Русия спря газа за Украйна, ЕК не е особено разтревожена

„Газпром“ обяви, че е спряла доставките на газ към Украйна, след като не са извършени авансови плащания. България получава нормални доставки.

Обратно в новината

Коментари - Русия спря газа за Украйна, ЕК не е особено разтревожена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КОЛКОТО ПО-БЪРЗО УКРАИНЦИТЕ РАЗБЕРАТ,КАКВА ВРЕДА НА ДЪРЖАВАТА НАНАСЯТ ХУНТАДЖИИТЕ,ТОЛКОВА ПО-МАЛКО ЩЕ ТЪРПЯТ НЕВОЛИ!!!

Абсолютна глупост! В Украйна е " кранчето"! Все едно " Топлофикация" да гарантира на съседа от 4- я етаж, че ще има непрекъснато топлоподаване, ако аз, от 1- я , си резна тръбите с ъглошлайфа!!! Та всички други са след мен на тръбата...

Украинското правителство е забранило на Нафтогаз да купува газ от Русия! Затова и не са подновили плащането! Въпросът е защо е забранило?!

вече мръзнат украинците

Остановили, газа? Большой,лук-порей!...

Опитай сега да кажеш същото, но на български

Газпром сега ще помоли Украйна да не вдига много транзитните такси за газта, за да не умре мечката от яд

България чака разрешение от руския монополист Газпром да използва транзитната тръба, която съществува и в момента за доставки на природен газ през Гърция от други държави. Новината съобщиха от Булгартрансгаз. Без разрешение от Газпром обаче няма как да получаваме синьо гориво от трети страни, тъй като, оказва се, по силата на настоящия договор с Москва те управляват напълно нашата транзитна мрежа до 2030 а година. Причината е, че при подписването на валидния и в момента договор за доставка на синьо гориво от Москва, е дадена възможност само монополиста Газпром да транзитира природен газ през нашата транзитна мрежа. Тази загробваща клауза важи до 2030 а година. Правото Москва да управлява изцяло нашата транзитна мрежа чак до 2030 а година е дадено през 2006-а година, когато правителството на Тройната коалиция с премиер Сергей Станишев и министър на икономиката и енергетиката тогава, Румен Овчаров Съществува една бюрократична надстройка, която е включена в дългосрочните договори. Има два инструмента, с които руснаците са блокирали пазарната ни експозиция първата е Транзитирай или плащай това е тяхната позиция, при която целия капацитет или до 90% от транзитните тръби е ангажиран, тоест не може друга страна да има достъп. А що се касае до доставките в страната там е вземай или плащай. Това означава, че ако страната ни не консумира определени количества газ, отложено трябва да ги купи, но няма право да ги предоставя на трети страни.

Няма нищо по естествено за един комунист от това по интернационален начин да ородаде странатабси на Кремъл

Какво значи: "ородаде странатабси" ?

Този договор много ми прилича на другия с американските централи, ще ми припомниш ли КОЙ комунист го сключи ???

А със западните доставчици на ток дори не може да се подпищат договори.

Укрите пак са се натровили с газ... Всяка зима едно и също - тия хора нямат никаква фантазия...

В памет на Валентин Пламенов: Графинята: - Какво правиш? В.Пл.:-Безработен съм. Графинята"-А,така,няма да им работиме на тия селяни! Та,- Няма да им купуваме на тия, скъпия газ!Да умират!

В твоя памет: Я, нАдуй дядо КавалЪТ!!

Konstantin

Ама в изпълнение на Чефо Машината...

КАВАЛДЖИЯТА, ИМАМ ЕДИН КОМПЛЕКТ РОМСКИ КАВАЛИ. ПРОДАВАТ СЕ НА ЖЕНСКИЯ ПАЗАР ДО ЪГЪЛА НА КНЯЗ БОРИС И ЦАР СИМЕОН. РАБОТЯТ НЕПРЕКЪСНАТО. ЗАПОВАДАЙ. АКО ИСКАШ ТЕЛЕФОН - ОБАДИ СЕ.

Украйна обяви че се ОТКАЗВА ДА КУПУВА руски газ. Това означава, че започва да краде ...

Украйна спря доларите за Русия.

Всъщност Украйна няма НИКАКВИ кинти!

Сега е моментът за Южен поток. Ако има далновидност. С Украйна - днеска има, утре нема.

Цената на газа у нас е една от най-високите в Европа. Плащаме с 30-40% повече от западноевропейските партньори на руската компания и около 5 пъти повече, отколкото е цената в САЩ, която падна рекордно заради добива на шистов газ", категоричен е Димитър Иванов от ДЕН пред "168 часа".

А да си чувал , че цената е според поръчаното количество ? Да знаеш случайно колко потребява Германия и колко - България ? Аман от тъпанари

Разликата и при тази хипотеза не може да е така голяма! Освен това гледай какви русофили сме от 100 години насам! Хубаво казва Плевнелиев! Време е да се осъзнаем, че Русия не е братска страна, а грабителска империя за България.

спокич бе мозъчен ампутант, нема да им плащаме вече щото нема да ни пращат газ, дано те стоплят братята ти шистомериканци, че нещо доставки на каквото и да е топливо от тях на цена която да има накакъв икономически смисъл в тази слънчева ситема, просто няма.

Ще направим предложение до НС да приеме закон който да задължава всички да си ПРЕДПЛАЩАТ ПАРНОТО,ТОКА,ТЕЛЕФОНА И ИНТЕРНЕТА по който храчите руски мурзилки и да ви видим тогава какъв ще го ядете......тия които работят и изкарват пенсиите на храчещите тук няма да имаме проблем...какво ще кажете а????

Ама защо се сърдиш на руснаците? Сърди се на нашите управляващи, които подписват с Газпром договорите за доставка!

...а дано, първо пукнеш ТИ!!

измет в България

Ей, недоклатляк! Направо счупи тъпомера, шъ знаИш!...

внасяй с дамаджани от САЩ. В САЩ няма акциз на горивата, защото са собствено производство а не внос. Махни акциза и ДДС на българските горива и ще получиш подобна "американска" цена.

Тази зима ще измираме като кучета от студ. Честито братя атлантици, браво, евала, машала, ашколсум, на управляващите, па и наофтцете дето сте че ги търпим д ани докарат до състояние да умираме като животи. Даже и в концлагерите са им осигурявали газ, и то безплатна.. ха ха ах

Бившите съветски републики ще помогнат в крайна сметка на Украйна.Определено Лукашенко им помага с каквото може Беларус е в добри отношения с Украйна.Все пак Украйна през годините развиваше някакви отношения със СНГ.По отношение на България руснаците ще се усетят че са ни обърнали гръб без основание само дали не е късно.

Колко нагъл трябва да си за да кажеш , че руснаците са ни обърнали гръб , след като ние саботирахме абсолютно всеки проект с тях и след като непрекъснато повтаряхме как не ги искаме тук

Това не е проблем за Украйна. Ние ще се топлим на свещи и кибритени клечки. А заводите ни така или иначе няма пазар, за който да произвеждат и изнасят, така че газ ни не трябва.

Гадните долнопробни американски изроди - евреи и военни геьове в Инджерлик искат отнова да разделят и да владеят. Смърт на американските изроди политици, които съсипват разкошната Европа и които ще ни докарат до газени лампи и свещи. В Свински глави ще се превърнат гадните американски евреи, които искат да потопят света в скръб. Разруха приближава към американските изроди.

Вярно си ИЗТРЕЩЯЛ и то трайно...и Карлуково не е опция за такива като теб...само едно място има и......скоро ще сте там

С Русия не трябва да се търгува.

щото искат да им се плаща това, което дават ли? Или трябва освен че дават газ и да плащат на укрите?

Защото свърши социализма и интернационала ли?

газа, ами им спряха и донбаските въглища - за 2 порутени стълба сега без газ и без кюмюр - ква стана тя. Да се готви Туркия

Украйна не е държава а територия на ФАЩ управлявано от престъпна хунта....жалко за хорицата там....но за хунтата света ще е тесен един ден

ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА РУСИЯ. СЛАВА НА РУСКИЯ НАРОД. СМЪРТ НА ЧАЛМИТЕ. Бог да закриля руския народ и българите, които го обичат. Бог да укрепи десницата на великя Путин.

Не споменавай напразно името Господне изтрещял комунист и без това никога не си вярвал в Него.

Прости му Господи на тази низша душа, тя не знае какво говори и какво върши. Безплътен нащастник - аз съм 3 пъти хаджия и сем се потопил в река Йордан до Галилейското воре. А ти се потопяваш в собствената си воня и злословиш и ти си този, който употребява напразно името Господне. Гръм ще те удари. Смири се и изчезни.

сиа ще видят кон боп яде ли? Лощо че ние ще проядем.

Всъщност май Украйна се е отказала?!

Всъщност Украйна май няма кинти , не мислиш ли ?

РУСИЯ Е НАЙ-ОПАСНА ЗА СЪВРЕМЕННИЯ И ЦИВИЛИЗОВАН СВЯТ.ТЯ НЕ МОЖЕ ДА СОЦИАЛИЗИРА И ЦИВИЛИЗОВА. КАКТО Е КАЗАЛ НАВРЕМЕТО ЩРАУС КОГАТО ОТИВА НА ТУРНЕ В ЦАРСКА РУСИЯ-РУСИЯ ДОКАТО СЕ ЦИВИЛИЗОВА ЩЕ НАСТЪПИ КРАЯТ НА СВЕТА.

А през туй време Американците са избивали индианци

Какво общо има Газпром с Русия като публично е известно,че е собственост на Ротшилд?

Интереса клати феса-а евреите са майстори в това!!!!!!!!

има защото и Русия е собственост на евреите.

Договорът на Станишев с Русия да не могат по тръбите да върви друг газ, руски червени боклуци

Сега ще се повтори зима без газ. Украинците ще започнат кражбите от транзитния газ и ние ще плащаме накрая и нашия и чуждия газ.Честито управляващи.

Че то това новина ли е?

Хайде сега САЩ да дадат пари на Украйна да си купи газ.... ама друг път. Аз не съм чул американски евреин да дава пари ей така, виж ако е за акъл да даде как да се изтреби една държава- равни нямат/ пример сме точно ние/ и докато продължаваме да слушаме американците нищо хубаво не ни чака- нито висок стандарт, нито благополучие, само мизерия и глад, защото американците искат да грабят всичко за тях и да живеят охолно без да плащат- това е картинката. Може ли един американец д апроизвежда 20 повече продукт отколкото един българин/// 5000 долара към 500 лева/- е няма как за 8 часа това да се случи, а спрямо китайците- абсурд, ето затова и нищо хубаво не ги чака, но защо искат да завлекат и целия останал свят с тях????

Шило

В крайна сметка- не са им длъжни. САЩ си гледат техните проблеми, няма да гледат и тези на Украйна, я. Помогнаха на Яценюк и ко, качиха ги на власт, дундуркаха ги близо две години. Е, стига толкова.

Как така не са длъжни?! Целият свят ни е длъжен - да ни храни, да ни пои! Длъжни са! ;))

Колеги,хайде да се организираме и да посетим някоя от хранителните вериги и да натоварим камион с продукти.Ако на касата ни поискат пари,ще обявим веригата в открита агресия и репресия....

Шило

Става! А АЗБ ще ни защитава.

Половината укроси ще заспят като мечки, а напролет ще тръгнат по горите да се хранят със пасящия добитък! Нумероложката Тодорка

ще им прати от чирен, споко

Ние го правим отдавна. Лекуваме ранените фашисти с пари на данъкоплатеца у нас Дори и ФИНАНСОВО ПОДПОМАГАМЕ УКРАЙНА.

Пак ли Русия е права , а другите виновни?

Шило

На теб без пари дават ли ти нещо?

Че трябва да се плаща е ясно. Но защо предварително, това не разбрах. Може и да не ми обяснявате.

.

Първи закон на Нютон - спираш тока на Крим и ти пресъхват тръбите за газа...

В какво е крива бе? Че не дава стока без пари ли? Я иди ти си зареди колата без да плащаш бе.

а другите виновни. Да се повтаря от копейкаджиите, по-често!

не не са прави руснаците в много неща , например че те научиха укрите да им дават всичко на готово и все на вересия и после да им опрощават и тн.т и сега укрите още карат по тая инерция мислят си че някои им е длъжен и че всички требе да има дават .

бе, цървул? Да не се въобразяваш, че си центаджия? Нещастник, драскач платен.

Искаш ли да ме дадеш ей така безвъзмездно 1000 Eвро? май не си засилил. Та защо руснаци без пари да дават газ? Може ли простичко да ме обусниш

Голямата "бензиностанция" май скоро ще затвори поради липса на клиенти. Не знам как се яде газ...

ЩЕ НАУЧИШ

Едно е сигурно, че дръвцето ще го гризнем ние.

Дръвцето отдавна сме го гризнали благодарение на Р. Овч. и компания. Топлофикациите ни продават насилствено руската газ като загуби от сградна инсталация и договорите които е подписала тази банда с престъпници са до 2030 година и " независимия български съд и прокуратура " си затварят очите за този грабеж. Затвор за тези престъпници и да поемат изплащането на всичко което са разписали заедно със семействата и роднините им.

За зимата Украйне не разчита на руски газ, не е ли ясно? И миналата година не разчиташе. По-миналата - също. Купува евтин газ от Европа през Словения.

Шило

А този газ от къде идва? От Марс или Луната?

Според теб само в русия ли има газ?

Или от ИДИЛ - цистерни - Турция - Иран - ....!

мноо си тъп.не е словения ,а словакия.а газа не е друг ,пак е руски.

Първо: Словения няма как да продава газ на Украйна. Второ: Словакия отказа да продава газ на Украйна поради две причини: - Украйна дължи на Словакия почти сто милиона евро за извършени доставки. - Украйна иска да купува от Словакия на преференциални цени, тоест под цените, на които Словакия КУПУВА ГАЗ ОТ РУСИЯ. Трето: МВФ и ЕС отказаха на Яценюк каквато и да е по-нататъшна финансова помощ, защото: - Украйна похарчи половината от предишния европейски транш не за да си плати газа, а да плати на военните предприятия собственост на Порошенко. - Украйна все още не е преструктурирала Нафтогаз.

И ОТ НАЧАЛО ВЧЕРАШНИЯ ВИЦ :- турчинов е казал че от днес УКРАИНА също трябва да сваля самолетите на РФ но с хвъргалото ! повече от 9800 военни самолета са продали или всичкото военно оборудване което било от времената на ССС Р както и в българия

украинците не трябваше да се е*абават с тока.

турско-американска мрежа кога ще направи спонтнния протест по случая??

Е това украйнеца не разбра ,че неможе да папа без да си плаща. Поколения украйнци свикнаха да са на версия сега им е трудно да отвикват.

съдбата пак ни дава втори шанс да си върнем потока и да спечели от ситуацията , обаче с тези политици едва ли ще успеем да се възползваме

а пък с тази американска пета колона у нас,съвсем.

БЪЛГАРИ КОИТО СТЕ БЪЛГАРИ ПИШЕТЕ КЪДЕТО МОЖЕТЕ И СЕ ОБРЪЩАМ КЪМ ДИР БГ СЕГА ИМАМАМЕ ГОЛЯМАТА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЮП ДА СЕ ВЪСТОНОВИ НАЛИ УЖ БЕЛГИЯ НИ СЕ КАРА ЧЕ НЯМА ДОСТАТАЧНО ГАЗ В СТРАНАТА СИ - АКО СТЕ БЪЛГАРИ ЗВЪНЕТЕ И ПРАВЕТЕ МИТИНГ ЗА НЕ СМЕ РОБИ И ДА НЕ СА РОБИ НАШИТЕ ПОКОЛЕНИЯ - САМО Е ЗА БЪЛГАРИТЕ ТОВА КОЕТО ПИША

Не ги мислете украйнците - ще се оправят. В петък минават от газ на марципан.

Кога Русия ще спре газа и за Турция?

Ще го пусне

По руските тръби тече газ и корупция в съотношение 30% газ -70%корупция.

70% от печалбите отиват в джоба на съучениците на Путин и на подобни образи.

Не го ползувай.

Аз не съм се редил за Москвич, та ще се реда за руски газ. хехехе.

Аз не ползвам и не желая да ползвам, но престъпниците от топлофикациите и марионетните съдии ми го продават като загуби от сградна инсталация, чрез съдебна принуда, което е злоупотреба с власт и наказуемо по член от НК!!!Проблема е че и правосъдие няма в тази бандитска територия наречена България!!!

Келешите бадеровци от Украйна до кога ще се пъчат... Време е народа да ги помете.

Ние сега, като отпочнеме да копаме под ШИПКА, ще си намериме там ГАЗЕЦ

Че си намериме същото ама с Ъ по средата.

ама ние българи ли сме или руснаци. Айде стига бе троянски коне. Тук русофилите са олигавят от радост, че няма да имаме газ, че ще ни спъне икономиката. И кой виновен - ами пак те, че досега нямаме други енергийни източници освен от Русия. Ето на това му се вика вечна зависимост - няма мърдане, затова радост велика. Няма бЪлгари в България няма-а.

Ние сме и по турци от турците. Ако си чел другите новини

По-добре да си русофил отколкото глупак. Я кажи откъде другаде може да се внася газ? Германия като е по-велика защо зависи главно от руския газ? Абе друго си е с кораби да докараш от САЩ - хем по-скъпо, хем по-сложно, но пък си "независим".

вече и България няма:(

От УСА ще ви изпратят газ у тубета.