Уорлик отрече да се бърка в енергийните проекти

Посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик отговори на критиките, че се намесва в енергийната политика на правителството.

Обратно в новината

Коментари - Уорлик отрече да се бърка в енергийните проекти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

след като българите са заспали, страхливи, добре е някой друг да им потърси правата. дали ще е Уорлик или някой от Тамбукту, все тая. просто българските политици да разберат, че не могат да разполагат безконтролно с дадената им власт и с парите ни.

Верваме ти, другарю Уорлик! Горе-долу колкото и на другаря Първанов и почти толкова, колкото на крадливия Симо!

Кротко с ибрика средновековни!

Абе тия Американците са мнооо любопитни бре! Кво е станало, що е станало, кво сме се договорили! Брееее от къде толко загриженост? Между другото защо си беше обърнал този джип дето го даваха по новините вчера? Американска регистрация? ???

Ако бяхме страна, която държи на независимостта си, трябваше отдавна да сме изгонили руския посланик и да сме направили връзки с газовите мрежи на Гърция и Румъния. Разбра ли, червенушко?

някой ,като тебе например обичат американски ,натюр,без глазура....

А аз искам прозрачност при договорите за "съвместно" ползване на американските ВОЕННИ бази, предварителните договорки за ПРО и основното кой доведе през 1990 г. американците Ричард Ран и Роналд Ът да направят плана Ран-Ът, които обрича България на постепенно изчезване? И до момента плана се спазва от всяко правителство (от 1990 г. до днес) независимо от коя партия е!?!?!

Охо Бохо му е повярвал

Аз пък съм за намеса на посланика и какво лошо? Да поиска ревизия на решенията за Козлодуй и да си пуснем отново цялата централа, да докара американски инвеститор за Белене-с руснаците или самостоятелно...,но България да го произвежда и печели от износа...Да вкара високи технологии, а не да най-добрите ни специалисти да заминават за САЩ. Няма да искаме ревизия на Ньойския договор и др. подобни, но да помогне да си имаме поне 80,000 армия, въоръжена със съвременно американско оръжие...нали все пак участваме в мисиите...а там, може би САЩ трябва да плащат...И така в този дух...Посланик-мечта.Е, дружбата ни не може да е "от векове", но при такова отношение -ще бъде " за векове...."А сега сериозно - 'провокация г-н Посланик, не се хващайте с нас, че няма да имате "векове"... Противно на впечатлението научастниците във форума, които виждат в думите ми антиамериканизъм, категорични заявявам, че желая най-доброто на САЩ, включително и по лични причини!

Ами от подобно отношение по такива въпроси, все ще сме на това дередже. Проблемът се свежда до това дали можем да бъдем суверенна държава или не, т.е. не само американския, но и руския, и който да е друг посланик, да не се бърка в нашите си работи. Нали се сещате кога българския посланик във Вашингтон може да поиска от американското правителство "повече прозрачност", например, за договорите на САЩ с Израел? Предлагам Ви, вместо да сте про-американски настроен, да сте малко повече про-български такъв.

така рече Великия бял баща на диваците - слушайте ме сега и ще ви извадя малко газ от дупката. абе тия верно ни имат за малоумници.

Този човек няма да е дълго посланик... Иначе май ще излезе прав Кастро, че САЩ се бъркат навсякъде...

Мислех, че амеликанският посланик е представител на САЩ, а то се оказа, че е мениджър на американската компания "Шеврон". И то не пред когото и да било, а пред българското правителство!!! Това ако не е откровен лобизъм с използуване на власт и влияние, трябва да е намеса във вътрешните работи на България.При това иска и информация от първа ръка за договорките с Русия. Не за първи път този г-н проявява недипломатичност. И не за първи път ще каже, че не сме го разбрали правилно.

ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО ПРАВИТЕ Е , ЧЕ СИ ВРЕТЕ НОСА , КЪДЕТО НЕ ТРЯБВА И ДАВАТЕ СЪВЕТИ, КАТО ЧЕ ЛИ НИЕ СМЕ ВИ ПОДЧИНЕНИ. ПЪК ТО МОЖЕ И ДА СМЕ- КОЙ ТИ КАЗВА?!?!

За съжаление Уорлик е прав.Реално диверсификация няма-има само някакви намерения в тази област.Липсва и прозрачност на енергиините проекти-видяхме "анекса Овчаров" от 2006 г. към газовите договори подписан в пълна секретност доведе до 4-кратно увеличение на цената на газа за 4 години.Вярно е че САЩ подкрепят газопровода Набуко,които е конкурент на Южен поток,но независимо от това всичко което казва е истина.И друго решенията в тази сфера наистина зависят от нашите управляващи,но техните деиствия през последните години са отстъпление от националните интереси,граничещо с национално предателство.

Явно има и такива,които се заблуждават,че на амеиканците им дреме за българския народ.Впрочем те това са го показали още през 1944 год.,когато са ни харизали на руснаците.И понеже са много демократични ,дали ще позволят бате ви Бойко да поиска информация за разговорите които Обама води с Путин.Те нали искат информация и дават съвети за това ,което не е техен проблем т.е врат се навсякъде.Ще допуснат ли други поне да ги попитат ?

просто не са имали друга възможност.

А когато,преди време ,руският /СССР/ посланик действаше по същия начин ,защо дума не обелвахте,бе,заблудени поддръжници на руските интереси?

Гузен негонен бяга..."Шеврон"???

Какво въобще му обръща внимание г-н Посланикът на историка ловджия, който стана изведнъж стратег-енергетик. Не е ли добре да се поровят нещата и се разбере защо всъщност компания, като Амоко бяха прогонени преди години от страната. Тогава България тръгна стремглаво надолу, а виновните още са медийни звезди със значително имущество.

Уорлик е задал въпроса, който самите българи трябваше да зададат и е абсолютно прав. Относно "набъркването" в нашите работи, както някои смятат - по-добре посланикът на държава като САЩ да ни пита, отколкото мазният руснак нравоучително да ни дава акъл или да ни изнудва. Защото не САЩ ни спряха газа през 2009, нито сме 100% зависими от САЩ по отношение на енергийните си източници

Американските компании да си седят в америка.Имат на разположение цял континент.Аман от католици!

Че от кога Американците са католици?

Защо в сградата на правителството на България, тоалетната хартия е двупластова? Защото едното копие винаги се изпраща в американското посолство!

ха хаххаха,уби ме,този не го знаех.....може би защото не е виц......?

хахахаха

Уорлик отрече да се е отричал да се бърка в енергийните проекти

Че те, американците, ако не си наврат гагата в политиката на другите държави, няма да са те, бе! И тоя американски посланик, подобно на предшественика си, има мнение по всеки въпрос. Къде е Батето да го сложи на мястото му?!?

И ние искаме публичност на споразуменията и с Русия, и с УСА, г-н Как ти беше името. И не само ей така за разнообразие, ами и по същество.

някой да ти е искал мнението.

....няма ли най-после да млъкне - писна ми от господарското му менторстване и от слугинските му лъжи!!! Да държим САЩ надалече - иначе робство, войни и мизерия!!!

Крушката си имала опашка - "Шеврон"! Те не се готвели да ни докрват газ през Атлантика, мислели нашата, родна, неизвестна дали я има, газ да ни продават. Браво УОРлИК, сега Ви разбрахме!

ахаа, имало значи икономически интерес все пак. Прочее, господин посланика не е лукова глава - всичко, което каже най-напред се разбира като позиция на САЩ по дадения въпрос и чак след това като лично мнение.

Хайде да не е "загрижен толкова за България". Защо не си гледат САЩ тяхните проекти а седнали да дават акъл на нас. Ние сме толкова далеч географски от тях че няма какво да договаряме още по-малко да им докладваме за нашите търговси и политически договори