Коментари - Гешев за пробива в НАП: Хакната е и цялата пощенска платформа на голям български сайт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо хленчите и рИвете бе путински помияри ? Разбиха руската ви фирма за хакерски атаки на територията на България, сега в пандиза ще им смазват аналните отверстия... посл;е е ваш ред червени кремълски ботчета.

Г-н Гешев, какво е хакнато, едва ли някога ще се разбере напълно. Естествено е хакерите да понесат предвидената в закона отговорност, след като вината им бъде доказана. Но истинското зло не е в хакерите, а у тези, които са оставили „дупки“ в киберсигурността на НАП. Знаете г-н прокурор, че за компютаризацията на тази институция са дадени милиони, че сигурността на системата е била тествана от компетентните държавни органи и т.н. Оказва се на практика, че определени длъжностни и недлъжностни лица не са се свършили работата (а парите са „усвоени“-може да се докаже, че са и отклонени)– това всъщност е проблемът – хакерите се логичната последица, макар и нежелана. Затова прокурорите да не се бавят, защото няма да върнат изтеклата информация, ами да се захващат с наличните виновници в държавните структури, без да държите сметка дали са назначени от сегашните или предишни управляващи. А иначе е истински късмет за следствието, че хакерите за сега се очертават в България. Но какво щяхме да правим, ако бяха от чужда, неизвестна държава? Та да си припомним онази поговорка за „питомното“ и „дивото“, това исках да Ви кажа

Страшна манипулация в последните дни по всички медии за подкрепа на гешев за нов прокурор! Бай хой се скри, не говори даже и за прасетата, на мода е милиционера гешев! Безобразие! Тикви, задължително ли е новия главен прокурор да е МИЛИЦИОНЕР, на военното разузнаване отново МИЛИЦИОНЕР? Такава тъпа държава наистина няма!

Как успяха да разберат толкова неща от криптирани машини? Анализирали за 2 дни 500 ХИЛЯДИ записа, че чак знаят в кои пощенски кутии е влизано. СУПЕРМЕНИ, на които би завидяла и NSA, които незнайно защо работят в българската администрация за такива мижави пари... Как да повярва човек на твоите приказки, а Гешев?

Наистина Гешев има вид на нагъл лъжец, не на прокурор и кандидат за главен прокурор. При това измисля и набеждава граждани, като публично злоупотребява с властта, която има. И пак му минават номерата. А той е по-опасен даже от баш майстора. Поне е по-млад. Така 10 г вече необратимо са разложили държавата. Нехранимайковците от опозицията вече не знаят, как да се справят, ако не дай боже, дойдат на власт. Само Радев има смелост, решителност, та гледам него особено злобно го плюят. Сега като станем и вегетарианци да видим, още ли ще търпи тълпата.

Иван Гешев е роден на 19 декември 1970 година[1] в Софийска област. Завършва висше юридическо образование във Висшия институт на Министерството на вътрешните работи през 1994 г.[1] След дипломирането си работи в полицията и следствието в София – като оперативен работник (1994 – 1995), помощник-следовател (1995 – 1996) и следовател (1996 – 2006) В кое село е роден па тоя сега?? Защо не си е стоял там - щеше да бъде по-полезен. От съд не разбира, полицайче от простите, подлял вода на колеги вероятно. Да излязат и да кажат кого е смачкал по 'пътя си'.

На този му ВЕРВАМ колкото и на шефа му Пеевски.

г-н Гешев само в последния абзац на написаното по-горе: 1)Точно тази е фирмата хакнала НАП (по предположение и ДР итн. 2) Целта е била да се удари държавата. 3) Крайната цел разбира се е киберрекет. !! Все сериозни обвинбения, особенно в днешния объркан и настръхнал свят. Да, виновните следва да отговарят по закона. Защо обаче удобно се заобикаля вината на тези ДОПУСНАЛИ тази ПРЕСТЪПНА НЕБРЕЖНОСТ ?? МФ начело с министъра, Шефовете на НАП, ръководството на регистъра итн. Наказва ли се ПРЕСТЪПНАТА НЕБРЕЖНОСТ и колко сериозно ? Ако фирмата е извършила престъпно деяние къде остават всички по веригата, кой и защо се крие зад нея ?? Ако мога и аз да направя обосновано предположение, в една "бяла" държава досега би паднало правителството !! Нещата наистина са сериозни и г-н Гешев няма нужда да наставлява целия роден мат'рял кое е лошо и кое не ! Най-малкото трябва професионално да знае, че не бива така да раздава улично (медийно ) правосъдие пресварително !

Тоя Гешев зам главен прокурор ли е или ГОВОРИТЕЛ на прокуратурата?

стават ( по презумция) все по лоши. И кой самоотвержено ги бори - г-н Гешев ! Шпитценкандидата за нов ГП има нужда от добре излъскан имидж. Точно сега - досега е бил на луната !! Лакеи много. Задкулисни игри също. Нека само някой да ми каже защо детайли от разследването така широко се тиражират в медиите ? Не е ли забранено ?? Точно г-н Гешев ли не го знае ?

Щом му казваш г-н на този толумБ - значи нещата са много зле, той ако си има работа с тебе, считай, че ти си имаш проблеми с него, Дали ще ти каже г-н ? или ще те определи като некво мърдащо амебче.?? Както си му е 'стила'.? Какъв беше тоя - българския Джовани Фалконе ?? Але мале, да кажеш на прасето делфин.. мале..

Кой е този български сайт който държи паролите на потребилите в чист текстов формат а не кодиран? Не че не се случва но е голяяяяяяяма рядкост. Има един мит в обществото, между потребилите, че служителите от ИТ им знаят паролите.

дали ЦВ.ЦВ. освободи поста си в ЕВРОПОЛ ?

ама истината е, че служителите от ИТ нямат нужда от паролите на потребителите в повечето случаи, за да стигнат до информацията.

Защо ми се струва, че тук воюват мутрите на върха на държавата срещу мутрите на върха на бизнеса за преразпределение на капиталите и по-голяма възможност за грабежи. А докато те се чудят как да откраднат повече един от друг, потърпевши са единствено хората. Те пък от своя страна са готови да се избият помежду си, защитавайки предпочитания престъпник. Горките единици, които биха искали да живеят нормално!

НОВИ СТАРИ КАЛИНКИ... В УЖ правителствената градинка..

Тоз филм не го ли гледкахме вече? Га един главсек на МВР-то вееше кожена тужурка по местопрестъпленията с кавалкада журналистки.. И работеше по "гореща следа" само в новините.. Пък по-после изплака пак в тях - "АЗ ГИ ФАЩАМ, ТЕ ГИ ПУСКАТ!" Щото засега ГЕШЕФТКО и той само в новините работи.. А в съдебната зала работата му на ЙОК се свежда... НЯМА ОСЪДИТЕЛНИТЕ ПРИСЪДИ.. ФАКТ - УЖ пресекохме контрабандата, пЪрдон - разчистихме за нашичките хора, а в затвора КОНТРАБАНДИСТ - НЯМА!!! А за пет кутии безакцизни цигари с тази цел.. ЦЕЛИ КЪЩИ ПОТРОШВАХА едни други борци с контрабандата.. (Туй е и за забравилите МВР Пикчърса).. Та тъй било е и ша бъде.. До кат ГЕШЕФТКО изплачка пак - АЗ ГИ ФАЩАМ!! ТЕ ГИ ПУСКАТ!!! Та кво бе повторението на историята??? Правилно - ФАРС!!

Пак ще се спасяваме поединично, но като дойде време нападжиите да ми бутнат под носа паничката за волни пожертвования (данъци), ще получат един по-голям!

гешев, ВИНОВНИТЕ СА В НАП И МИНИСТЕРСТВОТО НА ФИНАНСИТЕ! ЗАЩОТО СА СПАЛИ КАТО ТЕБ! гешев, ВИНОВНИТЕ СА В НАП И МИНИСТЕРСТВОТО НА ФИНАНСИТЕ! ЗАЩОТО СА СПАЛИ КАТО ТЕБ! гешев, ВИНОВНИТЕ СА В НАП И МИНИСТЕРСТВОТО НА ФИНАНСИТЕ! ЗАЩОТО СА СПАЛИ КАТО ТЕБ! гешев, ВИНОВНИТЕ СА В НАП И МИНИСТЕРСТВОТО НА ФИНАНСИТЕ! ЗАЩОТО СА СПАЛИ КАТО ТЕБ! торба сланина без грам мозък за главен прокурор!!!

Държавата може и да се управлява от калинки, но това не прави престъпниците невинни!

Ами нали това ви казва човека че калинките няма как да са виновни защото са техни калинки а бръмбара няма да ги пожертва

А гениалният хакер ще получи ли орден "Стара планина" от онова недоразумение с небългалското име - Габриел?

Ако има кражба на мейли заедно с паролите, ЗАЩО не се уведомяват ползвателите? В нормалните страни, с нормално законодателство, това е първото, което ще се случи. Но тука, в тая тоталитарна смешка, не е така.

Току-що получих съобщение, че дейлимейл са ми хакнали пощата, която не би трябвало да им е известна. Какво се случва тези дни въобще?

Алоооо, кво се правите на ударени бе, некадърни калинки под пагон! Дайте името на платформата! Или овцете нямат право да знаят, а само да бъдат стригани?!

Спрете гештапо!

Добре де, коя е тази платформа, че засегнатите да вземат мерки?

и как стана така че като осветлиха тези герои и руския хакер,женена за българка изчезна? айде сега проверка и на Капитал-истите

"Не човек, а желязо просъскал агента фашист. Тихо мъртвият казал- Не, комунист." Виждате ли как поетите са усещали времената и ви разказват с любов и омраза за един или друг. Няма значение от коя страна на клосовата барикада е. Абе, това да не е "ОНЗИ ГЕШЕВ", когото така и не намериха? Не, не може. А да не му е син, бротовчед и т.н. Приличат си. Оооо, явно е случайно и леко съвпадение на имена. Случва се и в най-добрата покуратура. Най- вече по "По света и у нас" ще разберем дали е той или не е, което няма значение, защото каквото Ви се даде това имате.

Тоя Гешев ми харесва как пипа. Тук разни коментиращи злобеят, вероятно на 2 ракии.

харесва ти щот си сляп и тъп

Ти си мазохист - оди си смени пола и стани кмет на Младост да те видим. Този , моралния Гешев - издевателства над 98% предполагаемо невинни жени и защитава строителната и всяка друга мафийка. Само като го видиш как изглежда и как се държи - това не може да бъде нормален човек, може да бъде единствено селски милиционер, какъв прокуроро е тоя бе? Какъв стаж има като юрист?

Затова пък имаме европейски комисар по Цифрова икономика и цифрово общество и суперкомпютър.

Сега М. Габриел ще бъде единственият кандидат на България за еврокомисар. Най-важното за едно момиче е да избере правилният съпруг. После животът се подрежда по ноти.

Не бой се Гешев, няма страшно... То вие цялата държава барабар с народа й "хакнахте" та сега един НАП и някаква си "страница" са проблема.....

Днес, лично пред няколко ТВ, г-н Тодороф заяви, че е между учредителите на герба и няма мотиви да се бори за свалянето им от власт. Очевидно е,че гешев не е в час със оперативната обстановка.Възможно е да се е добрал до факти,че тия са направили онази работа на летището Сарафово.Другият вариант е тодороф да е от цветановците и да въртят номера на г-н Борисов. Чудя се защо търговският директор не е в кауша, младежа- също. И двамата са дейци на кибертероризъм,както каза гешев. Да, ама не!

Тъп ли си , пуснал ги е съда под гаранция.

Kalin

Тоя още не са го назначили и почна с хумореските и гафовете.България е някво жалко подобие на държава но нали знаете?Ние сме виновни където и другаде по света да се случи и една десета от това което става у нас хората да са дигнали не стачка а революция трибунал и смъртни присъди

България = Лейдибърдландия. Ladybird - калинка. Land - земя.

Аман от рекетьори:( Клета Майка България до къде стигна, децата й да копират мутренския манталитет на властимащите, бивши и настоящи мутри и мутреси! ТАД груп ползват авторската идея от филма на Чаплин. Героят му мотивираше едно хлапе да мята камъни по витрините на магазините и след това си предлагаше услугите срещу заплащане да смени счупените стъкла. Сиромах човек - жив дявол. Но не виждам тези от ТАД груп да са толкова засиромаховели. Никаква чест, никакво достойнство няма в хора, които ги мързи да развиват уменията си и си изкрават парите с изнудване и рекет. Ако това им е търговската политика/мениджмънта, да си понесат най-строга отговорност. Проблемът е, че и тези на оторизирани държавни постове са 100%-ви безотоговорници и трябва да си понесат отоговорността, но няма кой да ги накаже. България - разграден двор на профани с мутренски манталитет. Най-отрицателните предразсъдъци на соца не само са живи, но се и доразвиват. Рекет даден, рекет приет! След 30 години...

Какво стана с фонд земеделие? Там покриха ли нередностите?

... ли е с 500 хил. e-mail-а?

Влязах в час защо похарчиха презрените 500-600 млн еврака за да не направят електронно обслужване на населението. Всеки можеше да си джитка и да гледа кой кой е. Г-да дарнагали, всеки който заема публична длъжност на високо ниво, трябва да е съгласен да му знаем кинтите, фирмите,спестяванията, харчовете,къде и защо живее, кой му кумува, кой му е кръстника,кой коя фолкщайга издържа, къде се заплесва,колко му е шампоана- демек шампанското и т.н.На който не му харесва- бегом на борсата и да печели,като...... щях да кажа певски. Не се срамувайте от имането си, хвалете се!

Гешев да обясмни за чий к_р са правени такива бази данни. Кой е разрешил на НАП:. И госпожа Наповица защо е още в отпуска, когато във ведомството и има пожар. Или услусжливо е излязла в орпуска, за да не пречи на театъра, който Гешев рзиграва като постановчик, режисьор и главен актьор. И като главен обвинител, надушващ престъпленията без едно доказателство дори. Абе, МИ-5 защо не го вземат този ценен кадър. Ще им върши цялата работа, ще намалят щата, ще спестят пари.

Господин Гешев, Всички компютърни и електронни системи са технически отворени и всеки добър специалист може да извършва от тех теглене на информация и моделиране в тях а и преудоляването на парои и т.п. също не е проблем. Това че от компютъра на даден човек е извършвано некакви действие, НЕ може да е доказателство че това е от Собственика! Това може да бъде Извършено и от всякакви по напреднали специалисти и затова това никога не може да се докаже в Съда, тъи като не допускам някой това да си признае? Определено смятам че които добър специалист не е искал, той не е теглил информации и т.п. от сайтовете на Държавните ни институции. Казват че не е виновен тоз които е Изял Зелника а е Този които му го е Дал? И за това, Смятам,че трябва да се Търси ПЪЛНА ОТГОВОРНОСТ за ВСИЧКО Това САМО и САМО от ВСИЧКИ Висши Държавни Служители които са Вземали Държавни Заплати НО не са си Изпалнили СЛУЖЕБНИТЕ си Задължения да се Изгради и Осигори ЕДИННА Държавна Електронна Система за Обслужване на Държавните и Обществени Институции и т.п. и на нея да има Осигурен и Специален Отдел за Съвременната и Защита? Това е Големия проблем и затова стават тези изтичания на информации и т.п. Маринов

Разбирам ги оневиняваш всички тези с престъпни намерения, които още не са престъпници, но реализирайки намерението вече са. Е няма заключен сейф, който да не може да се отвори. Друг е въпроса ,че ако го нямаш намерението и отворен да е ,няма да бъркаш в него.

не му кажат да си купи от магазините "чичко тревичко"

Този взе доста често да се показва из медиите. Да не би да е кандидат за някаква си длъжност, че така се е разфандосал? Също като Баце преди избори.

"НАП: По заявка ХХХ ИМА неправомерно разкрити лични данни". Тролове, продължавайте да ми лазите по нервите с опорните си точки!

Аз се кефя ползотворно. Белио хакер изпраска данните на колегите си в нета, включително и на други цветове хакери. Дали ще има последствия?!

Герберастки сценарии.

Ам де е сега нашия бял хакер в брюксел мимето габриел аз си мислех че е компетентна с технологиите

Габриелова с шия на ГБП още не може да преглътне ... срама. Специалистката по киберсигурност и суперкомпютри мълчи като ..рана заради "успешно усвоените средства за електронното правителство". Каква стана тя? Колко пари усвоиха и на кои ги дадоха. На "Информационно обслужване" и негови дъщери,синове и братя? Ефектът какъв е? Ами нула. Като Габриелова , любимката на Боймен...

Как ми липсва и намен един по-европейски таквозинка коментар на кака Габриел за случилото се. Щото Гешев само простоии ръси...

Много е заета в момента с ''пренос на дата''. Data, ако се сещате.

Гледам все разбирачи тук се обаждат и хоп все към опорната точка какъв герой е хакера. Ай сиктир! Някакъв клоун говори компетентно за хеширани пароли. Пффф. Алоу изтекла е база данни, не пароли! Не съм видял хеширана база данни все още.

Може, т.е. известен е пощенския сайт. Не за първи път го хакват. И дете може да го направи. А онези от сайта не си мърдат пръста да подобрят сигурността. Защо ли?

по-спокойно. Вчера разгневен, после омерзен, това - добре, но при тази чума по свинете, бесен - опасно е.

Предложения: 1. 20 000 000 евро глоба по ЗЗЛД и съответната Европейска разпоредба не е толкова много за една цяла държава/която има навик да дава милиарди за глупости/ и практически непосилна за 99.3 % от фирмите и хората. Защо аз трябва да фалирам, ако направя гаф, а вие не си платите , за същото? 2. Аз ли подписах тази глупотевина или Вие? Виждам навсякъде, как всеки се опитва да се измъква поединично- декларации, които не е известно дали са законни, криене на 1 брой ЕГН със звездички вместо истината и т.н. 3. Щом Държавата ми изисква задължително ЕГН в декларации за осигуровки на служителите, аз какво да правя? Цугцванг- всеки ход е грешен. Е, Вие няма ли да си признаете, поне че се съгласихте с тъпня от която пострадахте сами, заедно с 4 000 000 граждани? Всички Ви говореха "Не правете глупости"? Сега ще плащате! Въпросът е на кого, а не кога. 4. 20 000 000 : 4 000 000 €= 5 евро на калпак. Преведете ни ги по сметките, които знаят и бандитите и си пазете сървърите за в бъдеще. 5. Ако т.4 се случи , то ние сигурно ще изядем по една малка пица за сметка на Държавата, което не се е случвало от..... Ами....никога. всъщност. И ще кажем, ще гласуваме даже пред ЕС за максимата "Пито-платено", та да се опрости глобата. Не са много пари за конпенсация на огромните щети, които ни сервирахте, но е нещо, различно от нищо. Всъщност- доста различно. 6. Не се опитвайте да ми отговаряте в стил : а./ Не сме ние, а предишните /което е частично вярно, но не е достатъчно/ б./ Не си измисляйте под вола теле, като да си търсите "задължителен виновен" , който да опере пешкира и да му овесите на врата въжето, с което ние възмутени да го обесим. в./. Фирмата и лицето, може да са виновни, та даже го вярвам, но..... това не променя същината на нещата. Защото, Вие, Дъжавата в лицетно на държавните и служители сте го допуснали. /Когато казвам "държавни" винаги имам предвид и съдебни и общински, т.е. така известните като "слуги на народа", както си е по Конституция. 7. За хакнат сайт, ще си отговаря сайта, освен ако не се докаже друго, но за хакната държава няма кой друг да го направи освен Държавата. Особено, ако има чест и доблест в понятието "морални ценности", която е всеки ден в устата на политик по новините...... ПП- а./ Платете ни малко и ще Ви простим б/ Този Гешев, който харесвах дали не стана "на всяка манджа мерудия" или това е най-елементарен трик за забавление на населението със значимоста на Прокуратурата и вероятно новият Главен Прокурор? Не е ли малко прекалена преизборната кампания? /Вие няма да ибирате, така че - спете спокойно. Който Ви изтресат- него ще си имате/

Една дума не видях за наказание за крадеца. Една!

Явно ядосаха бая хакери тия аз не знаех че анонимните са терористи под прикритие тя лотарията с касови бележки свърши сега лотария с егенета тече

Не знам за терористи ама колко ИТ-та им избиха сачмите, че този постна данните им в нета. Сега ще сънува криптирани дискове!

Да тъпчете ритате и мачкате бедните и болни хора не ви ли е страх от такъв грях.

Следете за подписката за издигане кандидатурата на наш представител - на гражданите за нов главен прокурор във вашия град.

Безобразно тъпкане на бедните и болни хора за сметка на връзкари с връзки в ГЕРБ и ДПС и отчасти само отчасти БСП само на места където са приятели с другите две.

На България толкова й е силицата, един аджамия хакер, и до там си е. Няма ни осем самолета след пет години, ни дявол. Закрепена на сапунен мехур. В най-добрият случай, на якостта на черупката на яйцето. Той Путин е дал оценката, ама кой да слуша. На приключване отива играта.........

А на САЩ колко им е силичката след Асандж? А на Епъл? а на Сони? А на още хиляди други

А намериха ли данни колко сперматозоида има в задника на Кубето от господаря му Свинята.

Бойко и шайката му добре ни хакнаха но на много им е гот и мърдат за още