ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС се разбраха за дерогацията на "Лукойл"

Тя отпада от 1 март 2024 г., а от 1 януари ще бъде прекратен износът, заяви Йордан Цонев от ДПС

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС се разбраха за дерогацията на "Лукойл" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПП-ДБ са като фурнаджийска лопата. Сменят си мнението веднага щом имат някаква изгода.

Че то кои не са като тях? Всички са там най вече за собствена изгода

Финландия се подготвя частично да отвори границата си с Русия - това каза заместник-командирът на службата за гранична охрана на Югоизточна Финландия Хейки Ахтиайнен пред известното финландско издание Yle. Очаква се това да стане на 14 декември. "Няколко часа са предвидени за демонтиране на граничните бариери. Няма да отнеме много време, докато трафикът бъде възстановен", каза Ахтиайнен. Явно искат евтината водка!

Беше изгонен и от други Европейски държави. Предвид действията им в Украйна, това е напълно разбираемо. Очевидно е да подържаш фирми чийто печалби отиват за финансирането на агресията на Русия срещу Европейската демокрация е глупаво. Така че Рашките са аут. Дали някой има апетит към Нефтохима, напълно е възможно. В крайна сметка става въпрос за бизнес, ако някой направи по добра оферта, защо не.

Такива разбирания колко видяхме до тук

Вън на всичко руско от БЪЛГАРИЯ! Включително и всички русороби!

Ела да ме изгониш путко американска. Да видим как ще ти се получи.

НАРИЧА НИ ГЛУПАЦИ !! ЯВНО Е СЕЛЯК НО...ПУКА ИМ НА РАШАНИТЕ ЗА РАФИНЕРИЯТА !! НЯКАКВО ЗРЪНЦЕ ТАМ НЯКЪДЕ В НИЩОТО !! РАЗНИ ПОЛИТИЧЕТА ДЪРПАТ МЕЧОКА ЗА УШИТЕ И ЩЕ СИ ГО ПОЛУЧАТ !! СКОРО !!

Крадливта сглобка пак иска да печели на наш гръб.

Колко още ще е тая златна мина с горивата? До десетина години всичко де що е ново ще е на ток, старите бараки ще ги ограничат до минимум и вече няма да има кошници нов внос на нафта за по десет бона. Голяма драма кой щял да вземе нефтохима...

Гладна кокошка просо сънува ! А той за всичките ти мечти от къде ще дойде бе ?

Препоръчвам ти задълбаеш на темата Нафтичка и Метанец докато ти се разясни че света който си приел за даденост....и после осъзнаеш и че към днешна дата 8 милярдната ни цивилизация се крепи на Нефта......опити правим да продължим на газ, но разбираме бързо че ней толку лесно....тъй ..... борбата за преработка на нефта не е за да си сипеш нафтичка в каруцата ти....а храна да може се произведе за дебелите ни д.....лани!

Селскостопанската техника на ток! И тогава ще трябва да си купиш цървули и мотика

се разбраха. Докога? До понеделник, когато пак ще подхванат разправията, щото някой ще реши , че ще получи по-малко от другите

Страх лозе пази

Дева вашта м...... мизерна и крадлива.

ФАЛШИВА АХМАШКА ДЪРЖАВА

работниците от нефрохима не усещат ли е са следващите като енергетиците? мисля че синдикатите ги приспаха и вече е късно. ППДБ ГЕРБ И ДПС ЗАКРИВАТ ТОЛКОВА ИНДУСТРИЯ САМО ЗА 1 Г колкото няма да се открие следващите 150 г

на кмета на бургас от герб и всички бургазлии които го избрахте и гласувате за герб, ви пожелавам работещ нефтохим, ниска безработица......

Работниците остават, директорите си заминават. Това е положението. 5-ма човека в Нефтохим, взимат повече пари, отколкото всички останали взети заедно.

това виждал ли си го някъде? :) Звучи като в приказките за чудотворни ваксини...

Какво се плашите бе ,купувам бензин в Германия по 1.80 Евро , колко е в БГ. Колко по скъп може да стане като в съседните ни държави е по евтин от Германия.

Не мога да избера от кои боклуци съм,че да намажа и аз нещо от далаверите им

Тук в България бензина не е 1,80 евро, а е 1,30 евро.

1,35 евро бе тъпан

с промените за данъчните складове, се отваря пазара за рафинерията във виена, солун и букурещ. Нашата ще бъде закрита, както 4 блока, но пък ще влезем в шенген. Представете си падането на визите за сащ какво ще ни струва.... нишо че имаме козове като 5 бази за закриване ... освен да пожелая на децата на предателите много здраве, друго не мога да направя, защото вие си ги избрахте

Ясно е какво ше стане с рафинерията "Лукойл".Това, което стана с рафинерията"Плама", АЕЦ"Козклодуй","Булгартабак",АЕЦ"Белене" ит.н. и т.н.Едно по едно се разделяме с националното богатство, но бавно, както се вари жаба(лафа на великия Бойко Борисов)Малееееееее колко сме прости и жалки!!!!!!!!!!!!

Липсва ми актуална информация за битката с лъжата на колежката от Барселона,дето лъгаха,че се познава с НЕГО!

Нормалните управляващи гледат да спазват интересите на народа си. На предателите не им пука за народа, а да обслужват чужди интереси. За такива решения трябва да ходят в затвора. После като се дигнат още цени, да знаете, че е заради такива решения.

Дано дойдат целият Нефтохим да ви обясни кое е в полза на обществото и да ви начупят кухите тикви !

"Надделял здравият разум......"Вероятно " докторът на науките" / той горкият откъде да знае и кой да му подскаже,че едно е да си бил докторант по някаква тема, а друго доктор на науките, но и кой ли да му подскаже- те половината от тях са със получени дистанционно удостоверения за висше образование/ ги е подкокоросал,че това е дължимото отношение към силните.Но, някожй може ли да каже как ще се отрази на цените тази дерогация.Защото на депутатите не им пука с 12 бона на месец и една трета още други под масата в плик, но за един професор с 1980 лв щат е от значение.То ше се чуе, но да е ясно- Не са виновни лошите управляващи, виновни са добрите търпящи!

Пълни идиоти.

От 1-ви януари цената пада със 73 стотинки, от 1-ви март с още 1 лев и в сряда с.м. с допълнителни 1.27 лв, пускаме на промоция пелети, както и най-нови парни турбини с лесен монтаж и повишено КПД.

само знам, че скоро нефтохим няма да има, както и аец. Ако не знаете, Австрия ни скочи за шенген, за да ги пуснем в данъчните складове, омв Виена! ами ето промениха закона Самата рафинерия никому не е нужна! Цената за шеген е като за Ес, без 4 блока ... скоро бензин от Виена Солун и Букурещ

Нефтохим ще бъде купен от азърбайджанска компания, нали разбирате чий нефт ще преработва?! За Булгаристан остават само високи цени и мизерия.

Като няма износ,що да работи рафинерията? Тия подляри са решили да я фалират. Няма такива боклуци като тях никъде по света.

В статията не пише с колко ще падне цената по бензиностанциите, или ще се случи друго ....

При свободен пазар няма как да гадаят колко ще е април цената другарю !

Какъв пазар, паветник :)

Познаваш ли ме :)

Те хубаво са се разбрали, но един трябва да си подаде оставката, която смело обяви, в случай,че ГЕРБ "мръдне" от своята позиция! Този съцият трябва да бъде игнориран от медиите, като абсолютен източник на фейк новини, ако и този път се бие в гърдите, че има своя позиция спазването, на която е въпрос на чест!

Коя западна фирма е копувача и да се свършва този цирк. Ясно е че гонят Лукойл за да сложат някой друг. Народа има приказка -не плюй в стария кладенец, но явно в Харвард и Банкя тези неща не ги преподават.

Ами той кОпувача е без значение , все пак ЛукОйл отдавна не е рашки .

В руски медики пише, че "Лукойл" ще продаде рафинерията на държавната "SOCAR " на Азербайджан. Пеевски неслучайно беше там през лятото, а беше уж да подкрепи турската ни шахматистка.. Нещата се знаят, но се прикриват..

Войната в Украйна все ще свърши и може би скоро! Ако Русия загуби, ще трябва да плаща мнооого милиарди компенсация на Украйна! И как ще стане? Ще и разрешат да продава всичко, навсякъде без санкции само и само да плаща! И тогава руския петрол ще залее Европа и БГ отново! И Нефтохима в Бургас ще прави милиарди от руски петрол! Ноооо собствениците ще са други! Разбрахте ли глупаци? Целта е не да се притесни Русия, а кой да е собственик на бъдещата златна мина Нефтохим! Явно Баце, Пеещият са се приготвили с помощта на някого да поемат тази златна кокошка! И разбира се с рушвети няма да плащат данъци както преди! А българчетата ще плащат и гледат тъпо, ревейки за евроатлантически ценности! Еагти тъпия народ!

Русия спечели и ще продължи да продава на всички, както и сега.

И като се събуди жопата ти ръкопляска в стакато , а вата ?

това НС освен циркове и сеири друго правят ли?! до края на декември ще имат рейтинг 2%

Честито! Бензин поне 6 лева, газ - 4 лева. Съответно - всички цени нагоре.

Не разбирам, защо изобщо ни занимавате с цирковете на прислугата. Въпросът отдавна е решен от водещият ги офицер - някой сержант морски пехотинец от охраната на Посолството.

СИМУЛАЦИЯТА Е В ПЪЛЕН ХОД ДЪРЖАВАТА ВИ Е УМРЯЛО КУЧЕ АКО МА РАЗБИРАШ

Другари Запада пак на нахуяри

Да спрете да ни занимовате с тях. Те непрекъснато си намират "нестандартни решения" за тяхна консумация.

Значи да очакваме още гръмнати в главата по време на разходка в планината до догодина.....Мафията официално си има държава.

Определено депутатите от ДПС ГЕРБ и ПП ДБ бесни кучета са ги ухапвали и са побеснели срещу България и гражданите и.С вашите непрекъснати деконструктивни политико икономически и финансови простотии ,вдигате Рейтига на Руската Федерация,а може би това ви е целта като псевдо евроатлантици.

Като се изключат плитките коментари на полит-агитките (всички от ДС на БКП, защото н нРБ други агитки няма и никога не е имало), истината е по окупационно или радевски проста (йотовски). ОПЕК се договори с Путин да намали производството с цел цената на "хубавия" продукт да отиде на 100-110 долара за барел, а на руския "боклук" на 90-100 долара за барел. Дерогации и тинтири-минтири местни глупости са полит-агитка на евро-нефелниците, които елегантно ще бъдат заобиколени с "азерски" доставки от родината(СССР) на "руснака" Вагит. И кучето цяло и агнето сито, а цени под 4 лева за литър гориво ще бъдат приятен спомен от далечното минало.

Същността на “дерогацията” е че вече няма да се внася руски нефт от Новоросийск За напред ще се внася само “ казахски” нефт през Новоросйск. Вярно, той ще е двойно по-скъп, но поне ще е свободен от всякакви санкции. Така всички ще са доволни. И за господин Пеевски ще остане някой друг милиард, и за нашите братушки ще има 7-8 млрд повече годишно, а и нашата съвест ще е спокойна!

Ай стига сте ни плашили с цени, бе. Само да вметна, че в момента газа е по-евтин от декември 2021 ПРЕДИ войната на Путит, когато ползвахме камо "евтин" руски газ

Газ декември 2021 - 102 лв Гад декември 2023 - 93 лв Точка

Подаде ли оставка?

Луди хора, обсебени от някаква евро-атлантическа глупост ! Хората се интересуват колко е цената на сиренето в магазините, а те ни занимават с глупости !? Абе, ей, тюфлеци, знаете ли, че Русия е огромна държава и че средната заплата в Русия е 1200 долара месечно при 1000 долара в България ? За заплатите в самата Москва да не говорим ! На тях биха завидели дори членовете на Еврокомисията ! А знаете ли колко магазини за продажба например има в Москва на Ролс- Ройс , въпреки санкциите ? Бедна ви е фантазията ! А знаете ли, че цената на масовия бензин в цяла Русия е около 1.10 лева при нашата валута при цена около 3 лева у нас ? И знаете ли, че цените на масовите продукти в Русия са три пъти по-ниски от тези не само у нас, но и в цяла Европа ? Съжалявам за евроатлантическата ни принадлежност , но почвам да се колебая дали живота на Запад или на Изток е по-добър ! И последно, някой да е отишъл в Москва , за да снима промените в тоя град през последните 10 години ?

То убаво хортуваш ама никой не отива у Расията Даже и на Корниту сино е в омразната на мама му Америка И на руските велможи сичките деца са се на Запад Никой не носи руски дрехи и обувки Никоя българка не се омъжва за руснак

Ами ти защо не си в Америка?! Хайде отивайте да живеете там на улицата в държавата с 35 млн. бездомници, а останалите заробени с наеми!!! Заминавай и не се връщай!!!

Тежко и горко ни, но си го заслужаваме, каквото и да означава това !

ТАКА СЕ НАРИЧАТ ТИЯ , ДЕТО ПИШАТ В ПОЛЗА НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА И ФИРМА И ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ!

ГОЛЕМ ЗОР ДА Е РУСКИ ПЕТРОЛА! МНОГО МУ Е ПРОБЛЕМ ТОВА НА КОПЕЙКАТА ТУК. И ТОЙ ОТ ТОВА СЕ ХРАНИ ДЕ...

Все ми е тая какъв е петрола, за мен е важно цената на бензиностанцията да е по джоба ми! За съжаление съвсеки изминал ден цената става все по-висока и все по-висока, а ако се пробвате да ми кажете "мини на ток", спокойно, те и за там са Ви подготвили изненада!

Дреме ми какъв е. Бензина за колата да ми е евтин. Тая мантра, че може да е по-скъпо, но си струва Путин да нямал пари не ме грее. Важен ми е моя джоб, не руския или щатския. И тия недметни милиарди дето ги дадоха на държава, която не е от ЕС да ги бяха дали на държава от ЕС. Като няма какво да ги правят. Половината да откраднат нашите задници пак що пътища, болници, училища щеше да има.

Ох олекна ми, значи Барба Ганьос няма да подава оставка?

В момента цените по бензиностанциите са като за Брент, така че няма значение. А петрола пак ще си е руски, само по документи ще е друг! Народа се спука да купува лятото гръцки краставици за български на 3-4 лв (в Гърция бяха по 0.40 евро), та сега петрола какъв щял да бъде, много важно...

Снощи е имало извънредно хелоу от едно посолство

Това хелоу май се случва по три пъти на ден!

Долу-горе

Цените на бензиноколонка се определят от бензиностанциите , не от рафинерията.