Потвърдиха условната присъда на лекарка за починало бебе

Апелативният съд във Велико Търново потвърди условната присъда на гинеколожката д-р Нина Байчева, обвинена за смъртта на бебе в Тетевен.

Обратно в новината

Коментари - Потвърдиха условната присъда на лекарка за починало бебе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ефективна присъда трябваше.при доказване на вина.това со е убийство.

И ПИТАМ АЗ -ЗАЩО ПРИСЪДАТА Е УСЛОВНА САМО ??????

Такива ката тази са болшинството "лекари" в болниците! Изверг! За родилните и гинекологични отделения представа нямате на какво са подложени жените! Унижения, издевателства, вербално и физическо насилие. "Лекарите" и средният медицински персонал просто не са хора!

Присъдата в такива случаи по обичайното право е смърт чрез обесване.Ако аз съм родител ще я приложа.

Единственото, което ме притеснява, е има ли доказателства, че има немарливо изпъление на служебните задължения. Смърт и други тежки последствия, настъпват и без да има немарливост.

Знам, че студентите по медицина са много натоварени, но не би ли трябвало да имат изпит по "Обслужване на пациентите" - как да се отнасят с пациенти и техните близки, кое е подходящо да се каже и какво да се спести, как да бъдем по-търпеливи към физическата болка на пациента и психическата на неговите близки нищо, че за лекаря това е станало ежедневие с напредване на практиката. Имам чувството, че колкото по - вещ става един доктор в професията си, толкова по - закоравяло е отношението му към болката и притесненията на пациентите. И човещината се учи, ако се изисква.

US бизнесмени в Румъния: Правовата държава е ключова за нас ================ България не е правова държава. Какви инвестиции, какво развитие? Ще се любуваме още дълго на мутро-олигарските като Домуза, Гриша Ганчев и други боклуци.

ИЛИЯНА ЙОТОВА ДА И ВРЪЧИ ОРДЕН "СТАРА ПЛАНИНА"!!!

отвратителна ,гадна физиономя ! разплуто састество, което трябва да баде лишено от упражняване на лекарска професя и тикнато в пандиза! гинеколозите са наи корумпираните и низко културни "лекари "- гладат единствено в джоба на пациентите. текста е транслитериран.

Гад мръсна! Дано бащата на починалото дете да я смели от бой и да й счупи и двете ръце! Долна комунистическа свиня, противна нагла разплута лелка! Некадърница!

Тази, злоба и ненавист, ни води по нанадолнището вече повече от век. Ти не си пострадал, нямаш право да се държиш така, това прави имат само близките на починалото дете. Единственото право което имаш ти е да излезеш на протест с позиция съда да увеличи наказанието на тази на всеки следващ ! Ама е по лесно така във форума, а ?

Я НЕ МИ ДАВАЙ НАКЛОН КАК ДА КОМЕНТИРАМ, АНОНИМНИКО!КАКВО КАТО ТОВА НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО НА МЕН?!ИМА ЕДНО НЕЩО, ДЕТО СЕ НАРИЧА ЕМПАТИЯ, СЪЧУВСТВИЕ, СЪПРЕЖИВЯВАНЕ! ЯВНО СИ ЗАБРАВИЛ КАК ГОРКАТА МАЙКА ПО ВРЕМЕ НА ИНТЕРВЮТО РАЗКАЗВАШЕ ЗА НЕЧОВЕШКОТО, ГРУБО И ГАДНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ НЕЯ ОТ ДЕБЕЛАТА СВИНЯ "ГИНЕКОЛОЖКА", ЯВНО СИ ЗАБРАВИЛ ПОСЛЕ И НАГЛОТО, ДЕБЕЛООКО ПОВЕДЕНИЕ НА СВИНЯТА, КОЯТО ВИСОКОМЕРНО КАЗА, ЧЕ ПРЕД СЕБЕ СИ НЯМАЛА НИКАКВА ВИНА! ПО БОЛНИЦИТЕ Е П Ъ Л Н О С ТАКИВА КАТО ТАЗИ, ПЪЛНО Е!!!ПЛЕМЕННИЦАТА МИ УЧИ СТОМАТОЛОГИЯ И В ПРОЦЕСЪТ НА ОБУЧЕНИЕ Е ХОДИЛА НА ПРАКТИКА И В РОДИЛНО ОТДЕЛЕНИЕ И МОМИЧЕТО БЕШЕ ПОТРЕСЕНО КАКВО ОТ ОТНОШЕНИЕТО КЪМ РОДИЛКИТЕ!НЕ МИ КАЗВАЙ КАК ДА КОМЕНТИРАМ, А СЕ ПОСТАВИ НА МЯСТОТО НА ПОЧЕРНЕНАТА МАЙЧИЦА!!!

При доказана вина, лишаването от право да практикува да е доживот. И да въведат 5.5 като минимална оценка за взимането на изпит в медицината, под 4.5 вън от университета, до 5.5 имаш право на поправителен !

Тъп си, моето момиче. Не си стъпвал в университет! И 6+++ да е минималната оценка, пак ще е пълно с малоумни зверове като теб.

Лекарите в една държава няма как да са по-различни от останалите граждани...е,може да са по-зле платени от тях,но това влошава качеството на раборара им.

Убийците в България са условни. Те убиват, но според съда нямат вина....Бог да пази майката на починалото детенце, той, Бог, ще въздаде и справедливост на "условната" убийца, защото съд, прокуратура, справедливост и възмездие по правов ред, за обикновенните българи, в България няма.

каквото можала - това направила. Не е убиец. Ако само медиците бяха виновни за смъртните случаи - РБ щеше да е страната на безсмъртните хора. Можело е и добре да завърши всичко, но се намесват и организационни фактори: има ли консумативи, има ли анестезиолози, компетентни ли са изпълнителите, компетентни ли са контролните органи, колко са калинките по веригата, колко са фурнаджийските лопати и т.н. В миналото имаше републиканска система за методично подпомагане по цялата верига от републикански през окръжни (областни) до районни болници. Имаше и система за квалификация на лекарите. Имаше и издавани от Министерството поредица от сборници с наредби, закони и други нормативни материали в областта на здравеопазването, които не се променяха непрекъснато. Имаше безплатно здравеопазване за хората - разходите се поемаха от отчисления за социално осигуряване и бюджета. И сега пише, че е безплатно здравеопазването - но не пише , че трябва да се плащат специални осигуровки и не пише какво става с двата милиона, които не ги плащат.

Леле какво просто парче си! Можело е да не практикува ВАРВАРСКИ КОМУНДЕЛСКИ ПОХВАТИ, а нещо от последните 20-30 години.