Геолози предсказали пораженията в Кахраманмараш, Хатай и Газиантеп още преди 2 г.

Апокалиптична е картината в град Нурдагъ, където 2/3 от сградите в сграда са срутени

Обратно в новината

Коментари - Геолози предсказали пораженията в Кахраманмараш, Хатай и Газиантеп още преди 2 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

камАрата на инженерите в България би могла също да финансира подобно изследване. Ама предпочитат да дебелеят от такси и нищо да не вършат.

О, ква си проста... о, ква си проста чалевата... предсказали... геолозите...

Пълни глупости! Защо ги пишете изобщо? Турските геолози предсказали от застрояването...Че то по тая логика Ню Йорк трябва да го тресе без да спира.

Е то остава и такива глупости да се финансират!

Камарата на турските инженери по геология е изготвила преди две години доклад, в който предупреждава за опасностите от застрояването на градовете около земетръсните разломи в Югоизточен Анадол.

ЧЕТИ .......застрояването на градовете около земетръсните разломи......

Чукча писател, чукча не читател

Камарата на турските геолози не е предсказала а предупредила. То е същото като предупрежданията за наводненията у нас, ако не се почистват коритата на реките

в интерес на истината и аз четох преди година може би, че турските сеизмолози и геолози очакват в близките години много силно земетресение, но в района на Истанбул.

казах им аз ама не сулшат.

Нали си чувал вица за двете циганчета, дето едното казва утре ще вали, а другото няма да вали? На другия ден едното се оказва познало. Така и в тази област, пресказват на много места и където се случи.

А ние слушаме ли хидролозите или се правим на учудени и изненадани когато има наводнения (реторичен въпрос) ... И не само турските ... знае се къде са високо-рисковите райони и въпреки това не само се строи там , ами се строи и без никакви мерки и правила да се спазват ... ами не е изненада какво се случи (колкото и да е трагично), беше въпрос просто на време ... И това донякъде важи и за Истанбул, и там е въпрос на време ...

Но гледайки снимките нещо много е рехава арматурата на бетонните трегери и части от плочи, които са паднали. Купчини от бетонен прах и тухли.. Стърчащи железа с парчета бетон по тях почти не се виждат.. Запет-шест етажни блокове Нещо подобно стана у нас и в Свищов.. По проект е трябвало е да се построят два блока.. Ама с "останала" арматура сме дигнали и трети.. Та тоз - третия де, е срутения от Вранча..

По коментарите тук ще разбере човек колко див народ драска по коментарите под различни статии....Хората казали, че там е земетръсна зона и не бива да се презастроява, а простия човек чете че като една Ванга предсказали земетресението. Боже, какви натамии!!!!!!!!!!!!!!!!!От такива няма спасение.

След последното голямо земетресение в Истанбул, като им лъсна кьопавото строителство, апартаменти там се продаваха за жълти стотинки и никой не ги искаше. Сега всичко това е забравено и ще бъде преоткрито.

Според родните путинофили американците са причинили земетресенията. Геология... Те не вярват в геологията.

Ами то в заглавието така пише ,бе чадо ! "Някога , някъде може би ще..." Звездите ми го казват ! Вервайте ми! Иначе... и геолозите от Турция и оня геолог от Холандия са го казали добре ! Разлом ,съчетаване на масите на планетите в една плоскост ,натрупване на енергия... и .т.н. Ама като попадне нещо в ръцете на Джурналист... маани ,маани !

В Япония - където отлично си знаят геологията, а тя е по-"цветуща" от турската, строителството си върви и при неблагоприятните природни условия, но по желязно спазвани правила, проекти, технологии и под абсолютен контрол. Не зная така ли е и в Турция - вероятно не е и резултатът може би затова е катастрофален.

Опази боже да не се случи в България.

В много сържави политиците не се вслушват в думите на учените и народите плащат прескъпо за това... Ние в България не сме по добре от Турция в строителството щото алчността на бг.бизнесмените няма край...