Арменският геноцид предизвика скандал в парламента

Депутатите се скараха заради арменския геноцид. "Атака" обвини турската държава, че е оказала натиск върху управляващите парламентът да не разгледа този въпрос.

Обратно в новината

Коментари - Арменският геноцид предизвика скандал в парламента | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко българи са избити в Османската империя,колко са приели исляма и са се претопили?Както казва Божидар Димитров везирите са били с български,еврейски или с гръцки произход,част от пашите,приели исляма!Жените на султана-рускини,украинки,българки са създали смесено поколение. И все пак каква е истината ,първопричината за арменския геноцид,наистина е имало,но кое е дало повод? Еничерска войска от 14в.-18 век,колко момчета са отвлечени,обучени и хвърлени срещу своите и ако не е била тази армия ,много битки нямаше да са успешни,и ако тези момчета бяха застанали срещу империята , а не ,нямаше да ни тъпчат 500 години!

Арменската диаспора е силна по света като влияние и като финанси.Арменците да си направят"черен списък".

Ами сега?! Съвсем го вапцах този път пейзажа на НС-то.

А кога Туркеята ще се извини и плати репарации за избитите през Балканската и Първа св. войни бежанци българи от одринска и беломорска Тракия?!?!?! За 5-вековнотот "присъствие" няма да говорим...

Най-вероятно, когато загърбим всички страхове и поставим въпроса шред света. Тогава ще тръгнем по дългия, вековен път на арменците за признание. Само, че ние, изпълнени с овчедушие, сами пред себе си не наричаме нещата със собствените им имена, а ще искаме другите да го правят

Сериозно е унищожаването на арменците ,за кратко време и едновременно в различни райони,където е имало компактно население най вече в Анатолия,друга част част в Истанбул, Анкара.Много от тях са работели в администрацията ,имали са доста образована прослойка,както и търговци ,но проблема бил автономията която са искали!Наистина бройката е спорна!Турците използват статистиката по местоживеене.Но интересното е ,че след кланетата във Истанбул е създаден Военен трибунал, осъдил голяма част от организаторите на тези кланета,а други са избити от арменски бойци!

Сигурно имате предвид двете Балкански войни, а не Първата световна. В нея с Османската империя (С Германската и Австро - Унгарската империи) сме били съюзници! За последно с турците сме се били през 1913 г. , когато е "вървяла" Междусъюзническата война (след първа Балканска ot 1912 г.). След това с турците запазваме няк'ви що годе дипломатически отношения.

Бъдете така любезни да не измествате въпроса! Не става дума за Атака,а за АРМЕНСКИЯ ГЕНОЦИД!

oshte kvo ima da patite s taz demokraciika deto vi e nalazila,a?

Много е забавно, как турците ту са добри, ту са лоши за привържениците на АТАКА. Ако са до руснаците са готини, ако са срещу ЕС са готини, ако са сами със себе си, са ад... ;) Притеснително е как, привържениците на Белата Златка, не се мъчат от противоречията, които създават в позицията си.

Атака да обвинява някой, че е слуга на чужда държава ми се струва цинично...

ГЕРБАДЖИЙСКИ ЛАКЕИ!!!

Ало ДиПиСье-то, абе нали бяхте борци за човешки права?! Ама казвате когато само 1,5 млн са изтрепани от турския ятаган, значи можело, а?!

Че България е в СРАМНАТА зависимост и слугинаж към Турция и ДПС като по принцип АНТИКОНСТИТУЦИОННА ТУРСКА партия е ЯСНО за всички истински родолюбиви БЪЛГАРИ.Повече от 20 год.вече тази зависимост вече и дори със смокинов лист не се прикрива, а се демонстрира явно и нахално като някакво "нормално"правило.Сегашният случай с точката за ПРИЗНАВАНЕ на арменския геноцид,която години наред се предлага от АТАКА и която за сетен път е заметена под килима,ПОКАЗВА и на слепите и глухите, че в т.н.БЪЛГАРСКИ парламент има само една БЪЛГАРСКА партия и те е АТАКА!!!Останалите са продажни и слугинажни МЕНТЕТА.Толкова слугинажни и ПРОТУРСКИ, че дори не смеят да използват като аргумент пред Турция, че все пак сме в ЕС и той не е забранил отношението и разглеждането на арменския ГЕНОЦИД.Точно затова АТАКА е на прицел за медийни лъжи,скълъпени и вонящи на соросови траншове манипулации както и настоящия опит за подмяната й с т.н. патриоти от ПФ.И все пак България и ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ ни ИМА, а ИСТИНАТА никой НЕ може да я убие!!!

Малко са депутатите от "Атака", а посолствата - много. Как смогват да заничат кой посланик с кого се среща, а трябва да се следи и кой влиза при Цецка Цачева. Мъка-а-а-а.

Имало е геноцид и с право, защото арменците където ходят образуват мафия. Турците , за разлика от нас, не могат да търпят някой да ги коли в собствената им държава.

Ти се обасра окончателно и безвъзвратно. Я се поинтересувай какво е казал Ататюрк по повод обвиненията в арм. геноцид към Турция.

Майната Ви тъпи ГЕРБЕРАСТИ, деформатори, комунисти и пр. други отрепки и гъзолизци!!! В петък, ако не се приеме декларацията, Аз ставам атакист, а сигурно ще има и други... Боже, колко невероятно и смешно звучаха доскоро приказките за "Вашингтон - Брюксел - Анкара - Тел Авив"!?!

НЕКА НЕ САМО ТУРЦИТЕ А И ВСИЧКИ НИЕ НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ ЖЪЛТАТА ПАПКА Е В РЪЦЕТЕ НА СВЕТОВНОТО АРМЕНСКО ОБЩЕСТВО!

А там ли ти е жълтата книжка?

Тези решения трябва да се вземат от Европейската общност, а ние като добри членове да ги подкрепяме и изпълняваме. Колкото и да скачат нашите турски братя, истината най- сетне ще излезе на бял свят. Няма нужда Атака да скача тук, да скача в европарламента.

Всъщност браво на Доган, доказа, че да подкрепяш ГЕРБ е все едно да си бършеш д........то с коприва и че в крайна сметка той е човека на деня. На Буда и плехаря Кънев пожелавам кратко управление и вечно забвение.

Турците не разбраха ли, че като отричат упорито геноцида всъщност си вредят. Сега вече по света и който не бе чувал за него чу и разбра. А за съседните държави на Турция няма нужда да говорим. Те всички знаят какво представлява тази нация.

Турция обвинява, ама златното пръстче на Белата Златка даде кворум на дьеписьету да управлява цяла година, нали? Ай сиктир...

Ха! Че "Атака" не бяха ли съюзници на ДПС? Каква муха ги е ухапала сега?

ПО-ГОЛЕМИ ТУРЦИ ОТ ГЕРБЕРАСТИТЕ И СЕДЕРАСТИТЕ, а също и останалите отпадъци от седморната коалиция. Това който не го е разбрал, значи е безнадежден тъпанар. Те работят за въздигането на Турция и унищожението на България. Тези отпадъци са се отказали напълно от държавен суверенитет и са взели ролята на колониални слуги и продажници. Имаме президент - лъжлив мухльо и американска подлога, и министър-председател, който преди да отиде по малка нужда иска разрешение от американското, турското и израелското посолства, а също и от Брюксел и Меркел. Мръсни продажници!

А също от Путин, Медведев, Дилма Русеф и Мао Цзедун!

да кажеш, освен че си тъп герберастки трол?

Няма нищо случайно, ГЕРБ и ДПС са в любовна прегрътка.

към Ад... (13,36) Лондон: на митинг кметът застава в наша защита; Бирмингам-оратор на митинг към Др.Цанков "В нашия Бирмингам няма да намерите нито един мъж,нито една жена,които да не е против вашите мъчители"; Ковънтри-жените на Ковънтри изпращат петиция със сто страници подписи; Манчестър-събрани пари за помощ на Българите; Ливърпул-Играе се "Отело", при думите "турците се издавиха" цялата публика става на крака и започва да ръкопляска.... А.Мороа пише: Същински тайфун на добродетелност се развихри в Англия.И това е Англия,не само Дизи,както подигравателно са го наричали.ТОВА Е Англия.Нека не бъдем неблагодарни към искреното съчувствие на честните британци. /С благодарности и извинения ,че не съм поискал съгласие към Иван Вълов-всичкото написано по-горе като фактология от него съм преписал/

Инициатор на тези събития е предшественика на Дизраели, бившия министър-председател Уилям Гладстон който организира кампания против правителството на Дизраели като използва за сплотяващ фактор жертвите от Априлското въстание... Просто за сравнение руската общественост успява да принуди царя си, вместо да продължи бойните действия на Кавказкия фронт, да изпрати слабо въоръжената си армия да освобождава България, нещо което официална Русия никога не е искала, докато англиийската общественост се ограничава само до изразяване на съчуствие,събиране на одеяла, подписи и памфлети осмиващи Дизраели.

Отдавна се знае, че боко-тъпото работи заедно с ДПС!

За тебе отдавна се знае,че си платен трол на Бялата Златка от Юруш.

Турските подглоги пак са в парламента.

Стига с тези арменци. Имат си държава да си обсъждат там геноцида. Откъде накъде ще го обсъждаме в българския Парламент. Приели сме ги преди години и толкова. Стига с тази толерантност към всички.

А ти обрязан ли си? Знаем какво представлява Турция и турския великошовинизъм.А това дали убиеца ще си признае за убийството или не, касае само него- ние останалите знаем, че е убиец.

ти глупак ли си ?? да си чул да се обсъжда в Армения Баташкото клане ?? айде бегай у лево.

ПОЗОР ЗА ТУРСКО-БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ! Сега остава Боко-Тиквата-Хъба и приятелчето му Ердоган да направят и едно съвместно заседание на турско-българското правителство по въпроса!!! Къде отидоха евпропейските ценностти за нашите гробари?!! Когато Европа поиска разпродаване на безценица на България, унищожаване на икономиката й, армията, ракети и танкове, работещи блокове на единствената на балканите ядрена централа, спиране на огромни инвестиционни проекти за милиарди като Нефтопровода, АЕЦ Белене и Южен поток, регламентиране на повече права от тези на българите на цигани, турци и съмнителни емигранти...., тогава , вие подлоги и продажници изпълнявахте и преизпълнявахте европейските директиви!!! А сега, когато светът и ЕС признаха арменския геноцид и ЕК препоръча това да направят и националните парламенти в Европа, вие показахте, че не сте българи, а турци и еничари! Когато един НАЦИОНАЛЕН ПАРЛАМЕНТ РАБОТИ ЗА ЧУЖДА ДЪРЖАВА, ТОЙ ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ РАЗПУСНАТ и СЪД ЗА ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ, участвали в АНТИНАРОДНАТА МУ, АНТИКОНСТИТУЦИОННА И АНТИДЪРЖАВНА НАЦИОНАЛНА ПОЛИТИКА !!! ОСТАВКА ЗА ПАРЛАМЕНТ И ПРАВИТЕЛСТВО! ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА! СЪД ЗА ГРОБАРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!

кога българския парламент ще признае геноцида над турците в българия започнал от балканската воина и продължаващ и до днес,до кога ще продължава тази свинщина целяща унищожавансе на една голяма етническа група....българския парламент с това да се занимава

мойте уважения османе но в родопите българин не може да припари...и да ти припомня зверските кланета (1913 г). над мирното българско население в Одринска и Беломорска Тракия, организирани от Османската империя и извършени от редовната турска войска и башибозук. Мащабите, използваните средства и системността на унищожението отговарят на всички характеристики на престъпното деяние ГЕНОЦИД.

Абе Османеч абе аркадаш, я си помисли защо турската общност у нас се е запазила и турците са толкова много, а в Турция българи няма, с изключение на помаците, ама те са друга бира?

А кога ще се признае геноцида на българския народ от Османската империя ???? Кога ще се заговори за жертвите през турското робство?! До кога политиците ще се кланят пред ДПС!!!

И не само геноцида над българския народ. В резултат на дивашките им религия, манталитет и култура, България е принудена да догонва Европа в културното си развитие.

Единствените, които са наричали българите .игани са македонците и арменците. Не ме карайте да ги обичам насила и не карайте насила нашия парламент да обслужва чий да са интереси.

Арменец такива думи не изрича ,смешнико ! Арменците са възпитани хора и имат безкрайно добронамерено отношение към всеки етнос !!!

деер

240 проститутки на мафията играят представление, в което на края през 2030 ще се обрязваме по НЗОК и потребителската такса ще е платена от имама!!!

Мноо сте смел за чужда сметка. Защо не кажете на шефа си истината или на тъща си? Аман от специалисти в тая държава и по дипломация и по енергетика и по всичко.

Геноцида, няма особено значение за нашите парламентаристи. И това е разбираемо, вече 30 г. българският народ е подложен на такъв от тях, а в последните и с помощта на ЕС. Та какво значение има геноцида срещу арменския народ? Пък може да намажат нещо лично от османлиите!

Там няма разногласия,там всички отричат.За шастие в нашия парламент има поне скандал по темата.Да видим дали ще се приеме декларацията ,или и у нас ще надделее турския парламент.Все пак у нас се разбра че има турска партия но и други прикрити турски партии.Да видим какво ще гласуват.Или ни очаква пореден позор.....

НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ ,КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ПОСЛУШКОВЦИТЕ НА ЖИВКОВ И СЕГАШНИТЕ?

Разликата е че няма партиен и държавен контрол. татовите ги беше шубе да крадат без мярка. Техните синковци - днешните, няма от какво да се страхуват..... Та, това е разликата.

ДА ТЕ ДОСРАМЕЕ ЧЕ СИ БЪЛГАРИН.

........Арменският геноцид предизвика скандал в парламента... --- Докога тези "избранници-наложеници" ще се занимават с чужди проблеми? А! А кво стана с милионите българи прогонени по четирите посоки на света и на оня свят? За милионите мизерници в БГ-то после!? Тези да са чиновници на Чужденеция! А не на България! Да ги изгоним в чужбина и да си сложим българи-депутати решаващи проблемите на Българите! --- А?

За руските подлоги от Атака, важното е да има скандали! Че току виж симпатизантите ги забравили.

"На Балканите, ако ще да загинат 100 000 българи, да не се накърнят английските интереси" Биконсфийлд Дизраели Биконсфийлд Дизраели е роден през 1804 г. и умира през 1881г. Известен е още и като Бенджамин Дизраели, баща му е приелият християнството евреин-марано (християнизираните евреи се наричат марани, а ислямизираните-дьонмета) Исак Дизраели. Дизраели е лидер и идеолог на консервативната партия, премиер на Англия и масон. Той е върл туркофил и отявлен защитник на Османската империя, един от главните виновници за неосъществяването на "Санстефанска" България. Дизраели изпитва патологична омраза към България, негови са думите: "На Балканите, ако ще да загинат 100 000 българи, да не се накърнят английските интереси".Докато интелектуалци и обикновени хора в Англия се възмущават от проведения геноцид срещу българите, Дизраели продължава с твърдолинейната си политика в подкрепа на Турция. Затова и с основание Каравелов, Вазов и други български интелектуалци от онова време смятат евреина Дизраели с провежданата от него политика спрямо Балканите, за най-голям враг на българската нация, като дори Вазов няколко месеца след събитията от Априлското въстание написва стихотворението "Дизраели", което завършва с думите "О, Английо, защо ли днес бездушен жид (чифут) те управлява?"

ИВАН ВАЗОВ Дизраели В България клане и сеч! вестяват някои газети, но аз ви давам честна реч, че туй са клевети, навети: отдавна ние знаем веч журналите какво са цвете. Лъжа е чиста, уж че там секат народа без пощада, че от три месеца насам май много от ножа пада! От Елиота точно знам: въз Портата е туй набяда! Не крия тук, че има (ах!) и две-три села изгоряли, но турци да бедим е грях, че туй да сторят са желали: знам точно, че огъня в тях сами са българите туряли! А за жените? Може, да към тях са слаби османлийте; но и журналите всегда държат за капитал лъжите и тез безброй моми, деца в колоните им са убити! Тъй нагло лордът с хладен вид министерската реч си каза и тих, циничен, зверовит, блъвна си страшната омраза към нас и лъжейки без стид, очите на света замаза. Но, о, афронт! На туй протест от хиляди места се дава и после таз гръмовна вест лъжлив пред цял свят лордът става. О, Английо, защо ли днес бездушен жид те управлява? 1876, август От стихосбирката "Тъгите на България"

Лорд Дърби,Уилям Гладстон , Макгахън - те сащо са англичани.Знаеш ли какви речи са държали в Парламента? Турция - вън от Европа! Що не чухме такива думи от руски политик?Дизраели политика правил,ами той техните интереси си защитава; ние да уважим тези които на наша страна са били.И да не обобщаваме "англииски ценности".

Т.е. да си затворим очите че политиката на Англия е била да затрие българите само щото имало няколко индивида дето искали да подлеят вода на Дизраели използвайки като средство Източния въпрос ...

Това упорство на Турция доказва че не са дораснали до 21 век държава.Едно признание(а и то е факт)ще я постави в съвсем друга позиция на днешната европеиска сцена.Срамно е да извършиш,да го признаеш не е срамно-напротив!

С политици като днешните България я чака вечно робство и никой няма да и помогне да се освободи, защото дупедавците винаги са били позор за приятелите, а дори и за враговете си!

Възпоминания от Батак (разказ от едно дете) От Батак съм, чичо. Знаеш ли Батак? Хе, там зад горите... много е далече, нямам татко, майка: ази съм сирак, и треперя малко, зима дойде вече. Ти Батак не си чул, а аз съм оттам: помня го клането и страшното време. Бяхме девет братя, а останах сам. Ако ти разкажа, страх ще те съземе. Като ги изклаха, чичо, аз видях... С топор ги сечеха, ей тъй... на дръвника; а пък ази плачех, па ме беше страх. Само бачо Пеню с голям глас извика... И издъхна бачо... А един хайдук баба ми закла я под вехтата стряха и кръвта потече из наший капчук... А ази бях малък и мен не заклаха. Татко ми излезе из къщи тогаз с брадвата в ръцете и нещо продума... Но те бяха много: пушнаха завчас и той падна възнак, уби го куршума. А мама изскочи, откъде; не знам, и над татка фана да вика, да плаче... Но нея скълцаха с един нож голям, затова съм, чичо, аз сега сираче. А бе много страшно там да бъдеш ти. Не знам що не щяха и мен да заколат: но плевнята пламна и взе да пращи, и страшно мучеха кравата и волът. Тогава побягнах плачешком навън. Но после, когато страшното замина - казаха, че в оня големи огън изгорял и вуйчо, и дядо, и стрина. И черквата наша, чичо, изгоря, и школото пламна, и девойки двесте станаха на въглен - някой ги запря... Та и много още дяца и невести А кака и леля, и други жени мъчиха ги два дни, та па ги затриха. Още слушам, чичо, как пискат они! и детенца много на маждрак набиха........

О, майко моя, родино мила, защо тъй жално, тъй милно плачеш? Гарване, и ти, птицо проклета, на чий гроб там тъй грозно грачеш ? Ох, зная, зная, ти плачеш, майко, затуй, че ти си черна робиня, затуй, че твоят свещен глас, майко, е глас без помощ, глас във пустиня. Плачи! Там близо край град София стърчи, аз видях, черно бесило, и твой един син, Българийо, виси на него със страшна сила. Гарванът грачи грозно, зловещо, псета и вълци вият в полята, старци се молят богу горещо, жените плачат, пищят децата. Зимата пее свойта зла песен, вихрове гонят тръни в полето, и студ, и мраз, и плач без надежда навяват на теб скръб на сърцето.

Геноцид е ако се колят хора от определен ген - народ. Всеки историк знае, че в Турция през Първата Световна Война не е имало геноцид, защото турците са клали арменци, гърци, българи, араби, асирийци, кюрди и въобще всички наред!

По тая логика, ако убиеш 2ма души не може да се говори за "убийство", защото убийство е в единствено число. Може да има много геноциди. Геноцид е ако искаш да избиеш всички арменци (или възможно повече). Има ли такова нещо - има. Ако е имало геноцид и срещу други народности, то това е предмет на отделно дело, но не отменя първото.

Ердоган каза, че принуждаването на хората "да приемат друга вяра насила, чрез меч, никога не е било част от исляма". Не на мене тези твои лакардии, Реджепе! Балканджи Йово? - Даваш ли, даваш, Балканджи Йово, хубава Яна на турска вяра? - Море, войводо, глава си давам, Яна не давам на турска вяра! - Отсякоха му и двете ръце, та пак го питат и го разпитват: - Даваш ли, даваш, Балканджи Йово, хубава Яна на турска вяра? - Море, войводо, глава си давам, Яна не давам на турска вяра! - Отсякоха му и двете нозе, та пак го питат, разпитват: - Даваш ли, даваш, Балканджи Йово, хубава Яна на турска вяра? - Море, войводо, глава си давам, Яна не давам на турска вяра! - Избодоха му и двете очи, и го не питат, нито разпитват, току си взеха хубава Яна, та я качиха на бърза коня да я откарат долу в полето, долу полето, татарско село. Яна Йовану тихом говори: - Остани сбогом, брате Йоване! - Хайде със здраве, хубава Яно! Очи си нямам аз да те видя, ръце си нямам да те прегърна, нозе си нямам да те изпратя!

Атака спокойно можеха да прокарат тази декларация през миналия Парламент, който се крепеше на златното пръстче на Фикуса. Защо ли не го направиха?!?!?

защото палачинката цица от всички - американци, турци, руснаци..

и какво ще правим сега с турския "паток" ???

След3-4МесецаЩеИмаНовиИзбори Гласувай за Атака-спаси България Който не гласува за Атака гласува срещу себе си. С Намъ и Богъ. Атака е: 1 Aтака беше против спирането на Южен Поток но Гърбавото правителство и по точно проекта на Фашингтон-б.б. го ПОГРЕБА ритуално!!! 2 Против санкции за Русия 3 За депортиране на нелегалните емигранти. 4 За построяване на стена по цялата граница със Турция. 5 За построяването на АЕЦ Белене със Руски реактор. 6. За заплашане на имотите на Прокудените и избити Българи от Турската орда 1903 1913 година-милиарди долари!!! 7 За вдигане на пенсийте до минималните във Европейския съюз. 8. За прекратяване на договора за НАТОВСКИТЕ бази-вън убийците на мирни хора по света!!! 9.Незабавно изгонване на ЕРП-тата и преминаването им в Държавни ръце. Атака е последната крепост на БЪЛГАРИЯ.

За фюререра ,само психиатрична клиника. Той до вчера си беше едно откровенно турско мекере, а сега се загрижил за арменците. Е такива , като него с камъни трябва да се гонят.

Ти "Петров" със сигурност си по голям турчин и от Болен

Стига си спамил! Админе тва по темата ли е...я го цапардосай

10. За побратимяването на Арапя с Варадеро 11. Забрана на професията стюардеса 12. Забрана на израза "златен пръст" 13. Обявяването на еротичните снимки на Волен - за най-еротичните снимки на България

Време ти е за хапчето.

Точно заради изброените искания на Атака не бива да се гласува за нея! Хора, не ги допускайте във властта! Те са българомразци и руски слуги!