ГЕРБ: КЕВР е сложила хиксове на цените от енергодружествата, това е хиксът на управлението на промяната

Днес държавата се управлява без публичност, прозрачност, непрофесионално, заяви Теменужка Петкова от парламентарната трибуна

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви хиксове бе, какви идотищини ги гонят тия затлъстели мошеници! Следващия парламент ще бъде без ОПГ ГЕРБ!!!

Да ти обясня ли? Чакай, ще ти обясня щото явно бавно мислиш - на страницата на КЕВР са качени подадените заявления от ЕРП-тата за цените на тока през следващия период. Това е добре. Обаче, има обаче - цените които са написали в заявленията са скрите. Задраскани. Изтрити. Можеш и сам да провериш ако имаш достатъчно акъл в кратуната. Сега разбра ли? Стана ли ти ясно? На същата страница има качени подобните заявления за последните 10 години. Винаги се е виждала цената. Винаги. И това можеш да провериш.

Природата упорито се е намесила,за да оформи едно чудовище,за което лъжата е нищо. Повръща ми се от олигарски с бели якички.Тази вместо да е клиент на прокуратурата,тя си разнася телесата по студия,сайтове,редакции,да учи българите,как да се "борят" с корупцията.

Има една особена порода хора - тролите защитаващи ГЕРП и ДПС (съответно Гешеф и пр.) Тези индивиди троли са характерни със своята ниска интелигентност, слабо изразени, почти никакви полови образувания. Податливи са на всякакъв натиск, особено по техните отвърстия. Техните действия са обусловени от пълната липса на полова мощ. С други думи - пълната им секзуална импотентност. Това са те тролите...

я стига, всички сте един дол дренки. . Вие да не би да намалявахте цените? Нали вие ни хвърлихте на борсата за ток и от там дойде проблема ? Какво се правите на загрижени. Нямало парламентаризъм. А Тиквоча не стъпваше в парламента.

Nushka , Nusheto, Nushentseto.

с втечнен газ от Америчко:)) Ама май само в лъжливата главица Кирьова:)) Тръгнали били двата корабля,пълни с втечненая газчица,да натриеп носа на Путинья,ще види той,че и без него можем!! А в понеделник..охх Котьо,в Брюксела ще се скарам яко на Германия,Австрия,Словакия,Унгария,Гърция...че си платили видиш ли на Газпром и получают газчица,а ние...да духаме супата...Аз ващ Киря Харвардията...ще ви разкажа играта...лично с Урсулката разговарях...и на нея издърпах ушите,че ни подведе...

Най мистериозната организация на планетата, Българско изобретение естествено, Никой не може да каже със какво точно се занимава, но пък заплати… ох заплати

2021 на свободния пазар вече излязоха всички. Още 2019 фирмите имаха избор дали да купуват от свободния пазар или така наречената борса или да си карат на регулирания пазар. Много фирми тогава минаха на борсата и твърдяха че по този начин спестяват пари. Обаче видиш ли 2021-ва когато вашите любимци носители на промяната се докопаха до властта и изведнъж цените на тая борса някакси самосиндикално скочиха. Е как два месеца преди това цените бяха пет пъти по-ниски на тая борса пък изведнъж след това скочиха??? Пак и герб ти виновен нещастно хлапе??? И Не, нищо не се е променило в производствената цена на тока.

Да де, ама през 2019та не беше всичко, произвеждано над половин мегават, да минава през борсата. Откакто Тиквата итхо-мълком прие зелената сделка без никакви мерки за смекчаване на удара, положението стана точно обратното. Цените на тока за бизнеса почнаха да се вдигат в момента, в който законът влезе в сила и изтече гратисният период. Ама да питам - ако според гебопитеците това е лъжа, според вас защо се вдига токът?!

Счетоводителката на Пашата много и знае устата, ама я видяхме и нея колко е начетена един договор не може да намери стана 2 години чудно що ли. :)

Що не е в сливенския затуй ,че загуби пътната карта с Газпром и нанесе поразии за милиарди?

И едно разумно предложение - АЕЦ, ТЕЦ, ВЕЦ, ПАВЕЦ (като го оправят, евентуално) - всичко е държавно, строено при Бай Тошо от народа. И произвежда повече от необходимото сега (щото промишленност - доста намаляла). Та да си продават тези централи на цена, определена от КЕВР (като им се сметнат разходите и някаква печалба). Остатъка, както и всички частни фото и вятърничеви централи - да се продава на борсата и там търговците да си изнасят или каквото искат да правят. Защото в момента държавните централи, строени от сегашните пенсионери работят за частни интереси в България и чужбина, а същите тези пенсионери, които са ги строили - не могат да ползват енергия адекватно!

Сегашните пенсионери са строили почти всички налични активи в държавата. Ток, вода и парно трябва да се плащат от пенсионерите на себестойност на продукта, а 50% от печалбите на тези предприятия им да отиват в НОИ!

Явно някой иска да се нагуши за отрицателно време. Спрете се ве, стига крали, ковчег джобове няма.

Гледам тролетарията се е разпищолил да ни облъчва "Може сегашните да сме боклуци, ама и ГЕРБ не беха по-добри...!"

Добре де, нали заради простотиите на Бойко го махнахме. За тази либерализация - приели я били преди година. ОК, така е! А сега защо да не може да се гласува отмяната и? Защо? Нали промяна - ето промяна - махаме либерализацията на тока. Бизнеса плаща по цени от КЕВР. И махаме борсата за ток. И ако от ЕС кажат нещо - да им пуснат записа на оная американка, тук не може да се напише, ама сещайте се!

Неуважаеми тая борса има още преди 2021. Ама ти откъде да го знаеш-не го пише там на листчетата с опорните точки. И на тая борса тогава цените не бяха такива. Тия цени станаха такива когато Радев се докопа до властта и инсталира сегашните.

Добре де, ГЕРБ забатачиха нещата, но нали затова ги сменихме. Ако и новите не могат да се справят с цените на енергоносителите и особено ел.енергията да си ходят.

...така ги сменихте, че сега свят ни се вие...

За съжаление си прав.

но хладилникът ти ще ти даде безценни уроци! дано поумнееш!

Абе те всичките ни политици сложиха кръста на България, сега са закахърили за тока. Ясно е, че идва голяма балтия, чак не смеят кажат. За да не падне веднага от власт Просто Киро, а чак на есен. И да могат още известно време да крадът.

А, сега есента ли ще падне Петков :)) Отначало щеше да падне януари, после щеше да падне през март, после на великия несъстоял се протест на първи април, после му "давахте срок" до май, после "това правителство ще изтрае най-много до юни", сега срокът отиде през есента :))

Правителството се крепи единствено заради войната в Украйна и всички чудесно осъзнават това. И го крепи Посолството, както също знаем, да не би да стане някой сакатлък с Възраждане. Всички други партии са пас, защото не са им изгодни предсрочни избори. И въпреки това Просто Киро ще трябва да си ходи, защото е просто некадърен. Няма да му помогне и че вижда руски знамена на протестите на пътищари, превозвачи, полицаи, военни и всякакви други:)

Герберастите съвсем изтрещяхте от безсилна злоба.

Защо токът става по-скъп, ядреното гориво не е поскъпнало...

Защото минава през борсата. Благодарение на Боко Тиквата, който в началото на 2021ва година набързичко гласува и прие Зелената сделка чрез лакеите си в парламентарната група на ГРОБ.

а защо поскъпва СЕГА, при Тъпото и Ококореното, а не ПРИ Тиквата?

Интересно е защо така наречената "зелена" сделка вдига цената.. ясно е че има борси но това че минава през две фирми прави ли по "зелен" тока? да не би да е в долари че да е зелена? Има и нещо друго като не ни харесва "зелената простотия" не може ли просто да и бием шута? или просто нямаме капацитета и топките?

ОхлюФ, недоклетен! БЕХ миналата година е на печалба към 1,5 милиарда, а през 2020 е към половин милион!!! сега питам, разбирач като теб, защо още плащаме в сметките за зелена енергия, когато тя няма нужда от субсидия? защо просто Киро и "той е измамник, но е много умен" не направиха необходимото да не поскъпват сметките за тока, когота това беше възможно, а изчакаха инфлацията да стане средно 15%, а на някой продукти над 10, че и над 200%?!?! како ще постигнат сега ,когато вече е късно, а те засилват инфлацията, като подобряват покупателната способност?! У хървърда ли са учили да сриват държави?!??!

Защото Тиквата прие закона януари-февруари. След обнародването имаше гратисен период. Сега поскъпването е освен от борсовите спекулации от зелената сделка, и заради цените на газа откакто почна войната в Украйна.

Вие, боклуци ГЕРБ-ерастки, поне 12 години трябва да мълчите... Мррръъссссна сссганнн, безподобна...

а вие счупихте държавата, като ни натресохте Тъпото и Ококореното....сигурно хлябът по 2.50 ти е много сладък, некадърнико...

А ако още властваше Боко Тиквата, колко щеше да струва в момента хлябът, гербопитеци?

ама не властва, така че млък...

И слава богу, тая измет Боко-тъпото никога повече няма да властва... Иначе хляба щеше да струва около 36 ст. , а тока и бензина щяха да са направо без пари, и чак нямаше да насмогнем, да произведем толкоз много, колкото голямо щеше да е търсенето му, ама карай, то като е без пари, нямаше пък кой-знае колко да спечелим...

Цените на тока,беше приета точно от ГЕРБ и тая табуретка Теменужка.

прието при Герб, ама осъществено от Тъпото и Ококореното.

Счетоводителката Теменужка токова разбира от енергетика,че тотално я забатачи.Имаше само една цел като министър-да набута ЧЕЗ на приятелката си Гинка от Пазарджик.За щастие и там се провали.

Точно от ГЕРБ да ми говорите, че няма прозрачност... не е сериозно.

Сериозно е, защото са прави, вместо цена има ХХХ в документа....Тъпото и Ококореното ги е просто страх от гнева на хората като видят новите цени на тока, за КОИТО НЯМА ОСНОВАНИЯ.

Тока за промишлеността скочи пет пъти. Логично е да очакваме и тока за бита да скочи, защото естествено енергодружествата не го купуват на тая цена на каквато плаща битовия потребител.

А токът скочи 5 пъти, защото плащаме борсови(някой посредник ти продава тока, без да си е мръднал пръста за производството му), а не производствени цени+печалба+доставка. Отделно плащаме една измислена компонента "емисии парникови газове", а тези пари определено НЕ отиват за справяне с климатичните промени. Климатичните промени вече са неизбежни, това го признават, но въпреки това прибират все повече пари от обикновените хора. А целта им е левче да не остане У хората неусвоено. Всичко се прибира от косвени данъци + режийни. Роден си, за да плащаш.

Я провери хлапенце неадекватно кога по-точно фирмите излязоха на борсата да купуват ток? Ама тогава не беше на тая цена. Пък изведнъж сцената скочи когато дойдоха твоите любими честни и почтени дето уверено ти като държавата към фалит.

Тази патка да мълчи

Тебе не те ли интересува каква ще бъде новата цена на тока за бита?

Не ме интересува, Кирчо добре плаща на троловете.