Гешев иска наказателна отговорност за шофьори, отказали проба за алкохол

Главният прокурор определи като безобразие да се продължава така, след като има много работещи решения за спиране на войната по пътищата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако това лице Гешев остане в България след изтичане на мандата му, трябва да бъде въдворено в място за лишаване от свобода или да бъде хоспитализирано в клиника за ментални разстройства. Как може главен прокурор, чията основна задача е да следи за спазването на закона и то най-вече от държавните органи да предлага изменения на закони, което не е негова работа. Той трябва да следи за тяхното спазване, а не да казава какво трябва да се направи и при това се занимава с битовизми. Нещо по случая КТБ, нещо по случая "чекмедже" Мата Хари, нещо по случая Барцелона гейт, нещо по случая за изнесените в найлонови чували 50 млн лева....има поне още толкова други, които са от особено голям размер и съществени за обществото. Той седнал да се занимава с пияните шофьори. За това си има полиция, правилник за движение по пътищата, съдилища. Ако не му харесва ситуацията - да инициира реформа, като започне от себе си и се самопремахне.

има статия "Пиян и дрогиран уби две деца", всички писачи, тук, ще избълват змии и гущери. Но ако Гешев предложи "неизбежност на тестовете за алкохол и дрога" ще чуеш хиляди простотии, как не бил прав? Що за платени малоумници висят в тоя форум.

Абе от една страна така ама от друга.... Тестовете са негодни. 20% дават фалшиво положителни резултати. Лабораториите дават тест след 6-12 месеца а до тогава са ти лепнали етикета наркоман. Полицаите отказват да се тестват с тези тестове защото го знаят. Ако прокуратурата иска да са задължителни да ти изпробваме първо на тях. Тестваме 100 прокурора и тези 20 които са положителни ги затваряме за да не се укриват. След това искаме коментар от главния.

Да иска, ама да иска и от техния съдия в АССГ - Несторов

A за прокурори назначени от тиквата? А за обирът на КТБ?

Гешев е радост!!!

Не пропусна симеоновския милиционер да си направи пиар с трагедията на хората....

Гешев да внимава, да не плаче! Щото връщане няма при някои престъпления, а афекта е лошо нещо!

А наказателна отговорност за некачествени пътища няма ли да има? Че искаме да видим доста хора в затвора , които са усвоили кинти и заради лоша настилка , маркировка или мантинели се случват трагедии.

И как отказа от проба за алкохол ще бъде книминално престъпление? Наместника на Бог на Земята съвсем се е самозабравил

При причинена тежка катастрофа как да се третира? (След като употребата му в такъв случай е утежняващо вината обстоятелство, а може да е всъщност и примината за катастрофата)

Както иска кадията. Утежняващо облекчаващо - алкохолът няма значение, ако е тежка катастрофа, там факторите са други. Просто не трябва да има измъкване. И е кайно време измамните застрахователи да плащат и при алкохол - КАК ЩЕ СЕ ОБЕЗЩЕТЯТ ПОСТРАДАЛИТЕ, А? ТЕ ИМАТ ЛИ ВИНА, ЧЕ ЗАСТРАХОВАТЕЛЯ ИМ ОТКАЗВА ПЛАЩАНЕ? Лобистки закони!

Направо разстрел и конфискация на цялото имущество! А Буци и Шиши могат да си крадат на воля! Тех не ги пипаме

За толкова години чукундурите в управленията на България не сториха дори най-простото нещо - при отказ на шофьор (при катастрофа и инцидент) да направи тест за алкохол и наркотици просто да се приема, че е употребил - и то в най-голямата възможна доза! И тогава няма тези идиоти да ни обясняват как нямало начин при нежелание на шофьора да му бъдело направен тест! Нещастници!

Не става пич! България ще и опукат ушите от дела и глоби :) Много сте смешни с тези чугунени мозъчета :)

“ Гешев иска наказателна отговорност за шофьори, отказали проба за алкохол Главният прокурор определи като безобразие да се продължава така, след като има много работещи решения за спиране на войната по пътищата” А кой ще потърси наказателна отговорност за безобразията на Гешев и прокуратурата?

Чудя се кога ще има наказателно преследване за този "трубадур" на правото. Този който успя да принизи прокуратурата до служба за бизнес поръчки. Този, за който правото не е и хоби, защото при хобито човек се старае, докато при него познаването на правните принципи и норми и страшна досада. Такова страшно падение!!!

щеше да иска същото и за прокурори,които са прекратили производства за доказани ч/з лабораторно изследване нарушители, ама НЕ. Спомнете си, г-н главен прокурор! Пред закона всички трябва да са РАВНИ!

Забелязвате ли, че Каскета вече не говори за борба с корупцията и кражбите горе, а само за битовизми и палячовци, за политици и олигарси от 1 година мълчи, като пукел...

Като не влизат престъпниците все някой трябва да влезе в затвора да имитира дейност

Не е само войната по пътищата, държавата наблюдава безучастно и телефонните измами, безчинствата на ромбовете по селата, масовата корупция и най вече поръчковите дела на така наречената "независима" прокуратура.

Ей, този път и аз съм съгласна с Фантомас

За 2021 година 0.89% са настъпилите катастрофи след алкохол и дрога. 99% некъдърност и манталитет

Преди много години ,преди повече от 30 ,в една латиноамериканска държава е извършен военен преврат.Населението свикнало с корупцията на полицията, продължават да нехае за правила и задължения. Карат както си знаят.Тогава военните вземат по- сериозни мерки.Ако военен пост иска да спре кола , а тя не се подчинява , предават по радио-мрежата ,номер,модел и цвят на колата и от тогава нещата тръгват лесно.Следващият пост просто чака и когато колата наближи ,те не я спират,а от дистанция 100-150 метра откриват автоматичен огън по нея и пътуващите.Имало потресаващ ефект ,много бързо всички започнали да спазват правилата-красота

И коя е тази "просперираща" латинодържава?

А да съм писал ,че е просперираща , е сугурно е по-добре от България ,което не е трудно.Даже има прогноза ,че до 3-4 годи Ботствана ще е с по-голям БВП от България .Е, американогейският ,демократичен ,неолиберализъм прави чудеса

Какво значи не искам!? това да не е секс желание. Може преди да духат да се целуват, ама трябва да духат. Ако не се приема че теста е положителен.

То и сега се приема, че е положителен. Разликата е, че над 1.2 е престъпление, а под 1.2 е нарушение.

Нещо разумно .Много добра идея

А за нарушения на Конституцията има ли нсказателна отговорност?

Накрая и за отказалите секрет от задника ще иска наказателна отговорност този..

По думите му работеща мярка би било дерегистрирането за няколко години на колата, ако тя се управлява от пиян или употребил наркотици шофьор. Също така, ако водач откаже кръвен тест за наркотици и алкохол, той трябва да носи не административна, а наказателна отговорност, смята главният прокурор. Тъпия милюционер си остава тъп милюционер до края на живота си! Вари го, печи го... остава си тъп милюционер! Това е другари. МПС-то ли извършва престъплението или задкормилното устройство?! Какво общо има регистрацията на МПС със задкормилното стройство?! Ако откажел тест? В закона е ясно записано, че при ПТП теста е задължителен! Естествено, че човек има право да откаже тест на произволна кука изскочила от храстите с въпроса "ше духаш или ше се оправяме?" И не на последно място - във войната по пътищата само 6% от ПТП-тата са участие на надрусани и/или пияни водачи! Само 6%! Запомнете го това! Значи изначално подхода трябва да е друг и да се обхванат останалите 94%!

Какво става с регистираните огнестрелни оръжия когато с тях е извършено престъпление ?

Ти огнестрелно оръжие на лизинг или под наем както МПС можеш ли да си вземеш? И къде ще му, сключиш каско и ГО? Ей това моряцие сте прости рибари, ей! Неслучайно навремето Мирослав Гаич ви отръска на два пъти по 20 тина милиона. Вложители... Югоагент...

Шматарок , огнестрелно оръжие на изплащне можеш да купиш от почти всеки оръжеен магазин.

Каква е тая простотия, да могат да отказват? А мога ли да откажа, да им спра? Не! А да откажа да плащам данъци?! Не!! Та и това трябва да е задължение на водачите при поискване.

Нещо са ми много съмнителни. Този говори едно и също при всяка катастрофа, в случая не виждам нито пияни, нито дрогирани.

"Също така, ако водач откаже кръвен тест за наркотици и алкохол, той трябва да носи не административна, а наказателна отговорност, смята главният прокурор." Ами ако водачът е полицай и за него това ще важи ли?

КОГА МУ ИЗТИЧА МАНДАТА НА ТОЯ УРУД ?

18 декември 2026