Иван Гешев възложи на ДАНС проверка на значимите язовири в страната

Трябва да бъде изяснено какво е актуалното състояние на водния обем във водоемите

Обратно в новината

Коментари - Иван Гешев възложи на ДАНС проверка на значимите язовири в страната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въпреки че има 90% вероятност в България да има криза с питейната вода нито една оговорна институция не смее да каже 'БЪЛГАРИ ПЕСТЕТЕ ВОДАТА'. В случая мантрата ' плащам си ще си правя какво си искам' няма да доведе до нищо, защото в един момент няма да има за какво( в случая вода) да се плаща. Министерства, общини опомнете се ! Какво разбира ДАНС от язовири?

Завоалиране на реалните проблеми с вода, чист въздух, падане на правителство. Надявай се коньо на пияна пичка....

Мамка й на Иванчева! Каква голяма криза докара в България...

Американците да гледат радостта ба народа Гешев и да си водят записки. И да възложат на ЦРУ да проверява и управлява язивирите. езерата, реките и потометата в Щатите...

еко-министър , ще се сети ли и той ?

Ако можете , сложите в ред яз.Изкър и да разгоните и разкарате от там бракониерите,незаконните вили,бараки, мръсотията по брега и го върнете на хората, шапка ви свалям !

Егати институциите! Всичките! Гешев, не трябва ли да разпоредиш проверка на отговорните министерства, агенции, магенции и други подобни, от която проверка да се окаже, разбира се, че всичко е точно. А?!?

На Гешев.

Айде пак... Кипи безсмислен "труд"! Нали така, герберисти?! Прощавайте, но такива проверки не бяха ли назначавани няколко пъти? Спомням си, че след трагедията в село Бисер, например, със сигурност трябваШЕ да има такива проверки на всички язовири. И?!?

Раздал е пръчки, да мерят.

Вече съм писал по този въпрос - яз. Цонево (бивш Георги Трайков) е третият по големина язовир у нас. Предназначението му е да осигурява напояване. По него няма ВЕЦ-ове, няма и промишлени консуматори. В началото на Декември м.г. го видях - тъжна картинка! Изобщо не прилича на язовир! Спад в нивото от поне 15 метра, дъното оголено, вижда се тиня. Сега, разберете ме правилно. Изобщо не защитавам некадърното гербаджийско правителство. Но сушата у нас си я има и е много сериозна. Бях направил снимка на проливен дъжд в Добрич в края на Май миналата година. От отгава не помня да е валяло обилно, а само пръскане от време на време. Аз поне не се сещам за такава суша от десетилетия насам. Ако така се задържи още малко и ще стане бедствено положението.

С тая неремонтирана от соца водопреносна мрежа, как да е ?

Плешивия пунта мара да провери всички вецове.Ама не у стиска.Как така ще тръгне срещу герб, дпс, бсп, вмро и тн

Какво ще проверяват полицаи на язовири? Каква компетентност има ДАНС в областта на строителството и хидрологията? Важното е да се чува, че нещо се проверява.

Ние кво гласуваме за депутати, дето ги е страх от Цацата. Трябва да се гласува за Главен прокурор, Шеф на ДАНС, евентуална за Висш Съдебен съвет. Нека партиите си управляват, но съдебния контрол да е даден директно от хората.

Ко станА? Всички дето си бъркаха в носа, сега се юрнаха да проверяват язовири и да изискват доклади. А другите работи, да чакат КОГА ИМ ДОЙВЕ ВЕРМЕТО????? Те на туй му се казва АДминистрация....

И да проверява, и да не проверява - все тая, нищо няма да разбере! Истинската причина за безводието в Перник и на други места в България е международното положение. И по-конкретно това е глобалният конфликт между Великите сили. Покрай войните, бойните действия, станаха и много пожари и земетресения, някои от тях изкуствено предизвикани, а други - следствия от други действия! Голяма част от повърхностните води се изпари поради високите температури - резултат от бомбардировки или заради пожарите. От земетресенията се отвориха пукнатини в земята - друга част от водата потъна из тези пукнатини, навсякъде ги чука земетресения около нас - албанци, гърци. После, тая вода дето се изпарява, подхване я някой вятър и я завлече над Италия да вали - щеше да ги издави! А сега тези пушеци идват от Сирия, от Иран от самолета, от Ирак - те затова са толкова отровни - серен диоксид, азотен диоксид, дихидроген монооксид и т.н., и т.н.

Много яко се изпариха водите в Сирия, май там бомбеха напоследък?

Забрави анексията на Крим ! Това много повлия на климата !

Колко си тъп, Саше.Звучиш, като герберска колхозничка.

Кво разбира тоя от водни ресурси и какво точно ше проверяват?! Имал и бариера, пълен ли е язовира, здрава ли е стена, прай ли ток незаконно... какво ше проверява тоя изветрял гном бе?! "Актуалното състояние" на водния обем... да ви шиба великденския заек... ЦЯЛ ЕДИН ОТДЕЛ ОТ 23 човека има за тази работа! Всеки ден има рапорт в 10ч! Публикувайте оная заповед на онзи... "генерал-пожарникар" войнов, да се държат язовирите на 30% от обема си, за да не преливат... Стиска ли ви да я пуснете ксерокопие тук?

ванка, не знам за водните ресурси дали нещо разбираш, ама от Сайчета грешка нЕмаш. За справка, говотителката на Главната спициализирана прокуратура е с божествен външен вид и като стил на обличане и като грим, прическа и т.н. направо "паднах" пред TV-то като я видЕх.

Само да разясня, че изчисляването на наличния обем вода в язовира не става просто с мерене на дълбочина и умножение по площта, както може би си мислят някои (тъй като това не е паралелепипед), а става с изчисляване на определен интеграл върху функцията на кривата на дъното на язовира. Това е диреренциална геометрия, висша математика. Не просто силно се съмнявам, ами просто съм убеден, че прокурор Жени Пръскачката и нейните хора посмъртно не могат да го направят.

дали ми дреме?

хубаво

Те затова не пускат хакера от Тад груп, нали е умен, сега ще го натоварят с тази работа.

Вече да си умен е опасно. А невежеството е сила!

Е как ? В милиционерското училище това се учи в часовете по гимнастика !

Това ми напомня за 120 те хиляди конфискувани биткойна, които мистериозно изчезнаха. Там също много бързо излезнаха паролите за портфейлите, помогнаха заниманията по гимнастика и други подобни дисциплини.

Искаш да кажеш, че по никакъв начин софтуерно не може да бъде възпроизведен в 3D басейна на язовира и посредством сензори да се следи само за нивото му, ами зорлем трябва да е с троен интеграл, молив и хартия?

що мъчиш човека компютри да използва?

Искам да кажа, че прокурорите сами не могат нищо да изчислят, а ще трябва да се допитат до експертите, отговарящи за съответния язовир - същите тези, които и без това всеки ден дават справка за обема. Иначе аз обясних как математически точно се изчислява обем на триизмерно тяло. Никой, разбира се, не смята по този начин обем на язовир (тъй като пространствената крива на дъното не е ясна точна функция). Вместо това се прави интерполация на тази функция (т.е. на дъното) - така наречения от Вас "3D модел", чрез голямо множество от точки, за които се приема че под тях са мини-паралелепипеди, смята се всеки един от тях и се сборува. Така се получава приблизително точна сметка, с точност колкото е необходимо (колкото повече са точките, толкова по-висока е точността). На никого не му трябва точност до кубик, а му трябва до няколко десетки хиляди кубика. В кратко обобщение искам да кажа, че прокурорите сами не могат да го сметнат.

С това уточнение съм съгласен, предполагам, че ще използват вещи лица за да интерпретират и проверят документацията, която ще изземат от язовирите. Геодезист ли си?

Вярвам, че Гешев и Жени Пръскачката веднага ще направят несъществуващите 3D модели на дъната на язовирите :) Той на Луната кацна с дизелов двигател (по неговите собствени думи), че 3D модели на дъното на 50 пълни язовира ли няма да направи!

Не съм геодезист. Завършил съм математика в СУ. Иначе неопределен и определен интеграл се учат още в училище, но многомерни функции, пространствени криви и тяхното изчисляване се учат чак в дисциплината "Диференциална геометрия", в 4-ти курс математика в СУ.

Всъщност многомерни функции се учат още в 1-ви и 2-ри курс математика в СУ, а пространствени криви - в 3-ти курс, когато всъщност беше "Диференциалната геометрия". Кривите иначе са проста работа. То какви по-сложни неща имаше в диференциалната геометрия, и в математиката изобщо ... Мани, мани! :)))

Аз като прост инженер съм стигал само до анализ 2, ЛААГ, дескриптивна геометрия и още няколко подобни. Инак за нас всичката необходима математика е въплътена в софтуери, които не само, че дават по-голяма точност, но и повишават производителността в пъти.

О, да - за реална употреба се ползват числени методи. За тях има множество разработени софтуери, чрез които се реализират приближени изчисления на иначе много сложни функции, които иначе за да бъдат сметнати точно, трябва да им се изчисли неопределен интеграл, а това много често не е възможно. Тогава влизат в употреба числените методи. Никой не смята частни дирефенциални уравнения на ръка, а ги смята приблизително, използвайки числени методи. Числените методи са дискретни и затова лесно се програмират в софтуер. При нас се учеха числени методи цели 2 години - ЧМ1 и ЧМ2 във 2-ри и 3-ти курс.

И Бойко нареди същото. И кво?

Едно е да нареди Бойко, а съвсем друго е да се заеме Прокуратурата. Нещата отиват на към изуйгащи, на някой червен другар.

Зависи от другаря. Ако не се отчитатт и герберите не са защитени.

Ха! Че Цацата нали вече я възложи?! Гешеф, по-скоро виж защо не са отчетени РЕЗУЛТАТИ от тези проверки. Че байгън от проверки и липсващи МЕРКИ!

Това работа на главния прокурор ли е, че нещо не съм в час май? Той може да назначи прокурорска проверка, но това само при сигнал за престъпление...

Гешев много ми хареса с каскета по телевизията. Наш човек е.

:)))))))

некадърници

Такива проверки трябва да има всяка година,а не едва, след като стане белята! Надяваме се за напред проверките на язовирите да зачестят! Защото и при наводненията пак не бяха проверявани язовирите и те преляха! Някой не си върши работата и трябва да се направи нещо в противодействие за да започнат съответните органи да работят! Но,като гледам,как народа масово напуска държавата не виждам,кой ще остане тук да поддържа тази държава да не се разпадне!

Браво Гешев ! На всички язовири с недостатъчно количество вода да се повдигне обвинение и да се поиска най-строго наказание !

Трябва да се пита баш туриста защо тази информация ще се събира от прокуратурата , а не с един клик от сайта на МРРБ. Аврамова свещена крава ли е?

Водният апокалипсис в Перник го имаше и в София. Същото овчедушие беше, цяло лято софианцЕ се вмирисаха и по морето се разпознаваха отдалеч - ухаеха на парфюм Янчулев номер 5. Така че ако някой чака нещо, или пък се плащи - няма страшно. Има вино, има и ракия, перничани може да се изкъпят и без вода. Даже песен се написа по този повод!

Дали знаеш, защо държавата тогава избра СО МАТ/Willy Betz, да почисти дъното на язовир Искър?

Докато се ровите из минлото май въобще сте пропуснали настоящето....

няма настояще

Гешев сякаш много иска да прилича на бат Бойко - да е бащицата, който винаги се грижи за всичко и за всички и отма решава всички проблеми. Само дето бат Бойко имаше някакъв чар преди години, опасявам се, че г-н Главния прокурор не притежава това качество. Вместо прокуратурата да проверява язовирите, не е ли по-добре да провери защо правителството, начело с министър-председателят, не са се грижили за язовирите? Тогава вече ще му повярваме на г-н Гешев, но не преди туй.

Абе гешефтарски твоите дружки от бая години ги ''ремонтират, подържат и наблюдават'' ефекта го виждаме ама ти сега и на хидроинженер ще се правиш.. Та те до ден днешен НЕзнаят колко са язовирите в България въобще и кой им е собственик ти си ръгнал да ''изясняваш'' колко вода има в тях...Поредните напъни да затлачвате за да цицате още..

Браво на Гешев.

Гешев - радост се казва. Копачи, Гешев раздаде ли ви вода?

Гешев е пич.

Гешев, откога ДАНС се занимава с хидроинженерство ? Що не влезеш в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, към което са всички ВиК дружества в страната и където всичко е описано черно на бяло , и не арестуваш г-жа Аврамова по начина, по който го направи с Ненов ?

Толкова яко симулиране на дейност и циркови номера отдавна не е имало. ОПГ ГРОБ явно са стресирани, че може да отърват кокала, и дават най-доброто от себе си.

След като видяхме главен секретар на МВР да яха багер, време е да видим и.д. главен прокурор с метър да мери водата. Щеше да е много тъжно, ако не е толкова смешно! Следващата стъпка ще е доклад на главсека и главпрокурора при башбакаана? Ама това май сме го гледали, Доньо ДОнев се почу с тази анимация.

Те ченгетата заработват вече и като хидроинжинери.

А ВиК, какво правят, а МРРБ?, а МОСВ, а 100-те други институции, които се занимават с това, а десетките хиляди заплатаджии, които клатят крака в тия администрации? Защо няма онлайн система за следене на язовирите, с данни в реално време, а се налага ПОЛИЦИЯТА и НС да правят проверки?

търсят си работа?

Белким си намерят най-после да ми паднат данъците.

Гешев, кога ще си отвориш очите, за вносният БОКЛУК??? Не се прави на сляп!

Прокурорите ще обикалят с метър и канап да измерят водата.

докато вецовете се източват за ток, ДПС ще подкрепя правителството.

Значи че някой се опитва умишлено да създаде криза и да бутне управляващите. Кой ли е той?

и скрито ги източва.

не е скрито

Същият, който вадеше павета от Дондуков. Гадове!

Половината дупетати имат ВЕЦ, другата половина - частни болници и точааааат и точааааат кой каквото може

И напоследък и двата мравуняка са разръчкани лоша работа, трябва кризисен ПР

Боеко е в цунг цванг Ако продължи точенето за вец-овете на ДПС - народът ще го изрита Ако продължат проверките и спирането на кранчето - ДПС ще го изрита Те и БСП имат немалко участници с ВЕЦове, Курумбашев как си? Ами сега???

Народът никого, никога не изритва. Той само размества пионките.