1000 лв. необлагаеми, 20% данък за богатите

1000 лв. необлагаем минимум и 20% данък за богатите. Драстичната реформа предлагат икономисти в доклад, изготвен по заръка на Георги Първанов.

Обратно в новината

Коментари - 1000 лв. необлагаеми, 20% данък за богатите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А дали Гоце знае каква пенсия получават днес за по 27г труд в ГЛАВНО ПОЛИТИЧЕСКО УПРАВЛЕНИЕ -само по 800+ лева

Как ще ги направиш всички тия работи бе Фърфанов-на приазки?Чист популизъм+комунизъм- не си президент-ти си прецедент!Върви си!

Добре, добре!!! Като има различни ставки, ще има далавера. Като има приоритетни направления, ще се появят и съответните експертни съвети съответно с фелшери, като експерти в енергетиката, сервитьори и бармани като финансисти, обикновени клозетни педераси, като блюстители на морала и всякакви разпределители на народни блага. Не щете да пуснете лапачката а? Да де, ама сега не се пита от Вас, господа Другари!!! Цирка свърши. Вече трябва да се бачка. Прогноза: ПОНЕ ПОЛОВИНАТА ОТ ТЕЗИ ТЪРТЕИ НЯМА ДА ИМАТ ЗА ВЧЕРАШНА БАНИЦА, АКО БЕЛЯЗАНИТЕ КАРТИ СЛЯЗАТ ОТ МАСАТА. ЩЕ ИЗПУКАТ ОТ ГЛАД БЕЗ ОМЕРТАТА!!! ЖЕЛАЯ ИМ ГО И ЩЕ ПОМАГАМ!!!

Първанов ,в това което предлагаш ,с известни корекции ще спечелиш гласове от социално слабите.Но защо ходи правителствен самолет на волейболното първенство в Измир,а покрай теб и чета телохранители и блюдолизци,защо безсмислено ходи в Охрид,защо ходи на лов в далечния Изток да стреляш по забранен вид животно.Какво морално право имаш да говориш едно ,а да вършиш друго.Иначе звучи красиво.

В Швеция, Норвегия, Финландия, САЩ, Австралия(за тях съм сигурен) колкото си по-богат по-високи данъци плащаш. А те са много социални държави. Съгласен съм с предложението на спецовете на Гоце, но се чудя защо чак сега го предлага, а не го предложи още на предишното правителство, което беше негово творение.

както в природата има равновесие ,така и между хората , ние не сме изключение от нея и повярвай ми това време ще дойде , колкото и да не го искате някои хора - неизбежно е . капиталиэма като система ,създадена от гадните еврейо- масонски ложи ,да обслужва интересите на тлъстите им задници ,ще изчезне...

АКО СЕ ВЪВЕДАТ ТАКИВА СОЦИАЛНИ ДАНЪЦИ И СТАНЕМ СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА,НАПРАВО СИ МИНАВАМ НА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ.

Тези които ограбиха България не плащат данъци. Те не взимат заплати. Доходите им не са 3000 лева на месец, а 300 000. Отделно , с такива данъчни ставки няма да се намали сивата икономика, а ще се увеличи. Аз лично ще предпочитам да се върна обратно в нея, след като преди 2 години излязох!

до всички нелоялни работотодатели- експоататтори , корумпирани и алчни люде- всички вие под ножа . ще дойде време, когато ще ви потърсим сметка за заграбеното от нас -обикновенните граждани . и помнете- нищо ,ама абсолютно нищо не ще отнесете в гроба - там всички сме равни . ако искате ставайте и лягайте с тази мисъл .алчни копелетя такива...

Гоце, защо не предложи тоакива мерки, докато Серго беше на власт?

Ха сега някои да ми каже, виждал ли е честен, достоен,непредубеден комунист.Нямам никакво доверение на Гоце.Защо не отрави същите предложения на тройната коалиция - при тях всичко ли беше наред?Или за рожбата - добро или нищо. И тези ехидни усмивки,къде ги научихте - имам чувството,че сте се явявали на конкурс по ехидни и гадни усмивки.Гледате от високо всички - мислите се за велики, но не сте - ЗНАЙТЕ СИ ГО!!!!!!!!

Ако печелиш 36 000 лв. на година, то това означава: - 7200 лв. данък, - около 7000 лв. осигуровки (при сегашните ставки и прагове) или общо около 14 000 лв. Т.е. около 40% от доходите ти. За разлика от Швеция, Австрия и т.н., в България (в чиято конституция е записано, че е социална държава), срещу това че ти взимат 40% от доходите ще получиш нищо - нито здравеопазване, нито сигурност, нито пътища, ама нищо. Лошото е и че тези с по-ниски доходи ще получат нищо. Ето защо в държава като нашата, единственото което има смисъл за обикновените хора е данъците на всички да са по-ниски, пък който има късмет - има.

Отговарям: да, в държавни структури работят, съгласете се, че и държавата трябва да функционира, не може да я закрием, дори и по време на криза. Въпросът се поставя погрешно по принцип - като не ви оценяват - идете в частния сектор. Не може и не бива всички кадърни да работят в частния сектор! Стига сме мразили държавата и стига сме проявявали неуважение към хората, работещи за нея! За държавата, слава богу, работят не само политици и чиновници, има и много други свестни хора, експерти в различни области, които заслужават неколкократно по-големи заплати от тези, които получават в момента!

Napravi li se neoblagaem min ot 1000LV sivata ikonomika v BG stava 100%.Prezidentat da si prochete Konstituciata,ne e zapoznat sas svoite prava i zadaljenia.Toi triabva da osvobodi balgarkata ot zatvora v Makedonia,a ne da se pravi na ikonomist.IKONOMIKAT NE E LAJICA ZA VSIAKA USTA!

кои са тези , които вземат големите пари.... посочи ми ги . не са ли тези, които ни ограбиха,нас обикновенните граждани , не са ли тези хора , които работят в сивият сектор , осигуряват ги на минималната работна заплата , а им ппащат 10--20-30 пъти по- големи заплати... че това си е направо пладнешки грабеж за сметка на другите хора и крайно време е това да се изкорени...

ЧАКАЙТЕ БЕ МНОГО БЪРЗО БОКО МУТРАТА ОСТАВИ НА МИРА БОГАТИТЕ КОИТО ЗАБОГАТЯХА ОТ МЕН И ОТ НАС БЪЛГАРИТЕ ПО МНОГО ДОЛЕН И ГАДЕН НАЧИН ОТ КОИТО МНОГО ХОРА УМРЯХА - ХРАНА, МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ, АЛКОХОЛ, ИМОТИ, ЕВРО ПАРИ И ОЩЕ МНОГО, МНОГО, МНОГО НЕЩА ОТ КОИТО ЧОВЕК ИМА НУЖДА ЗА ДА СЪЩЕСТВУВА

Хора, не се радвайте , че получавате високи заплати, но под масата!Настоявайте да работите по договор и да ви се плащат осигуровки.Аз и сега три години след пенсионирането работя при същия работодател/частна фирма/където всичко е на светло, плащат се данъци и заплатите са добри. В резултат на това в момента пенсията ми е 620 лв-доста прилично.Имаше вариант по-високи заплати/тайни/, но след това пенсия от 200 лв. Избирайте!

А, бе това ДДС го въведохте някъде 1990 г. Преди държавата се справяше и без него и някаква дребна икономика се движеше и все си бяхме в криза с външни дългове. Кога ги изплатихме външните дългове и излязохме от криза, че сега пак да сме били влезли ??? Да махате въобще това ДДС и да не оскъпявате зорлем живота на всички хора, защото освен да го точите - за какво друго го употребихте?

ти си пълна шестица!

И към анонимния - не знам за квалифицираните кадри колко изкарват, аз човек със заплата под 600 лева не познавам, вкл. тези които са продавачи в магазини... Никой не ти е виновен!

И какво - направо да върнем комунизма, а? Ставаш, не ставаш - еднакви пари! Айде стига мизерии, който изкарва 500 лева да си намери начин да изкарва 5000, а не да взима пари от хората, които с честен и здрав труд поддържат добър стандарт на живот!!!

Богатите са експлоататори, поради което трябва да плащат по големи данъци-.Да се освободят доходи до 3 минимални заплати и да се въведе отново ергенския данък след 26 години.

ЗНАЕТЕ ЛИ ФОРУМЦИ. ЧЕ ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НЕ ВНАСЯТ СОЦИАЛНИ ОСИГУРОВКИ ЗА СОБСТВЕНА СМЕТКА! Нека им се отдържат тези пари от техните заплати и така няма да се отчита спад на РЗ-работната заплата при тях и в същото време тези осировки няма да излизат от държавния бюджет-т.е икономия.Супер е нали!

омръзна ми разни дрисли и сополанковци тук да се хвалят ,че взимат заплати над 2000 лв . драги ,ами точно вие сте сивата икономика а.аз съм кфалифициран кадър и получавам около 500 лв и то в софия . както и бошинството от народа. аман от такива като вас . само проверки за такива като вас . трябва един път за винаги да се спре това несправедливо социално разслоение . тогава ще спре и омразата по межу ни . рано или късно това ще стане . благоденствие за всички .смърт на капитализма . смърт на алчността . смърт на робската зависимост от парите .

За облагането на доходите съм съгласен, проста и елемтарна схема, която според мен ще върши работа, но събираемостта е по-важна, особено при богатетие. Другите неща се общи приказки. Мерките за насочване на разходите в изброените с точки направления нямат антикризисен характер. Това са направления, в които всички нормално управлявани държави в света вървят. За премахването на ДДС върху лекарствата според мен е чисто популистка мярка, защото по този начин ще бъдат намалени държвнте приходи, а ще се увеличат печалбите на производители и търговци, като ефекта за реално нуждаещите се ще е минимален. По скоро посоките на действие на управляващите трябва да се запазят и усилят. Те трябва да продължват похвалната до момента работа по вътрешната сигурност, събираемост на държавните приходи, реформите в държавната администрация и много тънката работа по съдебната власт. По мое лично мнение харчовете на големи средства за антикризисни мерки трябва да се извършват много внимателно и контролирано и е редно да се отложат за определен период, в който да се постигнат необходимите предпоставки за правилното усвояване на парите по подобни програми.

Първанов пак напира да се меси в правителството. Услади му се да движи задкулисно нещата и си мисли, че пак така ще става. Да ама Не, както казваше един водещ навремето. Тези изказвания са изцяло популистки и самият Първанов знае, че не са реални. Друго е обаче на гладните пенсионери да им се каже, че ще вземат от богатите да им дадат. Пълни глупости. Едно време комунистите така са разсъждавали - щом е богат значи трябва да се съдират по десет кожи. Сега обаче сме 2009, а не 1945. Така че не трябва да се наказват тези, които са амбициозни бачкат здраво и изкарват пари. Комунизмът си отиде, ама те май навремето и него не можаха да изградят като хората...

Значи признаха си най-накрая тарторите на печално известната шайка махленски шмекери двете свои най-любими тука има, тука няма : 1.Данъчната система ; 2.Безобразното крадене. Като истински Българи, грижовни стопани и мъдро управляващи (макар и малките ни) финанси, нека се опитаме да помогнем на горе-споменатите как (по-)безболезнено да се поправят по тези двете : 1.Плосък данък никъде никога не е довел до реално развитие на икономика и/или инвестиции (на халос потрошихте сума от откраднатите от нас, и от дедите ни пари, щом едно толкова базово нещо не са разбрали училите навън от България на наш гръб ваши деца/внуци) 1.1.Лич данъци се начисляват на база таблица за съответствие (начален необлагаем доход / критерии за кредити(отбивки) / бонификации за район и професия и т.н.) ; 1.2.Корпоративнит данъци също са прогресивни, но се начисляват върху печалбата и то само при доказан работещ бизнес (за отличниците по тинтири-минтири структури си има избрани глави от одитирането) т.е. единственият начин да се облекчи данъка е директно зависим от реалните бизнес и инвестиционни резултати . 2.Парите ! Сега и веднага ! (заедно с тези за лихви по време и другите за пропуснати ползи)

УЖАС УЖАС УЖАС. Гласувам с две ръце против Първанов, при такива идеи!!! Какво е това: 3. 20% данък за доходите от над 3000 лв. - Абсолютно са полудели тия хора!!! От къде на къде аз да плащам данъците на бай пешо и бай гошо!?!?!?!

Каквото и да приказваме тук, в Европа всекий с данъците си исхранва няколко пенсионери и безработни. С плосък данък нямало да стане това!

kakva e taia glupava manipulatzia - taia kukla na kontzi shte prestanat li da ia izpolzvat veche za nishto ne stava

ЕЙ, АМБИЦИОЗЕН ЧОВЕК Е НАШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ- НАЛИ СИ Е СОЦАЛИСТ,ИСКА БЪЛГАРИЯ ДА ЗАДМИНЕ И ШВЕЦИЯ ПО СТАНДАРТ!

Пич, недей с тия резервати, че страстния ЛОВДЖИЯ ще отиде и там да трепе бизони!

Не съм казал, че плоският данък е хубав - попитах защо ревете, след като БСП го гласува, а сега го защитавате, ама сте срещу БСП. И въобще не искам да коментирам какво имам - всичко съм си изкарал с четсен друд и съм служил на държавата. Благодарение на много хора, които плюете, сега можете да живеете в хубави градове и да ползвате компютри от които да леете своята неблагодарност. Да, трябва да има национализация! Да се тикнат всички крадци в Белене и да се върне на народа заграбеното от мутрите, които сега управляват, благодарение на невежествето да ги изберете!

Като допълнение към предложението което направих.Срокът за еднократно прилагане да се отнася за предходните 10 години включително С Уважение, Бай Иван

Неясна е функцията на българското президентство. Ходене със самолет за снимка с пострадали, зяпане на волейболни и други мачове, зари проверки. Сега разбираме, че не е просто зрител кибик на икономическите процеси, а активно вика айде наште.

ГОЦЕ е прочел програмата на АТАКА!Защо си траеше, когато се приемаше закона? Беше на лов за бизони!

Ако искате данъци-10%,ако ли са високи-никакви.Време са такива,че по една или друга причина бизнеса потъмнява.Държавата е за това,да знае кога ,колко-не може само да стрижеш,трябва и да храниш!

Да се отдели част от територията на РБ и да се основе РЕЗЕРВАТ за тия личности дето вече толкова години мислят едно, приказват друго и вършат трето поради което всички българи продължаваме да сме лъгани като аборигени, хабим си живота, емигрираме, живеем все по-мизерно и се чувствуваме като чужденци в собствената си страна. Личния състав на новата административна единица да се определи с всенародно запитване до целокупната ни общественост. Там да си упражняват един върху друг и да си провеждат социални и други експерименти както са го правели истинските изследователи - върху себе си. Преходът свърши молим хайде че се самоизтребихме и не останаха хора.

Goze,predateliu,vrem ,e da sdades posta

Това парче излезе доста по-глупав, отколкото го мислех.Затова народа е казал:Като ти е тъмно под шапката, по-добре си мълчи и трай, а не се изтъпанвай с некомпетентно грухтене!.

Този Седефчов е много гаден тип...зъл, студен поглед и хитра пресметлива усмивчица...няма да се отървем скоро от него, защото е много хитър и нищо не прави ей така...мисли няколко хода напред и си опича работата, защото кокълът е много голям и не се изпуска лесно!!1

Считам, че предложението е разумно и като експериментално следва да се приложи еднократно,т.е за една година към всички държавни служители, министри, депутати, президети и президентска институция, научни работници на бюджетна издръжка, техните семеиства и след като се види ефекта да се мисли за повсеместно прилагане.Основание за това е че през последните години те са с изпреварващ среден доход, а в същото време консумират такъв , а не създават. С Уважение, Бай Иван

В Швеция данък за много богати по/голям и от 50%.

Ку-ку, ку-ку, в Русия съм , в Русия съм. Тука е плод и зеленчук

Като са толкова кадърни защо вземат под 1000 лв? Кои са тези ескперти в държавни струкури ли работят, защо не се опитат в частния сектор? Навсякаде който е кадърен вземе и в България е така. Около мен все кадърни хора има и вземат добри заплати, бачкат по цял ден, по на 25, 26 години са, с бели косми по главите, нервната им система е разбита, работят и изкарват, който работи изкарва, който го мързи и чака богатия да го нахрани пише във форума и чака. Това от богатия към бедния е безсмислено, защото бедния човек и милон да има не знае какво да го прави, примери много, осбедно бедни селтаци станали за един ден богати! Защото да си богат не е проста работа и съм свидетел как хора замогнали се едва издържат няколко години, защото са прости, а простотията е по хората, а не по гората! За всички равно това е!

Как не го е срам, този ментор, псевдоумник, да се обажда, като си знае, че е посран от уши до пети, то по-добре ЖЕЛЬО да върнем за президент, все някоя умна приказка ще каже...

Първанов, Станишев, Доган, Царя, Р. Овч., Костов, Софиянски, Виденов и хората им да върнат откраднатите пари и заграбените природни ресурси. И да се преместят в някоий затвор доживотно! Но за да има справедливост трябва и съдебната система да си върши работата както трябва(При нашата съдебна система, крадците не само няма да припарят до затвора, но даже няма да върнат и стотинка от заграбеното).

Народе, хващай сопите и пред Президенството, време е за действия!