Великобритания още разследва убийството на Георги Марков

Британската полиция заяви, че нейното разследване на убийството на българския дисидент Георги Марков в Лондон продължава и в него участват международни организации, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Великобритания още разследва убийството на Георги Марков | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ИЗХОДИХА ЛИ ВИ СЕ В ЦРВЕНИТЕ УСТЕНЦА, А??? ЗЯПНЕТЕ СЕГА ПО-ШИРОКО, ОЩЕ ЩЕ ИМА!!!

Убиецът /поръчителят/ е любимият на всички червени лумпени - тодор живков , с помощта на КГБ- сачмата и един платен агент - убиец, под ръководството на БЪЛГАРСКИТЕ човекоубиващи служби !

Тодор Живков е и любимец на Бойко Борисов. А дали той го е поръчал, е предположение. Може би случаят е подобен на този със Сноудън. Само че ще има негативни последици за САЩ, ако го очистят - не че не искат.

jizast

Мозък си, от голяма величина. Как ги свърза само, Сноудън-Марков. Гениално....

Щом се знае кодовото име, трудно ли е да се разбере истинското? И знаем ли цялата истина за Георги Марков?

Още през 1993 година българските следователи предават на Скотланд Ярд документи, според които в случая е замесен датчанинът от италиански произход Франческо Джулино (известен като агент Пикадили).

!На червените писачи ще напомня следното: Комунизъм и фашизъм е едно и също явление, защитавайки по този идиотски начин тъпата кратуна тодор живков и неговните палачи от ДС, вие се нареждате в редиците на червените убийци. Нима това ви харесва? Животът ни е много кратък и неговият смисъл не се заключава само в годините ни тук на земята, живейте в Истина и Любов към ближния, живейте достоен живот.

И аз това искам Росица, да живея в мир и любав, но вие понякога с вашите писания защо всявате мрачното чувство на омраза?

ЗАЩОТО С КОМУНИСТИ И ФАШИСТИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЖИВЕЕ - ТЕ СА УБИЙЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

А пък ние в Сибир още влакове взривяваме , кво стана с революцията.

Георги Марков е офицер от Държавна сигурност, дългогодишен член на БКП, сценарист на филма "На всеки километър", внедрен в леговището на звяра и ликвидиран от английските тайни служби. Поклон пред паметта на комунистите - борци от тихия фронт.

. . и пред паметта на все още живите комуняги. Отивам да им пална свещичка най долу у пясъка.

БКП - промит мозък! Зомби! Или просто ПРЕСТЪПНИК!

МАРКОВ е бил доста близо до тогавашната върхушка и нещо се е случило.

jizast

Още един на който му стърчат сърпа и чука от главата.

Давайки своята лепта в дискусията цитирам по памет думите на близкия приятел на Г.Марков, поета Любомир Левчев: "той сам се уби". Разбира се думите не трябва да се приемат буквално и от тях не следва, че самият Георги Марков се е боднал с чадъра. Но си струва да се замислим над тях. И да си дадем сметка, че в този случай не всичко е толкова просто, колкото изглежда на пръв поглед.

ВЕЧЕ 24 ГОДИНИ ПРЕДИ ИЗБОРИ ИЛИ КАКТО В МОМЕНТА ПРОТЕСТИТЕ ОРГАНИЗИРАНИ ОТ СЪЩИТЕ ХОРА КОИТО САМО ЗА МАРКОВ ГОВОРЯТ АМИ НЕ ВИ ЛИ ОМРЪЗНА ВСЕ ЕДНО И СЪЩО ТОЛКОВА ГОДИНИ СА МИНАЛИ ЗАЩО ДО СЕГА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НЕ Е РАЗСЛЕДВАЛА НЯМА ЛИ ЗА ДРУГО КАКВО ДА ГОВОРИТЕ А ВСЕ Г.МАРКОВ ИИИИИСАМО ТОЙ ЛИ Е .....

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ да си разследва УБИЙСТВОТО на Даяна!

ЯВНО ИМА ЗАЩО! ЗАЩО НЕ РАЗСЛЕДВАТЕ ЗА УБИЙСТВОТО НА ТОДОР ЖИВКОВ, А? АМА НЕ Е ЛИ УБИТ? а трябваше!

Най,странното е,че,..Когато Марков,се намира в един труден,за него момент,в Англия!?..Не се усъществяват мечтите му,като дезидент.И никой,не му объща внимание в Англия!?..Решава да се върне в БГ?!...И точно тогава.Той получава това смъртно,наказание..И аз се,питам??...А ми??..Не може ли,и английските тайни служби да са свършили тази работа???!...Кой,ще се интересува,от някакъв си Марков в БГ.Избягал,за еди какви си причини,в Англия..И по този начин,да се обвинят...някакви си тайни служби в БГ?!....Колко лесно.Нали??!!!Те винаги ще търсят,убиеца!!?Но това е да си,мислим,ние,чее!???...Ето !?Вижда те ли!?..Ние сме с вас българите,и искаме да разберем истината!?...Гузен,не гонен,бяга!?

КГБ са били бесни на нашите тъпунгери за това убийство, защото е ползувана кагебейска технология, стана известна на ингилизите. Всичко се знае- не се хаби да дращеш глупости

Kalin

Ако италианците не бяха оправдали Антонов сега щяха да се намерят хора да твърдят че той е бил атентатора на папата.Същото е и за Марков.Ние обичаме сами да се топиме в казана и без други да го правят.Тъпото обяснение че някой му бил сърдит в България че избягъл на запад и затова пратил някой с чадър да го стреля....е смешно твърдение.Марков нито е бил интересен нито важен за ДС ,че да си правят толкова труд да го очистят.Да не говорим ,че вероятността той да е бил и човек на ДС е доста голяма.Западняците винаги са искали да окалят страните зад завесата и като при Антонов нищо чудно и при Марков да са спретнали сценарий за да ни окалят и представят като....убийци.Така че нищо чудно МИ 5 да са си го гръмнали и после преписали на нас още повече че чадъра си е типичен техен аксесоар.

"...Марков нито е бил интересен нито важен за ДС..." ... И интересен и важен е бил за ДС Марков, уважаеми Ken1111, защото в репортажите си говореше невероятни истини и ги казваше по изключително талантлив начин. Явно не сте чели репортажите на Марков. Защо тогава бързате да говорите на едро кое е интересно за ДС и кое не. Що за хора пишат из тези форуми, как е възможно да сте толкова повърхностни, неосведомени, невежествени и празни. Четете и тогава говорете. Пък и осмислете малко прочетеното. А пък ако сте прекалено млади и не сте живели по комунистическо време проявете малко сдържаност като говорите прибързано и повърхностно. Марков ще остене в историята на България като една от най-светлите личности. Който е чел репортажите и поне малко познава комунистическата действителност от личен опит и от първа ръка ще ме разбере и ще е наясно кой е Марков и какви са били ДС.

Не съм млада , доста години съм живяла при социализма. Не съм била в близост до червените принцове и затова съм живяла спокойно.

за Антонов не говори. Договориха се - спряха обвинението! Антонов е един човек, а България е една държава, в която сивият вълк се е шматкал... по-добре да мълчим по тази тема, застрашена бе повече България!

..Аз пък имам други сведения,за тази странна смърт!??....И въобще,..Защо той става толкова известен след смърта си!???Заради това странно убийство.....Моите сведения са следните....Марков е очаквал друг живот на запад!?...Той изпада в немилост.и живее сам в една стая..Отдава се на алкохол!?...И пожелава де се върне в БГ!???И това също не се харесва на англичаните,че нещо не му харесва в Англия..Това ще бъде лоша репутация,за Англия,в очите,на източният блок,в Европа!??...И т.н. И т.н.

"Мечтите му не се усъществяват ... и се отдава на алкохол". Стилът и грамотността на вероятния един и същ автор на горното, както и притежаването на "други сведения" поставят под съмнение твърденията му.

а мечтите ти усъществиха ли се? :))) абе отде накъде помаците на дпс бутат рамо на наДървените червени бабички по форумите? да не би на западният фронт да изтървате положението :)))

Ако Британия имаше комуняги/социалисти отдавна щяха да са прекратили разследването. За това пък България си има една камара олигофрени/социалисти/комунисти.

Нека разследват! Преди това за такава светла личност като Георги Марков трябва да се публикува всичко! Творчеството му е известно, но е необходимо да се знае и личната му кореспонденция! Там е символ-веруюто на този Човек, неистово стремящ се към Свободата! Между впрочем от хилядолетия по света се убиват такива българи по света?! Нали знаем каква е съдбата на богомилите! А в тези времена не е имало ДС, КГБ, ЦРУ, МИ, МОСАД и пр.Имало е обаче Великата Инквизиция. Тя се е грижела за "Истината".

Kalin

И какво му е точно творчеството?Сценарист на филми и сериали ,като най известния е "На всеки километър"Да добър сценарист е бил и до тук.

значи във великобритания няма криза,след като токова години харчат пари,които няма как да си върнат

все пак не сме токова изобретателни за да създадем подобно,скъпоструващо оръжие,така обвиненията клонят към по-умните и по-богатите от нас-в случая-британците

В ДС е имало звена, таткото на общинаря барбалов например, които са доставяли от странство най-разнообразни апаратури.

искаш да кажеш че нашите агенти са били толкова добри че не са били засечени от техните служби че крадат интелектуаен труд? иска ми се да е било така,ама..... смешен си

технологията е кагебейска бе хора! КГБ са били бесни на нашите лумпени, щото при толкова известна личност ония са се усетили, че е убийство и са хванали и технологията!

срам и позор за бг съдът да прекрати разследването за убийството на видния дисидент Георги Марков! Великобритания още разследва и трупа доказателства, а организаторите на убийството от бкп/бсп, още са на свобода. толкова ли е трудно да се установи кои партийци и комунистически ченгета от дс са наградили убиеца с над 30 медала и са му дали безплатни почивки и пари? толкова ли е трудно да се намери кои са били най-послушните лакеи на параноичния живков и изпълнители на убийствата? аз предлагам да се даде пълен достъп на скотланд ярд до досиетата и архивите на дс и бкп, за да се разбере кои са били организаторите и изпълнителите на това подло убийство, извършено от страхливец. за съжаление по всичко личи, че бг съдебната с-ма още не е дорасла да се заеме сериозно с чудовищните престъпления извършвани от партийни дейци и техните лакеи и палачи по времето на тоталитаризма. не бих се учудил, ако същите тези престъпници от дс, които са организирали убийството на Георги Марков, да са и организторите на атентата срещу папа Йоан Павел II

ПО ПОЛЕКА С ТОЗИ ПАТОС ЧЕ ТИ ТЕКНАХА СОПОЛИТЕ ПО КЛАВИАТУРАТА ГЛУПАК.

Нещо не им е наред съчмата на британците.Не стига, че го убиха като куче, ами се правят на интересни. Г. Марков го е казал много точно "от двете страни на ламаринената завеса са едни и същи лайна" и... това му изяде главата.

In 1978, Markov was murdered in London by an operative connected to the KGB and the Bulgarian secret police under Zhivkov. His grave is in a small churchyard at the Church of St Candida and Holy Cross in Whitchurch Canonicorum, Dorset. His In Absentia Reports were published in Bulgaria in 1990, after the end of the Communist government. In 2000, Markov was posthumously awarded the Order of Stara Planina, Bulgaria's most prestigious honour, for his significant contribution to the Bulgarian literature, drama and non-fiction and for his exceptional civic position and confrontation to the Communist regime.

според това което си copy-paste убиецът им е ясен още оттогава,за чии уи още разследват случая ???

Разследването е многоинстанционно и има средства за усвояване.

марков оригиналлъ воркед ас а новелист анд плаъвригхт ин хис нативе цоунтръ, тхен говернед бъ а цоммунист региме ундер чаирман тодор живков, унтил хис дефецтион фром булгаря ин 19ш9. афтер релоцатинг то тхе вест, хе воркед ас а броадцастер анд жоурналист фор тхе ббц ворлд сервице, тхе ус-фундед радио фрее еуропе, анд германъ'с деуцче велле. марков усед суч форумс то цондуцт а цампаигн оф сарцастиц цритицисм агаинст тхе инцумбент булгарян региме. ас а ресулт оф тхис, ит хас беен спецулатед тхат тхе булгарян говернмент маъ хаве децидед то силенце хим, анд маъ хаве аскед тхе кгб фор хелп. хе диед ас а ресулт оф ан инцидент он а лондон стреет вхен а мицро-енгинееред пеллет цонтаининг рицин вас фиред инто хис лег вя ан умбрелла виелдед бъ сомеоне ассоцятед витх тхе булгарян сецрет полице. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

КОПЕЛЕТО Е БИЛ ЧОВЕК НА 1 ГЛАВНО УПРАВЛЕНИЕ НА ДС И Е ИЗПЪЛНЯВАЛ ЗАДАЧКИ В БРИТАНИЯ ..... НО Е РЕШИЛ ЧЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ПАЧКА КАТО ТРОЕН АГЕНТ. ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ И ТРИТЕ РАЗУЗНАВАНИЯ СА ИМАЛИ ИНТЕРЕС ДА ГО СВИТНАТ. ТАКА ЧЕ ТРУДНО Е ДА СЕ КАЖЕ КОЙ ПРЪВ Е СТИГНАЛ ДО НЕГО.

злоба,доста злоба има тук!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ЦЪ САМО ФАКТИ.

НЯМА ПРИЧИНИ ДА ЗЛОБЕЯ И ДА МУ ЗАВИЖДАМ ..... ПО ОБЯСНИМИ ПРИЧИНИ. НИКОЙ НЕ ОБИЧА ТРОЙНИ АГЕНТИ МОЕТО МОМЧЕ ...... АКО ВЪОБЩЕ ИМАШ ПОНЯТИЕ ОТ СПЕЦИФИКАТА НА ТАЗИ РАБОТА. ТОЗИ ЗАНАЯТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ.

Джери е лакмуса за дс-комуноидовците.

балгарите искат да го затворят,но няма да им мине номера на комунистите! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

БРАВО ОЩЕ ЕДИН ПРОМИТ МОЗЪК.

А последно, разследва ли се или не се разследва, че онзи ден се прекратяваше по давност?

Вземи прочети внимателно, какво пише. Ако трябва няколко пъти, тогава пускай глупави коментари.

ръсите доста свободни съчинения,кой каквото му дойде на ум...но не знаете,че лицето се забърква вложен лабиринт на руско-английски шпионски отношения,предлага наляво и надясно услуги,разкрития и пр...което значи само едно...,убийците са от кгб...всичко друго е спекулации...бг няма участие..

оле,кои ми сра в гащите??? не разбрах... балгарите са били едни от организаторите заедно с кгб!!!не говорете глупости,че балгарите не са знаели!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

без знанието на КГБ е било - ония са имали друго наум

Браво британци

на Ингилизите

Британското разузнаване е едно от трите най-добри в света. За да продължавата да разследват това убийство, означава, че или те са го извършили, или са съучастници. Впрочем подобно поведение отричане на събитието е свойствено и разбираемо за службите по света. Но когато се прекали, резултатът е всеобщ смях. Защото потърпевши сме всички - без изключение кой каква роля изпълнява в клоунадата.

Никой не прощава на ДВОЙНИТЕ И ТРОЙНИ АГЕНТИ!!!

Модератора, Направо не останаха риба и мивки! Първо пуснахте коментара, а след това го скрихте! Срокът за съхранение на тази онформация изтече. Кой ви се обади та решихте да се правите на интересни. Освен това, коментарът беше интелигентно поднесен и уважително към съпричаствните към събитието! Нужно е повече самоуважение... П.П. Впрочем можем да повторим коментара безброй пъти и ще бъде трудно да го спрете!...

Нито нашите служби ще признаят за агента си Марков, нито МИ ще разкажат за убийството... Трябва да признаем перфектно измисленото и разработено в годините прикритие "дисидент", но явно се е провалил... Забавни са белите петна в биографията му... Прекъсват му представление и по-късно същия ден напуска страната??? Брат му, който живее в Италия??? Го предупреждава три дни преди покушението, че срещу него се готви нещо!!! Гледал му е на боб ли... и как му е съобщил, освен по специален канал??? Тези които не вярват, да попитат братя Коцеви...

любен гоцев бърза да се закрие случаят г.марков, преди самият тои да легне в гроба и бъде опзорен за организатор на убииството.

Хора си изкарват хляба от тази пуста съчма. Та ... въпросът със съчмите няма край.Те се вземат толкова насериозно ,че са си бизнес.

При англичаните няма лабаво. Затова те са велика империя, а нас и за задунайска губерния не ни искаха

Няма лабаво при англичаните. Вчера арестуваха зам.председателят на парламента им за многократно изнасилване на ... мъже. Яко стабилни са.

Zatova obi4at mom4etata ot jihada!!!

Ние си имаме владо кузов

yotovava@

Трябва да продължи и да се каже истината.

не ти е ясна ТЕ ГО УБИХА ЗАЩОТО Е АГЕНТ