Турция е изпратила на Русия проект за ”Турски поток”

Турция е изпратила проект за споразумение за “Турски поток“ на Русия и очаква отговор. От Москва отричат.

Обратно в новината

Коментари - Турция е изпратила на Русия проект за ”Турски поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

те пита пък тебе?

Всички които пишат против ЮП не че са против самия проект, ами са против това че е руски. Ако беше на краварите щяха да го благославят до небесата. Сбъркано племе сме това българите.

Pesh0

Спомняте ли си , че Орешарски изтегли 3 милиарда кредит , още като показваха по телевизиите , първата заварка ? Дали е върнал парите ?

добър въпрос. поне във времето назад можете да се върнете и да погледнете цялото "войнство", което щеше да се нацоца от т.нар. милиарден "проект" на матиушката -путин. този проект единствено щеше да послужи на изродите, които опоскаха бълхарията. каквото и да ви говорят - това е истината!

И от вчера"Руската федерация ще продължи да работи по ред направления с властите в България. Това са най-вече енергийни проекти от рода на "Южен поток", отбелязва "Аргументи и факти"." Да попитам кое сега е вярната новина? За турски поток или за ЮП?..ха..ха

не се хващат на путиновата въдица за транзитни такси и бъдещи печалби!

Южен поток е пълен дубъл на газопровода минаващ през Украйна.Като гледам как са забогатели УКРАИНЦИТЕ от пренос на руски газ чак да им завидиш..ха.ха А и удобно забравяш заема3.5 милиарда евра който ще плаща българския потребител...Да надали ще се печели от това.СТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ!!Та толкова ще забогатеят и агите на юг..ха..ха

ако наистина погледнете днешното състояние на корупция, беднотия и отчаяност в украиналенд, то ще ви дойде и въпросът: защо украинците не бягат в еритрея, където е в пъти по-добре, въпреки, че там не управлява пряко поредния лаборант на щазите. болниците са в отчайващо състояние, но богатствата на еврейските родове набъбват! кой-както-може. нали така.

инак си имате плюса от мене. точно е това, което сте казали.

"Списъкът постепенно е бил разширяван, специално след протестите за парка Гези миналото лято и разследването за корупция, предприето на 17 декември, се твърди в публикациите. Сред подслушваните са били министърът на енергетиката Танер Йълдъз, ръководни представители на Партията на справедливостта и развитието"-Цитирам това да се знае че турския (БИВШ ВЕЧЕ!!!) е следен за корупция от турските служби !!!!!И в момента не представлява нито Турция нито министерството на енергетиката!!!!Т.е в Турция в момента няма съставено правителство и Танер Йълдъз е безгласна буква...Не знам руснаците от къде си мислят че нещо става с Турски поток..ха.ха или така им се иска..ха..ха

чакахме дядо Мазай, а дойде Герасим!

Турция иска "трубами с газами"-дали няма да получи само "трубами"с някой борч като "Белене"за България?

а ти дали нй- накрая няма да легнеш да спиш вместо денонощно да се осираш в дир-а?

Искам да живея в достойна държава: искам отново ТУРСКО "РОБСТВО"!

НЕЩО НЕ МОЖЕТЕ ДА ПРЕЛЪЖЕТЕ ТУРЦИТЕ С ТРАНЗИТНИ ТАКСИ И БЪДЕЩИ ПЕЧАЛБИ

"Спасибо"

Пъстрата още не е отговорила за печалбата на Мариците- къде точно отива.

на Турция,така се работи!

"... Така нито ние, нито турците ще можем да искаме твърде много..." Мнеее- турците сега са хванали "господа за шлифера"- т.е. газпром и русия натясно и правилно ги натискат:) Ако зависи от мен и аз съм главна преговаряща с газпром, им давам точно днес- 19.08.2015г.- следната оферта за България- България ще купува от русия до 32% от целият ни нужен природен газ на цена от 50$ за 1000 куб.м. газ чрез дългосрочен договор за 10 години, като след третата година цената на руския газ за България става 40 $ за 1000 куб.м. руски газ:) Да видим- ако се играе на преговори ТАКА срещу руснаците, дали ще се опитват да мачкат малка България!

Както днес, така и след 15 год. Русия ще бъде основен доставчик на природен газ за Европа /и за нас в т.ч./Това е извън всяко съмнение. Спорен е въпросът откъде ще минават тръбите. Три са възможностите /с намаляваща вероятност от 1 към 3/ 1. През Украйна, условно Украински поток. Най-добър вариант за Русия и за Украйна. Сравнително добър за нас. 2. През Варна -Южен поток. Най-добър вариант за нас. Сравнително добър за Русия. 3. През Европейска Турция -Турски поток. Най-добър за Турция, изключително рисков за Русия и отвратителен за нас.

Напротив , "бачо" - май не си наясно с енергийната политика на България, както и не знаеш какво се случва в ЕК...Питам те- защо трябва бг. данъкоплатци да плащат най-високата цена на руски природен газ в ЕС, след като можем просто да си диверсифицираме източниците на доставка на природен газ? За да ни се подиграват руснаците и да печелят на наш гръб? Знаеш ли, че част от чистата печалба на газпром отива в руския държавен федерален бюджет- за това вие, пенсиите, плащате част от пенсиите на всички руснаци, но даже и това не можете да го разберете, защото сте заслепени от пулеризма си!

LeGrandTulup

Който и да ни продава нещо си, било то Русия или САЩ, било то кюмюр или компютри - винаги печели "на наш гръб". И тогава няма значение печалбата дали отива във федералния бюджет, или във фирма специализирана в производството на луксозни яхти. Имаш ли сведения за какво точно отива печалбата на американските Марици?

това с високата цена на газта вече се изтърка, смени си плочата. ето ти казаното от Бойко България подписа инвестиционнотото решение за строителството на газопровода "Южен поток" и новия дългосрочен договор за доставка на руски газ в България. Договорът за доставка на природен газ бе подписан на официална церемония в Министерския съвет от Александър Медведев - зам.-председател на УС на "Газпром", и от Димитър Гогов - изпълнителен директор на "Булгаргаз", в присъствието на премиера Бойко Борисов, министъра на икономиката и енергетиката Делян Добрев и шефа на "Газпром" Алексей Милер. "Имаме над 20% намаление на цената на газа от 1 януари 2013 г. Подписваме за десет години, но на шестата година имаме право да намалим с толкова газ, колкото ще произведем", обясни на пресконференцията Бойко Борисов. Той заяви, че не може да бъде конкретно посочена договорената цена за доставка на газ, защото това е търговска тайна, но цената е най-ниската възможна за страни, които не влагат милиарди евро в разработване на газови находища в Русия. Цената е малко по-висока от тази на Германия, посочи премиерът. Цената на доставките на газ от януари 2013 г. е най-ниската за страни от категорията на България, заяви Алексей Милер. Той посочи, че това намаление на цената е направено заради бъдещото стратегическото партньорство между България и Русия в газовата сфера.

"Напротив , "бачо" - май не си наясно с енергийната политика на България..." Не само аз, никой не е наясно с енергийната политика на България. Можеш ле да си наясно с нещо, което го няма?!?

Шило

Пъстър, виж в сайта на Булгаргаз по колко продават газа на търговците, па тогава реви, че е най-високия и т.н.

"..."Изпратихме до Русия проект на междуправителствено споразумение за "Турски поток". Сега чакаме отговор. Ние няма да сме тези, които спират изпълнението на проекта".." Мдаа- колкото и да не ги долюбвам, трябва да призная на турците, че умеят да се учат от грешките на другите. Не случайно наблягат на това, че те не са страната, която спира проекта. Да видим путлер как ще си разиграе сега картите, след като му взеха основния коз- възможността да си играе с преддоговорните оферти на насрещната страна с "тука има, тука няма"....

Викаш, опитват се на краставичар краставици да пробутат...

анонимен

ХАРЕСВА МИ да виждам разногласия между руснаци и турци! Твърде много се бяха сдушили, твърде големи приятели го даваха, ердоган изповядва ислямизма и неоосманизма -иска икономическо възраждане на османската империя върху сегашна Европа, а путлер- бълнува също възраждане на умрялата руска империя....Ако имаше по-тясно сътрудничество между тях,това наистина би ми развалило лятното настроение, защото то би означавало огромна заплаха за България!

Малка забележка, г-жо адвокат. На един адвокат, даже и във форум да пише не му отива да пише "путлер". Ако искахте да споменете г-н Путин, това е друга работа.

анонимен

Не - НЕ ПРИЕМАМ забележката ! НЯМА ДАВНОСТ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СРЕЩУ МИРА И ЧОВЕЧЕСТВОТО! НЕ МОГА ДА ПИША "Г-Н" ЗА ЕДИН ОТЯВЛЕН ВОЕННОПРЕСТЪПНИК! Няма сила, която да ме принуди да изпиша името на руския хитлер по правилния начин! Това е знак за моето конкретно отношение към един подпалвач на войни в Европа в 21 век! Именно защото съм учила "Международно наказателно право", го изписвам така!

Обикновена скучаеща домакиня, със съответен умствен багаж и интелигентност.

анонимен

Държа да отбележа, че за мен путлер НЕ Е физическо лице с правосубектност- дееспособност + правоспособност. За мен той е просто една ПРЕЧКА пред мира в Европа и ЗАПЛАХА за трета световна война в Европа.

Тавагишчи, он утонул сказал Жужака.

Шило

А бе тук що за шматки са ви подбрали? Някой дава ли си сметката, че и една да е, това е пазар за още 16 млрд. куб. м. годишно. Толкова, колкото е добива на азерския "Шах Дениз". За който се твърди, че ще е основен фактор при диверсификацията на доставчиците.

Шматарок, лично теб, какво те брига, колко газ продава Жужо Первий Късий?

Аз се чудех защо при тази новина има толкова малко коментари, а то е защото соросоидите бягат от нея като дявол от тамян.

Че и по-надалеч!

а, пъстрата е тука. с голи гърди защитава на барикадата евроатлантическите ценности. искам да ви предупредя-гледката не е за хора със слаб стомах!

Тя, горката, опозорена през глава избяга от темата за ремонта на МиГ-29 и се скри тук...

Тука новина няма. Всички знаем, че газпром няма пари за такъв мащабен проект. Сега ще протакат, ще лъжат, ще мажат и после, пак друг ще им е виновен. Какво да се прави, Руснаците никога не си признават за жълтото по гащите.

Шило

Брях, колко народ загрижен за отношенията между Турция и Русия

На Рассия все някой друг ѝ пречи :) За нереализирането на ЮП виновна била България. За нереализирането на ТП виновна била Турция. Май, обаче, и на Турция ѝ писнаха тези руски номера, та им го каза в прав текст.

Не знам друго, но почнели строежа на ТП, чехъка, боко-тъпото и олигарски незабавно трябва да бъдат съдени за държавна измяна! Както и всички соросоидчета, "независими" журналисти, псевдо блогъри, протестиращи, ранобудни и пр. боклуци!

Що?Олигарски направи едно полезно нещо,а глупаците искат да го съдят?!

Е, нали нямаше да има "Турски поток"?

А от кога ИМА подписано споразумение между русия и турция за изграждане на турски поток?:) Има подписан само МЕМОРАНДУМ, не и СПОРАЗУМЕНИЕ:)

На път са да ми развалят лятното безгрижно настроение...

Ще го има...но не с 3 или 4 тръби както е замислен по-проект ,а само с 1 тръба.Та стават нещата като "бил филма шведски,но съветски".... Щом искат да се договарят и да пуснат тръба успоредна на Син поток само за нуждите на Турция.За останалите 2 или 3 тръби....или няма воля,или няма сила,или......което е най-вероятно-НЯМА ДЕНГИ,или няма политическа воля от страна на Турция(ще има избори,има война с кюрдите,има девалвация на турската лира,а и има и депеша по разни посолства в Анкара)....

Не знам за цената на газта и нефта ,но сега е настъпил момента за печалба от търговия с валута(Валута е американски долар,ЕС евро ,британски паунд,швейцарски франк и австр.долар)....Даже прогнозирам ,че и тези граждани на РФ които преди 7 месеца купиха долари по 96 рубли ще могат след 2 месеца да реализират нелоша печалба!!:-)))))

Турците изпроводили чертеж на комбинация от три пръста..

Лоша новина за соросоидната плява. Турски поток ще има. Сега като се възобнови и Южен поток ще има масови самубийства на соросоиди. Всъщност всичките двама и трима.

Стига бе, не ме отчайвай. Как ще живеем без премъдростите на Пъстрата, без идиотизмите на Щерев и без фалшивия патос на БеГееца? Живота ще стане скучен, дните ще се точат дълги, като преговорите за Южен поток. Не, аз съм оптимист. Лудите не умират лесно....

Путин ще носи газ с батискафа. Патак вече не му трябва. Първите опити за пренос на газ с батискаф извърши лично той, успешно.

Това звучи като - Турция се подиграва с Путин.

Честито, Вовочка! Проливи ще ми искаш , а? Ей ти проливи. Плащай сега и подписвай, когато цената на петрола е на дъното икогат другите продават газ на по -ниски ццени от теб, защото произвеждат на по-ниска себестойност от теб. Честито, Вовочка! Да би мирно седело, не бе чудо видело1

значи другите продават на по-ниски цени, а? значи Путин пак удари всички в земята, защото продава по-скъпо и германецът пак купува, ли купува през северният поток

ще си играят руска ролетка с ядрено оръжие. "Полицаи в град Чита, Русия задържаха пияни войници, които се разхождали из града с БТР, след употребата на солидно количество алкохол".

нормално. То да бяха само руските такива.

Теменужка да прави стриптийз в компанята на Цецка пред Милер за да им забие адна тръба с кожена обвивка.

Впрочем- понеже турците и руснаците бяха станали "дпе и гащи", сега е добре да се види как се надхитряват, а накрая България ще спечели от техния "алъш- вериш"!

Ти оправи самолетите, сега оправяш тръбите, а? Хахаха...

Аз

Всичко може, освен България да спечели каквото и да било. Каквото и да стане, едно е милион % ясно - нас ще ни прецакат. Щото... нали си знаем какво ни управлява...

С такъв товар като българските комунисти и произведените от тях по поръчка на Москва, политически наследници, милиционери, банкери, криминалитет и т.н., какво друго да очакваме?

Май гледаме втора серия от латино сериала "ГАЗОВ ПОТОК -някакъв" Същите джудиски хватки Путин ни ги прилагаше и на нас. Спомнете си как хвърчаха предложения от София към Москва (неполучени) и обратоно също (неполучени) Разни висши говорители се скъсваха да обясняват колко са заинтересовани тези или онези страни, а работата все не ставаше. Путин сменяше риториката и първо ни плашеше с Румъния (че от там ще минава) после пък с Турция. Сега плаши Турция, че ще си подобри отношенията с нас да си мислят, че сега тях пък ще ги прекарат. Безкрайно бях изумен от скорошният му коментар за България (след голямото оплюване преди година в Истамбул) пък той си разигравал познатите ни хватки.

Точно заради това не само, че не трябва да му се вярва, но и трябва да бъде "изработен" от същия такъв политически "въртиопашок":) За това- НЕ ОДОБРЯВАМ личността б.б., но ОДОБРЯВАМ политическите "каскади' на б.б., който каза на путлер в прав текст- нали казвате, че България е зависима от ЕС? Ми да- точно така е- не можем да отворим южен поток, ако не е по ЕС правила- нали ни разбирате:D:D:D

"...Турция е изпратила проект за споразумение за Турски поток на Русия и очаква отговор. От Москва отричат..." Хахахаха- ето защо путлер си врътна опашката на 180 градуса в опит да "стопли" отношенията с нас- за да "накаже" турците, да ги заплаши, че ако не искат турски поток , ще възобнови южен поток:) Тая руска въртиопашка кой го бръсне за слива?:) Да не мисли, че българите сме му повярвали?! Че ние си знаехме, че се държи така точно заради турски поток и едва ли има някоя заблудена пенсия , която да е повярвала в добронамереността му към България...

Май не са те доизлекували въпреки продължителната терапия. Пишеш от името на всички българи?!

Права е. Пише от името но българите, защото безродните майкопродавци и слуги на Путин, са славяни, а не българи. Те така твърдят. Още от времето на Благоев.

Писмото дека е за парите........ Турция е толкова никакъв партньор колкото България. Газа всичкия ще минава през Германия. Американската колония ще плаща транзит на 5 държави или ще вади по вишечайше разпореждане шистов. Идборът е ваш.

когато бях в казармата, един от нашите го майтапихме, че нон стоп чете Българска Армия, Работническо Дело и Отечествен Фронт. Та човека викаше тогава- Трябва да се чете между редовете. Днеска бившия посланик в Русия Илиян Василев каза доста неща в прав текст за проекта Южен поток, и други разни работи каза дето нашите хора не говорят за тях.

Българите са в САЩ, КАНАДА, Европа, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия,..., натам са ориентирани нашите надежди, а не във варварски болшевикистан.

Рашките нямат друг избор освен да седнат на надървения турски..... на всичко ще се съгласяъ. Този филм го хледахме вече с гордите гърци ;)))))

Чакайте бе!!нали Турски поток беше проект на РФ ,лично оповестен от най-умният,шахматиста без лош ход В.В.П.Какво сега разни ми ти турци ще изпращат свои прокти,свои меморандуми,свои цени?? А може би турците се борят за по-ниски цени,по-високи комисионни??Но,ако цената на газта падне под 200$ на 1 000куб метра ,тръбата ще стане нерантабила и много губеща!! А както вчера беше публикувано Армения е направила първият пробив за доставка на руски газ -по 190$ за 1000куб.метра.

Има руска база- има добра цена. Има натовска база- плащате като европейци.

Мила моя,котенце! Само да ти обясна ,че цената на нефта е определяща за цената на газта.И в момента тази цена на нефт-който и сорт да е е под 50 американски долара!!!!И цената на газта автоматично заминава под 200 за 1000 куб.метра.Просто азерите които са враг номер 1 на армения , са предложили транзит през Грузия цена от 195$ за 1000 куб метра.Това е пазар световен и не се определя нито от Путин,нито от Назърбаев,нито от шейх Сабах!!!!!А се определя от предлагането,търсенето,растежа на икономиката и от.......запомни скъпа!!!От цената на американския ДОЛАР.А не на руската или беларуската рубла.Това са тоалетни хартии!!

деер

Анкара настоява българска фирма да строи подводната част!!! Ха-ха-ха....

Преговори с фесовете се водят само чрез шантажи... такова де,с благи думи. Вчера Путин каза блага дума за руско-българските отношения и днес фереджетата се скъсаха от теманета.

Турция праща проект на Русия, вместо обратното. А Русия отричала да го е получавала.

Втора руска тема за днес. А ние искаме да знаем за Канада например или нова Зеландия. Не ни интересува тази сган и кал в Русия.

там ти си последен след имигрантите от Британската общност и бившите френски колонии

От Москва отричат