Депутатите не признаха арменския геноцид, но осъдиха Възродителния процес

Парламентът за пореден път отхвърли проекторешение за признаване на геноцида над арменците в Османската империя от 1915 до 1922 г. Приет бе обаче проект за декларация, която осъжда т. нар. Възродителен процес.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите не признаха арменския геноцид, но осъдиха Възродителния процес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Даа, в Армения не е имало геноцид, а в България етническо прочистване през 84-85г!!! Тези депутати начело с Иван Костов трябва да ги съдим и мястото им е в затвора. В Турция тези депутати нямаше да могат да стигнат до домовете си, турския народ щеше да ги накаже, както подобава, а именно щяха да ги линчуват за предателство.

Голям късмет извадихме след това с идването на промените - вместо да ги изселваме насилствено, те сами се изселиха. Поради ред причини - че още ги е страх, че бяхме в криза, че всички бяхме бедни. А дано още от тях се махнат, че ако може и малко цигани да вземат - те са почти като кюрдите им.

Българският парламент е гласът на славният български народ, който и в условията на тежка криза успява справедливо да прецени историята и да не признае измисления от злощастните арменци геноцид. Самите арменци не го наричат геноцид, защото тази дума е съставена след холокоста през втората световна война, десетилетия след 1915 г.

от киде знаес це са избили 1,5 арменси ти там ли бесе тогава а сто се отнася за визродителния просес аз там бях тогава *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Който отрича арменския геноцид е престъпник. Следователно този Парламент е нелегитимен и следва да се разпусне веднага!

да се сети някой и да каже истината а тя е възход до 1984г а след преименуването падение и загуби на пазари и срив на нашата икономика това преименуване е най голямата грешка на комунистите

Нямало арменски геноцид (избити 1,5 милиона души), но имало страшен и кървав възродителен процес (загинали 10 души, от които трима при автокатастрофи). Да им се чудиш чавка ли им е изпила мозъка.

абе манго ти от къде знаеш че е имало геноцит ,да не си бил там , а за смяна на имената имало 10 убити значи ,бреи мами,,,,,,,,,,,,,,,та ти

Общо жертвите от т.н Възродителен процес са 29 и се разпределят както следва: - 1 жена при атентата на гара Пловдив на 30.V.1984, - 8 протестиращаи (включително 1 бебе) 24.Х.1984-19..1985, - 7 (4 жени и 3 деца) при атентата на гара Буново, - 3 екзекутираини терористи 1988г., - 9 протестиращи и 1 войник 19-27.V.1989г. Всичко останало са слухове и пропаганда.

Ти сигурно се бил в тестисите на баща си, че не знаеш но аз да ти кажа: Цитат от ВИКИПЕДИЯ: Възродителен процес е название на система от опити за асимилация на мюсюлманското население (роми, турци, помаци и татари) в Народна Република България. Процесът започва в началото на 70-те и продължава до края на 80-те години на 20 век. Мерките за прокарване на тази политика се състоят в принудителна смяна на арабско-турските имена с български, ограничения в използването на родния език от представителите на тези групи, насилствено ограничаване на техните традиционни обичаи и ритуали и изповядването на тяхната религия."

И още от ВИКИПЕДИЯ: "Още самото стартиране на насилственото преименуване предизвиква съпротивата на турското население, която на места прераства в открити демонстрации и бунтове. На 25 и 26 декември 1984 има демонстрации в селата Бенковски, Каялоба, Горски извор, Могиляне, Пресека и Добромирци, в резултат на които има и убити.[10] Има протести и на много други места в Източните Родопи, за потушаването на които е сформиран специален кризисен щаб. На 17, 18 и 19 януари 1985 са бунтовете в Ябланово, Котленско. Михаил Иванов[11], може би най добре запознатия обективен изследовател на събитията, посочва общо около 13-15 000 протестиращи в 10-тина села. Загиват 8 души (включително едно бебе), стотици са бити и задържани, а 517 човека са хвърлени в концлагера Белене."

Последно от ВИКИПЕДИЯ: "Тези сдружения са в основата на "Майските събития" от 19 до 27 май 1989 г. разpазили се главно в Североизточна България, които се изразяват в гладни стачки, походи, демонстрации, митинги, и които са своеобразна кулминация на борбата на турското население в България за демокрация и човешки права. Михаил Иванов посочва, че от 19 до 27 май около 25-30 000 демонстранти излизат в цяла североизточна България. Ахмед Доган в 1994 г. пред разградския в. "Гледище" посочва, че в събитията от протестиращите има 9 загинали. Отново стотици са бити, задържани. Един войник е пребит с камъни, друг е наръган с нож, но оцелява. Предприетите протести биват последвани от кампания по изселване под натиск на около 1/3 от засегнотото население между юни и август, която става известна под името Голямата екскурзия. Нейното провеждане провокира реакция и на други дисиденти и борци за човешки права, основно членове на Независимото дружество за защита на правата на човека и Клуба за подкрепа на гласността и преустройството."

Нека парламента да гласува за арменския геноцид, ако толкова е необходимо страната да си спечели неприятел със 720 хилядна армия и супермодерно въоръжение, който не е против да си поразшири територията. : )))

страхливец. Не може от страх да се крием и да мълчим. Има геноцид, има умишлено изтребване на арменците при преместването им и т.н. То ако е до бройка виж Франция каква армия има и тогава говори. Ама не ги е страх французите. Турция държи армия главно заради Гърция, заради вечно нажежения Кавказ, стария враг Русия, лудия Иран , кюрдите и въобще заради невероятните си съседи от юг. Не сме ние проблема им. И те мисля са доволни от това, че поне с нас имат донякъде изчистени проблеми . Щом Германия признава и се извинява ако и да носи ЕС на гърба си защо Турция не признава геноцида. Те просто са искали да си запазят Анадола за де не се отделят народите там като на балканите. И са го опазили. Доста са прекалили и ще трябва да си признаят. Важното за тях е , че са запазили територията за разлика от нас.

кирлив ганю ,много бързо забрави събитията от 85/90 год а сега си седнал да даваш акъл за 1915 год ,що не си е,,,,,,,6 маи,,,,,,,,,,,,,ти проста

а натото къде е?

човече, много жалко звучиш. ауу голямата армия, супермодерна имам чуството че слушам някой умиращ. Турция и досега не е модерна, тя си е присто сменила фасадата. България след освобождението си само за 35 години става държава която мачка своя колониален владетел. Като се държиш като лека жена ще те оправя който те срещне. Не мърси нацията с жалките ти самосъжаления!

Че как да признаят арменски геноцид като е пълно с турци в парламента?Иначе пак са се убили от работа и присъствия депутатите като гледам броя на присъствалите в залата!

...което идва да покаже, че в парламента има само турски ибрикчии, при това мързеливи, защото в залата са гласували под 100 ибрикчии, а къде са били останалите?

Самите арменци на първо време споменават за 250000 жертви, по-късно казват, че са 600000, допреди 5 години броят им нараства на 1 милион, а сега вече е над 1500000, затова проблемът отдавна е загубил своята сериозност.Никога в този регион не са живели повече от 900000 арменци.

За кой регион? Един близък - Бохос Сънгарян едва е отървал кожата в Малгара - тук сравнително наблизо....а по Кюрдистан? - той не е в тоя регион. За периода на арменския геноцид са убити и 3/4 от асирийците., което е още няколкостотин хиляди. Според покойният Агоп Мелконян - основна роля в геноцида са играли кюрдите. Така че сега може спокойно депесето да прехвърли вината за геноцида върху днешната ПКК.))

Национални предатели - вие си ги избрахте !

Смяна на турските имената в България се извършва точно седем пъти от освобождението до днес а също така има и няколко масови преселвания. Живков прави точно възродителен процес но и тук нещата не са еднозначни по-дъртите сигурно помнят посещението у нас на Кенан Еврен малко след като спретна преврат в Турция, та същия този турски генерал заяви че в България турци НЯМА. Масовата екскурзия от 89 година не беше само у нас, но вече никой не се сеща за атентатите и депутатските стачки в Гърция точно по същото време или за безредиците из мюсюлмански републики от бившия съветски съюз. Еврен в момента го съдят за преврата но нашите натовски приятели могат да го попитат защо в крайна сменка е одобрил политиката на Живков по отношение на носещите арабски имена турци,помаци,татари и кумани живеещи у нас .

Съществува принцип на самоопределението, вас да не би Живков да ви е определил за българи и цигани. Не може Кенан Еврен да определя етноса на когото и да било, което се доказва и с предпочитанието на 350000 граждани да предпочетат историческата си родина.

като си я предпочитат да отиват дам защо стоят тук

След като са избрали историческата си родина, следва да си стоят в нея, а не да се натискат за двойно гражданство.

Да, ама "агитаторите" дето плъзнаха в България тогава не бяха от ДС, а от Турция, а нашите "пазеха" :-)) Щото бай Тошо реши да пази и себе си и България от всички "Велики" външни сили - Русия (Горби), САЩ и Западна Европа, възходяща икономически Турция. Да, вика, да - ама не! Не стана нито у нас, нито в Румъния, нито в Сърбия и т.н. И беше прав, че западняците ни завидяха за предприятията и пътищата. После си назначиха за 20 години у нас управници-марионетки и ни затриха. И историята промениха ...

Да, ама "агитаторите" дето плъзнаха в България тогава не бяха от ДС, а от Турция, а нашите "пазеха" :-)) Щото бай Тошо реши да пази и себе си и България от всички "Велики" външни сили - Русия (Горби), САЩ и Западна Европа, възходяща икономически Турция. Да, вика, да - ама не! Не стана нито у нас, нито в Румъния, нито в Сърбия и т.н. И беше прав, че западняците ни завидяха за предприятията и пътищата. После си назначиха за 20 години у нас управници-марионетки и ни затриха. И историята промениха ...

НедоВолен се стреми да изплува с жалките си предложения, но все повече му го набиват, той първо да оправи днешният геноцид над българина, второ да си организира разпиляната партийка, а трето и четвърто като не му се удава да си плюе на петите и марш в родното село.

Двойното им гражданство е напълно законно и заслужено, друг изход нема за завистливците освен да си го преглътнат.

Гласували 103 човека. А къде са били другите само да питам

Смешнициии...!!! Ще да пия на пук врагу, на пук и вам, патриоти! Аз веч нямам мило, ддраго, а вий... вий сте идиоти! Кажи ми, кажи, бедний народе, кой те в таз рабска люлка люлее? Тоз ли, що спасителят прободе на кръстът нявга зверски в ребрата, или тоз, що толкоз годин ти пее: "Търпи, и ще си спасиш душата?!"

ИМАТЕ ГРЕШКА ДЕПУТИТЕ ВМЕСТО ДЕПУТАТИТЕ

Грешка няма!

в момента нашите депутати биха гласували и за ОСМАНСКО ПРИСЪСТВИЕ а не РОБСТВО......тръгнали от АТАКА да гонят вятъра

Виновниците за Възродителния процес са онези, които тръгнаха да правят Турска република в България, ама май на някои им изневерява паметта. Заради това бай Тошо направи Възродителния процес. В крайна сметка - каквото почукало - такова се обадило. Така че не се правете на луди, че и без това ви наближава времето...

И кои са тези дето тръгнаха да правят тази "република"?

СУЛТАН-ДОГАН....и неговата крадлива банда

Тези, които живееха и още живеят в районите с преобладаващо турско население. То е близко до акъла. И само за информация - въоръжени са и в момента. Само не се сещам защо тази информация винаги се премълчава. Всъщност - сещам се...

Браво, Аз! Най-сетне да се каже истината за т.нар. възродителен процес! Живков беше принуден в последния момент да вземе мерки, за да не се направи у нас Турска република! Никъде не се каза, че турците са изкарвали децата си отпред.Ако не беше преименуването, сега да имаме големи проблеми с турция. Докато не се премахне етническата принадлежност: турчин, циганин, арменец и др., както е в Америка, има само граждани на РБ, винаги ще има такива търкания. За непризнаването на арменския геноцид е срам! Не е важна числеността, важно е деянието!

Факт , достоен за Гинес . В парламента на България няма ... българи. Там се въдят всякакви гниди - алчни и малоумни . А БЪЛГАРИ НЯМА.

Абсолютно точно казано, присъединявам се !