ГЕРБ иска временна комисия за покупката на нов боен самолет

ГЕРБ ще предложи да се създаде временна комисия в НС, която да се запознае с всички факти и резултатите от дейността по придобиване на нов боен самолет.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ иска временна комисия за покупката на нов боен самолет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Президента се намеси пряко със своя позиция в избора на боен самолет, което говори много. Първо явно във формирането на позицията има натиск от страна на БСП, които неотлъчно го съпровождат навсякъде едва ли не и до тоалетната? Явно има натиск и от страна на руските военни служби, които имат интерес и участие в изработката на шведския самолет. Това ме навежда на мисълта за преминаването на границите на закона от президента, което би довело до искането за импийчмънт. За да се измъкне от тази ситуация президента е длъжен да докаже, че не е така.

аха значи американците пак натискат за техните боклуци...

Искаме да проверим с парламентарните механизми, как се стигна до този извод, до това решение и дали действително има постъпила информация, която не е отработена и е дисквалифицирала един от участниците служебно, коментира Цветанов. Ето това е черешката на тортата. Както е редно за ГЕРБ не са важни националните интереси, а чуждите икономически интереси и то на конкретен участник. Този участник е известен. Това е участникът, който предлага престарелите 40 годишни F 16. Около Цветанов винаги мирише на корупция, но този път направо вони.Кои са кандидатите : това са употребявани Eurofighter Tranche 1 от Италия, употребявани F-16MLU от Португалия, с логистичен пакет от САЩ и новопроизведени Gripen C/D от Швеция. Самолетите F 16, които предлага Портогалия са произведени през 1983-84 г. Предлаганите самолети са навъртели половината от своя летателен ресурс, който е около 8000 летателни часа. Чрез модернизация са доведени до стандарта MLU, който ги приравнява до самолетите 4-то поколение. През лятото на 2014 г. в САЩ откриха, че повече от половината им налични двуместни F-16 имат пукнатини в силовата конструкция, което наложи спиране от полети на пострадалите самолети и стартиране на скъпи ремонти. Възможно е това да е основна причина португалците да поискат да се освободят от тези самолети. Румъния купи португалски F-16 през есента на 2013 г. и от тогава тази опция вече е затворена. Но по света продължават да се експлоатират близо 2700 броя F-16 от различни модели и винаги ще има държави, които ще искат да пласират ненужните си остаряващи изтребители. В началото на октомври 2013 . в гръцките медии се появи информация, че южната ни съседка е готова да продаде на България 6 - 8 от своите F-16 Block 30 (доставени в Гърция между 1988 и 1989 г.). Шведската компания Saab предлага Gripen C/D. Машините са новопроизведени в завода на шведите в Линчопинг, Южна Швеция и това е единствената реалистична възможност на България да се сдобие с чисто нови изтребители.

ИМ-ПИЙЧ-МЪНТ!!!

...ЗА КРАДЕЦА!

Наглецът Цветанов, осъждан на две инстанции като престъпник, който трябваше да е при бай Ставри, си позволява да обвинява президента в корупция?!

а някой имат 2-3 , че и нагоре.

Всеки обективен българин си задава следният въпрос : защо за 1,5 млр. лева предвидени за закупуване на боен самолет ГЕРБ предлага създаване на временна комисия в НС, която да се запознае с всички факти и дейности до момента, а за опукани 1 млр. и още 1 млр. готови за опукване за т.н. саниране ГЕРБ не предлага временна комисия за установяване на фактите по харченето и резултатите от санирането ??

Каквото кажат Цветанов, или Борисов от ГЕРБ, да знаете, това е истина от 1-ва инстанция!

по голям нарцис от мутрата няма!

Ще идват отново американски сенатори и накрая ще купим F-16 възстановени от такива предадени за скраб с пари от бюджета - кеш, без никакви допълнителни сделки за компенсация с прехвърляне на производства у нас от Продаващата страна,, за каквито ни бълбука Бойко Борисов, че ще договаря с вносителите на изтребители! Пак нашите политици са направили ходове, без разрешение на САЩ и сега ще ручат жабетата!

Някой изтърваха тлъстите комисионни за самолети III-та употреба и сега правят анкетни комисии!!!Ставаме за срампред целия Свят!

Самолет без комисионна не се купува! ЦвЦв пикае газ, че някой друг е договорил комисионната! Шегата настрана, това е единственият конфликт който съществува в българската политика между партиите - кой да прибере комисионната. Безспорен факт е, че комисионата ще се прибере! Дали на власт ще са от традиционните "комунета", или от пребоядисаните в светлосиньо или тъмносиньо "комунета" - няма разлика - все от БКП произлизат. Най смешно ми е, като разни голи и боси баби и дедовци "верват" на поредния който ще ги оправи... Ще оправят себе си само!

цветанов : герберско влечуго такова , много добре знаете че ф1ш са стари тараляшнеци по скоро кажете открито че искате воина с кура-и-неля ...затова правите номера и ще спъвате бавите самолета .....като толкова много искаш да се натискаш боико нали беше казал на конференця в германя че цецо пали багера и вади трупове и германците в шок . баси тапанара ....подслушваи си гербаджиските задници и се скриваи че си много грозен

Тогава Боко говореше пред германските политици, германците се хилиха и се споглеждаха помежду си, чудейки се това скрита камера ли е или истина, а Цецо гледаше Боко в очите и се чудеше защо хората се смеят около него. Така е сега. Всички се смеят на България отвън и се чудят на българските гласоподаватели.

Анкетна комисия за какво? Предлено ясно е, че само шведстката оферта има смисъл да се приеме.

добре де колко години още ще ги обсъждат тези няколко самолетчета.

Няма значение колко, важното е да вървят едни пари насам, натам. Да си чешем езиците имитирайки дейност и т.н. и т.н...

БСП(ДС) е синоним на голяма КОРУПЦИЯ. Корумпирани са, агент Гоце,Кака Кури,Кире (куфара),Р. Овч и т.н.

И така да е, това какво общо има с Грипен-а?

генерал лява ръка-десен джоб ли е заразбирал толкова от самолети. Ей, че маршировка удари това плъхче ама :)

ГЕРБ е синоним на ОГРОМНА корупция!

Тоя радев направо ги направи на стадо маймуни.

Маса пари дадохме за непроизведените руски реактори и нищо. Необходими са ни Ф-22, нови, поне 2 ескадрили.

За сетен път се доказва, че тиквениците ги интересува само КОМИСИОННИ. Останалото са подробности, както и националната ни сигурност.

Щом Цвък заквича толкова ,значи са му резнали възможността за тлъсти комисионни от американските му ментори.Е ,друго си е да защитаваш 30 годишни бракми . -комисионната е ЯКА.Аз пък искам парламентарна комисия за 6 те апартамента на нескопосаното и не подчинено на никакъв синтаксис изречение -което ни поучава цял ден по телевизиите

На паркинга на Мадарския конник има изграден стъклен посетителски център. Струва 3,26 млн. лева. В една стъклена къщурка 5х5 метра има 10 дървени стола по 17 лв. и обемист телевизор Сони Тринитрон от 1999 г., който струва 40 лв. Направено е от ГЕРБ. Всичко струва 25 хлд. лв., но са усвоени три милиона двеста двадесет и шест хиляди лева. С какъв сурат Цецерон ще разсъждава за изстребители, уважаеми читатели?

Пълни простотии си написал. Това е само един обект от проекта.

Човекът по-горе ме е цитирал, не му се сърдя. Работя от 2001 г. на Мадара. Ще ни обясните ли какви други обекти, освен Мадарския конник, има този проект? Защото всички знаят, че 3,3 млн. лв. са опукани за стъклена барака. Вие може и друго да знаете? Предварително благодаря!

Цветанов на "закуските" във Вашингтон, за нищо друго не мисли и говори! Само за комисионните от F-фовете, на годините на бълдъзата ну!

jingiby

Е, сега зора е да купим 25 годишни американски самолети и да сменим с тях 30 годишните съветски. Както каза преди време Плювналиев: изборът на изтребители трябва да е геостратегически. Тоест, европейски самолети - йок, още по-малко чисто нови. Демек, Швеция не е член на НАТО и не може да купуваме от нея. А Италия с Юрофайтърите да духа супата понеже са едва 2-ра употреба. Ние търсим 3-та употреба и то само американски, и то да са готови за бракуване...

депутатите на БСП ще се изкажат компетентно и експертно,къде,къде "МИГ"-вете са най-необходими за нашите ВВС и ако слушкаме чичко Путин,може да ни предоставят и безвъзмездно самольотите,както на сърбите.

Безвъзмездно срещу 290 млн. срещу секан хенд самолети !

Не е нужно БСП да обяснява, всеки знае че един нов Миг два пъти по-евтин от един грипен, а за F-16, ...просто нема сравнение.

Комунягите купиха Кугърите по 45млн. евра парчето, без да обсъждат нищо. И захлебиха яко. Сега няма захлебване и комунистическият рев ще е голям.

Вие сте твърде глупав.:)

КЪДЕ Е ИРОНИЯТА ??? - МУТРЬО И ГЕРБЕРАСТКИТЕ КАЗВАТ ЧЕ СА СУПЕР ВЪРТОЛЕТИ ... - А АЗ ЧЕ СА БОКЛУК :)))

Мили тиквуне, бес тебе живота ни, ще опустее! Ние мнного те моллиме, щото ужас, страхуваме! Да не се заклещиш, бе, в някой, от самолетите! И, като почне, да пада, си блокирал парашута!+ Не избраха Цецка, мама, РБ на сираците* остава!

На паркинга на Мадарския конник има изграден стъклен посетителски център. Струва 3,26 млн. лева. В една стъклена къщурка 5х5 метра има 10 дървени стола по 17 лв. и обемист телевизор Сони Тринитрон от 1999 г., който струва 40 лв. Направено е от ГЕРБ. Всичко струва 25 хлд. лв., но са усвоени три милиона двеста двадесет и шест хиляди лева. С какъв сурат Цецерон ще разсъждава за изстребители, уважаеми читатели?

ааа Коце, не може така анонимно, Цецка тежък закон стовари, сега треба да си кажеш трите имена, адреса и роднините до трето коляно

Коцето работи на Мадарския конник и всички го знаят. Не съм анонимен като на Цецка покойния дядо, дето я разплака в ефир, а милата е с фалшива диплома. :)

Прав е Цецо. Трябва експертна комисия в състав лекарка - Атанасова , правист - Цецка, поп певец - Волен, маратонец - Цецко, собственик на порно сайт - Валери, поне една парламентарна мижитурка обходила и обслужила всички партии - Методи, аптекар Марешки и още редица знайни герои от фолклора, за познати как се вдига самолета !

Цецо, връщай парите и не ни излагай.

Докато си създавате комисии, от близо 9 милиона жители в средата на осемдесетте години на миналия век на територията на България, в момента останаха под 4.5 милиона. Така, че помислете от къде да намерите хора. Защото има хора без държава, но няма държава без хора !!!

комундета,доенето на крави е обида,тъй като те вече 71 год.доят народа и държавата и социализЪМА го превърнаха в цоциализъм.

Шведите не знаят какво е това комисионна.В тази държава чесността е над всичко.Заради това са начело по стандарт ,защото политиците им под масата нито дават нито получават.Сега си дайте сметка поради какво грипените не са изгодни на нашите мутро -милиционери

АБЕ ТО И ШВЕДКИТЕ НА ЧЕРНО МОРЕ СЕ НАУЧАВАТ НА СЕКС :))) .... ВСИЧКО ДАВА РУШВЕТИ, ДАЖЕ КИТАЙСКИТЕ КОМУНИСТИ :))

За нула време го напъплили червени гниди и го осраха.

Време е да се доят кравите ли?

Че има ли по-"червени"от гербаджиите???

ЩО БЕ ТИ МЕНТОВИ БОНБОНИ ЛИ АКАШ ?

Ако има начин ГЕРБ да изкрънкат пак някой друг лев от комисии, а още по-добре и да пробутат да купим някой стар американски самолет и да си гушнат комисионната ... Крадлива, алчна, ненаситна, нагла, тъпа и необразована ГЕРБЕРСКА паплач. Продадохте България за да си угоявате дебелите за-дници.

Бих се вслушал в мнението на Цецо, ако тъщата ми предлагаше да ми купи 6 апартамента със селско-заводската си пенсия, но тук иде реч за самолети и за националната ни сигурност, а не за тъщи !

младо на ... години.Като БСП-то прахосаха стотици милиони за гьола в Белене имаше ли обсъждане в парламента,знаеше ли общественността с какво се заробваме и се заробихме и с колко милиона комисионни се нагушиха..Сега за сделка която ще струва милиарди,защо да не се обсъди от всички парламентарни групи и да знае общественността какво ще купуваме и какво ще плащаме.Какво,както си знаят комундетата,всичко задкулистно.Нека се карат,разправят ,аргументират в парламента и се избере най-добрата оферта за бойната ни авиация и да бъде прозрачно.

гьол стана като дойде това гнусно дебело недоразумение - банкянската тиквеномутра! Инак сега щяхме вече да продаваме ток от Белене и да не пълним гушите на алчните ко-пелдаци пак от ГЕРБ нацвъкали половин България с ветро и соларни паркове.

олигофрен, ше продаваш грънци. според най-оптимистичните прогнози, производствената цена на тока ще е от 79 долара за мегават нагоре. на кого ще го продаваш при тая себестойност бе, смешник червен. що като проекта е от 80-та, червените идиоти не го построиха.

Не искам никого да засегна, но ми писна от извратени задкулисни игри. Сделката така или иначе ще мине пред Парламента за ободрение, но никакви комисии не са необходими за да оценят по достойнство, експертно от какви самолети се нуждаем. Пак повтарям - комисията е разреждане на отговорност и пълно безхаберие относно нуждите на България !!!!!!!

Откога даскали по физкултура се произнасят за достойнствата на ваенни самолети .Колкото беше некомпетентен във вътрешното толкова е некомпетентен в случая със самолетите .Явно комисионната която щяха да глътнат тиквениците е непрежалима и сега ще бавят и правят циркаджилъци.Милиционерщината и простотията на тиквите стигна своя апогей.

ЧУШКИ". а Народен съд ще организираме ли или направо по тъмни доби в камионетките и в покрайнините на София че ги трепем като милиционерите в края на 1944 г.

ЧОРБАДЖИИТЕ И БЕЙОВЕТЕ ИЗБИВАТ ПО 65 000 БЪЛГАРИ / ГОДИНА БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА .... ТАКА ЧЕ ЗА 10 000 МУТРИ КВО ДА СИ ИГРАЕМ НА АБСТРАКТЕН ХУМАНИЗЪМ ... .... В СТАРИТЕ КАЗАРМИ - ВХТИ - И ПО 1 КУРШУМ В ТИЛА , КАКТО ФАШИСТИТЕ ИЗБИВАХА 1923-1925 :))

И двете - хем Народен съд, хем трепане на демокрадите по късата процедура. Оцелелите врагове на народа товарим на конски вагони и към известен дунавски остров.

Не е необходимо да си експерт за да ти е ясно че F16 е безумно остарял самолет...само Цветанов не може да го разбере...

jingiby

Герберастите сигурно са взели парите за Ф-16 трета употреба и връщане назад няма. Алчни койоти...

МОЯ РАТАЙ-БОДИГАРД НЕ МОЖЕ ДА МИ ОТКАЖЕ , ПОНЕЖЕ ГО ДЪРЖА ЗА ГЪЗА :))

направо олигофренски на едно място не бях чел.И заради това,че се иска парламентарна комисия в която да се обсъди ОТ ВСИЧКИ ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНИ ПАРТИИ какви самолети ни са нужни и как да ги закупим и т.н.Ми дайте да закрием парламента бе,задръстеняци.По повод и без повод само си търсите теми да плюете и ругаете.На 65 год. съм и си признавам,че не съм опознал съвсем комундетата и техните мекерета.Въпреки,че през цялата си история са правили мръсотии на България и народа.

... ПАРЛАМЕНТА НЕ Е ЗА ЗАКРИВАНЕ А СИ Е ЗА ПЪЛНО ИЗБИВАНЕ :))

байно на 65 години. За какво е МО, за какво са експертите там за какво си избрахме Президент от генерал от ВВС ? Ко, Цецо ли или негова комисия ще определя какъв самолет е необходим на България. Много си живял, много си преживял, ама явно нищо не си разбрал Комисия означава протакане и вземане на решение след 10 години ! Аман от разбирачи на "демокрацията"!

Лакомите хрантутници от ГЕРБ искат всячески да се докопат до комисионите. Малко са закъснели, но не се знае! Очаква се ББ също активно да се включи в далаверата, но засега тактически изчаква в окопа.

А защо трябва хрантутниците от БСП да са папкат парите ни?

Купуването на саморети е в прерогативите на експертите, а не на герберите. Срамно е ген. Попов да се заиграва с тъпаците от ГЕРБ.

За дебели, става добре, Спартана Герп и Войводата искат, с Тоалетна! Учение, и чеверме а после...посиране! Виж, Пехотата, ще осере, царевичака! Но как ще става, на тоя Радев по акъла?

КАКЪВ ВОЙВОДА Е КРАСЬО ДЕБЕЛИЯ БРЕ ??? ... РОДЕН В РУСЕ , А БАЩА МУ ДОНЧО Е РОДЕН В ГАБРОВСКО ... ДОНЧО КАРАКАЧАНОВ Е ИДЕОЛОГИЧЕСКИ СЕКРЕТАР НА ПОСТОЯННОТО ПРИСЪСТВИЕ НА БЗНС В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПО ВРЕМЕТО НА ТОДОР ЖИВКОВ .... ТАКА ЧЕ КАРАКАЧАНОВ НЯМА НИЩО ОБЩО С ВМРО , МАКЕДОНИЗМА И МАКЕДОНСКИТЕ РЕВОЛЮЦИОНЕРИ ОСВЕН ТОВА ЧЕ Е агент на Шесто управление на Държавна сигурност по линия на промакедонския национализъм' ... ТАКА ЧЕ КРАСЬО СВИНЯТА САМО ПРИВАТИЗИРА ВМРО - КАТО ТЪРГОВСКА МАРКА :))

ДАЙ НА БАБА, ЕДНО ПЛЛЮСЧЕ! ЗАЩО ТАКА, ВСИЧКИТЕ ГИ ВЗЕ?

А АЗ ИСКАМ ПАРЛАМЕНТАРНА КОМИСИЯ ЗА ЗНАКОВИТЕ УБИЙСТВА ПРЕЗ 90-ТЕ ... КОЙ БИЛ СЕКРЕТАР НА МВР , КОЙ БИЛ РЪКОВОДИТЕЛ НА РАЙОННО УПРАВЛЕНИЕ НА МВР В СОФИЯ , КОЙ БИЛ СЛЕДОВАТЕЛ , КОЙ КОГО ПРИКРИЛ И Т.Н. :))