Гласуваме само с ”X” и син химикал

На изборите наесен ще се гласува единствено със знака "Х", изписан със син химикал. Всеки друг знак и цвят ще прави бюлетината недействителна. Това реши мнозинството в парламента, приемайки на второ четене промени в Изборния кодекс.

Обратно в новината

Коментари - Гласуваме само с ”X” и син химикал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-добре е да се гласува с Х, У и още едно неизвестно ;)

права е фиданкова, избирателят е умен и няма да гласува пак за тях!

ГЕРБ има предостатъчно активисти които могат да си запълнят времето слагайки "Х" на всички бюлетини за ГЕРБ. След това могат да ги пуснат в урните и да ни подпишат че сме гласували.Така ще "докажат" как мислят за нас като ни спестяват времето загубено за "избор"..Всичко е предрешено и за това се подготвяха усърдно в последната година....Който иска да гласува аз лично не виждам смисъл да се хабя за нещо с предисъвен край след всичко което приеха депутатите от ГЕРБ и Атака..

Това е демокрацията. За активистите малко си се поизсилил, сигурно имаш давностен опит от други времена.

Аз бих отишъл по-далеч и бих сложил бюлетина не със знаци като тест, ами със ......... - и всеки избирател ще е задължен собственоръчно да напише името на партията за която гласува или името на кандидата (ако вота е поименен), респективно. Предполагам, няма нужда да ви обяснявам защо бих приел такава привидно крайна мярка. Вярвам, че около 80% от избирателите с българско гражданство ще ме подкрепят - дори бих направил и референдум по темата, така ще затапя всички противници. Жалко, че не съм премиер :)

Бедата не е в знака Х! ВСЕКИ МОЖЕ да го напише и в този момент трябва да е задължителен! Бедата е, че нямаме избор, когато гласуваме. Бедата е, че избори се правят с пари. Не, от държавата! А от чужди посолства, фондации и формации. И така платените (не, избираните) личности старателно изпълняват задълженията към спонсорите си. Бедата е глобална в този глобален свят - държавите губят суверенитета си.

Това нагло нещо ДПС хем си признава, че контролира изборите, хем квичи за Конституционен съд! Редно е съдът да разгледа този въпрос - ако ДПС контролира изборите да се забрани със закон! Как може да се подиграват с електората си?! Излиза, че хората им не могат и тото-фиш да си пуснат заради неграмотност! Фактически, възрастните български граждани до един са грамотни - някога това беше задължително. А младите, могат да се подписват на договор за работа и да броят пари.

Пт тук нататък, аз ще гласувам само електронно!

най-вероятно ще гласувам с безцветен химикал.

Светло син? Тъмно син? Лазурен? Циан? Спектралните характеристики уточнени ли са? Препоръчани области от хроматичната диаграма има ли? Какво е "химикал"? С писалка може ли? А с паче перо? С "хикс" или с "хъ" да се гласува? Какъв шрифт да бъде? Comic sans може ли или резултатите ще са комични? За Фидосова задължително ли се гласува с Bold или може да заискря? Веждито само в Italic да го изписвам, че да не вадя очи? За кого е позволено да гласувам с Normal? Може ли да гласувам за ГЕРБ с лявата ръка? Или така ще оскверня името Бо...? Ако само дясната ръка е правилна, това русофил ли ме прави (правая рука) или англофил (right hand)? Допустимо ли е да гласуваме седнали, или трябва да сме прави? Задължително ли е да козируваме на комисията? Ако гласуваме прави, прави ли сме да гласуваме? А право ли гласуваме? С какво право изобщо си въобразяваме, че имаме право на избор? По какви правила ще изправят не-правите? И най-важния въпрос: колко tzvetantzvetanофф-ци се събират на върха на една игла?

Неуспешен опит за ирония, от самопровъзгласил се "мизантроп".

Мизантроп

Иронията, успешна или не, е към избирателите - като мен и, предполагам, Вас. За Вашите подзащитни е сарказъм. Но те, естествено, не могат да го разберат, щото не се изучава в Симеоново или във ВИФ. Не че ако се изучаваше, щеше да има разлика.

Мизантропчо пак се излага с многопустопразнословие с подкрепата на неизменния клакьор 55

на твое място бих си спестил писането да се обяснявам с тъпаци.

Ми сеа, ко ша праят циганорите и турчолята неграмотни? Как ще изберем червенио президент без тях? Ами ко ша праим без червените, вече сме до устата в калта, но има още място за потъване! Дерзйте другари- дали С Миглена или друга особа червена- няма значение- важно е да продължите да лапате на гърба на народеца гладен.

...за Ст. Соф. - той е най-честният и четворно невинен!!!

Ами той Софиянски е червена кандидатура бе умник, не разбра ли?

Вече ми стана ясно с какъв знак да гласувам. А може ли към "Х" да прибавя още две букви? Само питам.

....Х, У и една друга славянска буква!!!

Я па тези ще ми кажат как ще гласувам. Ще гласувам за ГЕРБ с чекчета хак да им е!

Гербератите, а ако утре вашите хора си врътнат гъ*о и кажат, че ще се гласува само с "У" и то в розАво - ПАК лище се радвате?

си удари една злобарка, стига си нервничил

както винаги се чудим и си намираме приказки. канада си избира правителство и общини само със "х" и никои не обръща внимание на знака а на кова какво избира с този знак. даже са по назад във времето защото използват молив за тази цел без да се притесняват че някои ще ги подправи доста още векове трябват за да ни светне лампата за нещо по креативно жалко за нацията ни

Другари и другарки! Преди 1990 година бях близо 20 години член на БКП! Извинявайте, но ми е болно, че всички другари комунисти се пребоядисаха и станаха социалисти! Добре, че на власт дойде ГЕРБ и вече се чувствам комфортно и наред, припомних си БКП!!!

Браво, това е добра новина. Крайно време беше да се филтрират неграмотните. Като не знаеш какво е "Х" и как се пише няма да гласуваш.

а с червен не може ли:)) или зелен???

Ако е тъмносин или светлосин какво правим?

Ще им турим кръста и на тия :)

Крайно време е да се въведе образователен ценз. Откъде накъде, неграмотници ще ми решават моето бъдеще. Че и ще трябва да ги храня на всичко отгоре. Спомням си какъв вой се нададе, когато се появи предложението за шофьорка книжка да се изисква средно образование. какъв е проблема? Който иска шофьорска книжка ще му се наложи да учи. Това е още един стимул за премахване на неграмотността. Същото и с изборите. Който иска да гласува ще с еподготви, пък който не е кадър да различи + от х значи не трябва да гласува. Но основната идея на ДПС-то е друга - техните избиратели са толкова неграмотни че не могат да схванат нещо, което е малко по-сложно от наплюнчване на палец. А тези от турците дето са по-интелигентни, май вече не щат да гласуват за тях. А пък и манипулацията ще е по-трудничка само с един знак - я си представете да се подложат на графологична експертуиза бюлетините от Турция. И се окаже че са попълвани от 10 човека. Скандал отвсякъде. Ето затова ДПС-то и БСП-то са против - с "лош материал" трудничко се работи. Слушкат, ама са тъпи.

КGB чета внимателно твоите постове и винаги се изхождаш по въпроса.

Абре льохман, защо направо не каза, че всички ползвани досега знаци са измислица на селяните от Сирещник? Какво въртя, сука, дрънка - то е ясно, че щом Вратльо е рекъл, че Х е най-правилният знак - това ще е. Между другото в САЩ (примерно!) - колко години и какво образование трябва да имаш за да вземеш шофьорск книжка, а смешко? И с какво един българин на 50 години е по-неграмотен от един пожарникар на 50?

KGB,чудесно мнение.За съжаление политиците нямат полза само интелигентните да гласуват,т.к. техните гласове не се купуват,а на циганите и турците - ДА.

Понеже КГБ-то е пенсиониран партиен секретар и поради това е изключително интелигентен - за такива като него ще се допуска гласуване с ДВА "Х"! За всички останали неграмотници - само един Х-ъ и то малък ---> "х"

Че то при тотото има повече свобода на индикацията!!!.. Утре сигурно ще поискат и биометрични данна, с ДНК проби и отпечатъци от всички пръсти, барабар от тия на краката.

някои Няма да гласуваме!

+1

А някои ще гласуваме с разкъсана бюлетина.

какви са тия глупави органичения?! а нюанса на синия химикал ще уточнят ли?

АКО ИМАШ НЕЩО ПРОТИВ СИНИЯ ЦВЯТ ЗНАЧИ ДОСТА ДОБРЕ СА ВИ ХРАНИЛИ ПРЕДИ ДЕСЕТИ НОЕМВРИ - БАЩА ТИ И МАЙКА ТИ СА ВЗЕЛИ ЖИЛИЩЕ И КОЛА ОТ ПАРТИЯТА, РАБОТИЛИ СА СПОКОЙНА РАБОТА, СЛЕД ДЕСЕТИ СА ВЗЕЛИ КУФАРЧЕ С ПАРИ И ЗА ТОВА. НО НЯКОИ ХОРА НЯМАМЕ ПРОБЛЕМИ С ЦВЕТОВЕТЕ - НАЙ-ХУБАВИЯ ЦВЯТ ЧЕРВЕНИЯ ХОРАТА ГО НАМРАЗИХА ЗАРАДИ КОМУНИСТИТЕ, НАЙ-ХУБАВАТА ДУМА ДРУГАР, СЪЩО. ДАЖЕ ДУМИЧКАТА ПАРТИЯ Е ХУБАВА ДУМА, НО ПАК ЗАРАДИ КОМУНИСТИТЕ Я НАМРАЗИХА. КОЛКОТО ДО СИНИЯ ХИМИКАЛ - ТОВА Е НЕЩО СТАНДАРТНО. НО БОЛЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ МОЗЪК КАТО ТВОЯ - КАК ДА ТИ ГО ОБЯСНЯ

Появи се и Клиторко ТРИТЕ ХИКСА! Давай юнако, разбиим мутрите на комундетата, да вдената накрая, че най-правилното гласуване е с "Х"!