезнования за жертвите! Ще помагаме с каквото имаме и можем!

За наводнените Българи, по 350 лева. За затрупаните мюсюлмани - мило и драго ...

Дребните душички винаги бързат да се похвалят, че са дребни! Който желае, намира начини да помага и за двете, защото не търси причини за разлика!

Вие състрадателните и съпричастните не сте за тук, ами сте за канцелр на Швабистан, като оная Ангела, дето покани сичкуту джагал и каза, че сме щели били да се справим, а после се изниза като да не казвам какво...

Дребните душички винаги намират някакви причини и някакви оправдания. Понякога нелогични. Очаквам и обиди и псувни, защото дребните душички това могат. В това им е силата - да отричат и да ругаят. Каквото е отвътре, това е и отвън. Каквото е отгоре, такова е и отдолу! Запомни го!

Моли се да не изпаднеш в положение, когато ти и семейството ти имате нужда от състрадание и съпричастие.

Nexo и ДПС да даряват.

Мюсюлманите от ДъПъСъ, няма ли да гласуват да им пратим държавните си резерви, все пак това им е родината.

бог да пази от това нещастие но е редно в големите квартали тип гета и област Кърджали да сложат урни за дарение и без това там насила ги ислямизират.

Дианетът, наред с нашите си измамници от БПЦ е един от най-големите собственици на недвижимо имущество в страната. Да поразпродадат малко и да дарят парите, ама друг път - тези шайки са за да взимат и да водят политика, пък балъците - да даряват.

Че тепродават бе.

В София има квартал Манастирски ливади. Нали си сещаш от де идва името? Я иди да видиш какво строителство тече там. А парите да ги даряват.......! Това е друга бира.

на кого да пращам - Турция или Украйна ???

На мен бате, на мен пращай, че ако не пратиш, довечера ще изнасиля майка ти, ще претрепя баща ти и ще им отмъкна пенсиите!

Напреженията в земните плочи се уталожват бавно. Трусовете все още са значителни. Съболезнование, съчувствие и съпричастие към непосредствените жертви и към усилията предстоящи пред турската държава и общество. Сигурен съм, че те ще ни дадат пример за адаптация и справяне с разрушенията. Дано научим нещо и от двата урока - от възможността за ад и под нашето небе, и от мобилизацията и трудоспособността на комшиите.

Жал ми е за хората! Не стига, че държавата им се тресе от икономическа криза, а сега и това! Дано , с обща помощ, се оправят нещата! :(

Главното мюфтийство в България, да закрива дарителската сметка! Щом за българите събираме капачки, и за мюсюлманите ще събираме капачки! Да искат пари от почетния мангал, хидроинженер, Ахмед Доган, по-известен с прозвището- СоПола!

Да напомня на всички "християни " дето пишат срамотии тук. Бог е любов! И който има две ризи и е истински християнин... Знаете надявам се.

А това мюфтийство не е ли българско вероизповедание? Защо показва етническа обвързаност?

Българите аме православни християни! Да ти кой, кога и как покръства българите, се учи 5-ту клас!

Има и българи мюсюлмани и какво от това? Не може ли да се помогне на един съседен народ в такъв момент? българското мюфтийство само за българите ли трябва да се грижи? Защо да не може да направи нещо добро и за други пострадали хора в нужда?

Дарителската сметка вероятно е насочена най-вече към българските граждани от турския етнос.

Насочена е към хората, които имат сърце.

Разбира се, и стомах.

хора всякакви свят широк, аз друговерците мюсли турци са съм само с добро впечатление...

Що за коментар предвид това ,че вадят хора изпод срутени бетонни плочи,балкони, мазета ,колони ?!ВАДЯТ ДЕЦА ,БЕБЕТА ЦЕЛИТЕ В КРЪВ ,НО ВСЕ ОЩЕ ЖИВИ!!!!! КОЛКО ДУШЕВНО БОЛЕН ТРЯБВА ДА СИ ТА ДА ИСКАШ БОГ ДА НАКАЗВА ПО ТОЯ НАЧИН????? МАЙКИ КРЕЩЯТ И ТЪРСЯТ ДЕЦАТА СИ И ОБИКАЛЯТ ОКОЛО РУИНИТЕ С НАДЕЖДАТА ДА ЗЪРНАТ ДЕЦАТА СИ,БАЩИТЕ ГИ ДЪРЖАТ ПО 5 ЧОВЕКА ЗАЩОТО СА ПРЕД ИНФАРКТ И ЕДВА ДИШАТ!!!! ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ ИЗОБЩО ,ВИЕ ГЛЕДАТЕ ЛИ КАКВО СЕ ПРЕДАВА НА ЖИВО ???? КАКВИ ХОРА СТЕ БЕ??? НЕЩО ЧОВЕШКО ИМА ЛИ У ВАС ОСТАНАЛО?????!!!!!ПИШЕШ ЗА БОГ -ПОКАЙ СЕ БРЕ,ИДИ В ХРАМ И СЕ МОЛИ ДА ИЗЦЕЛЯТ ТАЯ ЧЕРНА ДУША ДЕТО НОСИШ! ПЛЮЯ ТИ НА ВСЯКА БУКВА ДЕТО СИ ДРЪЗНАЛ ДА НАПИШЕШ!!!!!!

Ай стига си се шашкал. Не виждаш ли, че това са артисти и е снимано в Холивуд.

Долни кравопитешки тролчета, пак всявате вражда между народите

На мен заплатата ми отиде в Нигерия , аз за Украйна я дарих , но я изтеглиха в Нигерия ...

някаква сметка за селата по Карловско от семтември 2022 г. разкри ли? Нека българите да гледат и да се учат ежесекундно. Защото всеки си дърпа черджето под задника да му е добре на него. Това е днешния свят. Нека не сме винаги първите помошчии на планетата. Ще помагаме, ама според нашите възможности. А те са мижави възможности.

Много жалко за хората, каквито и да са ЧОВЕЦИ СА! Жени деца, старци, но моят баща е арменец , а майка ми е българка ....някяк си не ми идва от сърце да даря!

Ами недей да пишпеш безсмислици, щом не ти идва от сърце. Страданието на хората е еднакво навсякъде. По принцип демонстрацията на добросъседство в природно бедтсвие е най-естественото нещо.

И избиването на кюрди по съседски....

Какво общо имат обикновените турски граждани? Сякаш преди 150 години и предците ни не са били жители на Османската империя?! Преди това - във Велика България, Византия, Римска империя, Одриско царство ... Злото и доброто нямат националност. Имаме трагедия с човешки жертви. И България е в земетръсна зона. Човек никога не знае какво може да му дойде до главата. Постъпете по съвест и възможности!

Със сигуност освен дарителите и българската държава помага с нещо. Отразете го. На сметката ще преведа каквото мога.

За Украйна дарих 10 хиляди, защото съм програмист. За Турция може би 2 лева ще даря.

дай аргумент не само факти, програмисте...турците са отзивчиви и работливи за разлика от нахалните укри с претенции дето висят по мола

Виж какво, дори да се занимаваш с нещастието на хората.

Дарил си ти...на украиниските курви след креватни упражнения.

О да, забравих, в България е престъпление да си богат, успял и красив програмист с жена фотомодел, 2 красиви и гениални деца, които ще са от новите господари на света, къща за милиони и коли за стотици хиляди. Тук трябва да си хейтър и да бачкаш за 5 хиляди лева.

В крайна сметка ти или децата сте красиви и гениални? Щото и двете не стават, ама като ви знам какви сте програмисти, сигурен съм, че не сте чували за regression toward the mean, щото сте скарани с математиката, камо ли със статистиката - ха, ха. И още нещо - кифла в инстаграма не значи фотомодел, бе, трол заспал. Колко си програмист виждам от два километра с невъоръжено око...

Увива шоколада в станиол. Преуспелите мъже не се женят за манекенки (ВИП екскорт).

И аз съм програмист. Дарих на rusvesna.su два пъти по 100 евро за лечение на осакатените донбаски деца от украински обстрел. Гледаш им снимките цяла зала пълна със деца инвалиди, кое от мина пострадало кое от снаряд, кое от високоточен боеприпас. Нямам дума просто, това са деца!!!!!!!!!!

Майната им на резаните гаджали. През 70 и 80 преди да ги изгонят разболяваха българските деца нарочно в болниците. Имам информация от първа ръка. Дадеш му образование, за което може само да сънува в скапаната турция, то гледа да те утрепе.

За скапаните боклуци дето бият минуси, брат ми щяха да му докарат астма за цял живот, ако една позната лекарка на майка ми не се беше обадила. Имаше и българи, които занеха турски, но си мълчаха и им чуваха мизериите. Аман от джендъри и резани боклуци. Турските боклуци не бяха изгонени без причина.