Гешев: Заради недовършената законодателна реформа сме на водещо място по жертви на катастрофи

От няколко години прокуратурата има предложения за налагане на по-тежки наказания на шофьори, заловени да карат след употреба на наркотици и алкохол

Обратно в новината

Коментари - Гешев: Заради недовършената законодателна реформа сме на водещо място по жертви на катастрофи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какво стана с чекмеджето и Барселона а...

? Дали не е защото имаме най-некачествените пътища и един автобус след това втори се подхлъзна в едно дере и тн и тн. То като има Вар в асфалтаспирачния път е зле.

това ще да е корумпирана мутро! Закони има , ама дебилите като гледат ,че дори и вие не ги спазват....Какво очакваш?

НАХАЛЕН,НАГЪЛ,МРЪСНИК!

Стига с тия закони! Направете магистрали, първокласни пътища. За превишение както е тръгнало затвор ще сложите, а сега и най-елементарната кола без проблем вдига 150.

О! Значи това, че убийците (вкл. и тези на пътя) се покровителстват и пазят от полицаите няма общо, трябва и за това реформа? Кой закон сега позволява на полицаите да са престъпници?!

Не е заради незавършена законодателна реформа. Заради Прокуратура, която приема "пил чай, мил си зъбите с успокояваща паста, упойка от зъболекар".

Образно казано ! Трябва да смениш старото ДВГ , с новият електродвигател ! Само , че това води до смята и на цялата ходова част ! Единственото което остава е купето ! И купето също трябва да претърпи ремонт заради батериите !

Ами, не е заради това. Според законът, може и ръце да се режат, все тая....няма КОНТРОЛ. МВР е организирана престъпна група, пълна с тъпанари и проститутки

чичото отдавна е загубил доверието на гражданите и селяните в РБ, каквото и да каже е ........ вЕтАр и мАглЪ. Не ме интересуват лакърдиите и обясненията им - искам подредена държава, щом не могат да я направят, да се махат.

заради МУТРОКУЛТУРАТА Е!

Идвай си прибирай вересиите вече! Моля те!

Проблема не е в законодателната реформа, а в манталитета на българските шофьори и други участници в движението (тротинеткаджии, пешеходни зомбита със слушалки, колоездачи, мотористи и др.). А темата за ветераните от Балканската война дето са се качили на ладичките набор на дядо ми няма да говорим

с противно излъчване който се опитва да се разграничи от факта че неговата институция е довела нещата до това състояние.

Този шушляк намери ли виновната пръскачка пред Парламента? Или още не е? Мисля, че първо там трябва да си покаже "експертизата" ...

А корупцията дали няма общо ? Нея кога ще я борим ?

Какво стана с проваления шеф на МВР, лъжеца-комик Рашков - Великата Данаджана? Излови пияните по пътищата? Уволни корумпираните полицаи, които покриват дрогирани лекета и наркодилъри? Не. Радев го измете като мръсно коте с шут от МВР, отиде да става депутат в Перник и изчегъртания Кирил Ананиев го удари в земята с двоен резултат. Много поздрави!

А не е ли заради прокурорски чадъри и корумпирани полицаи? Какво стана със Семерджиев?

Забелязвате ли как след изборите то е започна да се изявява в медиите все едно е шеф на държавата явно мафията му осигурява достатъчно медиен комфорт в момента понеже пак неговите шефове се готвят да са на власт заради простия български народ който ги избира явно трябва да има избори до дупка докато тия мафиот и се разкарат от властта законодателна изпълнителна и съдебна основата на проблема си ти гешев

Шефе, и аз обичам да се праи'м на луд, ама вие сте майстор!

Шефе, и аз обичам да се праи'м на луд, ама вие се праи'те най-добре.

Вижте сега, малоумни отпадъци на ДБ, БСП и Копейкин, за да се стигне до съд, нарушителят трябва първо да се установи и предаде на прокуратурата Не да се прикрива, да му се носят стълби, да се ескортира и такива работи.....

Проблемът не е в наказанията, а в това, че кормуване се изкарва за две седмици, корупцията при изпитите и степента на леснотта на самите изпити. Някои фирми даже казват маршрута на инструктора и изпитваният знае преди изпита откъде ще мине. Ако направят системата да е като във Финландия и се спре корупцията в този сектор, хайде да видим дали такива лекенца ще взимат книжки. Няма да изчезнат, но многократно ще се намали войната по пътищата.

Г-т Гешеев има има право да говории така. ЗдвП е от 1999 г. и възпроизвежда отново клаузи от престъпния комунистимчески режим в този новия закон. Огкъде накъде административно нарушение да се накзава от администрацията а да се обжарлва пред гражданския съд. Всеки акт на администрацията по силата на новите прави в Конституцията следва да бъде допуснат за обжалване само пред респективния административмен съд. С глоби няма да се разреши проблема. може би трябва да се отнема правото на увпарление за някакъв срок в зависимост от тежеста на нарушението. Ни само голо нарушетие без да има нанесена някому или на нещо щета- е своеобразен ффискален механизъм противоречащ на целта на закона-защита на живота и здравето на участниците в движението по пътищата.

за 12 години сигурно са построили пирамидите в Египет бре... Що не завършихте нищо :)

Вече ни занимават единствено със дребните престъпления,престъпленията на едрите риби са заметени! Олигарси и политици вече не се преследват,а само кокошкарите,битовата престъпност и дори децата ни,че си свалят порно и софтуер с торенти,което е смешно... Стигна се до там,че хора без маски в пландемията ги изкараха по големи престъпници от крадците на милиони,хора возили се без билети в градския бяха арестувани,докато хора откраднали милиони и вземали милиони подкупи се пазят от полицията и прикриватурата! Е това е скапаната ни държава и скапаните ни държавни институции,заради това,което правят България няма бъдеще и народа буквално се евакуира от тази територия...

Все си мислех, че имат вина купените книжки, продажните куки, продажните прокурори и повсеместната мания да се докажеме кви сме състезатели. Може би, ако куките станат хора и спрат да папкат с паричките на дилърчетата - може и да намалеят случаите.

За това ли при справка се оказа, че Прокуратурата има 240 неплатени фиша за нарушения със служебни автомобили? Чакат реформата сигурно.

Абе, какво им става с главите на "българския елит"! Тих скромен човече става големец и мигновено е за Карлуково! Абе кретени, защо държите българите толкова бедни че карат 30 годишни трошки, защо всички резервни части са менте, защо курсовете се вземат от хора който не познават азбуката, защо пътищата са като юфка и кьораво и сакато е "стройтел".

Гешев , как имаш лице да говориш. Вън, отивай при Борисав.

Виж ся, ГЕРБаджийски схемаджия. Заради схемите наложени от вожда ви (не забравяй, че наркопазара в София се държеше от него) и поставените лица под зсщитата лично на Гешефта- затова няма нито едун наказан. Чистката започва от апаратчиците на ГЕРБ. Боклук!

Гешев е шушляк на Пеевски, Надка Йорданова - некомпетентна секретарка, Рашков - Дамаджана, КАТ са корумпирани, ПП са крадци и мошеници, ДБ са кравари и соросоиди, "ГЕРБ 12 години" са виновни за всичко, ДПС са турски мафиоти, БСП са червени мафиоти, ИТН са чалгари, Янев е ИТН 2, Ради е руски агент на ЦРУ, Копейкин е ватник- рашист. Прочетете коментарите последните 2 години и си обяснете ясно защо сме толкова нещастен, скопен, клошарски народец:)))) След като си обясните/ а може и никога да не си обясните/ защо сме клошари със съдрани джобове, помолете Путин или Байдън да не пускат ядрена бомба в Украйна, а направо тук, в България. След 100 години, като се разсее радиацията, може някакви цивилизовани народи да се заселят и да създадат нормална нация, не тази измет от хейтъри и мрънкащи, озлобени нещастници. Славаукраина и СлаварАссия:)))) ЮеСеЙ форевър:)))) Народ от посерковци.

Докато чагъркаха Гешев и Борисов, по улиците като стадо павиани вилнеят пияни и дрогирани криминали. Ако това им е съдебната реформа значи сме я втасали.

Вие не искате реформа,не искате да пресечете корупцията,а само по високи наказания за да се пълни хазната и до тук... Книжките продължават да си ги купуват,изпитите продължават да бъдат продавани,някой дори на изпити не ходят,много карат без книжки,дори колите не са техни... Такива направо в затвора,защото няма,какво да му отнемаш,а тези,които продават книжките и продават изпитите за шофьор също трябва да влизат в затвора,ама уви,тях никой не ги закача.

С негова помощ бяха ограбени българи и българската държава чрез грабежа на КТБ. Още с негова помощ Борисов и калинките му ходят ненаказани, че и в избори участват.

Ми надявай каскета и грабвай палката!

Глупости! Така сме заради неработещи Полиция, Прокурори иинституции - Хората, не законите!

Глупости. Всеки юрист знае, а и винаги споделят публично с хората, че броят и вида на престъпленията не зависят толкова от тежестта на наказанията, колкото от тяхната неизбежност. Ако хората знаят, че има 99 процента вероятност да влязат за една година в затвора, тогава много по-малко от тях ще си позволят да посегнат към чашката, отколкото ако знаят, че има 1 процент вероятност да влязат в затвора за десетина година. Това е добре известният социален феномен "абе точно на мен ли ще се случи". България е на водещо място по жертви на катастрофи главно поради чувство на безнаказаност. В България практически шофьор никога не е глобяван за наглост и хулиганство на пътя, освен ако се стигне до проливане на кръв. Всеки може да засича, изтласква и тормози най-нагло другите участници в движението, без да рискува и забележка дори. На другия полюс са привидно спазващите правилата, които управляват моторни превозни средства абсолютно неадекватно на пътните условия, движейки се, а дори и изпреварвайки, с безумно ниски скорости. И се получава, че особено през натоварените дни, движението у нас се състои от 10 процента "дисциплинирани", които се влачат като костенурки и още 10 процента "безсмъртни", чието придвижване повече прилича на каскада. И 80% нормални шофьори се чудят как да оцелеят между простотиите на тези две групи кретени, докато полицията се крие по храсталаците, изпълнявайки норми за съставени глоби.

Боклука трябва да свърши като Дугина..

На каскет не вервам

Не, пич, заради безнаказаността е, не заради законите. Закони имаме и сега, просто почнете да ги прилагате.

Гешефт, незнам за коя реформа говориш, но преди 1989 г. за такова престъпление като на Георги Семерджиев, убиеца на Милен Цветков, убиеца на французина на околовръстното, както и на убиеца на полицай близо да Стралджа се полага смъртно наказание. Освен това, присъдата не зависи ли от повдигнатото обвинение?

Пркуратурата НЕ трябва да има законодателна инициатива, също и МВР. Те са страна в процеса.

На първо място трябва да бъде отстранен налегитимния Главен прокурор, който бе поставен на поста без реален състезателен конкурс, което автоматично го прави налегитимен пред обществото и всяко едно негово действие е нищожно.

Как ще се оправим като: За няколко седмици се изкарва книжка. Като те спре полиция лесно се заобикалят нещата. Като те снима камера и се стигне до дело, глобата пада. Като някой направи някоя сериозна беля, пред съда вземе, че се 'покае' и след няколко месеца за добро поведение излезне, пак е на пътя. То няма едно нещо, за което да се хвана и да е ок. Истината е, че всичко е народопсихология.

Гешев ти си най големият боклук в тая държава. Дано се ебете с боко в газа двамата. Шибан нагъл педал!

гаче не вервате понеже понеже е скатал у каскетя си мораторуим в/у продажба и/или пиене на кофеино (които са де факто наркотико таквиз) съдържащи напитки: мокачино, кафе, капучино, еспресо, инка ... умната, живи и здрави

С нетърпение чакам новината, че е този е намерен в някоя канавка... Дано да се случи по-скоро. Това е единствения мръсник, който в момента пази Борисов

Иди си и реформата ще се довърши

този е егати дебилният идиот. Не само безполезен, но и вреден..