Нови изисквания за колите с газови уредби

Нови изисквания за техническата изправност на автомобилите с газови уредби ще бъдат приети до месец, съобщи директорът на изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" Валентин Божков. Междувременно на Околовръстното шосе в София се взриви газова бутилка на движеща се кола.

Обратно в новината

Коментари - Нови изисквания за колите с газови уредби | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

газовата бутилка е 2пти по безопасна от резервара на автомобила всичко това е за сабиране на пари,това е истината роби на комунизма *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Министърът на транспорта и министър-председателят, ако знаят за какво става въпрос, то тия двамата (Ангел Ангелов - шеф на ДАМТН и Валентин Божков - шеф на ДАИ) трябва да бъдат уволнени до края на седмицата.

Оффф, аман от глупости! Бутилка много трудно гърми. Най-вероятно е имало теч на газ и се е взривило кълбото от изпаренията, а не самата бутилка. И всичко това става от некадърни газаджии и безгрижни собственици. Сега да направят невъзможно карането на газ, да вдигнат цената на бензина и да лягаме да мрем...

Че защо нови изисквания? Щото ако се спазваха досегашните...

Газовите уредби са много, ужасно много опасни! Скоро ще се приемат норми, правещи тяхното монтиране и ползване невъзможни, защото те бидейки опасни, опасно бъркат в джебчето на тиквения приятел златев. Хеле пък особено метана хич не минава през джебчето на споменатия родолюбец, и него направо ще го забранят. Да живее тиквата, и дано скоро да резне лентата на пункт за проверка на бутилки в сервиз за ГТП, аз такова нещо не съм виждал.

Ама тия хора го мислят тоя народ за много тъп бе, то че лесно се манипулира, няма спор, ама пък чак толкова... Тогава трябва да има нови изисквания и за тия на бензин, че те са още повече опасни. Шменти капели май...

Понеже спаднаха продажбите на бензин и дизел и сега някой се опитва да ни убеди, че е опасно да се кара на пропан бутан и метан. Не е опасно, дори е по- безопасно,по-изгодно и екологично и понеже тези уредби представляват горивна система на автомобила и прегледите са към оторизирани места.А с газов инжекцион употребата на бензин и нафта се занижава 10 пъти и остава само за палене на автомобила. Няма нужда някой да добавя, че поради една авария сменят местата за преглед. Изискването е на ЕС и няма никаква драма,както някои твърдят.

joro

Идеята за видеонаблюдение е чудесна, и трябва да се разшири и приложи навсякъде! Гражданите констатираха безкрайно много фиктивни крадливи разходи на администрацията. Много граждани пострадаха тежко и смъртоносно от липсата на елементарна инфраструктура и услуги, ЗА КОИТО СА ПЛАТИЛИ ДАНЪЦИ! Предлагам във всички министерства и в министерския съвет в кабинетите за управление на държавните разходи и възлагане на държавни поръчки да се монтират видеокамери и гражданите да следят и така да имат допълнителна гаранция, че злоупотребите на администрацията с оскъдните им средства няма да се повторят!

ДА! ДА СЕ МОНТИРАТ КАМЕРИ В СПАЛНИТЕ И БАНИТЕ НА ВСИЧКИ ХОРА! САМО ТАК ЩЕ СЕ ПРЕБОРИМ С КОРУПЦИАТА! глупак

Майтап бе Уили! Ама голям майтап - представете си гръмнала газова бутилка и какво ще гаси шофьорът/дали е останало нещо от автомобила/ и ако гръмне бутилката /пази боже/ къде аджеба ще е шофьорът?

УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ, ПРИЯТЕЛИ, КОЛЕГИ И ДР, ИСКАМ ДА КАЖА СЛЕДНОТО: НЯМА КАК ГАЗОВА БУТИЛКА НА АВТОМОБИЛ ДА СЕ ВЗРИВИ, ГРЪМНЕ И ПРОЧЕЕ ДЕСТВИЯ! В СЛУЧАЙ ЧЕ СЕ ЗАПАЛИ АВТОМОБИЛ С МОНТИРАНА ГАЗОВА УРЕДБА ПРИ НАГРЯВАНЕ НА БУТИЛКАТА ТЯ МОЖЕ ДА ИЗПУСНЕ ГАЗТА ПРЕЗ КЛАПАНА, НО НЕ И ДА СЕ ВЗРИВИ! ДА БИ ПОДЪРЖАЛА ОГЪНЯ НА ПРИНЦИПА НА ГОРЕЛКАТА, НО ПАК КАЗВАМ НЕ И ДА СЕ ВЗРИВИ. МНОГО ВИ МОЛЯ ПРЕСТАНЕТЕ С ТЕЗИ ГЛУПОСТИ ЗА БОМБИ И ВЗРИВОВЕ! ТЕХНИЧЕСКИ Е ДОКАЗАНО (ВКЛЮЧИТЕЛНО В ПРЕДАВАНЕТО "РАЗБИВАЧИ НА МИТОВЕ" ПО ДИСКАВЪРИ ЧАНЕЛ) ЧЕ РЕЗЕРВОАРА НА АВТОМОБИЛА Е В ПЪТИ ПО ОПАСЕН ОТ ГАЗОВИЯ ТАКЪВ. ПРЕДПОЛАГАМ ИМА ФИЗИЦИ СРЕД ЧИТАТЕЛИТЕ И ТЕ МОГАТ ДА ИЗКАЖАТ ЕКСПЕРТНО МНЕНИЕ. БЛАГОДАРЯ ЧЕ ПРОЧЕТОХТЕ МОЯ КОМЕНТАР.

Loszetas

А ти наред ли си с главата? Естествено че газовата бутилка си е бомба.

Поредният промит мозък! То и на тебе стомахът ти е бомба, като си хапнал повечко бобец, ама да си чул на някой да му е гръмнал?

Ако бутилката изпуска и в багажника се образува газово-въздушна смес и шофьорът има запушен нос и отнякъде се получи искра, то багажникът ще се взриви. Какво ще стане с бутилката по време на и след взрива, не съм съвсем сигурен, но действително е странно, че шофьорът бил гасил след взрива.

И как точно ще се взриви - с детонация или с дефлаграция? Прекалено много "ако"-та има в хипотетичната ситуация. Дори и да се случи - взивът едва ли ще е фатален, а при тези условия бутилката няма да пострада - гаранция.

Интересно! От какво ще се запали? И защо няма да се разсее преди това в атмосферата?

Мизантроп

Откъде да знам, бе, хора - вие сте го превърнали в научен спор:) Еми да - в багажника голямо налягане няма как да се получи и все отнякъде сместа ще изтича навън, така че сигурно скоростта на горене ще е по-малка от звуковата - по-вероятно дефлаграция - не точно взрив, по-скоро бързо разпространяващ се огън. Това може би обяснява какво е гасил шофьорът. А откъде искра - ми знаете ли го тоя какво си е инсталирал отзад? Някоя гигаватова аудиоуредба, например, и да си е пуснал Metalica на мах:) Мче тя ще го запали и детонационно - само от звуковото налягане:)

Нещо в новината не се връзва. Хем автомобила е в движение, когато е гръмнала газовата уредба хем шофьора сам се е опитвал да загаси пожара.

ДРЪН ДРЪН КОНТРОЛА СЕ ЗАВИШИЛ!!! НАЛИ ГИ ГЛЕДАМ КАК МИНАВАТ КАКТО И ПРЕДИ ФИКТИВНО САМО КОЛАТА ВКАРВАТ ВЪТРЕ ДА Я СНИМА КАМЕРАТА!!!

ВИЖДАМ ЧЕ И ВИЕ СТЕ ПОЛЗВАЛИ ТАЗИ "УСЛУГА" ЩОМ ЗНАЕТЕ КАК СТАВА!

Действието се развива в Бояна, а снимката от Ситняково. Почвам вече да си мисля, че това са несъществуващи инциденти, та да се вдигнат покупките на нови автомобили или да се пълнят гушите на някой.

А, верно, че може и да си измислят "новини" с някаква гнусна цел :) Не се бях сетил така изведнъж.

Абе, все си мисля, че тая ГАЗ е несравнимо по-опасна от цигарите (и не само!), тогава що ли законът толкова строго преследва цигарите и така натрапчиво разпространява газта - в жилища, по улиците на стените на къщите, на работното място...?! Хмммм

Вярно сте мислещ, бих казал, дълго и напразно iмислещ. Природният газ е ежедневие в Западна Европа много преди Втората световна война. И в СССР, също. При блокадата на Ленинград е било спряно подаването на газ и тогава започва голямото мръзнене. Що не четете малко преди да започнете да пишете. И преди да напишете нещо, помислете. Нали сте мислещ. Ако можете де...

НЕ МОЖЕ ДА Е СЛУЧАЙНОСТ!!! Толкова години нямаше такива случаи, а сега за 2 седмици - 3 такива взрива. То като с влаковете ни - един се запали като прецедент в историята и айдеее - започнаха да горят по един поне на седмица. На никой ли не му е странно?!?!?! Все пак мизерията тук е от десетилетия, не от няколко дена!

Абсолютна случайност е - както с палежите на колите.

Това техническа безопасност е много разтегливо понятие може и тай сам да си е ремонтирал или нещо да е побългарявал.Там няма ток на обикновените и няма от къде да дойде изкра .Така че много се спекулира с това гръмна бутилка .Не съм чул самата бутилка да гърми а някъде около нея .

аз побългарявам навсякъде, където има проблеми от гениталните немски италянски или турски инджинерове :))) обаче горящ хаафтомобил независимо с газ ли е или с бензин - накрая гръмва ако не се угаси овреме. През късият си шофьорски стаж от 20-ина години съм видял два горящи камиона и 4-5 леки коли и нито един газов от тях ;)

има ток моме! При новите евросонди които ни накараха да сложим ИМА ТОК!!!!!!!!!

ИМЕННО ТОКА СПИРА ИЗЧИЧАНЕТО НА ГАЗ ОТ БУТИЛКАТА Т.Е ЗАТВАРЯ ПРЕДПАЗНИЯ КЛАПАН НА БУТИЛКАТА В СЛУЧАЙ НА ТЕХНИЧЕСКА НЕИЗПРАВНОСТ В ДВИГАТЕЛЯ.

Може ли заглавието да е: Газова бутилка се взриви в движещ се автомобил, пък за това да се пише в 2 реда на края на текста?!?

от подвижните газови бомби.

И от глупаците като тоя, се пазете...