Анкара загатна за бойкот на френски стоки заради закона за геноцида

Турският министър на европейските въпроси днес загатна за възможността за ответни мерки срещу френските предприятия, които всеки турски гражданин може да наложи, в случай че Франция приеме проектозакона за криминализирането на отричането на геноцидите.

Обратно в новината

Коментари - Анкара загатна за бойкот на френски стоки заради закона за геноцида | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

абе вий дето много защитавате турция и ви е много мила - хайде бързо се изнасяйта натам - кво правите тука ? тука е християнска държава не празнувам нито рамазани нито байрами - като ви харесва не плюйте по форумите ,а си обирайте крушите и при вашите приятелчета ислямистите заминавайте !- европа на европейските народи и европейската цивилизация !

Страната ви е временно християнска и по скоро върви към циганизация отколкото към европеизация !

иди да се кланяж на аятолаха бе уигур нарязан !

усилено върви към кюрдизация!Споко!

лъснаха ви червените фесове и ибрикчийски задници

Малко пресилено ми се вижда с тази криминализация.Не обичам много историята,защото тя обременява държавите и влияе на съвременните отношения между тях.Но исторически погледнато най-добре всички държави да се извинят една на друга за постъпките на пра,пра родителите си и да оставят историците да доуточняват някои събития , а те да се обединят за един толерантен и по-добър свят,колкото и шаблонно да е.С омраза насаждана от миналото не се живее.Колкото до Турция ,тя не е такава каквато я е виждал в мечтите си Ататюрк,нито пък България е такава за каквато са мечтали Левски, Ботев.. В този смисъл насаждането на омраза в детските глави на база история трябва да се криминализира във всички страни!

Всички знаем какво е натворила империята - обединила е слабите и обречени на гибел разпокъсани народи, съхранила им е езика, вярата и народността, защитавала ги е от агресивните, унищожителни набези на околните кръвожадни племена, осигурила им е 5-6 века мирен труд без войни и размирици.

Турция да си получи заслуженото. Да си плати дълговете към България. Много се взеха на сериозно. Засега никакво присъединяване къв ЕС.

Че то е голям келепир вече присъединяването към Европата:)))))

Ми чи ко се натискате тогава?

айде бе много туркофили се пръкнахте бе - много сте чувствителни на темата - на турция мястото и е в аннадола - самия факт че се се води война със милионното кюрдско население и го избиват вече със деситилетия е достатъчен - европа на християнските ценности - на ислямизиращата турция - а всички знаем какво се е вършило през тези тъмни 500години на робство !

научи се да пишеш на български младеж:) И спи спокойно, никой не води войни "СЪС" милионни населения. Войната се води с терористи.

дърти ибрикчии сте всичките дето се слагате на ердоган !

пишеш с пунктоационни грешки. :)

Турция е голяма лъжица за устата на Саркози ...

му дреми за Турция!

голям прас - ша им накриват бамбето на французите - турски геноцид има и не само за армения - 500 години никой не каза какво се е вършило тука и никой не говори за това - дори един държавник ходи да им се извинява в анкара - подлоги долни !

Голям прас, ще им накривят на турците шапките французите ... Какво се е вършило 500 години тука бе младеж? Я кажи та да чуем и ние .

Силните са великодушни /Германия,Франция,Русия независимо от войните и враждебните действия намериха сили и начин да запазят достойнство и признаят грешките /,Турците били емоционални и нямало да купуват френски парфюми...дрън дрън,аз като не купувам от турските баничари закуски да не би да фалират ?

Застаряваща Европа с огромните си дългове и непреставащи кризи отчаяно се опитва да се противопостави на ускореното главоломно развитие на Турция, която от регионална икономическа и военнна сила за кратко време се превърна в световна такава.

Хахаха..сопри се малко! Република Турция е много сериозна държава, ама пък чак толкова...Световна военна и икономическа сила! По-скоро продължава да бъде много значим регионален фактор. И нейните ръководители строят политиките си възоснова на този именно факт. Това е, без много емоции.

Смешни закони, които целят да ограничат свободата на мнението и словото в смятаната за родина на демокрацията Франция и то без да се провежда историческо разследване. Историческите данни сочат, че кланетата в империята не са били безпричинни, това са били наказателни акции срещу надигащата се сган против имперската власт.

Турция пропада икономически, политически и социално, а турците крещят: "НИЕ ЛЕТИМ!"

Пропадали икономически :) смешки..като се зададе кризата през 2009 първата стъпка на правителството беше да се намали ДДС с 10 %-от 18 % стана 8 %..чудя се защо умните български политици не се сетиха и те

Мнооого сте жалки .А и затова сте в това окаяно положение.Освен да се мазните и предлагате на европейците,нищо друго не можете.Сега се дърлите срещу турците.Все някой ви е виновен за състоянието в което сте.

Интересно как ще познаят откъде е стоката, ако на нея пише Made in EU?

евала на ФРАНЦИЯ,дано и нашите управници се сетят да криминализират отри4ането на зверствата извършени от турците над българския народ.

България да признае официално геноцида над арменци и българи и да се криминализира непризнаването му. Иначе пък турците строят тук хиляди джамии, но в 30 % от турските къщи няма баня. Това не пречи да дават месечно по 5 лв. на имамите. Ехе, исляма е велика религия на деструкцията!

хахаха абе глупак кога турците имаха бани ти не беше и чул за това хахах баси мангала ,намери кво да кажеш хаха

Турция е в изолация, в С.Кипър се извършва вандализъм над културни християнски ценности, в 24-те арменски провинции се бастиса арменската култура, в България ДПС вилнее и ислямизира циганите, в Европа грабят социални помощи и създават неинтегрируеми гета, дърлят се Израел,Сирия и Гърция...Турската лира се срина, провалиха проекта Набуко, изтрепват кюрдите, репресират собствената си интелигенция... Ето, това е "лицето" на Турция!

Кво си чел ти пък ве прост.И кво правите като не сте част от Османците вече над 100 години търсите на кой да се дупите. А баташкото клане е дело на Помаците, ако не ми вярвате питайте немците. Не че подкрепям такова нещо и дано повече не се случват такива неща.

Браво на Франция! Разбира се че турците са извършили геноцида срещу арменският народ, както и 500 годишният геноцид срещу България! Не само че не ги е срам от това но продължават да се държат нагло и просташки! Никога не трябва да влязат в евросъюза!

аман много им е притрябвал евросъюза

ПОРАДИ СКОРОШНОТО ГРЪМВАНЕ НА ТУРСКИЯТ ИКОНОМИЧЕСКИ БАЛОН ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА ТАМ СИ НАМИРАТ ОТНАПРЕД ВЪНШНИ ПРИЧИНИ ЗА ТОВА КОЕТО ИКОНОМИЧЕСКИ ЩЕ ПОЧУВСТВА НАСЕЛЕНИЕТО ТАМ В СЛЕДВАЩИТЕ ДВЕ ДО ТРИ ГОДИНИ.ЗАТОВА Е ЦЯЛАТА ПУШИЛКА В ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА - ТО НЕ БЕ ИЗРАЕЛ КИПЪР СИРИЯ СЕГА И ФРАНЦИЯ.РЕАЛНИЯТ ОТГОВОР ОБАЧЕ Е В ЛОШИТЕ МАКРО ИКОНОМИЧЕСКИ РЕЗУЛТАТИ.НОВАТА ГЪРЦИЯ В РЕГИОНА.

За европейския икономически балон какво ще кажеш ?

Турция скоро ще трябва да бойкотира всички цивилизовани страни в света. Преди време си оттегли посланника от Канада, пак заради признаването на геноцида над арменците. Явно да колиш хората е част от тяхната народопсихология. Така още веднъж доказват, че не са дорасли умствено и си мислят че са някяква империя и живеят в 19 век. Колкото и да се пънят историята не могат да променят.

Прав си приъателю - това е в тяхната народопсихология, която познаваме от много векове ........

Какъв 19-ти век, те са още в 16-ти век и умствено, и религиозно...Това са динозаври - озлобени и примитивно мислещи!

Нека и Българска държавност да признае геноцида над Турците живеещи в Бг, поне това е неспоримо и е в близкото минало. Няма един осъден за Възродителния процес. Турците може да са направили геноцид над арменците но това е било преди 100г. и е спорно а и тогава нивото на хората е било друго били са руги времена , А България го направи преди 25 г. за което няма нужда да се доказва всички го знаят но си мълчат...

Ти пишеш без да знаеш какво значи геноцид.

Подготвяй се драги.Системата се разпада.Българите ще разберат глупостите,в които ги забъркват световните куклововди и ще се държат към всеки според заслуженето.Тогава пак гладни ще се влачите от Босфора. Та.....

А 500 години геноцид от турците, живеещи в България, над българите ? Това малко ли е за теб (за баба ти и пра-баба ти) или искате още, а ...... ?!

A турската държавност няма ли да признае геноцида над българите през 14-19ти век? Особено баташкото клане 1876та? А избиването на половината тракийско население през балканската война - онези, които не успяха да избягат може би също не е геноцид над българи? Тодор Живков нима направи да избият турците в България? Дори не ви накара да се покръстите, само за имената ви беше цялата патардия и вие оревахте орталъка!

1. Добре провери значението на думата геноцид. 2. България и българите не един път са показали, че знаят какво е добро и какво е лошо - всички (нормални) българи осъждат категорично станалото преди 25 години . Всички нормални българи са защитили българските евреи през 2св. 3. Да не забравяме, че повече от 50 000 са убитите, от комуистическия режим българи, а колко са репресираните и принудените да емигрират не се знае, но с тези до днес, които са пряка последица от режима, може и да минават 3 милиона. 3. Е, защо само българските турци да монополизират страданията от режима ?? Всички страдахме . 4. Това не е реванш, че да действаме "на пук" . 5. Цяла официална Турция отрича очевидното, но .... на лъжата краката са къси ... Докато цяла официална България обявява възродителния процес за нещо неправилно и лошо ... друг е въпроса, че виновни няма - но то няма и за целия режим , нито за другите избити ...

Това не беше геноцид. Повечето изселници тръгнаха към Турция по своя воля. Очите им винаги са били обърнати нататък. А арменци и българи са били клани и потурчвани.

Французите ще се огънат, няма как в тази криза само бойкот им липсва, а кво им дреме за историческите факти , защото ако се разровим ще видим че те са направили геноцид в цяла северна Африка и най вече в Алжир.

Разликата е, че Франция си е признала и е осъдила тези страници от миналото си, а Турция няма доблест за това.

Браво на Франция! Разбира се че турците са извършили геноцида срещу арменският народ, както и 500 годишният геноцид срещу България! Не само че не ги е срам от това но продължават да се държат нагло и просташки! Никога не трябва да влязат в евросъюза!

бащати е джагал ти от каде си бе олигофрен. Да не си случайно нчкакъв си хун дошъл от монголия. Прост Ганйо

Разкаянието за подобни престъпления и заклеймяването им е важeн индикатор за качеството на съвременното Човечество!!! От това зависи в каква посока ще върви и ще се развива Човешкия Дух и морал в идващите нови високо технологични времена! Отнемането на човешки живот сега не бива да се оправдава под никакъв предлог! Това важи с още по-голяма сила за геноцида! Бъдещото величие на народите ще се оценява не по способността им за агресия, размера на заграбеното от тях и нивото на технологичното им и икономическо превъзходство! Величието на народите ще се оценява по проявите им за благородните жестове и дела!

Освен това Франция е дала велики учени, философи и хора на изкуството, чиито блага ползва цялото човечество. Не се сещам за турски откривател или учен, направил епохално откритие. Затова Франция е една от значимите световни култури.

Турция ще признае геноцида над нещастните арменци, когато колониални страни като Англия, Франция, Испания, Холандия, Португалия, Русия и т.н. признаят геноцид над милиони индийци, алжирци, индианци, негри, туземци, кавказци и т.н. нека да дадат пример.

ФутурЕ, футурЕ, ти не разбираш, че Турция не е в състояние да диктува и затова е изпратила и Президент и парламентаристи да преговарят. Всичко е напъване за очи, но ще клекнете. В последните 150 години сте наоколо и в Европа само благодарение на Великите сили и ако не слушкате много бързо ще се разрешат въпросите и с Кипър и с кюрдите и с гръцките и и българските земи и с Армения и с всички други...

Абе пич ти май нищо не знаеш за Чанаккале, колко Френски, Английски и Австралийски войници са умрели там и не успели да преминат турските сили. Това дето го казваш ти са го опитали през Първата световна война и не са успели, мислиш ли, че сега ще успеят хеле пък Французите хе смях. Парадокс.

Браво бе пич съгласен съм с теб. Французите що не приемат геноцит над Алжир и т.н. Истината е че половината от депутатите във Франция са арменци и че Саркози иска да стане президент. Какво очакваш да каже народ, който обича да поема в устата мъжки полов орган.

французите са облагородили всякавите им там арабески. затова и до ден днешен се възхищават на франция и културните, богатите и образованите хора говорят на френски в алжир, ливан и т.н. звучи гадно, но е факт. така че не сравняваите франця с турця...

Всъщност Футура е прав тука. Знаем, че великите сили управляват с кръв и лицемерие. Въпреки, че без да иска косвено призна за геноцида в поста си ;)

Това е закачка с насилственото прокарване на анадолска ос къде нетребва

Хитлер започва с бойкот на еврейските търговци. Турция да не се окаже накрая ФАШИСТКА? или вервате че хората не знаят що значи ФАШИЗЪМ?

Ами ислямизма в същността си е фашистка история...

Верно бе бях забравил,че Хитлер и Германия са ИСЛЯМИСТИ. Абе ти си тъп кат галош бе.

Фашизъм е имало в Италия при Мусолини, в Германия е било национал-социализъм другари историци

Ако не беше турция , българия сега да е с население колкото голяма европейска държава ... англия например

Ако не беше османската империя и султана който с ферман е разрешил в българските църкви да се пее на български,още щеше да се гърчеете...

турците са едни прости унищожители на цивилизация ! с нищо не са допринесли в този свят!

Леле колко много турци има в българските новинарски форуми :D

абе ще се усетите вие ама да не е само късно, на тоя етап плювайте Жолен Сидеров и Национализма, избирайте гейове за президенти и премиери и чакайте положението да се оправи от филанкишията!

Всичко е просто, наближават изборите за президент на Франция и Саркози по този недостоен начин използва гласовете на злощастните арменци. Геноцид са извършили самите французи като колонисти в Алжир и Руанда, англичаните в Пакистан и Индия, испанците над индианците в Америка. Турците са съхранили арменския народ, както и българския в историята. Истинският геноцид е днес, когато тези два народа - арменски и български, бавно но сигурно напълно и безвъзвратно изчезват от лицето на планетата Земя.

Абе ти луд ли си бе? Във Франция има 500 000 арменци и 3 милиона мюсулмани! Вземи сметни кои са повече! И да, добре, че са турците та сме оцеляли. Въпреки тях! Вземи малко се образовай!

Какво ще кажат франсетата за индианския геноцит

Следващата "осъдена" от Франция страна ( а защо не и от нас) трябва да е Япония. През Втората Световна Война само в Китай- Манчжурия са избили над милион цивилни китайци .

Има маааалка разлика. И Япония и Германия и Италия се извиниха на всички народи и държави за престъпленията извършени спрямо тях през войната, а само Турция се държи като ощипана и се прави, че видите ли понеже е било война и е било нормално да се случат такива работи!

Те не само се извиниха, но и репарации плащтат къде за релани къде за измислени грехове

Ако сме истински българи и ние ще започнем най-после да бойкотираме турските стоки . НЕ ХРАНЕТЕ ОСМАНЦИТЕ !

Точно така!!!!! Аз го правя от около две години! Не давайте парите си за икономиката /туризъм, стоки/,на държава,която има имперски интереси към Родината ни!Продавайте им,но не купувайте!

И аз не купувам турски боклук, така отмъщавам дето са насилили дедите ми...и резултата е срива на турската лира до 0,77 лв., като очаквам пълен фалит на Турция.

Туркия ке падне - 2012! Лошото е, че и Свето ке я последва...

ПОДКРЕПЯМ ФРАНЦИЯ.

дрън дрън дрън, колкото мита за баташкото клане е клане , толкова и този измислен геноцид е геноцид. Това е само атака за да се саботира добрия имидж на Турция в исторически аспект! И да ви харесва и да не ви харесва геноцида е измислица!

Кажи го на половината ми рода, която е избита в Малгара, Родосто и Одрин!

И прекръстването на турците в България през 1986 също е мит нали? много ти е прозрачно изказването и само поражда насмешка.

Ами! Те се едни такива добрички, а целия свят против тях. Не е справедливо.....! Те никога нищо на никого не са направили!

Бааааааааа! цок гузел ! Баааааа! сени севийорум! Баааааааа! Ох яптм! Бааааааааааааааааааа! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А това което се е случило през май 1876 в Батак какво е? Полицейска чистка на развилнели се стачници??! Турската пропаганда е толкова силна в момента в България, Гърция, Молдова и кой знае колко още други страни, колкото и икономиката на страната. Такава Турция не трява и Вие, Българските турци да подкрепяте.

На вниманието на господин Мелиха link

Няма по-отвратително племе от вас - туркестанците! Също и както бившата ви империя - по-жестока не е имало в историята на света. Монголците бледнеят пред вас...

Трябва да четеш многооооо !!!!!

НАРОД КОЙТО НЕ ПОМНИ ИСТОРИЯТА СИ....ЩЕ Я ПРЕЖИВЕЕ НА НОВО

Турците искат бойкот...ама изнасят тонове стока за Франция. Както се казва "внимавай какво си пожелаваш да не ти се сбъдне".

типично по анадолски .....хората им говорят за 500 000 изклани души....те сакън ...че спрем да купуваме френски парфюми....ама и без френски парфюми анадолската наглост не може да се скрие

Те па щото само оргиналдъ парфюмерия купуват :-) В Турция се произвеждат огромни количества ментета на най-добрите френски парфюми, с които е залят пазара в Близки Изток, че и цяла България. Копията са много добри, даже не аромат го докарват, но са си копия и са незаконни.

Подкрепям Франция.

.... геноцида, нерде козметиката и текстила... На това му се вика подмяна на темата...

Чакаме големия демократ и борец за човешки праваот Л.Местан от ДПС да обори французите.Станишев веднага ще го подрепи.

много да внимавате какво плещите, че обратният път към родна Азия ей го де го и е много пряк и кратък! И напинят да влезете в ЕС? Ами-и, ще почакате - примерно 500 г. Анадънмо?

Мани мани че те и двата народа са хвани единия удари другия.. Националисти до мозъка на костите си. Най-добре да вземат да се самоизтрият взаимно от лицето на земята...