Нов скандал заради изявление на US генерал

Номинираният за шеф на Централното командване на САЩ генерал Джеймс Матис произведе нов скандал с изявлението си, че е "забавление да стреляш по хора" в Афганистан.

Обратно в новината

Коментари - Нов скандал заради изявление на US генерал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...пожелавам да е в някой от следващите небостъргачи на Манхатън, която талибаните ще гръмнат като отмъщение за хилядите убити и осакатени от американската военщина афганистанаци. Ще бъде сигурно феерично да гледаш как лети към земята някакъв опърлен дебелогъзест генерал!!!!

Ако искаш, вярвай, че алкайда е атакувала америка, но все пак, за по-голяма достоверност, ги помоли да ти покажат някой очевидец който е видял парченце от самолета, който порази Пентагона - Ако си виждал снимките от катастрофата на президента на Полша, самолета беше на огромни късове. Защо самолета от Пентагона се самоизпари? защото не го е имало. Гадните Талибани бяха забранили на населението на Авганистан да произвежда хероин - но 2001 като стана това в НюЙорк, американските войски влязоха в Авганистан, и 2002 Авганистан възстанови производството на наркотик. Виж статистиките в интернет

прав си за гърменето, но незабравяй, че с изключение на един, всички "терористи" бяха обучавани в американски бази. Как смяташ, дали са ги обучавали по молба на алкайда, или за собствени нужди? Ти ако си шеф на авиошкола, би ли обучил чужди терористи, или би обучил свои хора?

Много логично е да му се "изкефи" някой талибан сега. Като му гледам нахилената мутра, снимал се е след някое убийство.

Този генерал и преди и сега мисли по един и същи начин. Това им се набива в главите цял живот, затова най-промитите мозъци стават генерали, а след пенсионирането си стават и дипломати. Не лошо да не коментира достоинствата на афганистанските мъже. Видяхме достоинствата на американските мъже в затвора Абу Гариб. Не са особено големи достоинства... даже е срам за човешкия род...

кой сте вие господин генерал, че да се намесвате в съдбата и бита на тамошните хора. всъщност какво правите там?

"Изявлението е направено на семинар през 2005 г. и в него са визирани талибаните, които тормозят жените само защото не са изцяло забулени" Напълно одобрявам изказването на генерала. Нищо не става от онези диваци.

Българи масово тормозят жените си след ракийца - да почнем ли и тука?

Нищо ново под звездите на флага им.Просто Дж.Текумзе Шърман живее в умовете на настящите генерали.Политиката на геноцид е съпътсвала цялата военна доктрина на тази страна.Лошото за тях е,че войната в Афганистан глътна много техни жертви и адски много пари.А реално си е чист провал.Никой до сега не се е справил с тези около 29 племена в тази дива страна.Рано или късно и американците ще си тръгнат от там,без да са постигнали нещо.Навремето те ги научиха да се бият,те си ги въоражиха,местните добиха огромен опит с воденето на асиметрична война.Сега им остана кефа на човешкото сафари.Въпросът е докога.

Да, ама в Сърбия високото самосъзнание не им пречеше на американците и натовците да се бият рамо до рамо с талибаните за разчистването на Босна...

каквото на сърцето, това и на устата...

затова е генерал- да прави всичко необходимо , но правилно

Ами кеф си е...

Май го кефи да стреля по хора по принцип и само търси кои минават за лоши, че да има оправдание защо са избити.

този защо не участва в това забавление като жива мишена например,какъвто е як веднага ще бъде улучен и тогава да видим как ше подължи купона......

"Дяволски кеф е да стреляш по такива типове, на които не е останало мъжко достойнство", казва генералът. ". Напълно съм съгласен с генерала!

Всички войски наши да се връщат оттам веднага. И сме оправили бюджета!!!

Това е първа серия на филма. За втората прочетете за Виетнам.

Връщаме си войските от Близкия изток, отзоваваме си посланиците, уволняваме си депутатите и президента и със спестеното излизаме от кризата с едни гърди пред Германия :)))

Знаят за какво се бият и руснаците се биха за същото, под пясъците в авганистан има планини от диаманти.

Не само диаманти, а ценни минерали, които сега са станали начин за американците да си плащат с тях дълговете..

Този генерал не е виновен за изказването си, както и талибаните не са виновни за атентатите си. Всичко иде от настройките на вашия телевизор.

Браво, господине. Бележката Ви е превъзходна. Искрено се посмях.

ЗАЩО ПОДКРЕПЯМЕ ТЕЗИ?!И С НАШИТЕ ПАРИ ИМА ОГРОМЕН БЪЛГАРСКИ КОНТИНГЕНТ В АФГАНИСТАН, КОГАТО МРЕМ В МИЗЕРИЯ?!КЪДЕ НИ Е ПОЛЗАТА?

Дали ако нямаха геополитически и икономически интереси щяха да се "борят" аа Афганистан????? Големи "демократи и миротворци"!!! И свтовния тероризъм сами си го измислиха, за да имат оправдание да грабят и убиват.

Явно генералите са намерили елегантен начин да се пенсионират и да получат бонуси при пенсиониране.

Прав е човека.

Ще трябва да си търсим друг генерал, не ни върви на генерали и те това си е...

НЯМА НИЩО ИЗНЕНЕДВАЩО В ПРИКАЗКИТЕ НА ГЕНЕРАЛА.НЯМА КЪТЧЕ ОТ СВЕТА НА КОЕТО АМЕРИКАНЦИТЕ ДА НЕ СА УБИВАЛИ ХОРА И ТО С УДОВОЛСТВИЕ.ДА ПРИПОМНЯМЕ ЛИ? КУБА, ДОМИНИКА, ЧИЛИ, ХОНДУРАС, ИНДОКИТАЙ, СЪРБИЯ, КОРЕЯ.АКО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ЯДОСВАМЕ ГОСПОДАР УОРЛИК НИЩО ЧУДНО И СОФИЯ ДА ОТНЕСЕ НЯКОЯ И ДРУГА КРИЛАТА РАКЕТА. ТАКИВА СА ИМ ПРИКАЗКИТЕ ЗАЩОТО ТАКАВА ИМ Е ДЪРЖАВАТА.ВИЖТЕ С КАКВО УДОВОЛСТВИЕ СЕ СТРЕЛЯТ ПО ФИРМИ И КОЛЕЖИ.ТЕ СЕ РАЖДАТ С ТОВА ЖЕЛАНИЕ ЗА ДОСТАВЯНЕ НА УДОВОЛСТВИЕ!

Не можеш да очакваш друго, все пак това са наследници на онези заселници, които успешно ликвидираха индианците.

че и успели да прехвърлят потрошените трилиони долари на тъпите европейци ударили и бедни и други вкл и германия

Военен и поп се определя различно от човек.

Може би е много смешно.... Ама да пробват да стрелят по руснаците, гарантирам, че после няма да му бъде толкова смешно.

Определено си прав. И мисля че наистина няма да му е до смях. Ако на времето сърбите имаха и те руски крилати ракети визирам в случая Х55 май от 6 американски флот в средиземно море нямаше да остане и 1 кораб.