Германия настоява Сърбия да избере – ЕС или Русия

"Нуждата от решение е актуална с оглед на геополитическите събития", заяви представител на немското правителство, визирайки руската агресия в Украйна

Обратно в новината

Коментари - Германия настоява Сърбия да избере – ЕС или Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А аз наблюдавам как по-голямата част русофилистически тролове са се активизирали, дали са платили за заработеното в копейки за миналия месец, или сега се изчислява кой какво има да взема и да дава...драскайте пичове иначе ще има гладомор и ще я карате дори без водка, не че повечето не пукат одеколон и антифриз....

Германия постави ли подобен ултиматум на Турция или не смее?

както каза една уважавана американка..

Сърбите да не са педали като булгаристанците, че с тия трансфегове от ЕС да се пускат. ХАХАХАХ Се едно некоя недоклатена мома "Или си с мен или си с другитееееееее"

Западни ценности и една от тях - или си с нас, или си против нас. Средно няма.

Германия е крайно време като сащ да проумее, че страните сами решават какво да правят и за това все още съществува суверинитет, докато и него не са изтрили от плямпанията си. Така и Хитлер поставяше условия - или сте с нас или ще почувствате агресията ни, но май от края на Хитлеризма Германия не се е поучила, че всеки народ има право да се самоопределя, да води дипломация с когото си поиска, да се развива според интересите на страната и народа си.

Tия от Хитлериска Германия са пълни идиоти. Какъв избор бре кретени. Това е все едно да ги караш хората да избират между майка си и баща си. Малоумници такива.

Какви глупости пишете? Педерския съюз майка или баща, наред ли сте?

така, предлагат на Сърбия да избере германия като благодарност за участието ѝ в бомбардировките над Белград пред Русия, която със завземането на летището в Прищина доведе до спиране на бомбардировките

И най-вече със свалянето на самолета невидимка

Не, предлагат и да избере каква държава да бъде: нормална съвременна или назад към тъмните векове. Изборът е техен- да се наредят в редицата на 27-те европейски държави или в редицата на Русия, Венецуела, Сирия, Северна Корея, Еритрея, Буркина Фасо, Беларус и .... то май други няма.

Съвременна държава с 33 пола и нагоре. И с куп други идиоти, не раждайте деца щото въглеродните емисии застрашават планетата земя. Ма вие верно не сте в ред краварските тролчета.

е написана в чест на откривателите на топлата вода в Германия, които заслужават “Нобелови награди” за тъпота.

с тази американска политики 'или си с нас или си наш враг" не става, сърбите още помнят как ЕС/НАТО/САЩ ги бомбиха, избора ще е много лесен

А нас защо не ни питаха?

majku vi jebem fasisticku

Тука много дохная сволоч се е навъдила да натяга как ще е по-добре с Русия, най-много да се разпадне пак на 5 държави.

Чиба троле.. Куче соросоидно..

Е на майка ти вмирисаната минджа, дето я смучеш преди да заспиш. Щото и двете сте проститутки, тя на магистралата, а ти - на путинката на оная работа.

Освен с тъпотия какво друго оръжие имаш за да гърмиш?

Е щом толкова настоява... ще избере Русия разбира се!

и двете.

Хахах, рввност, инфамтилен терор. Хаха

Това да си в ЕС все повече значи да си колония без никакви права, а само задължения при това в ущърб на себе си. А му казваха - общ пазар, но сега пазар няма, има антипазар . И никакви права.

Шило

Само леко сравнение- какъв е процента на инфлация в ЕС и САЩ и има ли въобще инфлация в Индия, Китай, въобще в Азия?

Шило

Не държа на оценки, а на отговори!

Какво ти разбира главата от инфлация. Азиатците къде продават, след като европейците нямат пари.

В Русия е 14%.

Шило

Китайците продават навсякъде. Който им плаща. Щот ни Европата може да си произведе, ни щатите. Що още не са си върнали компаниите? А, отговорете си на този въпрос, ако има с какво, де!

Навсякъде има инфлация, защото това е заложено в природата на фиатните пари. Ако искаш да кажеш че в Европа и по точно в източна и по точно в Чалгария е най зле, кажи го така.

Германия кои са ? Зеленски командва Соросоидните Подлоги , Германия се опитва да командва Балканите , Какви са тези Извращения ? Къде беше Германия когато беше бомбандирана Сърбия от Англо -Саксонците ? Сърбите са Неутрална Страна и никой няма право да им казва какво да правят !

- Дядо, ходил ли си на екскурзия в Берлин? - Ходил съм, дядовото... - Със самолет или автобус, дядо? - С танк, дядовото... с Т-34 - Искаха ли ти задграничен паспорт, дядо? - Гонех ги да им го покажа, но много бързо бягаха и не можах да ги догоня...

Руските пропагандисти ги разправят тия, за пред ватниците вървят

Видите ли какво се случва като играеш по свирката на САЩ. Като се правиш на примерен Отличник на американските заповеди. Разбомбват те, разбиват те. И ВСИЧКО Е ТВОЯ СМЕТКА. Да не мислите, че американците ще им покрият на украинците ремонтите. Нищо няма да им покрият. Ще се опитат да изнудят европейците да им платят. И което едва ли ще стане. И ще ги напълнят с американски заеми, ако въобще нещо остане от Украйна. Което ме съмнява силно. И с нас ще стане същото. Ако слушкаме ПП, ДеБилите и ГЕРБ, същото ни чака. Ако не си гледаш собствените интереси, ами слугуваш на американците. Ще седиш и ще мръзнеш. А в САЩ ще си седят на топло и сито.

не знам за сърбия, но в западна българия има още последици от обеднения уран

Има трънска тъпотия.

По медиите в Англия излезе поредният скандален случай с украинци. Украинка настанена в английско семейство била учтиво помолена за пореден път да си прибира съдовете след хранене. Това след месеци пребиваване там. Украинската веднага се обадила в полицията и заявила че я тормозят. Полицията идва и установява,че проблем няма. Англичаните вече са бесни с наглите укри. Подобна е омразата към тях вече в цяла Европа.

Шило

Икономически ръст има там, където са производството и пазарите. На тези два кумулативно изискуеми елемента отговаря Азия. Не Европа, не САЩ. Така че, мили "европейци", Старият континент отива в периферията. И никакви розови очила няма да помогнат.

Абе тъпчо, виж къде е износа на Китай. Да те в тиквата проста. Умре ли Европа и САЩ, китайците ще се самоизяждат.

Шило

Да, той света се свежда до 30-тина държави! Само твърдението ти е достатъчно за да окаже умственото ти ограничение. Пазари има там, където са хората. А, помисли малко с рядката си суроватка

Пазари има където има пари бе, глупак. Скрий се че стана пълно посмешоще.

Шило

Да продължим от там, където завърши- къде са реалните пари? В свръхзадлъжнялите държави?

Ти с кои реални пари пазаруваш и внасяш бе, тъпак прост.

Щом тук започнаха очевидно да се "кланят" на Сатрапията, няма друго обяснение - отново путлеристите са се развихрили в този форум. Сърбия е част от Европа и изборът от десетилетия е ясен. Германия поставя ребром въпроса, за да предотврати шикалкавенето на Вучич.

Абе , ако тебе те бомби нато и никой освен русия не е зад теб, какво ще избере

Перспективата. Е не е в русия.

Не знам какво ще избере Сърбия но ЕС си отива. Въпросът е не дали, а кога.

още един идиот...

Тъпичък си. И да ти обяснявам защо, нищо няма да разбереш.

Преди няколко години сърбите правиха референдум за НАТО и ЕС. И по двете точки резултата беше над 65% - не. Та няма какво да избират сега.

Русия много ясно,на никой не му се пада в трапа доброволно наречен ЕС!

Сърбите верно трябва да изберат. Такива неща - да цицаш от две крави вече не дават. Ердоган се опитва, но и на него не му се удава много-много.

Шило

Е, точно на Ердоган, така му се нарежда пасианса, че не може да е по-добре.

Шило

И, що така немците са истерясали? Едва ли сърбите ще предпочетат да са с тях. Поне засега. Те не залагат на губещи каузи.

Че ще изберат Европа:) кой избира руския кенеф?

Шило

И, кво ще и изберат на ЕС? Рецесията? Инфлацията, мигрантите? Проблемите?

Рашка печеливша кауза ли е?

Шило

Определено. Светът се променя.

Той не е спирал да се променя, а рашка все с век назад.

Шило

Не те, а ти си век назад! Караш я на клишета! А, провери, къде е инфлацията- в Азия или Европа и САЩ?

Инфлация при силите в световната икономика. Твоите идоли не играят, а само ще бъдат двойно потърпевши. Да видим Китай къде ще си пеодава боклуците, а раша е умряло куче.

ХИ ХИ ХИ Тъпичък си. И да ти обяснявам защо, нищо няма да разбереш. ХИ ХИ ХИ

Шило

Сирни икономики? Кои са?

ще изберат Европа! Много ясно - кой бяга от хубавото и избира кочината

Шило

Хеле, в рецесията, която чака ЕС!

А раша какво я чака?

Шило

Ами, прочети. Ръст! Щот скъса с мъртвеца ЕС!

Раша кога е била в ЕС, та къса. Щели да произвецдат москвичите в Китай (само слагат емблема на китайска кола). Тия чеп за зеле не ставар. Защо не се прегледаш. Съвсем издуха.

Шило

Не аз, пич-ти! Кво прави Ейпъл с телефоните си? Дори китайците им слагат етикетите.

Няма ли неутралитет , Ма"ка Ви да "ба?

Една нощ просто ще дойдем!

Той го каза за Гърция

докрайна върви към края си...който я създаде,той ще я ликвидира...сърбия отдавна е избрала печелившия-тоя който владее 80 процента от редките метали литии,берилий,стронций,цезий, и суровини на планетата...апропо който владее редките метали,първи прави новите космически технологии и овладява космоса...от там и планетата земя...

Никога не са успявали да го владеят, в тази обширна територия е имало две състояния - голям и малък хаос. Ако беше само да имаш ресурсите, банкянският гений щеше да бъде най-умният и най-организираният и щеше да владее Света. Но факт е, че който си е роден за овчар, трябва да бъде овчар, не да се опитва да бъде мозъчен хирург.

Украйна в ЕС ли е? Или пък в САЩ или НАТО? Как така политиката по отношение на войната на САЩ срещу Русия в Украйна е критерии. В същото време продулжават преговорите с РСМ която има неприкрита враждебност към страна членка - България. Ебаби съюза ... той по-зле от съветския съюз

Отговорът е ясен - Сърбия ще избере ЕС в тази навременно поставена дилема. В момента голяма част от приходите на сърбите идват от Европа. Не може Сърбия да остане един маргинален анклав в центъра на Западните Балкани.

сърбия няма да избере кат нас,нещо чийто разпад англия почна....сорос каза-брекзита е началото на края на ес...абе четете сорос бе тъпани от бг...

Пък България настоява РСМ да избере Сърбия (заличаване и преиначаване на българска история, изкуствено създаден от СФРЮ език) или България (приемане, че са с български произход, история и език, заличавани умишлено о от СФРЮ, заради омразата към всичко българско)

Може о по друг начин да се нарече-РСМ спешно и трайно да се еманципира от Сърбия, всичко сръбско/югославско и да се върне към българските си корени, български произход, български език, български исторически личности

Пъпната връв на ГЕРБ е с БКП.. Маркс, Ленин, Сталин и Путин..

Германия настоява Сърбия да избере - гейпаради с родител 1 и 2 или семейство с майка и татко

Русия вече няма Русия тя е в 9 глуха и продължават да плашат целия свят

Ша очаквам с наслаждение реакцията на връбьето

Всяка една от заплахите на Путкин смарангяса и се видя че русия е супер безсилна и ялова кочина!

Защото първо следва да гледаме България, то при нас за разлика от тях, които са двойно ухажвани, прави фрапиращо впечатление, че сме двойно санкционирани и подритвани. Нито субсидиите са близки дори до тези в Германия, нито инвестициите са у нас, нито някакви евроинституции след Брексит се преместиха у нас, нито подкрепа с животинското отношение от РСМ към нас покучаваме, но за сметка на това проевропейската ни позиция и поведение са и жестоко наказвани от Русия. За капак родните политкратуни никога не говорят и действат в полза на родината, а основно против опонента. Много сме наивни, опростачени, жестоки и се самонакзваме, а оставяме и да ни унижават и мачкат до безкрай. Изоставаме, а сме и на светлинни години от средноевропейското ниво.

Настина ли си вярваш на тези глупости?!

Всички мразят руснаците! Целият свят ви има за най- долната измет! Кофти ли ви е :)

В България не е точно така. Тук материала е доста лош.

Цената на газа пада скоро ще е по ниска от всякъде. Европа намери за 9 месеца 20 нови доставчици. Така че Сърбия прав и път да се съединява с Беларус и Русия на мен няма да ми липсва

Тоясъюз почна да мирише яко на военна диктатура.

Щеше да е убав

ЕС се скапа. И това не зависи от Русия. Зависи от САЩ и то е защото лидерите на ЕС са купени и предават ЕС. Какво общо има Русия?! Тя чисти нацита, които безпокояха ЕС и това беше казано много пъти в ЕС.

аххаха тези шваби да не потребяват същото бело като на зеленски...

ердоган и путин ще правят евр.газов хъб в къркларели за да снабдяват нас,сърбия,унгария,балканите и тн.с газ...урсула не дава,казва санкции на руски газ....обаче двамцата ше почват строителството на хъба...защо ли...защото знаят,че след 2г няма ес,няма санкции и всяка страна сама ще си дотоваря газа...т.е пути и ердо са нясно,че ес е пътник..

Европа за 9 месеца намери 20 нови доставчици . Русия ще продава ама колкото се изисква а вече няма да е първата ами 21вата ...

Няма такава тъпотия ! Конференция за Западните Балкани в Берлин ! Явно вече нещата в ЕС излизат извън контрол !

Беше миналата седмица, но в БГ новините идват на камили.

Диктатурата на ЕССР по-страшна от комунистическото управление от миналото. Звучи невероятно романа 1984г. да го изживяваме наяве през 2021г. Събуди се, народе, днес е денят на народните будители.

Никой не ги бута на сила да влизат в ЕС . Сигурен съм че на никой от европейците няма да им липсва Сърбия !