Кандидатите 9/9 (ГЕРБ) и 18/18 (ДПС) отказаха да са депутати

2-ма кандидат-депутати от ГЕРБ и ДПС се отказаха от парламента, след като бяха избрани с преференция, защото номерът им в листата съвпада с този на бюлетината.

Обратно в новината

Коментари - Кандидатите 9/9 (ГЕРБ) и 18/18 (ДПС) отказаха да са депутати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е! ТЕ СЕГА, ЛЪСНА ЛИ ЕТНИЧЕСКИЯТ ВОТ?...

Защо са се кандидатирали, като ще се отказват? Уплашиха се от властта, от това, че ще трябва да творят закони, а пък нищо не разбират от това, а може би междувременно си намериха работа за заплата по-голяма от 2500 лева? Ами ако хората не са сгрешили, ако познават човека, вярват в неговите способности и съзнателно искат той да ги представлява? Как ще обяснят на избирателите, че до преди няколко дена ги агитираха да гласуват за тях, а като им повярваха се отказват и по този начин гласовете отиват на вятъра? Бих желал да видя отговор на тези въпроси.

Малко по-долу изказах мнение в полза на политическа рулетка. Държа си на него, но сега да погледнем друга важна страна на нещата, а именно: "Искам си гласуването, дайте си ми го, обещавате ми го поне от 10 години и си го искам ! За "електронното" става реч! Кога? Дами и господа $ново или старо избрани политици$, знам че ще го обещаете на младите за след 2 седмици и това няма да стане, но поне го направете след 2 години- това е възможно, дори за тъпаци като мен. Ако нямате капацитет-наемете ме. Аз ще наема няколко бота от тук за подизпълнители , както и две-три читави деца, също от тук. Ще бъде евтино, не повече от 20 лева на брой и брат ром в рамките на държавата и извън нея /но еднократно/ :) Защо не? Започнете поетапно . Аз по случайност имам електронен подпис. Признават го от НАП, НОИ, и даже от банките, доколкото те останаха живи, разбира се. Много от Вас драги съфорумци ще попитат хиляди са като мен Не сте прави, има ползи. В случай, че ми /ви/ дадат право да гласувам/те/ електронно със съответния сертификат сигурно ще бъде, че системата ще ме арестува, ако се опитам 1. да гласувам повторно. Но пък мога да си гласувам от плажа в Нова Зеландия или о.Бали. Опашки в Лондон няма да има, защото няма да има нужда от секции. Спестени пари и нерви. 2. Няма да се натравям със зелена мухоморка, защото няма да се наложи да хода за гъби, нито пък ще ходя за риба, а ние рибарите знаем, че това, което остана го избиха с динамит и скапани мини- демек пълна тъпня. 3. Windows от 1а, до 12b ver. все пак ще се пробва да ме пита нещо от вида: "Абе, тъпчо ти сигурен ли си? Е.... като му кажеш OK не е виновна машината. 4. Може да се направи мн. лесно да няма 8/8 9/9 и т.н. Задаваш, че 8 преференция е равна на 68-та партия и това е! Ако няма 68-ма партия всички отива за лидера на първата, който и да е той. Просто е.

електронно гласуване :)))) Издавам електронни подписи на Столипиново и Факултету. Отварям по една частна СИК кварталите. Идва манго с електронния подпис, гласува пред мен и получава парите. За един два избора ще си избия парите за екелтронните подписи.

Само не разбрах сега ГЕРБ ли са демократи, ДПС ли са демократи ??? Май-май 100летница наистина е по-демократична, че и по-дясна от тези идиоти!

Хубаво е, че при мутрите и ченгетата има железен ред, и недоразумението е изгладено абсолютно демократично, по европейски.Не са като разпасаняците реформатори.

val55

Сега стана ясно на гласувалите за Герб и ДПС, колко са демократични техните партии та, камо ли да имат някакво уважение към другите. Има върху, какво да се замислят гласувалите за тези партии, и какво отношение имат върхушките им, към вота на техните избиратели. Това, което става е толкава показателно, че само неуките, и зомбираните могат да поддържат избраните си партийни "богове", а както знаем от Книгата има само един, а всичко друго е измама и пълзене.... Дано осмислят, за, кои са си дали гласа, и как той бива подменен, още преди да проработи новият Парламент. Какво ли остава след това роби.... без право даже и на мисъл.... Дано сте разбрали, какво сте направили, и какво трябва да очаквате, защото фактите са налице, и няма да Ви бръснат даже за слива. Обещаха а? Как ли не ги заболяха главите, но точно така се постига това, за което те мечтаят, а за вас мизерията и......Мисленето, мисленето..., а за доверие сами може да си прецените.не сте малки я.... Това не се отнася само за тези две партии, но и за другите, но в момента тези са на мушка, но между всички почти няма никаква разлика. Спете спокойно има, кой да мисли за вас, а на вас не Ви трябва да се напъвате с мислене, камо ли с някакви нормални желания за по-добър живот. Всяка надежда тука оставете...Те тия, които трябва са си добре, а там долу овцете са си добре, и само в кошарите, защо им трябва свободна паша.....Само торта мирише, а новото месце е прясно, и неориентирано, но горе всичко си е чистичко, и нищо не мирише, каквото и да е то....като парите...

Боже, божееее! Ела си прибери вересиите, че много станаха! Добре, че няма да го пуснат в НС този. Срам, резил и унижение! През час звъни по телефона на ББ и е прост, та дрънка...

да си имаш такъв номер. След изборите можеш да го продадеш за колкото си щеш.

А БЕ ДРУГАРИ ПОЗИТАНСКИ от ДИРА! А ЗАЩО НИЩО НЕ СПОМЕНАХТЕ ЗА ФЕНОМЕНА 22/22 на БСП? При обработката на 100% от протоколите на всичките 482 СИК кандидатът под номер 22 в листата "БСП- лява България " Диана Михалева - лидер на младежката организация на БСП в областта, събира повече гласове от преференциалния вот, отколкото втория в листата - депутата в предишния парламент Георги Гьоков. ДАЛИ ЩЕ ИМА ОТКАЗАЛИ СЕ СРЕД КОМУНИСТИТЕ?

Вчера в дира само за това писаха, ама кой да чете. Даже бяха поспестили феномените 9/9 и 18/18.

val55

....писаха, но досега да си чул да се отказва под натиск, но не е късно и по натам. Така, че нищо няма да ме учуди....15/15 знаете къде е. Даже има и изява. Между другото нищо случайно няма в нашето измерение. Така, че.....но само този, който го осмисля стига да е по наблюдателен и да може да анализира.... Почти е ясно, че доста хора, ще останат излъгани в надеждите се за промяна...дано се лъжа в преценката си, но с такова мислене на политиците едва ли....Тотална промяна трябва в мисленето на всички за почти всичко....

Апостолите на свободата са казвали-Ние да започнем, пък дядо Иван да заповяда.Защо?Блудниците от Европа са владеели Османската империя.Банка Отоман-Англофренска.Маршали и генерали всички от Запада. Единствено Руският интерес съвпъда с Българският.Западът ни е бил винаги враг ЕВРОПО БЛУДНИЦЕ ВАВИЛОНСКА ТРИЖДИ ДА СИ ПРОКЛЕТА И ТРИКЛЕТА. Бръмченето на русофобските хлебарки е отвратително.Марш в уса кенефа!!

Нали "най-компетентния" (по-собствените му думи) министър-председател се подиграваше а електората на БСП, че не може да разбере един прост избор. а истината е много по трагична - дори гласуващите за РБ, които като таргет група са над средното ниво бяха поставили съответния номер на трета позиция след Малинов и Кунева. За съжаление избраните у нас не могат да надскочат избирателите и много се страхувам, че ако ББ тръгне отново с рога напред и доведе до неминуем провал доверието в институциите ще почнат да се обаждат знайни и незнайни "специалисти" ратуващи за "президентска република." При неизбежния крах на правителство на малцинството, тогава ще се върви към наистина ПАГУБНИЯ вариант за евразийски силов модел, който пълни вода само в мелницата на недоразумението Атака.

ГЕРБ и ДПС имаха късмет, че на изборите за ЕП бяха с номера след 17 , при 17 кандидати в листата. Иначе щеше да има и тогава феномени. Отказването от депутатство показва и друго - това, че кандидатите си плащат за да са на избираемо място. Не искам да коментирам ДПС, но ГЕРБ показват, че са всичко друго но не и възможност за избор за хората, които тачат свободата и демокрацията. ДА си правят коалиция с Първанов, БСП, ДПС, националисти - що ни заблуждават, че били за европейски ценности.

Правилно трябва да отпадне -Здравко Димитров е пълен търтей , как стана районен кмет , после Областен управител , питайте Б.Б. помним първите реклами - прегърнати Зико и Б.Б. Някой да си спомня в Народното събрание неговата физиономия - ясно който не го познава , не помни . Знае се , че заграби държавна земя на ул. Солунска и си построи офис сграда. Но и това е забравено .Нека поне ГЕРБ да разберат що за съмишленик имат. Време е Пловдивчани да разберат що за съгражданин имат - пък нака Б.Б. си има спортисти мошеници - Ц.Ц. , Зико пък сигурно има и други

След появата на този "феномен" на предишните избори си беше повече от ясно, че и сега ще го има. Малко акъл трябва, за да се предотвратят подобни "грешки". Например преференциите да са означени с букви, римски цифри или индекси от 100 нагоре... Ама кой да мисли за това?!

колко неочаквано!!!! :)

ДПС на следващите избори ще сурвака яко комунистите...Това ще бъде краят на комунизъма!!!!

не мога да си представя колко болен мозък трябва да си за да се радваш, че турска партя ще бъде пред която и да е българска?!

Отказали ги заради по-първите боклуци!

АТАКА е реакция на имунната защита на българите, а Волен е нашият апостол

По-скоро е поп Кръстьо. Долен и корумпиран предател.

Те това е ''демократично'' зачитане волята на народа,ако на някой не му е ясно.

Га беше 15/15 изкараха БСП партия подкрепяна от тъпаци... А сега тези какви са??? И защо "демократично" се отказват избраните с преференция още преди да са влезли в парламента??? Май ТОЙ им има телефоните....

Па не видиш ли на снимката,че му се е обадил.

Наскоро четох едно проучване - кои са феновете на герб и боко тиквата и трябва да ви кажа ,че отговаря на 100 процента истина . А ето го и него - ЗА ГЕРБ И БОЙКО ГЛАСУВАТ ПРЕДИМНО НЕРЕАЛИЗИРАЛИ СЕ МИЛИЦИОНЕРИ ОТ ДС И БКП , БИВШИ ДС КАДРИ- ДЪЩЕРИТЕ , СИНОВЕТЕ И ВНУЦИТЕ ИМ - ВСЕ НА ХРАНИЛКА В БИВШЕТО БКП - АМА СЛУГИНАЖА И УТАЙКАТА В БКП , ЧАСТ ОТ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКАТА ГИЛДИЯ , ЧИНОВНИЦИ , ЗАСТАРЯВАЩИ НЕЗАДОВОЛЕНИ ЖЕНКИ , СЪНУВАЩИ РОЗОВИ СЪНИЩА С БОКО ТИКВАТА , ПРОПУСНАЛИ ВЪЗМОЖНОСТТА ПРЕЗ 90- ТЕ ГОДИНИ ДА СТАНАТ МУТРЕСИ , ЧАЛГАДЖИЙКИТЕ , СИЛИКОНКИТЕ И НЕКАДЪРНИТЕ КАЛИНКИ , НАЗНАЧЕНИ ОТ БОЙКО НА СЛАДКИ СЛУЖБИЦИ . Ето това е електората на герб - простолюдие и чалга

Абсолютно точен е този профил на електората на гроб!!!

Кой беше на сюнет в Шуменско? Кой съсипа КТБ и крещеше наляво и надясно по света, че България била фалирала? Кой откри паметник на пехливанин в Шуменско пак? Кой се целуваше на кафета с Местан? Кой е Борисов+Местан=БоСтан! Кой краде НЕК с ВЕИтата? Кой е най-тъпата турска СИКаджийска мутра? Кой ще вдига цената на тока? Кой назначи ПлЕВНелиев? Кой върна Ваньо Танов? Кой манипулира изборите? Кой изкраде здравната каса? Кой изкраде Професионалните Пенсионни Фондове? Кой изкраде плащанията за пенсионерите? Кой изкраде фискалния резерв? Кой водеше правителството да заседава в Анкара и Оман? Кой назначи енергиен министър от ЕВН и кръга Прокопиев, към която е и ПлЕВНенлиев? Кой плаща на троловете да спамат тук?

Станишев

Обикновени ку.....вета!!!

Ами плакахте, че царя бил лош, ама българина си знае. Ще изяде и боя и солта преди да разбере, че за прост народ само монархия. Демокрацията не е за лумпени.

Нещо не ми е ясно, нали уж ГЕРБ и ДПС са демократични партии? Нали идеята на преференциите е да се издигат за депутати хора, които ръководствата на партиите са забутали на последни позиции, а са желани от избирателите? Нали уж всички искаха мажоритарен елемент в изборите? Нали уж БСП е лошата партия, недемократичната партия, престъпната партия, как така един никому неизвестен кандидат за евродепутат измести лидера на партията от първото място за евродепутат и стана такъв без никой да го накара да се откаже, а супердемократичните ГЕРБ и ДПС позволяват за местни депутати да се "откажат" от местата си в НС в полза на изместените кандидати? Нима някой ще оспори, че ГЕРБ е тоталитарна, ретроградна, еднолична и авторитарна партия и за нейното ръководство няма значение народния вот? За ДПС не коментирам. Дори и да е феномена същия като онзи 15-15, хората са избрали този кандидат. Кой може да твърди на 100%, че това е плод на някаква грешка? Питам, след като някой се е кандидатирал и е избран законно, защо си подава оставката още преди да е влязъл в НС? НАТИСК НА ВОЖДОВЕТЕ Е ТОВА! НАЙ-ГЛАВНИЯ ВОЖД КАЗА ЧЕ Е ДЕМОКРАТ- ТОВА Е НЕГОВОТО РАЗБИРАНЕ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ. ДА НИ Е ЧЕСТИТ!

Какво друго да очакваме-прост електорат за прост ръководител. Кой да обясни на неграмотните мангали при платените гласове,че се зачертава само едно кръгче

КАГА ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ ЗАКОНА ЗА ИЗБОРИ,БЕЗ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ДА НЯМАТ ПРАВО НА ГЛАС,РАЗНИ НЕГРАМОТНИЦИ ЩЕ МИ ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО.

България е пълна с неграмотни хора с висше образование. Това няма да промени нищо. Като гласувах в неделя пред училището един млад мъж (българин, добре облечен) казваше на висок глас, че който му даде 200 лева, за него ще гласува. Така че и купуването на гласове няма да спрем като лишим циганите от право на глас.

ТОВА СИ Е ИНТЕЛЕКТУАЛНОТО НИВО НА НАЦИЯТА .... ЖАЛКО НО ФАКТ ..СЛЕД КАТО ИЗГОНИХА ДЕЦАТА НИ ..БАНДИТИ...

Най дорбе за неграмотниците беше цветната бюлетина.

Рано или късно Плевнята, Тиквата, Лизашки, Шаламанов, Сюлейман ПасиПетърчо-коня,тиквуня,кукунева,меестаня,доганя,хафъзов,валерката симеонов,протестна мрежа и други знайни бандити на ЦРУ-ка каишка ще отговарят пред военен трибунал.

A дано, ама надали. не че не са за трибунал, ама няма кой да ги прати там. Ще мине време и пак ще са си тука, пак ще обясняват какви борци за свобода и демокрация са, и как трябва всички да са им благодарни

то се видя още на евроизборите, че системата е сбъркана...трябваше сега в кръгчето да сложат или поредни букви или римски цифри....

направо им дайте попълнена бюлетина и фискелен бон, като им плащате.. Да има ред поне!

За какво се кандидатират,като се отказват?

Тъп народ,тъпо управление.

Плевнята,Петърчо-коня,тиквуня,кукунева,Николай Бареков-(ДУДУКА),меестаня,доганя,хафъзов,валерката симеонов,протестна мрежа и останалата дясна дефоррматорска паплач!!! АТАКА е реакция на имунната защита на българите, а Волен е нашият апостол

какви очи имате да говорите?

кой беше тоя??? да не е онзи дето подкрепи фесовете?

Гати и пародията!!! Дотук с правото на избор на хората. Кажете им направо, че са необразовани идиоти и не могат да си попълнят бюлитината като хората.... Как може да смятаме тогава, че са зачеркнали номера на партията която искат?!

Забравяте и листата на ГЕРБ - Стара Загора. Там също има случай на "любимец 13". Деветият в листата щастливеца Димитър Желев събира 4100 преференциални гласа,

Агентите на турските тайни служби, наричани с кодовото име ДПС, губят в районите с българи, говорещи търски език. Затова са обърнаха към циганските скотове и с помощта на моллите ги обръщат в мюсюлмани - неграмотни, алчни, тъпи и напълно лумпенизирани. Цялата маса ислямисти изпълни сляпо повелите на Ердоган и Местан, напират към властта и безкръвна окупация на България - нова форма на косовски събития. Затова час по-скоро ДПС трябва да бъде разгонена, лигавите ни интелектуалци - узаптени, фалшивите демократи - наказани за национално предателство, а властта - дадена на триумвират или на международните органи под егидата на ЕС и ООН. Това наше тъпо племе няма да се оправи само- никога!

ДПС нямат нищо общо с Турция, те са агенти на КГБ. Не пишете глупости. Сега като Путин им спря парите се опитаха да говорят с Ердоган и ги натириха обратно, турците си имат Касим Дал да им гони техните интереси.

Избори до дупка.Докато останат само три партии във властта.друг начин няма.

А кои ще са те?! И...Кои да са те?

Така е и в ДПС е така, ще се оттегли ами, това е еднолична партия, ако не се оттегли ще го оттеглят. Докога бе хора, чакаме ДПС да стане първа политическа сила, нали така ни казаха ромите от полското село, правилно. Народа го е казал : "докато умните се наумуват лудите се налудуват "

аз ще ти отговоря "докога"...докато 30% българи си чешат дупките вместо да гласуват - така ще е

Няма да се откажат ли? Мафията не прощава.

Имам особено мнение. Ние умниците, тук във форума, а и в целия народ, как точно избирахме най-способните и добричките повече от 20 год. толкова успешно, че да искаме да ги сменяме през 2 месеца? Затова, рулетката му е майката! Връткаш и какво се падне-това. И без туй ще гледаме сеира на едни и същи мутри с малки изключения. Но докато се върти.....ще имаме надежда, което е важно, че някой все още е в състояние да брои до 10 и знае азбуката! Ако се падне нула, както става по здрава наша традиция- печели банката, ти губиш! Но пък може да спечелиш цялата Банка или части от нея, ако си на правилната банково-седяща позиция и се съединяваш и сила правиш. Рисковано, но честно! Да връткаме ли пак?

стана ясно, кои партии пазаруват гласове на неграмотни. кога ще има наказания за партиите, които пазаруват гласова??? да им се отнема правото да са в парламента и да се приключва с този цирк!

КУПЕНА РАБОТА

демокрацията е най-лошата форма на управление когато народа е неграмотен и най-добрата когато е..

избирателите и на двете партии рязко поумняха.. нали за ГЕРБ все млади и грамотни хора гласуват??

много лесно могат да решат проблема ама на партиите с основно неграмотен електорат не им стиска. Просто на бюлетините вместо квадрати с номерата на партиите да има само празно квадратче отпред (без номер) и да ги подредят по азбучен ред. Номера да имат само кандидатите. Който може да чете ще си сложи хикса където трябва. Който не може да чете, да прави вятър с уста.

А 15/15 е в Европарламента...напук на г-нъ Станишевъ.

Сега си представете колко трябва да си прост и примитивен за да може като гласуваш да допуснеш такива грешки