Защо генералът изпи отровата?

Според пряк участник във военните действия от сръбска страна, воювал срещу хърватския генерал Слободан Праляк, той е бил симпатичен и като човек, и като враг.

Обратно в новината

Коментари - Защо генералът изпи отровата? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този случай е показтелен, че еврогейските режими и Съда в Хага, като част от тях, унищожават интелектуалците и толерират дегенератите във всички нации!

Изпи отровата защото е ГЕНЕРАЛ!!!!!Почитащ общочовешките ценности а не ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ..ЧОВЕК!!!Уважаван и от ВРАГОВЕ.....

Какъв велик човек! Дано саможертвата му не отиде напразно!

Във Нюрнберг повечето подсъдими германски ръководители се явяват до някъде доброволно на процес със убеждението, че ще се търсят истинските виновници за това.В последствие се разбира, че това е съд на победители над победени и при това предварително и старателно подбран и инструктиранл.Няма да коментирам от кого, само ще спомена , че това е този или тези за които войната е жътва и средство за забогатяване. Трибунала в Хага-теибунал, за бивша Югославия.Всички вече видяхме, че това е съд за съдене на християни, за кеф на мюсюлманите. Гореюо се надявам, да има някакви промени и да видя самите съдии изправени да отговарят, как с какви факти осъдиха едни и оправдаха други с не по-малко жестокост.Защо след толкова жестоки атентати извършени с вик "Аллах Акбар" не се създзде съд който да осъди ислямското нашествие и своеволия.Да се занимава със депортация на цели родове в които има членове на такива групировки, клетки и да осъди радикалния ислям.Впрочем видяхме им лицата на съдиите -мишки.

Този не е генерал,а прост редник като тези от ислямска държава-матросов

Защо генералът изпи отровата? Защото му дреме на к.ура!!! Пич!!! Мъжкар!!! А не евроГейска курва!!!

"МЪЖЕСТВОТО ПРАВИ УДАРИТЕ НА СЪДБАТА НИЩОЖНИ"-Демокрит. Трибунал или адвокатска колегия защитаваща делата на трети лица подготвящи ново разпределения и влияние?От кога да защитаваш гражданите на една държава без значение на вероизповедание е престъпление?Най-тежък е съда на съвестта,която ще носят членовете на съдът в Хага издал присъдата.

Всички истински герои така постъпват-браво... слава на героя.

Защо наричат свестните хора "комундели" дори да са анти комунисти ?

Защо наричат свестните хора "комундели" дори да анти комунисти ?

Логична оценка и край за този "съд". Намери се човек , който ОСЪДИ ТРИБУНАЛА НА ПРЕЗРЕНИЕ. Той беше създаден за да прикрие истинските виновници и подстрекатели на братоубийствената война и истинските военнопрестъпници.

Защото е свободен човек,и такъв си отиде за разлика от съдиите на къса каишка в Хага.

Страхливи марионетки облечени в тоги. Вгледайте се във лицата и реакциите им когато Праляк изпи отровата.

думите чест и достойнство са непонятни

С присъдата си трибуналът доказа, че изпълнява лобистки поръчки. Последва действие на достоен човек. Странно загиват (ги убиват)подсъдимите - едни в килиите други с отрова!

мдааа, и в нюрнберг един се отрови! време е и него комунделите да го признаете за светец! в се пак е бил член на германската работническа партия! дрОгарят гьоринг!

гледам усташкият фашист, и хърватски военнопрестъпник праляк е новото знаме на нашите антифашисти комунделски! ааа, да не забравя, тоя съд в хага е същият съд като в нюрнберг, ска.паняци! международен съд дето съди военнопрестъпници! ония съд съдеше членове на националсоциалистическата германска работническа партия, дето комунделите скромно и викате нацисти, а тоя съд сега съдеше откровени комундели !

БРЦК

Тъпчо, тоя генерал се е бил срещу сръбските 'комундели'. Ма си много тъп за да го разбереш. Самите сърби казват ,че е достоен противник, а не военнопрестъпник. Я сега си свържи двете мозъчни клетки и ми обясни как може враговете ти да твърдят ,че си достоен противник и някакви патени боклуци да те съдят за военни престъпления?

този комундел, израснал в семейството на офицер от дс на югославия се бил срещу комунделите?? ти с кои сърби точно говори? и кой ти каза че тоя убиец е генерал? я прочети коя генералщабна академия е завършил, и ми кажи къде е бил майор, преди да стане подполковник, полковник и тнт. а що не поговори и с босненците да видиш кви ги е вършил в източна босна? тия приказки иди ги разправяй на бабите в клубът по интереси!

Повтарям поста защото е съ напълно съгласен-и аз Не мога да разбера как някой си, който няма право, издава присъди. Защо няма право ли? Защото Хага не е в Югославия, Сърбия или Хърватия. Защото Холандия не е участвала в тази война, съответно не е победител и не е нейна работа да съди когото и да било от конфликта. От къде на къде някой си, намиращ се някъде си, ще съди? Също така защото според мен т.нар. "международно правосъдие" е правосъдие от страна на силните, а не на справедливостта. Сега относно генерала- според мен, а явно и според подчинените му и дори противниците му- той е бил лидер за пример, който защитава родно място и родина. Дано бъде запомнен подобаващо.

Хайде стига сте дъвкали мръсните партенки на россиянина, пуснал този хибриден материал! :))) Един военнопрестъпник си е получил заслужено чрез Божият пръст! За своите си е бил герой, а за другите - престъпник. Нормално, така е на война. Не виждам смисъл да трошите клавиатурите :)))

"Може би си мислиш че нямаш изход. Но погледни...пред теб е свободата..само трябва да си прережеш вените" Сенека за самоубийството. След като Праляк го раздава философ, със сигурност се е сетил за приказката на римският филисоф.

+

Този така наречен " Съд " как не осъди поне един американец или натовец ? Като само цивилните - коственни жертви са над 10 000 , включително и десетките жертви мюсюлмани конвой бежанци избити По погрешка от новаторската авиация ! Никой не ВИНОВЕН !?

Причината за унищожението на държавата са Израел и САЩ. Косово стана една огромна база на САЩ, а е и плацдарм срещу балканските страни, където може да се пробутва албанската карта и мюсюлманството.

Истинският генерал изпи отровата, а истинските престъпници се обявяват за евроатлантици и заемат високи постове в новообразуваните държавици. Съдът в Хага е несправедлив, съди избирателно и е политически зависим

до voolfa тези международни трибунали са добре платени лакей .

Трибунала не е нормален съд. Виж какво е определението за трибунал. Обикновено, изправят ли те пред трибунал, милост не чакай. Трибунала определя наказанието. Особено богат опит в това отношение имат руснаците. По времето на ВСВ чрез трибуналите са избили сигурно почти толкова свои войници, колкото са били убити и от германските войски. Дива работа, че дори и се хвалеха с това доскоро. А освен това, като правило, подобни трибунали се назначават от победителите. Някои се питат защо сърбите носят по-голяма вина за събитията? Ами отговорът е прост, елементарен - в тях беше силата, армията! Те бяха длъжни да се съобразят. Резултатът пак щеше да бъде същият - разпад на СФРЮ, но нямаше да бъде с цената на стотици хиляди избити и милиони бежанци!

Последните думи на генерала пред съда в Хага са ,,Презирам вашата присъда" и изпива отровата. Генерал Праляк предпочита смъртта пред още 7 год. затвор и освобождаване. Генерал Праляк презира и съдиите и избирателния съд в Хага, който не е осъдил нито един мюсулмански изверг в името на ,,европейското бъдеще" на западните Балкани.

Ние хората непрекъснато се борим за защита на някаква си истина. И в името на истината извършваме грехове. Всеки се бори, за да защити собствената си истина. Коя е тя? Има ли абсолютна истина? Да, има! "Аз съм пътя и истината и живота". Това е най-директното, най-могъщото показване на истината на нас, хората. Той го казва за себе си, но то е валидно за всеки мъж, за всяка жена, за всяка форма на живот. Това обстоятелство не е нещо чудотворно, то е присъщо на всеки един от нас, стига да бъде правилно разбрано, осъзнато. Самата Битийност, Осъзнатост, която ние сме е най-голямата истина. Всичко останало е суета, страст, злободневие, мисли, емоции, реакции. Те идват, претендират, че са най-важното нещо, и си отиват, размиват се във времето, все едно не са били. Това са най-лошите форми на нашето Его. А ние не сме Его-то, ние сме Вечността.

И НИЕ БЪЛГАРИТЕ ИМАМЕ ГЕРОЙ. ТАКЪВ Е КОЛЮ ЧЕСТИМЕНСКИ ТАКЪВ Е КАБЛЕШКОВ ТАКЪВ Е ВОЛОВ.И БОТЕВ. БЪЛГАРИЯ Е СТОЯЛА ПОД РОБСТВО ЗАЩОТО МНОГО СЕ Е УСЛАЖДАЛА НА ХРИСТИЯНСКА ЕВРОПА И НЕЙНИТЕ МОНАРСИ ТЪРГОВИЙКАТА,ДАЛАВЕРКАТА И КОМИСИОНАТА ОТ ОРТАКЛАМАТА С ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ.

Да се смееш ли, да плачеш ли... на подобно изказване...

Hе, нямате герои. имате рекет6ори, хаидуци и убиици на деца. C една дума - терористи.

Кочо, Кочо Честименски!

Типична руска пропаганда за подриване на авторитета на институциите. Това, че е бил симпатичен не значи, че не е разпореждал да се трепят цивилни. Една какмара внушения.

Всъщност войната беше религиозна.Самопроизвелият се генерал е католик,който е газил православни и мюсюлмани за територии..Тяхната религия дава индулгенции.Опрощават всичко,стига да си признаеш.

Ха-ха.Все едно да го оневиним ,защото е убил не 1000 ,а 100 души примерно.И освен това "интелектуалец -убиец "звучи така абсурдно,както "дървено желязо".

Гьобелс, Химлер и Борман са били възпитаници на някой от най-престижните немски университети. Академични типажи, един вид...

Това е следствие на разпадането на изкуствено създадената Югославия от великанските сили. Но лакомията на сърбите доведе до въоръжени конфликти с много,много невинни жертви в разпадащата се Титославия. Всичко на този свят създадено със сила се разпада, но поколенията ще почустват и платят за това.Дано не съм прав и тези рани нанесени от сръбските слуги; комунисти; на Москва по -бързо избледнеят и хората да живеят в мир и спокойствие.

Наистина не разбирам минусите под този пост. Но има обяснение: невежеството.

Името и делата на Слободан Праляк, ще се помнят поне още 100 години , а за безимения "съд " никой няма да си спомня ! Това е важното !

не са били осъдени Клинтън, Буш и Обама???? малко ли загинали хора заради тяхната мракобесна дейност.

И ОЩЕ НЕЩО трябва да добавим, за да доизясним ситуацията около това събитие, както и около заключенията, които авторът на статията небрежно се опитва да ни внуши. Самият акт на самоубийство, след оповестяване на присъдата, не оневинява осъдения, както и не може да бъде причина, пораждаща съчуствие или съпричастност! Не само невинни се самоубиват по този начин. Невинният се бори за честта и живота си, не като се самоубива! Трябва ли да се връщаме повече от 60 години назад, за да си припомним един друг подобен трибунал, който осъди нацистките вождове и изявени главорези? Трябва ли да припомняме, че и там имаше подобен случай на самоотравяне? И тогава ли този, който сдъвка ампулата цианкалии(?!?!) е бил невинен интелектуалец? Онзи, нациста, също е бил добър човек, интелектуалец, родолюбец, герой от войната и ред други положителни неща, които явно тогава са се казвали и за него, но... все пак е бил и военнопрестъпник!

Глупак ! Как може да сравняваш нацист който завладява чужди градове и избива , с героя защитил родния си град !

Спорно е кой от е глупакът, но със сигурност не е човекът, на когото отговаряш така. И нацистите са защитавали Германия по същия родолюбив начин като самоубиеца, като са викали "юбер алес" относно всички останали.

тъпунгер. АКо са те обградили 50 натопорчени манаа и ти се гласят, ще предпочетеш да ги исредиш по реда си, или ще се бориш за справедливост? Толкова сте плоски с кухите си, непреживели нищо тикви и смешни декларативни клишета.

е простотията, а не историята.

Хора, не се самоубивайте, това не е геройство или изход от "безнадеждна" ситуация, а тежък грях. За всеки друг грях човек има време да се покае преди за смъртта си, но самоубийството води директно към преизподнята. Затова и църквата не отслужва опело и панихиди за самоубийци.

Бог да го прости генерала, но този материал направо е поръчков и лошо скалъпен! Направен е за дебили!

Важното е, че ти си случаен (не поръчков!) но пак не особено добре скалъпен))

не загрява че Тута е същата присъда, но е освободен понеже е съдействал на военноекзекуторите които са се внедрили в Хага . От кумова срама се е погълнал,за да избегне срама.

Eja още едно доказателство че съдебната система се управлява от дявола.

Аз не разбирам, защо ДИР.БГ(?!) е пуснал този, меко казано, силно пристрастен материал? Според автора излиза, че Международният Трибунал е осъдил един добър, хрисим човечец, интелектуалец до мозъка на костите си, жертва на някакъв "еврогейски" заговор? И, нека отбележим, той(генерала) не е сърбин, а материала е написан от негов тогавашен враг - РУСКИ ОФИЦЕР, воювал на страната на сръбските сили, в качеството си на... командир! Трябва да поясним, че не става дума за командир от ЮНА(сръбската редовна армия). Като чужденец тоя РУСКИ офицер е командвал някаква паравоенна банда главорези-мародери, каквито имаше много по онова смутно време. Целта на предложеният ни материал е очеИЗвАдна - да се отрече както Международния Трибунал, в качеството му на орган за осъждане на военнопрестъпници, така и присъдите, които е издал. А вторият, по-тънък момент е, като контрапункт на горното е, действията на НАТО и ЕС да бъдат обявени едва ли не за престъпни при прекратяването със сила на кървавите изстъпления, заплашващи да подпалят целият Балкански полуостров, а може би и цяла Европа. Накратко казано - елемент от хибридната война, водена от Русия срещу ЕС!

имаш елементи на разсъждения, но при хибридна война никога не можеш да кажеш кой я води

А кой въобще е подклатил този конфликт в Югославия? Не е ли САЩ и Западна европа.

Не знам кой е, но помня че всичко започна с промяната на "следвоенните граници на Европа", които никога, ама никога не трябваше да бъдат променяни. Някой промени една такава граница, а сега се опитва да показва, че за едни може, за други не, с обидни за интелекта йезуитщини от рода на: Никой не е анексирал косово. Ами по-добре да беше. За да не бъде в момента тая територия една помийна яма, извор на терористи, джихадисти, наркотрафик и всякакви невъобразими дегенеративни отрепки.

в безпристрастността, дебилоид. Кой ти пречи? Същият тоя трибунал, който оправда не само Готовина и другия дъмбел, а косовските главорези, на фона на които сърбите и хърватите са като ангели. Ама ти си вярвай. Кой ти пречи?

Господ да го прости пита се коя хиена му е подхвърлила отровата и с какъв мотив ,. извършителят иска да се потули извършителя ,. невинен осъден за самоубийство ,.чувство за себеотрицание от присъдата ,. и трите

Че истинските убийци терористи извършващи геноцит са други и са ненаказани

А "дир.бг" онзи ден не позволи да публикувам краткото си мнение с думите "Героите никога не умират"

героите почиват в гробове, мръсниците в правителствени курорти.

Дали и какво е извършил никой не може да каже със сигурност. Но, че не се е поддал на договорки с Хага е очевидно. Иначе отдавна да е излязъл. Дори само този факт е достатъчно достоен.

Не мога да разбера как някой си, който няма право, издава присъди. Защо няма право ли? Защото Хага не е в Югославия, Сърбия или Хърватия. Защото Холандия не е участвала в тази война, съответно не е победител и не е нейна работа да съди когото и да било от конфликта. От къде на къде някой си, намиращ се някъде си, ще съди? Също така защото според мен т.нар. "международно правосъдие" е правосъдие от страна на силните, а не на справедливостта. Сега относно генерала- според мен, а явно и според подчинените му и дори противниците му- той е бил лидер за пример, който защитава родно място и родина. Дано бъде запомнен подобаващо.

БРЦК

Гореспоменатите страни са се съгласили да признават решенията на трибунала. Този трибунал е голям срам за Европа и престъпление срещу справедливостта. Политически пасквил преследващ и осъждащ невинни хора, с цел да прикрият истинските виновници.

Ако това, което е написал Крутиков наистина е вярно, то аз бих променил мнението си за Праляк на 180 градуса в положителна посока. Лека му пръст!

"Има ли още вярващи в абсолютната и "задължителна" справедливост?" Добър въпрос в края на статията. На него би трябвало да се отговори, както един от форумците често пише: мухахахахаха. Справедливостта в днешния комерсиален свят колеги са ядрените глави и ракети на САЩ, Русия, Китай, Великобритания, Израел и т.н.