Георги Георгиев: Обновяването на тротоарите в София не спира и през уикенда

За да няма "ремонт на ремонта" е предвидено да бъдат назначени още хора, които да осъществяват контрол на място, заяви председателят на Столичния общински съвет от ГЕРБ

Обратно в новината

Коментари - Георги Георгиев: Обновяването на тротоарите в София не спира и през уикенда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фъндъкоеа усвоява средства, като за последно, иначе мижав ремонт се точеше с години и НИкой не работеше съботно-неделно...

нормално все пак е най грозната столица в европа

Ни думай, охлюв, който бута детска количка знае какво е положението Равно е само по най запушените булеврди, баницо мазна. Иди в Братислава да видиш тротоар как започва и как свършва, изклесък.

Някой май си тиражира съновиденията или това що си е направил при него....

Предизборно се задействаха гербаджийте . Сменят плочки. Те това могат . Сменят плочки макар и некачествено. Две години по време на пандемията нищо не свърши леля Данче, сега сменя плочки. Е пак е по- добре от нищо, но е предизборно. А милионите левове за ремонт на пространството около Ал. Невски и Народно събрание вместо да се използват за да се реорганизирт и направят два от най-красивите площади в София с много повече зеленина , място за сядане и да се разкарат колите от тези чудни за София площади те просто им сменят плочките по тротоарите и толкова. 2023 това не е достатъчно.Не сме 1997 година. Аз не искам паркинг пред най-красивата църква в Бг-Ал. Невски и една от най-красивите на Балканите. Къде го има това? В кой град в Европа кажете ми? Пред символа на града и държавата ти да е паркинг . Другият ремонт около пл. Народно събрание и включва много лошо пренаредени павета и смяна на плочки пред бившия хотел Радисън и там паркингът остава - около паментика на Цар Освободител паркинг около Народното събрание паркинг и денонощно задръстване .Това ли са ви големите ремонти? То трябва и акъл не само Бай Седевчо да чупи жълти павета. Ходете в 1000 пъти по- европейснкият град Белград- столица на Сърбия и вижте там какво става. После може и до Тирана да стигнете . Пак ремонтите са много по-добри. София 15 години при леля Данче е дъното не само в Европа, но и на Балканите за съжаление. Казвам го с тъга като роден и израснал в този град , за който някога цяла България е дала много за да стане красив .Уви ...

ама обучавайте ги поне малко тия дето редят плочките. То няма две в една равнина.

Защо препечатват рекламата, която си прави този председател на общинския съвет от неговия Фейсбук? София да не е само центъра. Там редовно се сменят плочки, не е интересно. Кога ще каже този господин, че София е с изцяло асфалтирани улици? Защото в кварталите и за това чакаме!

В Солична ибщина няма нито един специалист завършил и практикувал Градо строителство ,като почнем от Фандъкова -учител и стигнем до Георги Георгиев.Всички са назначени заради политическа принадлежност към ГЕРБ а не по образование ,знаене и можене. Същата трагедия е и по другите населени места превзети от Борисовия ГЕРБ.

Обновяват тротоарите предизборно само в малкия център и то некачествено а там където няма тротоари си няма ,а да не говорим за кварталите.Докато всяка община няма бюджет за ремонти и Капитално строителство София ще е в критично безконтролно състояние не само с тротоарите ,а кражбите и лошото качество ще са отличителен знак на ремонтите в столицата.Отделно СГО също да има средства за капитално строителство на обекти от национално и регионално значение

Елате да видите община Слатина. Там кметът е от ДБ. Тротоари от преди промените. Слаб кмет.

ДБ са си слаби политици... Както всички останали апропо...

"Според него, за да няма "ремонт на ремонта" са предвидили да бъдат назначени още хора, които да осъществяват контрол на място " ? Още хора? А Вие какво правите?

Цялата работа е да захлебят фирмите на Герберастите, като за последно! Качеството е под всякаква критика! След 2г. всичко ще е за ремонт!

Обновяват се тротуари в центъра и тук там в периферията, но в Лозенец например, тротуарите са от времето на Царство България, плочите са повдигнати от корените на гигантски дървета от началото на миналия век, за които общината не се грижи да ги изкорени и насади нови. В Лозенец можете да си изпотршите кокалите, ако ходите по тротуарите, не че улиците са по добри, защото и техния паваж е над 150 години и са осеяни с дупки. А общинарите трябва веднъж завинаги да разберат, че плочки не се редят върху пясък, защото водата от дъждовете ги подкопава и те хлътват, при ходене по тях водата се пръска по дрехите на ходещите. По евтино, по разумно и по етично би било тротуарите да са асфалтови или бетонни, без фуги за вода, но това простите общинари не могат да разберат. В Париж и Берлин има тротуари с плочки, но те не са редени на пясък, а на бетон. Същото е и с паважите, в центъра цигани редят жълти павета върху пясък без да заливат фугите с асфалт и след първия дъжд паветата се разклащат и хлътват. Иска се акъл, а не руски език за това!

Акъл се иска,не "тротуари".

Манастирските ливади трябва да се прекръстят на “Мутренски Ливади”, за да отразят напълно кои са обитателите им. Фастъкова също се подвизава там зад мол България, да гледа планибата, нали е свикнала в селото си Белчин.

Обновяват се тротуари в центъра и тук там в периферията, но в Лозенец например, тротуарите са от времето на Царство България, плочите са повдигнати от корените на гигантски дървета от началото на миналия век, за които онщината не се грижи да ги изкорени и насади нови. В Лозенец можете да си изпотршите кокалите, ако ходите по тротуарите, не че улиците са по добри, защото и техния паваж е над 150 години и са осеяни с дупки. А общинарите трябва веднъж завинаги да разберат, че плочки не ср редят върху пясък, защото водата от дъждовете ги подкопава и те хлътват, при ходене по тях водата се пръска по дрехите на ходещите. По евтино, по разумно и по етично би било тротуарите да са асфалтови или бетонни, без фуги за вода, но това простите общинари не могат да разберат. В Париж и Берлин има тротуари с плочки, но те не са редени на пясък, а на бетон. Същото е и с паважите, в центъра цигани редят жълти павета върху пясък без да заливат фугите с асфалт и след първия дъжд паветата се разклащат и хлътват. Иска се акъл, а не руски език за това!

А колите ще ги махат ли по време на ремонтите на тротоарите? Щото точно в люлин по тротоарите около локалното на някои булеварди е пълно с паркирани автомобили.

Хреновата кметица пък тази седмица предизборно ще прави кавали на Витошка.

ще се асфалтират улиците и ще се напреавят тротоарите в Манастирски ливади Изток? А планирания от 5 години парк (пак там)?

Стига глупости! Там няма улици и тротоари, това са частни имоти. Паркът също няма как да се случи. Да сте мислили преди да сте купували в ливадите.

направете ги да не трябва да се обновяват постоянно. Това да не е софтуерен ъпдейт?

Тоя па, аре у лево, нема да си кмет

Тия крадат и през почивните дни и докато спят! Бързат, нема време! Отиват си от община а и право в затвора! Фандъкова ще води « парада»!

А паркинга в зона б19 зад бл 11-12 ще го правите ли? Последно се работи на 23 дек и после нищо вече три месеца. Колите си спират на чакъла даже сложихте пак зелена зона за паркиране на нива. Сложихте стълбове за осветление и камери ама май гепиха кабелите и сега наново трябва да се слагат. Пародия от всякъде е тая община Възраждане с кметицата Савина. Два тротоара като направите понеже ИИ дойде и ви се навика и с това се отчитате за цял мандат. Предното оправяне на тротоари беше последните месеци на предния мандат

Виж ти, след години във властта и особено начело на София някакви от ГЕРБ се пробудили и забелязали разбитите тротоари. Сега, защото фирмата за плочки е тяхна, а там маржа е повече и от петрол ще се лапа здеаво, че и договори за подмяна и поддръжка ще сключат за години напред. И току да снимат поправн тротоар, като на ул. Солунска може и да забележат, че улицата е свръх разбита и е за ремонт. И тогава ще разбият тротоарите, че ще поправят улицата. Скоро бях в Ирак - там улиците са в по-добро състояние.

Община Възраждане,Цветната борса,Пазара Димитър Петков,кал,дупки,мърсотия.Какви тротоари,от 30 години нищо не е мръднало.

Така, де! Че не спира - не спира, ама някак по европейски се работи в нашия квартал - в 10 още не са почнали в 12 вече са в почивка. Да вземат да се позабързат леко иначе задаващите се дъждове ще им отнесат материала в канала...

избори! Мият се улици, правят се ремонти... с една дума- плаща се законно на едни "избиратели" за да гласуват за "нашата" партия...

СЪД,РАЙИРАНИ КОСТЮМИ,ЗАТВОР

ДОЛУ герберастката КЛИКА

10 години живях в Лозенец, 10 години псувах по тия тротоари. Като падне дъжд ставаш мазало, не можеш да стъпиш, защото всички плочки хлопат и те пръскат. В деня, в който се изнесох почнаха ремонт и след 1 месец направиха нови тротоари и паркинг.

Бил си карък? Да си се изнесъл по- рано, че да напрвиш едно добро! Извинявай пич, шегичка! Иначе си прав!

ще взема да ревна .... герб лукуми се разтягат здраво от жалката им администрацийка

Защо Г. Георгиев не се заинтересува от електронните табла за разписание на транспорта? Информацията е невярна стоиш и чакаш от 20 до 1 мин и после хоп отново 2о. И това ако не ,,забие,, и не стои без да. се мени . Бавни, неточни - тези табла са проектирани от хора, които никога не са пътували с обществен транспорт и не знаят как оптимално да дадат информация.

Където ги има. Защото по Околовръстното например са на принципа „Тука има... тука нема!" Неизвестно по какви критерии са избирали местата им. На спирката пред ИКЕА и Ринг мол например НЕМА. Незначителна ли им се е сторила?

Оставка на ромската кметица на София !

Тя сама си тръгва наесен понатрупала бая имоти и парички от 14-годишното си кметуване.........Има да подсмърчате след нея......А пропо в "Стрелбище", като луди "продават" общински панелки за жълти стотинки на няКОЙ по специални.....Щото на есен.....

Пък парламентарните избори са след седмица, затова: - Крадене - Крадене - Крадене Ама ше го маскираме като " грижа за човека". За ГРЕБ-Д(п)С, кражбите са причина за съществуването им.

Ей Богу, тези крадат наистина като за последно! Какво стана с жълтите павета, дето щяха да се пренаредят, па някой отговорност щеше да носи, па незнамсикво?? Нищо. Открадна се всичко и се заряза тая тема. Тоя гол охлюв Георгиев цяло лято не беше минал да види един път барем ли как тече ремонта ли? Или мина, ама се потупа по джоба и си затвори очите. Боклуци крадливи, тротоари правели ... Да става есен и да се измитате един път завинаги!

Да пише платена предизборна статия. 16 години къде беше общината. Поредната парлама и ето как гледат на българите - като на типични крепостни селяни

Къде видяха тротоари в старата част на Овча купел например? Майките с колички се движат направо на платното между колите и по ''Народно хоро'' и по ''Маестро Кънев'' и дори няма осветление, а данъците са вече по над 200 лв за двустаен. Бог да пази, но е въпрос на време са се случи нещо.

Или в Малинова долина например?! Където няма нито канализация, нито сметоизвозване?!

ВСЕ ОЩЕ ЕДНИ 30 кв м ЖЪЛТИ ПЛОЧКИ НЕ СТЕ ОПРАВИЛИ НЕКАДЪРНИ КРАДЦИ!!!! НЕ ВИ ДАВАТ ДА ГЕПИТЕ ОТ МАГИСТРАЛИТЕ, И ОСТАНА ПОСЛЕДНАТА ВЪЗМОЖНОСТ ОТ ГЕРБАВО НАЗНАЧЕНИЕ А ИМЕННО ФАНДЪКОВО ДА ВИ СЕ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА КРАЖБА ЩОТО НИЩО СЕ НЕ ЗНАЕ НОЕМВРИ!!!!! СЕЛСКИТЕ НОМЕРА НА ГОШКО ГЕОРГИЕВ МЕЧТАТЕЛ ДА Е СЛЕДВАЩИЯ ФАНДЪК……. АМАН ОТ ВАС СЪСИПАХТЕ СОФИЯ !

Оправиха ги те - по вилите си!

ЗА ЛЕКАРСТВА И ПОРЕБНЯК,ВСИЧКО ОТКРАДНАТО!!!

Това няма никаква връзка с изборите, ама никаква :)

ГЕРБ крадат денонощно - съзнават че им е за последно. Невиждани и нечувани лакомници! Дано им приседне хорската мъка!

Минете и в Дружба 1. Тука колите са в паркове и пешеходни зони. Пълна анархия

Трябва. И прочетете в ЗУТ какви са допуските за неравностите. Иначе ще се спъваме в плочките.

За да няма ремонт на ремонта трябва работата да се върши от обучени работници които да си държат на репутацията, а не някакви дето не знаят дали ще вземат заплата и да не ги интересува какво оставят след себе си. Но за да има добре платени работници трябва да се краде по-малко.

Да контролираш означава да познавваш една работа и да умееш да Я вЪРШИШ дОБРЕ. . Т.е такива ще бъдат новоназначените нови24 служители. Е не е ли по-логично те да правят тротоарите? Не не е. Защото са поредните калинки на амбицията г.Георгиев за хрантутене.