От ГЕРБ: Няма да се разреши пушене след 22 часа

Забраната за пушенето на закрити обществени места остава. Това заявили вчера пред "Труд" депутати от ГЕРБ по повод появили се публикации, че народни представители от всички партии са се обединили около идеята цигареното ембарго да се вдигне от догодина след 22 ч. в заведенията и баровете.

Обратно в новината

Коментари - От ГЕРБ: Няма да се разреши пушене след 22 часа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хубавите заведения са пълни и няма свободни места,а в заведения-пушални няма никой.

ехе, хеееее:)

Ами, разрешете я преди 22.00, бе господин управител на страната, защото който се откаже от бизнеса си няма да се завърне пак, но човек който не се е занимавал с биснес - няма как да го знае това...

Контрола е много слаб. Трябва по як контрол и по големи глоби за пушачите това тука е пародия в момента пак всеки си пуши където свари.....

Тя,нашата мила държавица цялата пуши и почти е изгоряла а вие се тръшкате за някакви цигари.

Искате ли да откажете цигарите завинаги от раз? Изпушете направена цигара и сложете вътре косъм от магаре или кон.Ще повръщате между 2-3 часа.Гарантирам ви,че няма да помиришете цигари повече.

Най-сигурно косъм от депутат.

Без цигари можем, без Боко - не!

Айде, стига с тия цигари! Спрете ги! Аз го направих и сега вечер не търся фасове, а сутрин не тичам, още спейки да си купя, за да имам за кафето. Беше, как да кажа, много обсебващо и ангажиращо чувство. Абе, да не се лъжем, зависимост си е. Хайде със здраве! :-)

Това на аватара е твой автопортрет ли? А като се превърнеш в човек да казваш кое е логично и демократично... До тогава работи върху себе си.

прав си, че пушачите са повече от 50%, но не си прав, че имат някакви по-специални права от непушачите. Прочее пушенето е вредно за здравето.

От мен акциз ще види като си види врата без огледало!

Някога, още не ходехме на училище имахме съседско момченце на същата стълбищна площадка. Когато играехме заедно, аз вадех всичките си камиончета и цялото ми съкровище от топчета, които съвсем справедливо споделях с него. Хлапето обаче беше с кофти характер и се тръшкаше докато не вземеше ВСИЧКИТЕ ми играчки. Както и да му предлагах избора на подялбата, не се получаваше. Естествено, играта се разваляше и двамата сърдити и разревани се прибирахме у дома. В един момент, аз категорично отказах да играя точно с това дете, защото не можеше да има ОБЩА ИГРА, когато всички камиончета са само в неговите ръце, ама то не отстъпваше от ината си. Скъсваше се после от рев и така и не разбра защо не желая и да си играя с него. Случаят е аналогичен...мислете

Разсъдения на луд човек. Ами ако премахнат солената глоба в Германия за не слагането на автомобилните колани дали някой ще ги поставя. Там се спазва защото събират глобите на 100% а не както в българия 10%. Там се прилага ЗАКОНА .

БСП трябваше да предизвика референдум за пушенето (от което всички българи разбират), а не за АЕЦ (въпрос неразбираем за всички неспециалисти). Но БСП са измамници и предатели.

Симпатизирам на ГЕРБ, но с тази забрана ще се самоубият. Ако отнемеш пушенето и пиенето на българина, ти го убиваш. Дребната търговия крепи половината народ. Тази зима ГЕРБ ще загуби всичко и БСП-ДПС ще управляват докато ликвидират България. Жалко.

Че те ГЕРБ са Б отбора на БСП, ако не си разбрал. Имат една мамичка БКП-партията с главно П и еднакви цели-тотална и безкрайна власт, грабеж и лично обогатяване.

там е работата, че няма да я ликвидират, щото няма да има какво да се дои. на следващите избори, ще гласувам за тези, които обещаят да закрият държавата в рамките на 1 мандат.

Доган се изцепи, че ако гласувате за него, ще отмени закона и ще върне положението от преди 2001 г., когато дойде на власт. Гласувайте за Доган, наркомани!

ГЕРБ къртАт миФки...!!!

Интересно ми е да разбера защо има толкова много непушачи по форумите, а в заведенията не. Може би в София заведенията да са окупирани от живеещи здравословно, но в провинцията кръчми и кафета са празни. Може би по-големите егоисти са точно непушачите, защото са на принципа " Я не сакам на мен да е добре, а на вуте да му е зле."

не е точно така. Непушачите не искат да дишат пушека от цигарите - а както е известно той отива към тези, които не пушат.

Да живее другаря Джугашвили другари! Ура!

Браво!

ето резултати от анкетата - забраната остава - дишайте чист въздух!!! Да отпадне ли забраната за пушене? 54.7% - Не 43.85% - Да 1.45% - Не ме засяга

надявам се забраната да остане.за наше добро е

Браво за решението! Това е цивилизацията !

Така казваха и на индианците в Америка. Брей , много идиот има в тази България брей.

Браво индианецо , сам се приазнаваш за такъв .

Наистина страната ни е на едно от първите места по белодробни заболявания... Защо, след като държите да пушите, не си купите електронни цигари /което виждам все по-често/, така нито ще ви ограничава закона, нито ще тровите останалите и никой няма да се умирисва на лна? Има ресторанти, работещи след 22ч. и там ли ще е димна завеса...или пък нека си останем на дъното...нека си се въргаляме в кочинката, понеже не можем да станем бяла държава с бели хора...жалко! Пушат 39% от населението, т.е. те трябва да се съобразяват с по-голямата част от българите!!

Наркодилър съм, спадна ми оборота с 30% и дилърчетата ми около училищата гладуват, започнах съкращения, затова искам правителството да легализира дрогата и да може да се пуши трева в заведенията и по училищата и в детските градини, за да не ни умира бизнеса!!! Дали умните пушачи ще се съгласят да се пуши трева в заведенията или хашиш и някой да им духа дима в личицата?!?!?! Стига глупости, примирете се с прогреса и помислете за раковото отделение което чака поне половината от вас...Там вече няма да сте толкова умни и хитри, само ще повръщате от химиотерапията и ще се молите...

Управител съм на нощен клуб, след като въведоха забраната за пушене оборота ни се вдигна 2 пъти, мога да го докажа документално. Целия декември ни е пълен с частни партита, а кувертите за нова година свършиха... Пушачите си пушат за кратко навън, никой не скимти и се веселят на воля вътре, без да се осмърдяват. Тези които нямат работа са или мизерни кафененца в които човек влиза да за пуши на топло, или западащи ресторанти с безбожни цени и лошо обслужване. Не забравяйте и че икономиката е пред разпад и хората нямат пари, за това когато излизат дори и веднъж месечно, избират елитни заведения като моето защото знаят за какво си дават парите... Реклама, облужване, качество, нови неща, промоции, добър персонал(добре мотивиран, добра локация - ако нямате едно от тези неща - пушенето ще ви е виновно за фалита ;)

Честито и мног се радвам за Вас! Дано повече мислят като Вас!!!

работя в нощен бар и виждам какво става.те и тарифите за пушеното влизат в оборота, при нас:)

Аз пък съм космонавт.

ако искате "умни" постове - четете Другоселеца....Мноооого зле....Но такива са пушачите-начетени и отворени към света :):):)

Той не е пушач! Нарочно е сложил такъв аватар . А ти се хвана...хахаха... Смее се най- добре последният.

малко ви остана да се гаврите с хората

Боби

Аз може да не влезна в Гей клуб, но ако влезна, няма да ме на*т ако не си поискам, но като влезна в опушено заведение, ща не ща ще дишам гадния дим

Абе ти влез един път в гей бара, пък тогава ...Гарантирам, че после ще станеш редовен посетител.

от къде знаеш?

Българинът е прост, инатест , асоциален и непрогресивен тип, неподлежащ на никаква еволюция. Наблюдавам парадокса, че тези , които пушат са обикновено бедните, на социални помощи и хората с ниски доходи. Сред тях са и най-големите пияници. Вярно е че умствения багаж върви ръка за ръка с пороците. Като имаме в предвид , че 2 милиона прогресивни българи са напуснали страната завинаги ,а тук останалото население е над 50 годишна възраст -аутсайдери, абсолютно се покрива теорията , че всички простаци са толкова страстни пушачи, че абсолютно не им дреме, че не вредят само на себе си. ЕЛАТЕ В МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ ДА ВИДИТЕ КАК ХОРАТА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СИ ПУШАТ В ЗАВЕДЕНИЯТА, ОСОБЕНО СЛЕД 22 ЧАСА. Ако искате да спасявате нацията от пороците, недейте да проверявате заведенията само в центъра на София. Разходете се и в провинцията.

Гениална си! Васил Божков те моли за някаква помощ ако може да му изпратиш за да си купи пура, че му се припушило.

Ти към коя от групите,изброени в първото изречение на своя "прекрасен" анализ,се причисляваш? Все пак даваш определения за българина.Предполага се,че си българин/-ка,щом показваш такива познания

Пропуснала си да споменеш едно качество,но вероятно защото характеризира теб и за жалост,напоследък все повече хора! Липса на достойнство

Ок, на това ти отговорих някъде! Заведенията не трябваше да се разделят на зони, а направо да се въведе тази наредба. Но се уплашиха от реакциите и го направиха половинчато. И овътряха много хора, вкл. и мои познати!

До противниците на ЛУДИЯМАКС: Аз разбрах, че не бива да се издават малоумни заповеди, които няма да се изпълняват. Това обезсмисля всичкото законотворчество, сътворено от аналфабетите, които за разлика от мен са в позиция управляващи и законотворци

мен ме е най-яд не какво забраняват. а КАК го забраняват. безцеремонно, безмислено, болшевишки, с негативен за всички ефект.

kgb777kgb

Понеже сте доста тъпи парчета , ще ви го кажа просто -ЧЕТЕТЕ -- Прочетете по-долу какво ви е написал човека за Мюнхен !!!! Не само там е така и на много други места !!! Никак не ми се занимава със заведения , но ако няма друг начин ще направя едно и ще се казва " Клуб на пушача" - само за членове с карти и всеки подписва/ ако трябва и нотариална/ декларация , че е съгласен да се пуши и както каза човека - тези заведения просперират !!! Това е което ще се случи и тук !!!

Може би,това е ,което ТРЯБВА да се случи и тук! Ами идеята е добра и непречеща никому! Е! Какво да се направи,за да бъде чута и развита?

Поне Вие го направете! Че много се заканваха и нищо не направиха! Направете го, сигурен съм, че ще имате успех! Че явно няма да се разберем и щом трябва да се делим, да се делим! И Ви обещавам за тази идея да Ви подкрепя!!!

ей, активиста на фурнаджийска лопата се обърна, ама си е активист. добре че дойде по-разумният идолопоклонник, че да се усети младшия как се е олял.

Няма оттърваване от теб! Ти четеш ли какво пише на входа на kgb777kgb- ,, Клуб на пушача,,! Клечи пред входа отвън! Точка!

А ако ми харесва кухнята или интериора в заведение за пушачи какво да правя като не искам да ми димят? Много ти е елементарно разсъждението.

а ако не ти харесват завесите? или физиономията на онзи на съседната маса? а ако има акне? или е евреин? (сещаш ли се от кое стихче на "Стената" е това?) дали се пуши или не - това си е бизнес решение на шефа на кръчмата. По стара соц традиция бъркате 'обществено хранене' с кръчма, и (държавно/общинско) обществено място с частно по собственост и управление заведение.

Да забраняваш заведенията за пушачи, е също толкова тъпо, драстично и болшевишко, колкото да забраниш заведенията за непушачи. Колкото и да не харесвате пушачите, това е проста истина. Белобратестите активисти-дъновисти, като щатният DDRONEG или както там се величае -да се замислят - добре ли ще им е, ако им забранят да се събират? А те са в по-лоша позиция, защото Рила не е тяхна, а много ама много цапат и мърлят. Само защото, примерно, са слънцепоклонници, и нямат нищо общо с Православието или Муслиманството.

До преди няколко години се пушеше в междуградските автобуси!! Какви ли са били политиците, котио са го допускали?! Може би изроди? Далеч не финия и изискан Бойко Борисов сложи всички фалшиви политици в малкия си джоб. Добре че му е голям и малкия джоб, защото до сега се изредиха много от тях на задника на народа. Жив да си, Бойко, продължавай да метеш авгиевите обори на посткомунистическа България!!

както каза един чичко преди няколко дни: Голяма демагогия - преди 30-40 години е било СРАМНО да пуши жена, да се пуши пред деца или да пушат малолетни е било ТАБУ. Но това не е било демократично, а ние сме били изостанали варвари. Сега ни карат НАСИЛА да забраняваме специализирани заведения с консумация на продукт, който НЕ Е забранен. Правейки прецедент, познайте за какво.

Ако са затворили заради това, че не се пуши, това е още по-добра новина! Означава, че там се е упражнявало действие, особено вредно за здравето на хората. И са се харчили пари за дрога, което по същество представляват цигарите. Ако тези пари се насочат към благородни дела, в света нямаше да гладуват хора. Изобщо щеше да е подобро място. Хазартът, професионалният футбол, употребата на опияти, вкл цигари и алкохол и употребата на месо за храна всеки ден - са основните врагове на щастието на хората на Земята! Свикнете с това и ще ви е по-хубавво. Игнорирайте го и ще страдате, както и децата ви.

Тази дискусия ми напомня един виц: Иванчо и Марийка средношколци! Стоят в стаята на Марийка и по едно не се чува говор от там! Бащата на Марийка бесен, рязко отваря вратата и ги вижда на калъп!Притеснен се извинява:" Оооо извинявайте вие се чукате, аз мислех че пушите!

или руската версия, където шефът налегнал секретарката, ама 'я остави врата на кабинета отворена - ще помислят, че пием водка'

Нека да остане закона такъв какъвто е! Защо ли? Ами голямо удоволствие ми е да застанем десетина човека на тротоара и да пушим! Особено лятото става по зале и от Бенджин(Пекин). Минават минувачи и кихат и кашлят, обаче не могат да кажат нищо! Идват ученици и ни искат цигари! Други ни гледат как сме барнати и ни се възхищават с какъв финес пушим! Добра реклама за цигарите! А в заведенията зад гърба ни празно и бездимно! Умни хора има хей!

Jака е, но защо само лятото. и сега се възхищавам като пушите в найлоните, приличате на англичани плуващи в лондонска мъгла. :)))

Дрън- дрън! В найлоните са поставени аспиратори! Мъгла има в главата ти! А ти след като не си пушач,какво си търсил под найлоните?А? КАКВО СИ ТЪРСИЛ В ТЕРИТОРИЯТА НА ПУШАЧИТЕ,НАГЛЕЦО?

герб да духат супата мандата им изтече

И мен ме ядоса навремето това, защото знаехме, че ще има пълна забрана. Тогава трябваше да стане това, а не сега! Но се очакваше голяма съпротива и затова се прие този компромисен вариант, което овътря много заведения!

Максе, все пак ще си позволя да те запитам нещо! Как да накараме заведенията да пускат адекватна аспирация, че да сме доволни и ние, и вие?

Дъновистче, можеш ли да четеш? Можеш? Табелката 'в заведението се пуши" защо не я прочете? Две крачки по-надолу има "Заведение без тютюнев дим". Навсякъде. След пушачите, да не мислиш, че ще подгонят гейовете? Не, ще подгонят някоя друга групичка. Примерно, добре ще е да изгонят идолопоклонниците от безплатния им къмпинг на Рилските езера. К'во ша каиш, а? Пушачите поне са на частен терен.

Какво да каже като всяко лято осират най-красивата част на Рила и уникалните езера? Иначе пушекът не могат да търпят, ама хората са длъжни да им търпят ла-ната като излязат сред природата и да им гледат и слушат сектантските изпълнения? Че се бяха опитвали да ги пробутват и в детските градини.

Не са ви виновни цигарите. Виновно е обслужването ви, хигиената ви, некачествените продукти, които прелагате - повечето застояли, виновни са и високите ви цени. Заведенията с нормално обслужване си работят нормално.

Ти "бе", Другоселец "бе", мамин, в тия заведения за пушачи, хора ще работят ли ? Докато работят трябва ли да ги тровиш "бе" ? Трябва ли да стават част от порока ти ? Па макар и пушачи да наемаш, което си е дискриминация, мислиш ли, че вредиш само на непушачите?

а работещите там дали случайно нямат глави на раменете си да преценят сами да работят ли там или не?

Веско, ами какво става с работниците във фабриките за бои и лакове,? Ами миньорите? Другите да довършат моля!

искам само да попитам всички, на които им печеше и искаха да няма дим в заведенията ??????????? къде сте , къде са майката с деца, които не искаха да им дими на дечицата докато хапват????????? къде стеее празно еее

Ами празнички са им джобовете,ама това няма значение защо и от кого,та да го подискутират с "управляващете",наред с това доколко и с какво са нахранени децата им,с какво да ги обличат,с какво да удовлетворяват детските желания,с какви доходи да им осигуряват образованието.Все родителски грижи

Къде пък го видя това празно не мога да разбера. В заведенията, в които ходя не виждам никаква разлика в посещаемостта преди и след забраната. Може в преди одимените квартални кръчми и да е паднала посещаемостта, не знам, аз в такива заведения и преди и сега не ходя.

пушачите нямат наблюдения върху заведенията, в които не се е пушело и преди.

Не мога да разбера как само в България протестират. Искат навсякъде да овоняват, без цигари не можели. Какъв пример за децата сте?

Ако твоят пример за детето ти се изчерпва само с това, че не пушиш- горкото дете! Изглежда това е най- голямото ти постижение в живота и най- голямата ти гордост. Съжалявам те!

Тъпи тъпи тъпи българино, барове,дискотеки,вариетета,кабарета място за невръстни деца ли са,или не се свеним и с децата си да си мием ръцете?!Да мъкнеш малко дете по локали, по-малки поражения въвху невръсната психика ли оказва?!

Боби

И какво общо има твоя пример със забраната. Дане би някой да е забранил пушенето или продажбата на цигари. Не. Никой не ви забранява да пушите, разберете го вече това. забранява ви се да тровите останалите хора, които са избрали да не пушат. А това че вие не можете да се преборите с порока си е ваш проблем, не го правете наш. Пушете колкото си искат, ако ще и до смърт, но го правете така че да не ни пречите.

Здравето над всичко! Един живот имам и не желая някой да му вреди. Който иска да си пуши - да го прави на определените за това места, където няма да пречи на останалите. Никой не му отнема тава право (все още). Заведенията са обществени места и като такива се посещават от всички. И пушачи и непушачи. Защо всички трябва да ставаме пасивни пушачи, за това, че някой решил да ти дими в заведението. Този закон е най-смисленото нещо което ГЕРБ направиха по време на управлението си. Ако той падне, по добре и ГЕРБ да го последват !

Обществено място означава място за обществото. Пушачите са част от това общество- да не кажа и по- интелигентната част. В това общество има и простаци и ако ти си простак и си излязъл на обществено място, трябва ли всички да са простаци като теб. Не!

В БЪЛГАРИЯ това в момента,което се прави е пълна диктатура!И не само заради тая тъпа забрана..а щтото станаха много забраните вече.И това не е нито демокрация нито държава.Аз няма да гласувам за БСП защото много обичам комунсистите. А ще гасувам за БСП против това да са на власт ГЕРБ щтото тука половината в тоя чат са пълни глупаци и късогледи малоумници и не виждат каква мизерия и полицейщина докараха тия гнусняри начело с Бойко Борисов.

Боби

Дааа, това комунистите, си мислите че всички които ви помнят или са избягали или са вече изкуфели. Обаче не сте познали има достатъчно от нас, които ви помним и нямам начин да ви се вържем на приказки за Демокрация. Жалки и смешни сте с напъните си за агитация.