Ислямистки форуми ползват български сървъри

Български интернет ресурси и сървъри се използват от ислямистки форуми, съобщи началникът на Сектора за борба с киберпрестъпления в ГДБОП Явор Колев.

Обратно в новината

Коментари - Ислямистки форуми ползват български сървъри | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В началото на статията се говори за едно, в края за съвсем друго. Какво иска да каже - не е ясно. Всичко в интернета е пазар, има стока - купуват. А как се използва тази стока, ако този високообразован специалист милиционер решава едва ли претъпниците ще пострадат.

Ами блокирайте им телефоноте и не им позволявайте да си купуват български и им спрете комуникации от лагерите. Само дето баба Меркел казва че не тябва струва ми се. Е ми тогава се скрийте в полите и под фереджето.

loyola

Питат го за терористи, а той обяснява за "детска сексуална експлоатация в интернет". Да не забравяме, че силата му на Явката е предимно в преследване на библиотеки и тормозене на слепи хора за дейности, за които са получили медал от Президента ...

"интернет комуникатори се използват и от трафикантите на бежанци у нас, и от организираната престъпност като цяло" О, свещена простота! Господи, няма ли един в тая скапана държава да е на позиция, за която има квалификация!

така така без пръстов отпечатък никакви коментари вече

А американските сайтове ,защо са против социалистическото ЧОВЕЧЕСТВО?

Каква ''работа''е свършила ГДБОП,за тъпите 27години преход? Имам чувството ,че тази ''държавна''институция е ,ЧАСТНА .

Наде, Наде... какъв си ми редактор... "ПОТИСКАМ" се казва на български, не "поДтискам"... че и си го болднала... иначе, рекламките се удвоиха, на сайта ви, скачат разни шарени поп-ъпчета на всяка страница, фончета безвкусни... станахте бетер порносайтовете, да не са ви купили без да разберем...

Чети повече !И двата варианта вървят!

какво стана с американската мощ дали някоя камила бе ударена днес нищо не казвате сигурно идил са я опекли вече?

наблюдение! ето това е ключовата дума а се подтискат повиците за справяне с физиологични нужди за какво можем да говорим след като Началниците от Щатите с години се занимават с развъждане и селекция на ислямски терористични организации? кои точно форуми подтискат че не разбрах? значи големите бели началници зад океана с тяхната NSA чакат на нашите или нашите наблюдават форумите създадени от Началниците? некакъв пълен маразъм и шизофрения става със всичките манипулации на Запада - то не бяха лъжи, двойни игри и тройни стандарти

Този току що откри как е изграден инернет.

Дира също като напиша нещо за пиже или бат сали и веднага го трият.Много ги подържат.А за дпс да не говорим.

Ми пиши на кирилица в ислямски сървъри никой няма да ти трие нищо.

Този е Боковист!

Този човек да си покаже дипломата-сигурно е някой тройкаджия и връзкар!

Интересно, от тия 36 разкрити случаи, има ли поне един осъден за детска порнография!Просто харчат нашите пари!

В този сайт също има защитници на този краен ислямизъм. Ако не им се трият и цензурират коментарите,то значи са под нечия закрила,нали ?

Не е чудно, че български сървъри са предоставени за да се използват от ислямисти, пък и само с толкова можем да подкрепим ИД и умерената сирийска опозиция. САЩ са с по-големи възможности и затова още на 1-ви октомври т.г. Джон Маккейн поиска умерената сирийска опозиция да бъде снабдена с необходимите оръжия, за да свалят руските самолети докато се бият с ИД /Виж Фокс нюз от 01.10.2015г./.

"Българската правоохранителна система наблюдава такива сайтове .." Да, щото е нефелна да прави друго! Блокирай, закривай, повдигай обвинения за античовешка пропаганда и заговор срещу човечеството.

Ами разбира се! След като премиер Боко се прегръщаше с основните спонсори на Идил- катарците.

Опасен ислямистки сайт е link,по-известен с цура.разаната карабина.лупи.дай

ЯВОРЧО ТИ СПРЯ ЛИ BET365 , - НЕ !!!! ВРЪЩАЙ МИЛИОНИТЕ , НЕЩАСТНИК !

Важното е, че заедно с Дянков, Горанов и Мента прокараха закона и филтрират и преслушват инернета.

За хазартните - не е Явор Колев. Тъпи сте...

"Използват интернет комуникатори"?! Ама то всяко комуникационно устройство в мрежата е "комуникатор". Това някакво откритие ли е? Очевидно, че ВСИЧКИ ползватели на Интернет използват комуникатори, за да си комуникират в мрежата :) Всеки компютър, терминал, маршрутизатор, концентратор и т.н. е вид комуникатор и се използва от свързаните в мрежата.

DIDA

Хубаво е др. Явор Колев да коментира факта, че през 2011 г. София стана домакин на конференцията на т. нар. "Сирийска опозиция" като осигури перфектна логистична подкрепа. Днес, 2/3 от ръководството на Ислямска държава бяха участници в тази конференция!!!

ПОРЕДНИЯ ХРАНТУТНИК НА ДЪРЖАВНАТА ХРАНИЛКА !

sawo

Така и не го махнаха този Явор Колев... Всяка година по едно и също време излиза от криптата и започва да отчита дейност, че току виж му изстинало мястото... През годините толкова глупости изръси, че вече дори не е смешно...

Ай-пито ви вече е най-отгоре в "Тефтера на Колев" ;)

sawo

Да заповяда да си поговорим защо умишлено спря тока на протеста в подкрепа на arenabg.com преди години - въпреки, че заваля дъжд, въпреки, че в последния момент промени мястото на протеста и накрая уж заради авария спряха тока на сцената, пак се събраха хиляди в Южен Парк и го освиркваха.

Хубаво, че са ги установили тези неща. Не е лошо и да вземат някакви мерки по въпроса. Нали тези от ИД официално се водят терористи и трябва да бъдат борени от службите. Или не е така?

Асминидтратори проверявайте по често сърверите и трийте такава информация

Б.С.С.

"Асминидтратори"...??????????

Тоя не знае от къде се включва компа па тръгнал да ръси мъдрости...

Има много поддръжници на ИД в България. В този сайт също, много хора поддържат Ислямска държава, ДАНС да се заеме с Бегееца, Пъстрата и останалите терористи.

sawo

Те бомби по релсите вече хвърлят, ти искаш троловете да борят...

Ти остави,Яворе, ами те и български помаци и римляни използват- това е по-лошото.

България е страната ,на НЕОГРАНИЧЕНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ. НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА.

Защо се учудвате? Преди няколко години, действащ български външен министър събра на семинар в България ръководителите на ислямистките групировки в Сирия. Български фирми, чрез американски посредници, продават оръжие и боеприпаси на ислямистите в Сирия. А вие сте почнали за някакви виртуални ресурси да се кахърите.

Аха, и после палят складовете за боеприпаси, за да замажат кражбите и продажбите

Завиваме вдясно и изчакваме да се изнижат мотористите?

Шило

И кво, прайм, г-н Колев?

Спираме "Читанка"

Човекът Колев е измислил бинарните числа!!!Той е измислил електронните елементи ,така ,че вече се вижда края на електронните талибани!!!Хвала на такива служители...А само не знам кой му плаща за този труд ,срещу арена и замунда взе пари от Микрософта ,срещу читанка от Труд ...Явно сега Русия му плаща...Ей Щерев ти си по информиран дай информация!!!

Явор Колев е единственият човек, който е стигнал до край на таблицата на ЕКСЕЛ. Той е превъртял Ексела! Отнасяйте се с повече уважение към него!

Хайде сега! И аз го достигнах! Отворих ехела. Плъзнах асансьорчетата надолу, после долното - надясно и стигнах до клетка Т39... Ко му е сложното?

последно поле на excel-a има адрес IV65536 :) и там се стига с писането му в "name box"

Не знам кое е по-опасно - ислямистите или тоталната неграмотност на спиващите новини по сайтовете...

Явор Колев е един Титан в българското интернет общество. Човекът работи в системата още от времето, когато за интернет беше нужен телефон и модем. Успехите му са изключителни - пребори интернет пиратството, затвори завинаги Замунда, Арена и още хиляди торенти, навря Читанка в ъгъла, а за детската порнография направо нямам думи - унищожи я до последния байт. Сега се е захванал с ислямистите, което ще рече, че до две седмици терористите ще си общуват само викайки си от гърба на едната камила към другата.

Поредния идиотолог ползващ държавната трапеза за безкрайно парти

За да разберем, защо мигрантите от Близкият изток не желаят да се приобщят към обществата в които са се установили, трябва първо да погледнем културните традиции на тези хора. Преди всичко трябва да сме наясно, какво значи самата дума ислям. Тя не значи мир, а покорство. Покорство пред Аллах. Самият свят, според Корана, е разделен на две Дар ел ислям (свят на покорството) и Дар ел харб (свят на войната). В първия живеят мюсюлманите, а във втория неверниците. Ето какво казва Корана за неверниците. И прокълнати всички до един, да бъдат те хващани и убивани където бъдат заловени (Племената 61; виж също: Покаянието 5). Когато там срещнете се вие с такива, които отричат Аллах, режете им главите (Мохаммед 4). Водете битки с тях, чак докато вярата на Аллах се разпростре навсякъде (Бакара 193)

Ок,ама по тая логика ако вземем и Талмуда и Тората да цитираме нещата от сурите ще заприличат направо на добри пожелания на роднини.