Главнокомандващият иранските ВМС: Готови сме да защитим морските си граници

САЩ и Саудитска Арабия обвиняват Техеран за нападенията срещу петролните съоръжения на 14 септември

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Техеран ще яде дървото

комунистите, които по един или друг начин упрявляват този сайт, трият неудобни коменатри!!!

той си е техен.

Ами няма да са гербераси ако не са комунисти, защото лоша дума и мнение срещу герберасите не оставят:(((((

Тъпи комунисти-ислямискти, вие все за война мислите, а нормалният свят мисли за бизнес и развитие!!! САЩ били фалирали, да ама една рубла е 2 до 2,2 стотинки и пада, а долърът , еврото, британският паунд, швейсарският франк и т.н. са стабилни, та кой е фалирал??? САЩ търсели питрол, най-големият световен резерв на петрол е в САЩ, най-използваната световна валута е USD!!! Пък не знам кой калибри изпотрошиха нужниците на иранските овчари ??? Томаховките може и да са дърти, ама унощожиха няколко летища в Сирия с 80% от бойните им самолети и хеликопнтери, та се наложи мужиците да им досатвят нови!!! Спомням се кадри с зле говорещ руски, сирийски генерал, плачещ и говорещ как томаховките не били нанесли големи поръжения, а имаше кадри с няколко унищоженисамолета руско производство!!!

устремът с който лъжеш срива вярата в САЩ-)

ама не лъже

ама лъже та се къса, спомнял си бил, в инетрнет спокойно можеш да напишеш източникът си на информация и датата на която е публикувал това което смяташ че доказвва тезата ти, всичко останало са празни приказки на видимо пристрастни индивиди-)

Някои са живели и преди Интернет.

Преди интернета трябваше да ходиш до Библиотеката да рофиш фишовете, и после да мъкнеш книгата или вестника който доказва правотата ти за да ги траснеш на главата на този който лъже като щуращия се из облаците... а сега е по-лесно-)

В Интернет всеки може да пише каквото си иска. Иди доказвай кой го е писал и дали е верно.

Или си глупак по рождения, или си вечно надрусан..

Казал червеният макак за господарят си, живеещ в червената крапост насред Масква!!!

Еми няма да им е за първи път... Преди години изтрепаха "тюлените" дето трябваше да звладеят иранските нефтени платформи, по времето на Обама задържаха два американски катера в свои води, преди няма и месец задържаха английски танкер охраняван от британската фрегата Монтроуз. То май и затова Помпео каза че засега Тръмп няма мерак да напада Иран отблизо;)

няма какво да го спре

Айде сега, майтапи. Те американците не можаха да се оправят със сомалийците, йеменците, афганистанците и т.н та сега се дървят на Иран и мислиш че някой ще им гледа сеира. А за който не знае първата война в Залива се случи защото Саудитска Арабия тръгна да освобождава Кувейт напук на американците, докато по време на втората САЩ най-банално подкупи иракското командуване... ако невярваш виж само колко хора загубиха след като се оказа че по навик са прецакали тези които уж са "купили" и в Ирак се появи местна съпротива.

Ако Ирак не бе навлезъл в Кувейт, нямаше да има война в залива.

На 23 Септември, 1990, Ню Йорк таймс публикува протокола от срещата между Садам Хюсейн и Ейприл Гласпи, посланик на САЩ в Ирак, на която обсъждат писмото на Буш Старши до Садам Хюсейн в което първият предлага на вторият да донесе "демокрация" в Кувейт;)

и да ти отговарям, модератора ще го изтрие

Ще ги защитят с делфини и камили.

за това ли сте се затъжили, форумисти? САЩ е далече, Европа е близо. Айде по-добре да е мирно и кротко. Щото се почна лавината от Либия.

Каракачанов да се качва на ефките и да напада Иран.

САЩ фалират . Търсят петрол . Иран е подходяща плячка.

Е по голям умник от тебе май няма.

Пейтриът не работи срещу ракети и дронове. Саудитска Арабия трябваше да купи С-400

С-400 проспа 60 пейтръта изстреляни за една нощ срещу Сирия. Тогава някой от вас обяви, че С-400 е правена не за ракети, а за самолети! Не уточни свои, или чужди.

Кой с Пейтриът е бил в Сирия, модела на ракетите ли сте сбъркал ... или просто си измисляте-)

става дума за Томахавките. ама и те са ракети а с-400 е за самолети :)

Че те Томахавките сами си изпопадаха в пустинята... даже не се наложи и да ги гърмят, а американците почнаха да разправят че руснаците са прецакали джипиес сигналите та затова щели да възстановяват системата Омега.

Не е верно. Удариха две тоалетни на летището. Ама на едната избили само вратата. Няма значение, че на сутринта Асад излезе по телевизията и обяви, че фактически Сирия вече няма военна авиация. Ама кой е той, че да приказва подобни неща!

В Йемен има огромна епидемия от холера. Над 12 милиона хора са без храна и вода. Саудитска Арабия ги обстрелва постоянно. Всеки има право да се защити

И информационната завеса за тази хуманитарна катастрофа, причинена от Саудитска Арабия, подпомагана от САЩ, е пълна.

Дано CNN излъчват пак пряко зарята, както в Ирак! Беше голям спектакъл. Искаме пак!

За да свърши "плановия ремонт" на Адмирал Кузнецов!

Тръмп в момента чака да му отремонтират 4 броя самолетоносачи които неочаквано се потрошиха... или поне да довършат тоя дето го строят, щото в момента няма нито един читав американски самолетоносач годен да плава из Персийскит залив.

4 броя от 12 самолетоносача в строя, не е особен повод за тревога.

са си 25% намалена боеспособност... което означава че САЩ вече не могат да налагат мнението си навсякъде по света-)

Щом си казал, ми ОК. Между другото, още по време на Втората Световна Война, САЩ пуска на вода десет самолетоносача.

казваш а сега не може да дострои ЕДИН, 4 са в НЕПЛАНОВ ремонт заради калпава подръжка, още спорят дали се дължи на лоша логистика или лоша подготовка на личния състав... в крайна сметка на Тръмп сега му трябват точно тези самолетоносачи които в крайна сметка ги няма-)

няма ги

Саудитеца казал "Ако се докаже, че Иран е замесен...", а иранеца отговаря - "Ние сме готови да се защитим...". Това не говори ли "Ела Вълчо, изяж ме!"?

Считай, че Иран за реагиона е Китай + Русия. Да воюваш с Иран в региона е, все едно да се изправиш пред повече от половината свят. Турция ще е на страната на Иран, но е нищожна в сравнение с другите, за това не я споменавам. За това никой, никога, няма да посмее да нападне Иран. Всичко друго е за запълване на времето, с цел отвличнане на вниманието. Ю Ес Дебт Клок. ПС: Кой напада беззащитни, но богати на ресурси държави, всички знаем.

Русия

Знаем разбира се, кой работи за АзБ. ..

кой?

Ирано-иракската война е военен конфликт между Ирак и Иран, който започва на 22 септември 1980 г. с нахлуване на иракската армия в иранската провинция Хузестан. Войната се води в продължение на осем години, и това струва на двете страни милиони жертви и милиарди долари. Вторичните щети за икономиките на другите народи също са огромни.

Едните се поддържаха от НАТО, а другите от Варшавския договор. Служеха да утилизират старото въоръжение на двата военни блока. Ако си спомняш, едни от първите НОВИ западни коли на пазара в България бяха Рено 5 - иранско производство. БЕЗ ПАРНО :) Те бяха бартер с Иран.

"Шиитските бунтовници хуси в Йемен обявиха, че са извършили атаки с дронове срещу саудитски обекти, съобщава БТА, като се позова на тяхната телевизия Ал Масира."

Пък тях ги финассират обучават, въоръжават и управляват чалмите от Техеран!!!

Много искам да ми изясни някой, с какво ще се изправи Иран срещу западният свят??? С лодки еднодръвки, с екипаж от фанатизирани самоубийци ли??? Тези същества там, с чалмите, които съсипват една светска държава през 1979, в най-добрия случай са стигнали нивото на евентуалните си противници от 1982!!! Даже великият наследник на СССР все още е въоръжен с техника от същото време, имам в предвид основният им боен танк Т-72, все още заменян от Т-80, пък за Армата няма пари и има само екземпляриза парада, коеито ги теглят по площадите с трактори!!! Пък всичките им велики аероплани са модификация на Су-27 и МиГ-29 с нови имена и малко по съвременна електронка със западни компоненти!!! За ПАКФА-Су57 няма пари, особенно след като Индия спря финансирането!!! От зенитните им комплекси видяхме, какво нищо не става в Сирия, пък Самоходнота печка Адмирал Кузнецов опуши Европа и стана за смях пред света!!! Та с такава техника ли се бият срещу нормалният свят аборигените от западналите колунистическо-ислямистки свят???

Питай моряците от доналд дък в черно море как новата им авангардна техника спря.

Бе незнам, ама вонята отАдмирала още не се е разнесла,пък колко години ще изтъргват фекалиите от него 10 ли??? А само за информация Донолд си плава, а съветскити самолети се приводняват и са на подводно базиране и то от най-новите!!!

Т 72 може да е стар, но се намира на иранска територия, а Абрамсите трябва да ги стоварят там. А закарването на един абрамс до Ирам струва бая кинти. Вярно Фед ще напечатат, ама се отрязява зле на бюджета. Отделно Иран еняколко пъти като територия от Ирак, демек да да минат това растояние някой трябва да сипва керосин на танковете. Който керосин също трябва да се закара. И нещата загрубяват. Защото тази техника трябва да се закара в Персийския залив, а той се прострелва от класическа артилерия от 152 мм нагоре. Демек сащианците и компания няма как да набутат кораби в пресийския залив както направиха с Ирак, щото ще дадат фира и никой и нищо не може да ги отърве. Могат да стигнат до оманския залив, но от там няма да могат да покрият северната част на персийският залив от където иранците спокойно могат да запалят всички саудитски рафинерии и тогава цена 200 долара за барел миинимум на нкой няма да се отрази добре. Защото ирам може да удари 1-2 танкера и да препречи ормузкия проток и мача свърши защото Саудитска арабия може да изкарава нефт само през Суецкия канал, ама там е претъпкано, А от юг хусите само чакат някой да им позволи да палят саудитски танкери и глей фойерверки. та войната не е кой има по модерна и по хубава техника. То и немците през вотрата световна имаха най- добрите танкове и самолети, ама се оказа че за цената на една Пантера Челябинския тракторен завод произвежда 10 Т34 и мача приключи в Берлин, а не в Москва.

И за руски поклонник е много тъп коментарът ти!Ти ги изкара иранците всесилни! Американците ако ще удрят по Иран няма да завладяват територии,а ще ударят атомните му лаборатории,авиацията и флота! Няма кой да позволи на Иран да потопява безнаказано танкери и да ,,запушва” Ормузкият пролив

Американците няма да вкарват танкове и пехотинци в Иран. Няма за какво. Само за около денонощие ще им сринат ПВО-то и ще им унищожат инфраструктурата. Пък нека гвардейците на ислямската революция си маршируват по площадите. Никому не пречат :)))

Ключовият момент е едото денонощие дето трябва на американците да си натоварят самолетите с бомби и да ги закарат до Иран. За 4-5 часа и най- мързеливата и некадърна армия може да запали и потопи десетина танкера в ормузкия пролив, при което от персийският залив вече няма да може да се кара нефт. както и да разтовари няколко боекомплекта ракети земя земя по саудитските рафинерии. И както казах нефта отива на 200 долaра за барел и всички правят като вятъра, а Путин седи с калкулатора и смята милиардите от нефта и газта дето ще му кихнат извънредно европейците. И бензина в САЩ като стане 20 долара за галон, Търмп ще го обесят за макарите на входа на Тръмп тауър. А войната на живо не е като на компютъра. И при условие че във сръбската война дето сърбите се бяха изпокрили като мишки Сащ загубиха един бомбардировач от тъпата Двина дето трябва три часа да и загреят лампите за да включи и да стреля, заигравката с по нови комплекси едва ли ще е по-малко резултатна. Фактически войнта на живо не е война на техниката, а на логистиката - кой ще закара повече техника и боеприпаси на правилното място, по възможно най -евтиният начин. защото един патрон закаран на 300 километра струва 10 стотинки, а съият патрон закаран със самолет на другият край на света излиза златен.

Вярвай си НО дали е така май не е

Съвсем се изпедерасти Трие на поразия То нали беше на педераса станишев всъщност Какво да очакваме

Крайно време е някой да срита краварските задници ! ... а Иран може да свърши това великолепно... ... В същото време и Израел ще го отнесе... .... Иран е подкрепян от Русия и Китай ..... Ако има военни действия, ще гледаме как го ритат говедото отзад ... Залагам за Иран !

Сиреч си написал, че при комфликт ще гледаме как Северна Нигерия със сняг и жълтите, които искат да си върнат териториите на север от границата си , ще скочот срещу САЩ и НАТО??? Вече гледахме, как това се случва два пъти в Ирак, в Югославия и Либия!!! В Сирия сееврните нигерийци мрът като скакалци и не излизат от базите си, а иранскиит генерали прибрали се в чували са над сто!!!

Абе те и преди така залагаха за Иран ... ама след операция Praying Mantis нещо залаганията се изпариха! Във военноморското дело трудно можеш да замениш техниката и тактиката с фанатизъм и жертвоготовност. И с тупане по гърдите!

За твоя и на господраите ти жалост, Иран разполага с много повече и много по-модерно оръжие от Куба, която пак твоите господари не посмяха да нападнат. Щото им беше много близо.... колко прозаично... Но от БГ и на майната си, войните се водят до последния човек. Дано и вас ви натоварят на самолетите тролове нещастни.

Потребителю :), личи си, че си интелигентен и начетен човек! Операция "Богомолка" (Praying Mantis) е срещу Иранските ВМС, а не срещу Куба. Операцията продължава ЕДИН ДЕН и стопява ВМС на Иран наполовина! Нещо да добавиш? ;)

Нямам данни по онова време колко е бил флота на Иран, ама 2 есминеца и няколко катера и 50 човека ако са половината флот както пише в уикито догава да:)

България и Румъния са първостепенни логистични бази в предстоящия конфликт! Защо мълчите продажници? Вече се стоварва техника у нас!!!

Мъката на руският трол е,че България във съвсем малка степен ,но Румъния в много голяма степен сме защитени от внезапни руски ,,освободителни” удари!

Естествено, че са готови. Да не говорим, че ще получат и помощ от хора, които се МОЛЕХА да работят с американци и евреи във военната сфера.

Време е краварите да усетят това що причиняват на другите и да проумеят че ИраН не е ИраК, Либия и друго от този дален териториален райно за краварите... Рано или късно ще си събираш ''плодовете'' на деянията..

Не че нещо ама същите коментари четях и преди да разсипят Либия.

То нали знаете че веднъж стомна за вода, втори път стомна за вода ама все идва един трети път дето вече стомната за нищо не става.. Лошото е че пак ще пострадат невинни както е навсякъде където е стъпил краварски крак....

Ни се уморяват да бият русия по кратуната Ако знаеха само какво и причиняват Мръсници

То и Садам голям го вадеше, но краварите победиха бързо и след това съвсем объркаха света. По добре спрете да трошите съораженията на арабелите и да си мируваме.

След съкрушителния удар очаквам и тоя да го вадят като Садам от някоя дупка. Лае много преса, ама ще има шамар зад врата май.