Уикилийкс цитира Уорлик: Старата стража в България се съпротивлява

За първи път “Уикилийкс“ разсекрети доклади на действащия американски посланик Джеймс Уорлик до Държавния департамент на САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Уикилийкс цитира Уорлик: Старата стража в България се съпротивлява | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мафията е на война с Бойко Борисов и кабинета му - тотална война и нищо чудно дори и да му посегнат физически на Борисов... Като почнеш ог Гоце, та минеш през прокуратура, съд и адвукатура, всички са против Борисов... Защо ли?????? А главите на мафията са именно в парламента - БСП, ДПС, НДСВ и извън него, РЗС, а вече и СДС и ДСБ! Тях трябва да обезглави, дори и физически по Пиночетовски Борисов - иначе няма да я има България!!!!!!

Бих попитал уважаемият посланик на САЩ дали му е известно с какви доказателства се влиза в съд в неговата държава?! Ако беше гледал поне един филм от някоя от криминалните поредици, но той явно не е, щеше да му направи впечатление много често повтарящата се реплика от страна на полицаите - "Това няма да издържи в съда!" Аз съм се забавлявал да чета някои присъди по наказателни дела у нас. Казвам, че съм се забавлявал, защото се вижда как нивото на аргументитите на съдиите е с пъти по-високо от това на прокурорите. Явно на някой(и) много му се иска съдилищата у нас да съдят с предубеждение и по предположение, вместо на базата на отдавна вече установилите се в правовите държави правила за събиране на улики и изграждането върху тях на аргументирани доказателства. Все неща, които много рядко виждаме през последните години. Много хора считат съда за корумпиран. Не, че няма корумпирани съдии. Напротив. Такъв е горе-долу и процентът на корумпираните полицаи. Обаче никой съдия, колкото и да е корумпиран, няма да си рискува мястото, като тръгне срещу добре изградено обвинение! ИМЕННО поради немарливостта при събиране на улики, изграждането на обвинението изглежда понякога изключително жалко, да не река смешно! И дори и да си много грамотен прокурор, и да! - всички да знаят (и ти също), че мутрата на подсъдимата скамейка не заслужава и да диша, изпадаш в положението на някакъв клоун, който подскача смешно в съдебната зала, мъчейки се да убеди съда в очевидни, но за съжаление недоказуеми в дадения момент неща. И ИМЕННО негодността на тандема полиция/прокуратура поражда и развива корупцията между съдиите. Изводът е един - слабото звено е полицията. Явно компетентните там са вече доста сериозно малцинство. А това вече не е никак добре!

Болканлийкс и Бивол пък са частните привилигировани медии на мистър Уорлик! В създадавето им участва СДС и финансистът им "Отворено общество"

Прав е човека, ама какво от това? Докато законът позволява на корумпираните съдии да го тълкуват така ще бъде! А когато ясно и категорично се запише, че за това и това получаваш точно толкова колкото е записано - всичко ще си дойде на мястото. Другият вариант е англо-саксонската система, но не мисля че за нас е приложима. В крайна сметка - трябва да се започне от законите и да се върви надоло!

И как така заключи в деня на ареста на АП че съдебната система ще е виновна за провала му??? Нали до този момент съдебната система няма нищо общо, не е видяла доказателства, но видите ли тя е виновна. И от кога Независима България прави комисии по ПРЕПОРЪКА на посолството на САЩ а не според българските реалности и изисквания. Според това излиза, че когато хвалят ББ и ЦЦ те си хвалят собственатра работа.

Забелязах, че както Уорлик така и ЕК са пропуснали да отбележат в докладите си явлението "условна присъда".Това е присъдата която се дава за всичко - от убийство и обир на банка до кражба и обида.А вратичките се знаят не само от адвокатите, но и от всеки обикновен гражданин. Аз веднага се сещам за една - вратичката със съкратената процедура която се дава само по усмотрение на съдията, където престъпника се признава за виновен, дава му се присъда под минимума и ако наказанието е от 3 до 15 години например, получава 2 години. Получавайки 2 години чрез тази гимнастика вече има възможност за условно осъждане. В резултат на което всички, освен жертвата на престъплението печелят - престъпника е на свобода, адвоката е спечелил делото и е взел тлъст хонорар а съда си пише в актива "успешно приключило дело с осъдителна присъда" (пък било то и условна !!!) Истината е, че съдебната система или не работи или когато "работи" само симулира дейност.

Капиталистите ни казват какво да правим,нашите капиталисти-послушковци се сборват за кокала!А публиката сме "деморализирани"...Да живее публиката!

Петдесет години КПСС ни разпореждаше как да живеем. Видяхме, до къде я докарахме... А и ти, бай Тошо , беше единствения държавен глава в по-новата ни история, който предложи България да стане част от друга държава! Не забравяй това! Както и не забравяй, че бившите БКП- и ДС-дейци сега , са най-големите капиталисти у нас. Лошото е , че не са подготвени за това. И за това сме на това положение.

До къде ни докара точно ? До индустриализирането на стараната, до ограмотяването на населението, до безплатните и качествени училища и болници ? До престъпност равняваща се на 1/100 от сегашната ?! Или до всекидневни убийства, грабежи, казина, наркотици, нагъл американски посланик-наркоман и глад за населението ?

Текстът е -Има обаче опасност обвинението да се провали поради подкуп, принуда или поради "технически причини", което ще бъде сериозен удар срещу правителството и ще деморализира публиката.

Public в случая е общество.