Главният секретар на МВР: Не можем самостоятелно да се справим с безумието по пътищата

Необходими са спешни законодателни промени, които не позволяват съдебни споразумения при пътни произшествия, в които водачите са употребили алкохол или дрога, категоричен бе Петър Тодоров

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Човека, до като не се измени закона и колите на подобни изроди не започнат да се конфискуват, няма оправия.

В тая полицейска държава ревете че ме можете да се справите. А какво ще кажете за супер неточните ви тестове за наркотици при които има 15 % положителни въпреки че бе си употребил наркотици? А това че отчитат аналгетици или че си пушиш трева от преди 5 дни? Какво ще кажете , за това защо не поискате законови промени?

Нарушителите много, а полицаите самички.

Викайте извънземните! Удвоете бюджета на министерството, нищо, че и сега е най-големият измежду всички министерства... Утроете заплатитите! Настанете катаджиите в още по-удобни храстчета да заработват "почерпки"... Има, има много какво да се направи!

Хо хо хо го

Тодоров, за 30 години в МВР не научи ли, че няма как да има само ефективни присъди! Що искаш невъзможното?!

Подопечните ти палячовци милиционери да спрат да клечат по храстите че е по доходно и да започнат да си гледат работата. А ако не можете да се справите да ви закриват, така само ви издържаме да дебелеете.

Що бе, ти ли ще я вършиш тази работа?! Великан си някакъв май?!

Разбира се, че не можете. Тук трябва да участва всеки на пътя. Хората са го измислили, трябва само да се пипне някой и друг закон. Патрули със цивилни автомобили по магистралите ( не знам от кога въведенто в Германия), задължителни видео регистратори във всеки автомобил. Когато знаеш, че всяка кола е подвижна камера и всяко едно нарушение което направиш ще бъде заснето от няколко камери, ще се замислиш дали си недосегаем. Простичко, евтино и работещо при въвеждане на съответния закон. Липсата на промяна в законите е престъпление, извършено от политиците тук. Това коства живота на невинни хора. Размърдайте се бе, стига сте хленчили колко било трудно, стига сте пазили келешите по пътищата!!!!!!

Бързо и лесно е , 2-3 провинения и се конфискува колата при 4-5то ( ако има 2ра/5та кола ) директно затворк за 1-2-3-4-5 години и това за малките провинения като паркиране в зелени площи и превишена скорост , за алкохол и/или наркотици директно стартово 2 години в затвора + моментална конфискация още на 1-во провинение.

Значи може да пребивате като кучета студенти и пенсионери по протести, а не може да пребивате като кучета пияни и друсани като ги хванете?

Дрън-дрън!

Не ти се яде бой ли? Ем не поркай и не друсай преди да се качиш в колата и няма да ядеш.

53 хиляди дюмбела на щат в МВР, а не можели да осигурят повече от 1 екип в райони с по 100 к население ?? А да връщате по 20 заплати можете ли ?? Ама можете да пребивате деца зад колоните

Като активен шофьор всеки ден из столицата, съм свидетел на едно масово явление - ИНДИАНИЗИРАНЕ. Има една част от автомобили с регистрации СА и СВ, които си карат по собствени правила - не зачитат предимства, светофари, пешеходни пътеки и ЗДП като цяло. Карат си по собствени правила. Повечето от гореспоменатите - "лъскачки". Някои ще ме запсуват да си карам стария дръгляч и да не се занимавам и т.н. Не, не карам стар дръгляч на газчица, а сравнително новичка колица 260 кончета на чист бензинец, но нямам и един фиш, пък камо ли акт. Та, във връзка с гореспоменатите индианци, предлагам да се въведе т.нар. "улично законодателство на място" - демек, докопаш ли някакво такова камикадзе, което освен, че нарушава правилата, пък те и псува като му подадеш звуков сигнал, ако го хванеш, да го посъветваш по бащински, без след това да могат да ти бъдат повдигнати каквито и да е било обвинения. Джигитството по пътищата ще намалее рязко. Гарантирано.

Съветвай... Като ти слезе един друсан павиан с нож или пищов и не ти оцени съветите?

3 патрула на 100 000 -> 30 на 1 мил. -> 300 на 10 мил. х 2 човека в патрул = 600 Останалите 45 000 какво правят?

То пише, иска само да го намериш и прочетеш, и разбереш!

Ние сме с най много полиция на глава от цял свят, а тоя иска още полицаи да се назначат. И със сегашната рамка - всеки месец по 10 камери да се монтират и да пращат честитки автоматично ще свърши по добра работа от 100 назначени шапкаря на пътя. 5 неплатени електронни фиша - задържане и връчване. След месец ако пак са неплатени - пак задържане. Единствената законова промяна трябва да е - да се криминализира неплащането в определен срок. И после съдията да може да ти сложи 8 часа обществено полезен труд за всеки 50 лв или 1 ден затвор за всеки 100 лв неплатени

Щом не можете да приложите закона няма значение какъв е той. Няма нужда от промени в закона. Има нужда само от редовното му прилагане. Ако вие не можете значи не сте за там. Подавате си оставката и идва някой който може.

Най - накрая висш държавен с;ужител да признае, че в татковината няма закони и има чувство за безнаказаност. Държава няма. Всички управляващи партии са можели да променят това, но не са го направили, нали? Приятен ден.

това с конфискацията на автомобилите е стара комунделска мечта! пробвали са се поне десет пъти да го пробутат! а бе идиот, не се пъни да измисляш топлата вода, назначи си един студент за съветник, като ония от земеделието, детето ще ти каже как се прави в белия сват!

С конфискация го правят по белият свят. Още има и: няма вариант да не дадеш проба. веднага си на съд ако си пиян и дрогиран.....и други такива.

къде конфискуват колата, че не спазваш правилника бе?? конфискуват ти парите, книжката и ако се наложи и ще лежиш, но колата никой няма да ти конфискува! и след птп не кисне в полицейския паркинг 10 години както е в България! и полицаите не те питат ко праим ся! и не са във всеки храсталак! и не забиват колчета по осевата линия, като нашите , и не ограничават скоростта по междуградските пътища до 50, 40 и дори 30 км.ч.!

Кое точно е кумунделска мечта бе дечко. Тия дето фърчат с полицейски лампи са деца и внуци на комунизма (баш демократи). Конфискация незабавна на коли на пияни и дрогирани .

Попитали Радио Ереван какво е маймуна? Радиото отговорило - човекоподобен бозайник който живее по дърветата. Попитали Радио Ереван какво е Българин? Радиото отговорило - Маймуна с шофьорска книжка...

За какви патрули говориш бе некадърник. В кой век живеете 4ма тъпунгериа спят в една кола цял ден и им е през оная работа кой как кара на пътя. Камери и солидни глоби това е в цял свят ... Не връзкари спящи в колите и криещи се в храстите.

Всъщност е необходимо всяка една мярка да бъде подкрепена със статистически данни, които да я оправдават, с очакван резултат, и с поемане на отговорност (вкл. отмяна на мярката, ако е нормативна), ако очакваният резултат не се осъществи. ЗДвП е променян хиляди пъти, и все нещо не им харесва на КАТ.

Пишат ти за НК, не за ЗДвП. Чети повече, пиши по-малко!

не можете я! не можете! щото сте некадърници!! в същност нищо не можете, освен да крещите "оставка" и да изчегъртвате ония дето могат!

Поискайте оставката на главния прокурор! "Ние ги хващаме, а те ги пускат" - нали го знаете тоя лаф?

Като изнудвате хората по пътя с откачени системи от знаци и пътища с дупки глоби и екологии и прочее тъпотии. Играете си тъпотиите първо пък после оправяйте дрогираните.Корупция съглашения с престъпници чадъри кво ли не . Я има 1% свестни хора в тая ДС систем а не! Секретар Боко -кво да коментираш!?