Министерства дали над 13 млн. лв. за бонуси и консултанти

Над 13 млн. лв. за бонуси и стимулирания са раздали 11 министерства за 1 г. управление на кабинета "Орешарски", обявиха от ГЕРБ. Масово се наемали консултанти.

Обратно в новината

Коментари - Министерства дали над 13 млн. лв. за бонуси и консултанти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

h 1

ДОЛНИ ПРОДАЖНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ТЪРГАШИ !!! но КАКВО ДА СЕ ОЧАКВА ОТ ПРАЗНОГЛАВИ ЗЛОДЕИ, ДОКОПАЛИ СЕ ДО ВЛАСТТА чрез ПРОВОКАЦИИТЕ на ЛАЯ МАНОЛОВА и ДУДУКА за ЛЪЖЛИВИЯ СЦЕНАРИЙ в КОСТИНБРОД ... ??? ДОЛУ ЧЕРВЕНО-ЕНИЧАРСКИТЕ ЗЛОДЕИ !!!

Когато депутатите не се явяват на работа, получават ли заплати. За неявилите се повече от три дни се счита самоотлъчка и дисциплинарно уволнение, т.е. без право на работа в тази сфера. Де е приложено съгласно кодекса на труда. Нали тези дебили се трудели в полза на българския народ. Простотии.

Само ми е интересно дали някой надмина най- добрия хидроинженер Ахмед Доган по големина на хонорара!

Що ли ми е до болка позната тая управленска картинка!?Правителството да разхищава парите на данакоплатците, раздавайки десетки милиони като бонуси, на многобройна сган от корумпирани чиновници и некадърници!?Несвършили години наред полезна работа и за стотинка!?В края на 2012 година ли беше, едно правителство преди сегашното, пак така беше раздало многомилионни бонуси на чиновниците си!?Стана грандиозен скандал и два месеца бяха врътки и засуквания, чИ как така станало, дали да не се върнат някак бонусите, чИ как да се върнат и що пък непременно!? И, уж започнаха да се връщат някаква част от бонусите на държавния бюджет, ама накрая непобедимата система "куче влачи-диря няма" покри всичко и множество чиновнически задници, от дребни люспи даже, та до многобройната каста от най-висш ранг, наблажиха парично до обезумяване!?

Тия пак ли почнаха с тия бонуси. хехехе. Туи ли им е най-големия проблем смотаняци. Мислех да гласувам за тях, но сега съм убеден на 100 процента, че няма да го направя. Че най-яките бонуси се даваха по тяхно време, НО не на всички, а само на "НАШИ ХОРА". Пълен смях беше. Който не слушаше дръвцето и едно хубаво обвинение по поръчка нищо, че после всичко падаше в съда. Важното е човека да се омаскари. Циркаджии. Повръща ми се от тая малоумна държава с малоумен народ и още по-малоумни управници. Без значение от партията все са били леви до сега.

"Простите" да върнат Боци на власт, и тя тогава да покаже пак що е то яко захлебване с народна пара, а и да тури на археолозите този път наистина калорифери да се греят през зимата на полето!

Тая паплач гроб дето откраднаха всичките еврофондове и не плащаха на изпълнителите, и рекетираха фирмите по мутренски..и сега смеят да се обаждат и да лъжат така нагло...тъпите овце , които ги слушат нямам думи просто

Павлова по ваше време бяха раздавани най големите бонуси за преизпълнени планове и Много свършена работа сами си определяхте над заплатата колко хиляди отгоре -нима мислите че хората са забравили когато медиите гърмяха за раздавани бонуси от ведомства, агенции към незнам си какви още на гърба на обикновения човек вие крадяхте най безочливо от държавата то не бяха самолети,почивки,командировки за лични нужди какво свършихте освен да режете ленти с Бойко -крадците викат дръжте крадеца

Прегрешенията на предишните не отменят тези на настоящите. И не минава оправданието: 'ама те взимаха и затова ние също взехме, ама взехме по-малко'.

Само да допълня, че това не са бонуси, а допълнително стимулиране по наредбата, която дянков предложи. И ако трябва да сме точни този кабинет е раздал на всички служители, затова сумата може да изглежда голяма, но като се разпредели в 11 министерства на всички служители е почти нищо. Докато в предишното същите, че и по-големи суми, но се разпределяха между няколко човека.

Как какви родители е имала. ЦК на БКП, майка й е рускиня и т.н.

сегашните са си раздали хиляди, а вие, като бяхте на власт, си раздавахте милиони.

всъщност това е разликата между леви и десни.

когато бяха на власт , борисов ги накара да върнат бонусите и уволни тези дето не ги върнаха !

"вервам" ти копеуе

Точно така. Трябва да се раздават бонуси на който заслужава и в същото време да не се вземат рушвети. Проблемите в икономиката ни ще се оправят с инвестиции и нови работни места, а инвестициите ще дойдат когато спрат да искат рушвети от инвеститорите т.е. корупцията почне да клони към нула.

Че те и в ГЕРБ го правиха в много по-голям мащаб. Наглост.

Тея счупиха нагломера [ уред за измерване на наглост ]

Не вярвам някой да може да надмине ГЕРБ по раздаване на бонуси в МС и другите министерства, както по уреждане на приближени "калинки", шуреи и всякакви активисти и роднини. Защо не казват при тях какви бонуси са получени в Министерски съвет?

Първо, когато те вземат бонуси - това е добре. Когато другите вземат - не. После те като вземат пак - е добре. Второ - тази перверзна схема с бонусите я измисли Дянков, за да може да замрази заплатите на всички чиновници нодалу, а тези горе да вземат колкото си искат. Ако попитате редовият чиновник в страната колко бонуси взема / атова е законна част от заплатата му/, ще ви каже - 0. Но в министерствата се възползват напълно и напрактика получават по почти още една заплата. Така че или да се дава на всички според работата /както е замисъла на закона/, или изобщо да отпадне тази перверзия, както е сега.

Докато го има това народно събрание, повтарям ТОВА, защото след изборите нещата ще се забравят и ще започнат едни оправнания с "предишните", да се приеме закон, всички държавни служби да изплащат всички консултантски услуги от фонд "работна заплата".

Божееее, колко си глупава провинциалистка!

Гледам в момента по БТВ Бойко и за сетен път се уверявам, че този човек е болен НАРЦИС!

Така е ,ама ние сме си виновни ,какво да очакваш от пожарникар-охранител???

Изключете телевизора, изчакайте половин час, включете отново, ако идиотът е спрял да плещи, продължете да гледате, ако все още се пеняви, повторете стъпките по-горе. Все пак повече от час не може да изкара дори този примат, така че след час ефирът ще бъде свободен. Дано съм бил полезен.

Гола вода си

Всички си дават бонуси-да.Разликата е,че ги дават за свършена работа.Това правителство ги дава за неработене и стоене на бюрата и за 1 година бонусите са по-голями от тези за 4 години.Това е ко ето дразни много.

Крадеца вика: "Дръжте крадеца" Но за нашите географски ширини това е нормално.

Истината е,че всички във правителсвата до сега са взимали много бонуси,премий и са крали ,като за последно,е за това сега държавата е на това дередже.....

Дебеланата не се беше показвала повече от половин година и сега започва да си заработва мястото в листите на кликата ГЕРБ като излиза да дава пресконференции и да плюе по правителството. Тя се опита в някои от малкото случаи когато е била на работа в НС да атакува министърТерзиева, но обикновено излизаше от ситуацията като насрана и се беше потулила. Напоследък започна отново да излиза с лъжите си по медиите. Защо не зададе въпроси на министъра по време на депутатския контрол в НС и да се чуе и мнението на другата страна? Мисля, че защото или не е вярно, или от почивка и неходене на работа не е имала кога да зададе въпросите. Най-лесно е като главатаря им- излиза в медиите, дава пресконференция и си отива в къщи. Така хем не е на работа, хем сме го видяли и денят ни не минава без него, а опонентите да се оправдават, ако "нашите" медии допуснат грешката да ги питат.

Какви родители трябва да си имал ,че толкова от рано да знаеш да говориш само лъжи.Ами ти си с л..на до гушата седнала другите да съди.Всички да идете в А.а дано!

Хахахаха , кой го казва! Абе малоумници, що се правите, че сте забравили вие какви бонуси си раздавахте ???????? Нещастници!

Като в театър на абсурда сме. Най комичното е ,че точно хората които вършеха тези безумия сега са тръгнали да ги разобличават. Та нали ГЕРБ въпреки кризата, въпреки новия морал и призивите за стягане на колана си разадаваха от народните пари високи ДМС-та и всякакви други екстри. Така ,че точно тия да се правят на борци за правда ми идва в повече.

Браво дедовото

Нищо което не е било и преди това. Какво толкова пишете новина при положение, че това е практика на всяко едно правителство.

Шило

Нищо ново, нищо, което не се е случвало и преди тях.

изчакайте 5.10, и тогава, като вземете цялата власт, бой, бой и всички виновни в кауша. Аман от пресконференции и никакви последствия за "набедените". Имам прогноза, ако не направите описаното по-горе веднага след изборите, до една година ще бъдете съборени и най-вероятно ще съжалявате, че не сте в затвора, защото полуделият народ ще ви качи по стълбовете с "препаски" на врата- без пресконференции.

Със сигурност ако не направят нищо относно корупцията и мързела при държавните държанки няма да изкарат повече от година. Не само Герб, който и да е на власт. Хората вече им писна - то не може на всеки 1 работещ да се пада и по 1 полуработещ паразит. Така че да си правят хубаво сметката властеимащите, ако не посмеят да ударят здраво държавата още първата година.

Ако това е вярно значи няма да има проблем като дойде Герб на власт да почне да съди наред и да вкарва в затвора. Както направиха и предния път като бяха на власт. Претъпкаха затворите с корумпирани държавни служители :)

МНОГО САМОНАДЕЯНО,ЗА ДА СПЕЧЕЛИТЕ ВИ ТРЯБВА ДА СЕ СПРАВИТЕ С КОРУПЦИЯТА.ТОВА НЕ ГО МОЖЕТЕ.КАКТОИ ТИЯ ПРЕД ВАС. ЗАЩОТО СТЕБЕЗУМНО АЛЧНИ ВСИЧКИ

Не могат и никога няма да се справят с корупцията защото те са корупцията. В България няма "чисти" политици и магистрати. Обществото гние!

че и нагли

Имали-дали

Когато бях ученичка, часа по физкултура се строявахме и учителят буквално изкомандваше мирно и равнис , равнис по първия от редицата (най-високия).Ситуацията с получените консултантски е същата, всички вървят по стъпките на "най-големия" политик - хидроконсултант , облажват се яко и безнаказно на наш гръб..., а "бонусите" бяха патент на "постната пица"....Е,идват избори...

Пълна политическа пропаганда. Търсят и под вола теле за да се изкарат каква са света вода ненапита. Не се вземат да работят, а се занимават с глупости.

Коя Лиляна? Тази, която нарече Индира Ганди мъж ли? Много са смешни напъните на ГЕРБ да се пишат за опозиция на БСП. Павлова е внучка на партизанин от бригадата Чавдар. Бащата на Лиляна Павлова е зам.-ректорът на Варненския свободен университет - проф. д-р Павел Павлов. Майка й е рускиня Рая Павлова. Баща й е човекът, който има най-голям принос за увеличаване броя на висшистите сред кадрите на ДПС. Роднини на Емел Етем и много други дейци на ДПС са взели дипломи благодарение на проф. Павлов. Варненският свободен университет е станал истински инкубатор на доктори на науките от партията на Ахмед Доган, под крилото на проф. Павлов. Запознати твърдят, че точно той въвежда системата за получаване на т. нар. бързи дипломи и докторантури. Ха, кажете сега, какви са хората в ГЕРБ и по какво се различават от тези в БСП!

Т'ва си е Лилето, където да го барнеш, пак Лилето, Бойковото...

Лиле, мечтая за закръглена, фетиш...

Това се отнася и за повечето членове на ''праведните и загрижени''за нас гербери!А я проверете как се е издигнала великата и компетентна бивша министърка на здравеопазването от ГЕРБ!!!

защо ли всичко това ни е до болка познато но добре забравено. като си отидат едните и веднага се вдига шум с подобни бонуси а следващите се стараят да задминат предшествениците си.герб да не се правят на света вода ненапита защото и за тях имаше подобна информация.за жалост ще трябва май да си внесем политици от чужбина иначе оправяне няма

данъчни, митничари, полицаи и прокурори, съдии и банкери също. От другите все още имаме читави.

чиста окупация от чужда държава, въпросът е кой ще е окупаторът.

Pesh0

За бонуси , пари има . За заплати има , ама за тока нямали пари да си платят съдилищата . Да върнат парите от бонусите и да си плащат тока .

Нищо ново... и при онези бе така.И тогава нямаше санкции.

На Запад има държави със закон за 13 и 14 заплата. Задължителен за държавния сектор и пожелателен за частния. Но когато дадена фирма не дава 13 и 14 заплата там никой не работи за нея, т.е. такива фирми няма.

Кой запад?Щото тук в ЮК съм аз гледат ако има как и с единайсет да те минат! Поздрави.

Малко ориенталски тип си пада Лилянчето, но ще направя компромис!

абе, направо поп-фолк

крадеца вика дръжте крадеца, намерил се кой да се прави на будната съвест на народа, айде герб да се погледне,че много са се окъкали и миришат, няма по-тнагли и крадливи от тях, а пък измисленият им "лидер" е мутрата на държавата..., докараха държавата до национална катастрофа и лаят ли лаят....

Luna0102

Позитано, уволнението ще го празнувате ли както навремето войниците от казармата или ще го опявате?

Абе поне никой от тях не се скри в правителствена болница с високо кръвно!

Омръзна ми да чета кое правителство колко бинуси е раздало , Досега няма нито едно което да не е раздало бонуси. Защо със закон не се забрани да се раздават бонъси . Стига . В частните фирми има само заплата, така да стане и в държавата. Защото ем тел, глобул и банките има , авиждаме какви за бъркват, а само те получават бонуси.

Герберите завидяха на БСП-ДПС, че крадат повече от тях ...

Един работещ в частния сектор изхранва 1 чиновник , 1 циганин и 1 пенсионер с реалната си заработка .

забрави, че изхранва и 1 капиталист, за когото работи като наемник!

Да бе писателю ,колко си прав. Те безработните също хранят своите капиталисти нали ? Хей ,артист, ако няма тия предприемачи такива като тебе ще ровят в кофите за боклук, капиш ? И не ме разбирай погрешно, разбира се ,че създаването на блага е свързано с труда на работника, но не омаловажавай човека който е създал условия за реализация на този труд, защото иначе трудът е само потециал, но замръзнал както при безработния.

Ами тия...дали над 13 млн. лв. за бонуси и консултанти... Са същите дето ЩЕШЕ да ги съдиш (така беше обещал преди по-предишните избори)!!! Защо НЕ ги осъди като беше на власт почти четири Години?!! Нали щяха да бъдат ОСЪДЕНИ Сергей и хидроинженера??? А, то какво - бутна ужким барбекюто :) ВСИЧКО това Показва едно - БСП, ГЕРБ, ДПС действат в пълен синхрон за унищожаването на Българите и България!!!

открихме топлата вода, ще пием по една студена, защото лошият матрял вече е забравил какви ги твориха тези идиоти и ще си ги избере отново.