Съдят шефовете на НОИ и СЕМ за конфликт

Във Върховния административен съд (ВАС) са образувани три дела по доклади на комисията по корупция и конфликт на интереси срещу висша съдийка, председателя на СЕМ Георги Лозанов и шефката на НОИ Христина Митрева.

Обратно в новината

Коментари - Съдят шефовете на НОИ и СЕМ за конфликт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тоя изрод - мумифицираната бабичка не е ли вече за пенЦия?

Не си мислете. че само Митрева не си подава декларация. Така е при повечето от нейните гл. директори в НОИ. за което шефа на НАП Кр. Стефанов макар. че е известен си трае вече месеци на ред.

Тая баба пенсионерка на държавна служба, докога ще я държите ???

Четейкики коментарите виждам, че има хора недоумяващи как има такива големи отпуски, напр. 25 дни годишно. За да сте наясно защо е такъв сериозен проблема с отпуските искам да ви кажа, че повечето държавни служители имат 38 (ТРИДЕСЕТ И ОСЕМ) РАБОТНИ ДНИ ПЛАТЕН ГОДИШЕН ОТПУСК или 2 (МЕСЕЦА) ГОДИШНО ТЕ НЕ РАБОТЯТ!!!!

Проблемът на всяка реформа в България- дори и най-добронамереното правителство са ЧИНОВНИЦИТЕ от висшия и средния ешелон - като тези Лозанов и Митрева. Независимо колко навременна и уместна е замисляната промяна, съпротивата, оказванана о бюрократите е непробиваема, а те самите - несменяеми. Менкат си различни постове (Митрева- зам.министър- управител на НОИ, Лозанов - СЕМ-аджия от няколко мандата, сякаш няма други в БГ, които разбират от елктронни медии), но като цяло тяхната кохорта държи реалната власт в страната. И не ги интересуват целите на правителството и проблемите на страната. Пример: Корнелия Нинова от БСП и ролята и за потъването на Бугартабак и на целия цигарен бранш; Хриситна Митрева - независимо от кризата и окъсания бюджет на НОИ - 31000 лв "за отпуски" ... и десетки други. Чиновникът сега не е 'слуга на народа" а е превърнал народа в свои слуги. За себе си съм решил, че ще гласувам за онзи политик, който докаже, е може да ни освободи от хватката на чиновническата каста и принуди тези бюрократи да са по-полезни на нас, данъкоплатците, отколкото на самите себе си.

по закон за година се полагат 20 календарни дни отпуск, а тя за 9 години как ги изкара 225 не ми е ясно. Явно на тях се полагат 25.Пък и за 9г. хич да не е почивала не ми се връзва значи е бягала от работа за да си върши личната работа. Трябва да се разследва, но пак няма да има никакъв ефект.

Наглостта на управляващи различни държавни структури е безкрайна,както Вселената.Но има едно правило,което трябва да се прилага на всяко действие противодействия,а не само да се прелива от пусто в празно,без да има възмездие за това.Никого не топлят само фактите..

Стига сте ни плашили с тази снимка! Веднага да връща 31 х.лв. с лихвите и да излиза в пенсия. Размера го знаем 100 лв./мес.

След катоа не са изпълнили това елементарно изискване значи не са подходящи за тези длъжности.Те и в работата ще са такива безотговорни и немарливи.Сега ще пащаме и съдии за дела обжалвания и пр. Не изразходвайте труда,времето и заплатите и на други хора заради вашата недисц;иплинираност а направо внасяйте по 3 хиляди лева и се извинете публично на обществото.Това че не сте прочели закона не ви онивинява.

А някой да е забелязал "малката" подробност, че Гого Лозанов е брат на програмната шефка на Нова - Олга Лозанова?! Която пък е кума на Тупарев, който заедно с нея обърнаха телевизията на семеен клан за източване на бюджета на телевизията само към негови предавания? Това не е ли конфликт на интереси и мега безочливост?

Шокирана съм от безочието на Митрева! Докога?

Тази Митрева как не и беше неудобно да се появява в ефир и да се изказва по наболели теми ... тя самата не е ползвала официално отпуск но реално сигурно е ... кой и е позволил да го трупа така ? ЗАЩО НА МЕН МИ СЕ ИЗИСКВА ДА ГО ПОЛЗВАМ В РАМКИТЕ НА ГОДИНАТА , А НА НЕЯ НЕ! ИЛИ ЗАЩОТО НЕ СЪМ НЕЧИЕ ПРОТЕЖЕ И ПОДЛОГА НЯМАМ ТОВА ПРАВО !!! А АКО Е ТАКА ОТ КЪДЕ ИДЕ НЕЙНОТО ПРАВО ДА ГО ТРУПА Отвратителна мазно говореща нагла бабичка !!!!!!!!!!!

31 хиляди за 9 години, т.е близо 10 месеца отпуск. Хм, добра заплата... в администрация - 3000 . Тия с по два стомаха ли са?.... Пък поне да бяха свършили нещо...На тия трябва да им вземат, не да им дават......

присъди, а не статистика!

Прах в очите на хората, че нещо се върши в тази насока...

преди сегашните да го направят пак член на СЕМ беше опозиция. Даже миналата година организира заедно с други семинар на който изнесеха факти за послешанието на медиите към новата власт. Когато обаче го избраха завъртя на другата страна опашката и стана по тих от тревата. СТРАХОТЕН ИНТЕРЕСЧИЯ Е. И безпринципен. Така че да е попаднал в конфликт на интереси си е напълно в реда на нещата. Но една ли от това се срамува.

ой на батю сладурите, тоз не знаел другия не можел, тртия не искал :) абе тези хора още си мислят, че сме във Вършавския договор май,а? ехо събудете се партизани, времената се промениха, мурафетите ви не минават вече....