Първанов подкрепи 100% мажоритарен вот, предложен от Местан

Георги Първанов ще предложи на парламентарната група на АБВ да подкрепи предложението на ДПС за 100 на сто мажоритарен вот.

Обратно в новината

Коментари - Първанов подкрепи 100% мажоритарен вот, предложен от Местан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това , че Първан е до Местан се наблюдава от години и не е новина!

Има ли значение какво казва Първанов. Нали го видяме какво направи с подкрепата на огримния дълг,

СТРАННО Е , ЧЕ В ПРАВИТЕЛСТВАТА ОТ ОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ И ЧЕТВЪРТИЯ РАЙХ НА ГОЦЕ , БОЦЕ , ДОГАН И РАДАН СА ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ ХОРА И ПАРТИЙКИ :)))

Не е странно а планирано. Не можеш да разрушиш държава с достойни политици в името на световната фашистка държава.

ДА СЕ ЗАПИТАМЕ : "КАКВО НАПРАВИ ВСЕКИ ОТ НАС СРЕЩУ ТОВА ?"

Разхохотаться ли что-ль, тттролик кагеБейский ?!

още един за затвора.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМИ СА БЕЗМИСЛЕНИ КОГАТ ИМАШ 1.5 МИЛИОНА ТУРЦИ И НЕГРАМОТНИ РОМЛЯНИ, КОИТО ГЛАСУВАТ КАКТО ИМ КАЖАТ МУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ :)))

ПРЕДИ ДА ИМА ИЗБОРИ , ТРЯБВА ЦИГАНИТЕ И ТУРЦИТЕ ДА БЪДАТ ОСВОБОДЕНИ ОТ БЕЙОВЕТЕ И ЧОРБАДЖИИТЕ КОИТО ГИ КОНТРОЛИРАТ .... А ТОВА БЕЗ ТРЕПАНЕ НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ :))

dsco@

Правото на глас е привелегия за българските граждани, а не задължение. Господа политици, ако можехме да си харесаме поне един от вас, щяхме да гласуваме. Сега ни принуждавате да се разкарваме и губим времето си. Ще гласувам за ДПС, ако приемете задължителното гласуване. Та като вземат власта, поне на ни върнат това си ни право. Нали са за права и свободи .....

Момент ! - Първо да Селектираме Воистине Можещи-и-Знаещи Хора ЗА които да гласуваме !!! Зачий-Аджеба са Ни партии Днес, Българ(к)и ?! (Хеле пък от типа на 'наште' !)

Който иска да "вотува" за мажоритарни избори,който иска-за сегашната система.... Но,я да направим еднин анализ на думата "демокрация",която всички използват,но малко уважават....... Произлиза от гръцката дума "димос" която означава "събрание на гражданите" и глагола "крато" който означава "държа","контролирам"!!В последствие идва думата "кратеос",която означава "преобладаващ"!! Значи,думата "демокрация означава "преобладава събранието(като мнение,като решение)на гражданите"....... Това в древна Гърция,се правело с гласуване,без специални преференции,за някой...Просто се преброяваха гласовете!! Сега,в парламента има 240 депутати.Значи,ако една партия получи на изборите 3,9%,би трябвало да излъчи 9 депутата... Да,ама има бариера от 4% за влизане в парламента и не излъчва нито един!!В същия момент,депутатите не намаляват с 9,а просто друга партия краде- и то законно-местата!!:):)))))) По целия свят е същото,дори в съвременна Гърция с евровасалите,`дето управляваха с 50% + 1 от депутатите с 29% спечелени гласове....:):))) Къде е демокрацията в случая,да ми обясни някое светило от "антикомунистите мразещи диктатурите" на форума??:))))))))))))

Идва от демос - народ, и кратос - власт, сила. Само че етимологията далече не е достатъчна, за да се вникне в понятието в съвременния му политически смисъл.

ДЪРЖА-ДЪРЖАВА...... КРАТО-КРАТОС......... Кратос=Държава..... Не учЙ грък на гръцки...:):))))))))) "Кратос" идва в послествие от глагола!!И от "кратеос"..... Виж,какво пиша за "кратеос"..... За останалото,си прав!!!

И,"демос"(което всъщност е "димос"),означава "публично събрание"..... До ден днешен в Гърция,общините се наричат "димос"... "Народ" е "лаос"!!!

Всичко е далавера. С този референдум просто ще изпросят от избирателите правото да си натъкмят нещата така както им е изгодно. Проблема не е в избирателната система а: 1. В нарушаването на закона. 2. В липсата на алтернатива, щото всички са едно. Задължително гласуване звучи уж ок, ама задължително да гласувате за тез, си е чист кошмар. Това е поредното замотване на ГО в грешна посока и печелене на време, размиване на недоволството, разцепление на недоволните в най-различни фракции по една излишна тема. Като се натрупа пак недоволство просто ще измислят нова схема и това е. Освен това сега тъпия им референдум ще се пробута с изборите, щото иначе на него биха се явили под 20% от избирателите. Казано на кратко - пак ви цакат с топла бира.

Шилo

Това, което предложи Радан е най-доброто: пропорционална система със задължителна преференция без праг. 100% мажоритерен вот е по-лошо дори от сегашната система.

"Президентът направи това на партиен форум в село Радиново, община "Марица". " Че колко президенти има тая т.нар.държава?!

Всички са президенти, президент в оставка няма. Просто така са го решили. Взема си и президентска заплата доживотно И в САЩ е така... Добре е да се знае

Има много БИВШИ ПРЕЗИДЕНТИ и САМО ЕДИН ДЕЙСТВУВАЩ - НАСТОЯЩИЯ!

В момента парадоксално, но имаме най-широко представителство, в този смисъл имаме и демокрация. При 100% мажоритарен вот, ще влязат ДПС феодалите и ГЕРБ. На практика, ще стане двупартийна система, но изродена, защото ДПС не е нормална партия а етническа.

нямаме почти никакво представителство. С промените просто ще си улеснят схемата.

Защо Местан те изпревари с предложението си? Много е рисковано за тебе, хубаво си помисли.

КАК СИ ПРИЕХТЕ 16милиарда ЗАЕМ БЕЗ ДА ПИТАТЕ ХОРАТА,ТАКА ПРИЕМЕТЕ ВЕДНАГА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ СЪС ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОНЕ ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ И СУБСИДИИ ЗА ПАРТИИТЕ ОТ 2,50лв.ЗА ГЛАС И НОВИ ИЗБОРИ. ЗАЩОТО НА РЕФЕРЕНДУМА ЩЕ ЗАМАЖЕТЕ САМО ОЧИТЕ НА ХОРАТА НО ГЕРБ И ДПС ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ПРОТИВ И НЯМА ДА МИНЕ НО ХОРАТА НЯМА ДА РАЗБЕРАТ ,ЧЕ СТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ .КАКВО ОБЩО ИМА МЕЖДУ ГЕРБ И ДПС??????????? И РАБОТЕЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА

Искат да се скрият зад гърба на избирателите с тези промени и да се направят на големи демократи. А всъщност 20% да задължат с вота си останалите 80% да гласуват е пълна глупост. Ако властта смята, че такава промяна е необходима, може да си я приеме без референдум и това дори е много по-смислено. Другото е опорочаване на принципите на демокрацията.

Даааа! Гоце си уговаря подкрепата на ДПС за президентските избори

Kojto се докосне до ДПС гори, така си постлаха.

Всяка една допълнителна специфика във въпроса стеснява кръга на хората, които ще дадат полжителен отговор и в същото време не дава еднозначен отговор. Със същия успех могат да питат дали хората желаят 0% мажоритарни кандидати. Но едни ще искат 50:50, други - 40:60, трети 100%... Нещо по-конкретно би станало ясно с още един въпрос, а не с промяна, която силно ще наклони везните в отрицателна посока.

С какви очи коментира и кого подкрепя този другар 1 % ?

мислят да излавират пред избирателите със световно неизвестните си намерения...

Първанов подкрепи 100% мажоритарен вот, предложен от Местан Първанов , депутатите от ДПС,винаги са били избирани 1000% мажоритарно от Доган.

тея факири как ги смятат процентите при положение че 2 млн са зад граница или се правят на гургулици

да се разбере предварително колко гласоподаватели минали в отвъдното още фигурират в списъците! Това си е голям ресурс като брой.

нивото на валидност на допитването на 30% нищо няма да се получи - само се джавкаме! На последните избори гласувалите бяха 36%, така, че надали допитването ще успее.

Що да не подкрепите агите. И без това няма да сте в следващия парламент. Тъй де, то никога не е за един бърз ибрик.

100% мажоритарен вот = 0 % мижитуркариален вот подкрепям:)

ЗА ! НО ! - Първо Селекцията на Хора ЗА.

Някак си по селски, срамежливо, и покаже жолтите си заби! палавата Ник.Чрд.

Защо никой не предлага образователен ценз,дали защото всички разчитат на братята мангали

В България мажоритарен вот означава вот за лидера. Припомнете си бездарията Цецка Цачева, Менда Стоянова , Искрето Фидосова и още, и още, които бяха избрани мажоритарно в чест на БМБ.

Гоце, нямаш никакви шансове срещу Азис. Може да пее, а и няма ДС досие, доколкото знам.:)

Един от редките случай да се съглася с комуняга. 50/50 е добър модел, особено ако се съчетае с задължителна преференция.

Пускат те по пързалката.

,,..Георги Първанов ще предложи на парламентарната група на АБВ да подкрепи предложението на ДПС..,,,??? като нямаме гласове за ,,пропорционално,, мажоритарно и ,,дяволът,, ще изберем!!!

Пернишка пляка

Когато и БСП-ие почнат да си правят конгресите и форумите в такива села -"със стратегически изход на магистралата:" /в смисъл бягаме от боя/-В БЪЛГАРИЯ ще хе добре!!!!!!!!!!!!!!!

Ченгетата от деписе и абеве вече започнаха с опитите за опорочаване на референдума.... Само електронен вот на Българите по света ще измете руско-турската сган от Парламента ни !

какъв електронен вот- в прав текст се каза, че нямат ресурс да да осигурят защита. иначе за другото си прав.