Гърция и Русия ще подпишат меморандум за нов газопровод

До няколко дни Гърция и Русия ще подпишат меморандум за сътрудничество за строителството на гръцки участък от нов газопровод.

Обратно в новината

Коментари - Гърция и Русия ще подпишат меморандум за нов газопровод | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ха ха ха петнадесет души на к.вчек и бутилка ром

Хора, ако имате контакт с премиера и президента кажете им да зададат само един въпрос в Брюксел: Защо за Гърция да може а за България да не може? Явно и двамата нямат топки за да го сторят сами. Продажници мръсни!

А, защо за Гърция няма изисквания от ЕС да спазва европейското законодателство за газопроводи, или в ЕС, то се отнася, май, само за България!

Нищо няма да подпишат, питайте БЕГЕЕЦА-великият тъпак и лобист на Путин в България.

Русофоб Сюнет Ибрик Вазелин Турски поток

Благодарение на Иван Костов, великият демократ,създател на единствените в света Ликвидационни съвети, България се расипа и продаде без пари. Затова ние нямаме нужда от никаква газ ! Толкова!

С това,дето са подписали-едва ли,ще могат,да си избършат...

Всичко по тоя Хъб е пункт и пластика, понимаеш?

НЯМА ДА ГО БЪДЕ! АЛИЛУЯ :)

Класически, открит урок за мутрите от ГЕРБ, стига да го разберат, ама едва ли!Когато Путин ни отряза от "южен поток", със заключението , че българите не си знаят интересите и политиците ни не служат на тях, а на задокеанските си господари, баш мутрата ни какво направи?Вместо да отиде в Москва и да се разберат като сериозни хора (като гърците), той отиде да РЕВЕ В ПОЛАТА НА МЕРКЕЛ!!!Явно , за него, една прегръдка и потупване по гърба, като послешно куче, значат по-вече от интересите на Б-я!

Или си глупав или злонамерен, но със сериозните хора - гърците направо изтепа рибата!

Абе този "Южен поток",сега вече "Турски поток"май още когато Путин ни извиваше ръцете,щеще да минава и през Румъния.Да ама тръбата като се покаже на турския бряг там ще излезе и един фес който знае как се търгува,за разлика от Гоце/тройния шлем/ и други български сволачи.И друго - трябват много денги,денги,а в Русия сега е закъсала.Може Путин като ходи в Египет да се е договорил,ако не се споразимее с турците да си спретнат ""Египетски поток".Да заобиколят и Турция,през Египет,под Средиземно мори и оп у Европата през Италия.Акаква газ тече по тръбите вече към Китай,нямате си представа.

Забавното е ,че България ще има връзка и с този газопровод ,и с "Танап" чрез Гръцката газопреносна мрежа!

Гръцките цървули дето са минус 300 млрд щели да строят газопровод! Майко мила! Господи, ела си събери вересиите!

Явно цървула си ти с този кокоши мозък.

Много са ми жалки разни смешници като теб дето само коментират другите, а нямат мнение по въпроса...щото са доста тъпи.

Сега Англия да плати за грешката на Чърчил!

Ние пък ще изгадим една мощна система от хъбчета и ще се греем на дърва и въглища.

АБРЕ БОЙКО-А КЪДЕ ЩЕ Е ХЪБА НА БЪЛГАРИЯ?????КОГА ГАЗОПРОВОД И ЗА ОГРАБЕНА И НАТОВСКА БЪЛГАРИЯ???

Къде ще бъде разположено ХЪБЧЕТО на генерал Бойко? Можеби в гр. Петрич , гр.Гоце Делчев ,а по-вероятно в с.Банкя Софйско.Къде е Бойко ,за да каже някоя тъпа смешка от модела на Слави Трифонов или Къци Вапцаров?

що от това. И ние имахме дори подписан договор и що от това?

илюстрация към тази новина: сентенцията на Хайтов, която толкова обичаме. Пасва идеално за случая - как беше: "Едно е да искаш, , друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш" Може и да не съм пунктоално точна, но цитирам по памет. Смисълът е същия.

така е, правилно го казва героя на хаитов. и в случая става въпрос за хора, които искат, могат и ще го направят. а ние ще си останем с литературните упражненя.

buRgbuRg1

:( Гърция с Рашата ще стане богата като страните от ОНДе , като Куба и КН Дере ! :( :) КомКопелдаци , ще приема вашите доводи за всичко относно мамаша ви Раша , ако ми посочите ЕДНА , само ЕДНА СТРАНА в СВЕТА , която да е просперирала с Русия ? ! Коя , .... азиатските респубрики , Украйна , Молдова , Куба , КН Дере , Коя , .... Ангола , Венесуела , Никарагуа ... , посочете ЕДНА ! :( :)

За директор на хъб-а ще назначат Тиквата!

Чудесна новина за нашите управляващи преди и сега идиоти.Но те едва ли ще си посипят главата с пепел...

Браво на нашите идиоти и мърляви политици от всички цветове /тук включвам категорично и БСП/ , които проспаха и страхливо изпуснаха възможността на направим своевременно Южен поток.

buRgbuRg1

:) А деньги откуда ? От ЕС и США ? :(

Денги от България .. нали ще трябва вместо на Украйна и Румъния да плащаме за транзита ще плащаме на Турция и Гърция....

buRgbuRg1

:( И досега България плащаше на скъпият газ в Европа , от мамаша ти Раша , 600 $ , сега намалена на 510 $ ! "братушки"

а каква е разликата ?

Блъфовете путлерови продължават......:-) То не бяха газопроводи за Китай,Южни потоци,Турски потоци,сега и гръцки потоци......:-) Най-важното обаче е на кой смята да продава газта??? Нали Европа обяви,че не й е приоритет руската газ .........:-)

"Този газопровод е изключително важен за енергийната сигурност и сътрудничеството в Европа" Ето тази реплика неможа да разбере нашата тъпа Тиква.

А .. не така.. не само Тиквата е за трепане! Орешарски го спря Южния поток, уж Патриотите и рИформаторите ревяха на умряло срещу него.. и заедно с ДПС ни натресоха на турците и гърците!

Никой от българска страна не е спирал ЮП. Въпроса беше да се строи по ясни правила,както и по него да може да тече и друга газ освен руската!!! Условията на турците са абсолютно същите и Путин като не можа да се наложи в България реши да приеме турския вариант и по този начин да ,,накаже" българите!!!

много ви е яд бе гербери смешни ама много вие е страх от братята руснаци.ама от тая ваша западна педалска политика докарахте хората и дарява до везумна мизеря *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

какво стана бе про западни смешници.видяхте ли колко сме смешни и важте смешни теориии колко е лоша русся.аиде сега чакаите тя хамериканци да ви оправят. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Преди твърдях, че ще има ЮП, а сега твърдя, че няма да има ТП. Какъв процент шанс имам, да позная?

Нямаш никакъв шанс да познаеш, защото се опитваш да твърдиш нещо, което не зависи от теб или не го разбираш. Защото ЮП и ТП е нещо по-различно от С(и)П (Син Поток) и С(е)П (Северен Поток). След като СиП и СеП тръгнаха, защо и ЮП, ТП или нящо подобно да не тръгне? Например Македонски Поток?

Ако имаше някакъв реален поглед на развитието на газовите проекти щеше благоразумно да мълчиш а не самонадеяно да плещиш глупости.Ето ти въпроси за размисъл. 1.Министърът на енергетиката на Турция потвърди решението на Турция да продаде своя дял в проекта ТАНАП и очаква изгодно търговско приедложение. 2.Италия и Гърция заявиха желание за преразглеждане на споразумението по ТАП . Ако имаше някакъв поглед върху развитието на газовите проекти щеше да замълчиш благоразумно и нямаше да плещиш глупости.Въпроси за размисъл. 1.Министъра на енергетиката на Турция обяви намерението на Турция да продаде своя дял в проекта ТАНАП. 2.Италия и Гърция заявиха желанието си да се преразгледа споразумението по ТАП. 3.Помощника на държавния секретар на САЩ Даниел Розенблум заяви,че за САЩ приоритетен е проекта за газопровод Туркмения-Афганистан-Пакистан-Индия а не ТАНАП.Чети,мисли едва тогава пиши ако има нещо смислено което да кажеш.

Ако Дир-а и всички тролчета се откажат от парите спечелили от темата за ЮП, държавата ще спечели много повече отколкото от самия "ЮП".

Ако държавата въдвори вас и себеподобните ви в психиатричните диспансери , то тогава предвиждам такъв живот , като на кино. Начело с Фил кенеди и т.н.

По себе си ли съдиш?

Tani4ka69

Ако Бойко замине за Америка с еднопосочен билет или повреден самолет.......ще спечелим всички

Какво би правил един комунист в Америка? Ще умре от глад, ровейки в кофите за боклук.

Азербайджанският газ не е само 300% по евтин, те азерите ще го дават без пари.А,бе кютуци смотани, вие как виждате тази работа турците да ни набутват газ без пари...луди хора,стига сте плещили глупости.

Упраинците сега цакат ли ни за газта или плащаме на руснаците?

Прав си. Но има нещо още по-жестоко. Откакто Путин и неговите авери взеха властта, Русия успя да "тури ръка" на всичкия газ, произвеждан в Каспийския регион, сега и в близките 30 години напред. Защото държи ключови позиции в сферата на производството и преноса на каспийския газ на територията на бившия Съветски съюз. Затова т.нар. "транзитчици", "хъб-аджии" и другите тям подобни пиявици могат да гледат само както гладно куче зяпа Пълнолунието и чака да му падне като самун хляб

Ти лично колко газ ползваш годишно?

"Фронто", даваш ми много готин повод да напиша следното: Точно тук ни е проблема. Че късно откриваме откритите световни благини като метрото (подземната железница в София) и газифицирането. Затова ще си стоим още дълго на студено, на твърдо гориво или на "централно парно", наследени от соц-реалистичното ни близко минало.

Другаря Путин, бидейки най-умния икономист във Вселената, вече обясни, че колкото рублата е по-евтина спрямо долара - толкова по-добре, защото толкова повече рубли ще получава за 1 долар - и руската хазна ще се пълни и препълва. Обаче последните дни рублата малко поскъпна - как сега ще напълнят хазната, ужас.

Бъркаш! Най-великият икономист е Боко Тъпото и дясната му ръка Влади Мозъка.

Бъркаш! Мозъкът е вече доцент Лъчо Мозъка! А Влади е новото Дянкуф. За Боку си прав.

Вярно е че Бойко Борисов не е много умен, но по добре Бойко отколкото умния Станишев, Доган или Симо комарджията. Има си съветници. Да не би да е тръгнал по хотели да се мятка с кучки както Сидер. Или да му търси ДС булка както СерГей? Или да хваща трипер за голям шлем? Или да лапа комисионни както Р.Овч?

Без шега, Борисов се разви.Е има си таван,но отдавна се забелязва израстване.Докато при Станишев това е невъзможно.

Я да погледнем обективно - кой е най евтиния ток - от АЕЦ - кой го е направил - лошите руснаци! Кой е най-скъпия ток - от Мариците - кой е направил Мариците - най-добрия американец. Кой бомбандира София без необходимост - щото войната де факто беше свършила - добрия англичанин и още по-добрия американец. Я да видим туризма. Кой си дава парите на черноморието и купува имоти? - Лошия руснак разбира се. И най - накрая. Кой пролива кръв на ШИПКА лошия руснак разбира се. И кой пре-ба лошия руснак за ЮП - тъпия българин разбира се !!!

Я да продължим-кой налива пари в чалгата да промива акъла на младото ни поколение,кой налива пари в НПО тата да развъждат циганите,кой ни натресе битите американски араби против Башар Асад,били бежанци,кой иска да ни отрови Добруджа за шистов газ,че много имаме земеделие,кой иска да ни натресе военни части,за да станем зорлем мишени на Русия,кой даде на Турция безвъзмездно 1000 нови камиона да подбиват навремето превозите на СОМАТ...КоЙ?? И накрая обаче-кой помогна на България да построи толкова много за 40 години,така щото сегашните управници само да рушат и продават и още да има...

Как и кога е станало това с 1000-та нови камиони? Забравил си и това - кой накара БА да си нареже танковете и да си унищожим ракетите СС23, а сега кара боко-тъпото и чехльо да ни заробят, като подпишат да вземем милиарди заеми , за да купуваме оръжия?

Колко трябва да си тъп, за да си мислиш, че някой ще купи от тебе, след като на съседната сергия се продава 3 пъти по-евтино? Отговор - колкото руснак.

мое да сам тъп ама сам як

Германците да платят 600 те миларда на Гърците и после да искат евроаншлус. Грците много добре знаят помислита на европейските бандити. На красатвичар ,краставици да продаваш не става. Византиеца може да бъде излъган само когото поиска. Още от времето на Платон е известно ,че когато се роди грък, жидовете плачат. Сега тъпите германци отново си играят с огъня в Украина, но този път урока ще бъде за винаги.

Този път, онзи път, американските ракети в Литва вече сочат към Петербург. Ха да видиме сега кой ще стане на л..на.

Те и "Тайфуните" тихо се спотайват край американските брегове. Ако пък знаеш на тях колко ракетки има...

Като гледам, как са си заплащали германцитее.... По добре гърците да намерят някое евро, че свършват и за заплати и за пенсии. Тоне не може само сиртаки.

Е,голяма работа, ние пък ще си имаме собствен добив на газ, конектори от всякъде,ще сме си фронтова държава, ще си имаме ВЕи , фотоволтаици, Вецове и тецове , ще си внясяме евтин бензин от луната, и един тиквеник прост къто гъз ще ни управлява още 100 години. Рашъните да си гледат работата, щото като им наложим едни санкции, ще разберът тогава що е то български малоумен простак.Ние сме си вропейци и си обичаме гейските ценности.От инстамбул ще си внасяме туристи а от Полша полякини да ни гостуват по морето.

Е да следващите след Гърция ще са Македония, Албания и Сърбия, които не са членки на ЕС. После Унгария, която е член, но се съобразява със собствения си интерес и не кляка на никого. От тази магистрала разклонения към Румъния и Италия и найййййй- накрая тъпата България дето няма да взима никакви такси само ще плаща.

И сега - големите 2 въпроса - 1-во - как Унгария ще остане член на ЕС, без да се съобразява със законодателството на ЕС и 2-ро - от Унгария нататък на кого ще го дават тоя газ? Или само до Унгария ще стига? И на кого ще му трябва, след като газа на Азербайджан е 300 процента по-евтин?

Ципрас прави и невъзможното за да изнудва ЕС да му дават пари. Няма лошо да се опитваш да седнеш едновременно на два стола, а дали е възможно времето ще покаже.

Те и нашите комунисти 25г се опитват да го правят, но най - често сядат на това между столовете.

ЕС се нуждае от Гърция, но Сириза ще яде попарата а с нея и гърците.Гърците ще разберат че няма безплатен обяд и каквито лупинги да правят ще се наложи да има лишения в техния смисъл на думата. Едно залитане към Москва и 100 евра ще им се видят златни. Скоро ще се види как Сириза изчезва, или ако не изчезне ги очаква стандарта на Молдова.

Не, че оправдавам гърците, но защо за Германия и Франция има безплатен обяд (наречен благородно "Програма за количествени облекчения", а за Гърция да няма? Българските политици са глупаци, защото можеше България с ключовото си положение наистина да стане Швейцария на балканите. Вместо това се превръщаме в страна от третия свят, с тенденция циганското малцинство да стане мнозинство.

Абе, както и да го въртим все ние ядем калая и сме си на опашката по всичко хубавичко!Някои са добре,лапат европари с далавери...но онзи отгоре забавя ,но не забравя.

Българин е приет в 18 университета в САЩ ---> България е изключена от 18 проекта . Нека да посрещнем Воскресението с надежда. Че и ние можем.

Като имаме такива хора, защо сме избрали най-тъпите да ни управляват?

Риторичен въпрос , или ./......

в момента всяка година в Украйна остават почти МИЛИАРД долара такси от трансфер на газ. Американски фирми приватизираха газопреносната мрежа на Украйна и искат тези пари - да финансират фашагите, но пък Путин смяташе да ги заобиколи чрез Южен Поток, и да даде тези такси на България. боко-тъпото и олигарски обещаха на американците да не строим потока на наша територия. И в края на краищата Путин ще намери начин да заобиколи България, ще загубим 100 млн. долара транзитни такси годишно, и освен това ще изплащаме и 16 милиардния заем взет от глупаците.

Кои такси викаш, ще даде Пу на България? И кога? Черно на бяло, ако обичаш.

вие соросоидите - поне на празника не почивате ли? Или от НПО-то ви плащат за извънреден труд? Относно сумата - прочети изказването на боко-тъпото, когато подари кученце на Путин.

Пич, "Господ дава, но в кошара не вкарва", древна българка приказка. След като все чакате да ви дават и работите на принципа "Шамар да е, аванта да е", ще дойде време и к..р няма кой да ви даде, защото не знаете как да го поемете.

Ще се отоплявам с пелети от нивите ми:царевичак, слама, стъбла от слънчоглед и др. Купих си пелетираща машина, котел и радиатори! Да го духат руснаци, турци и гърци. От мен - нито стотинка! Умувам как да карам и колата си на слама!

Няма какво да се чудиш. Ман-галите отдавна са намерили решението - конска каруца назьiвается.

БОЙКО ХЪБА ХА ХА ХА !!!!!!!!!!

Кой е глупавия - византиеца или огнебореца-хъбъджия? Още от сега византиеца заявил, че за България ХЪБ няма да има защото ние ще строим такъв във Варна! Рапона като неопрасена свиня се мята и моли ОПОЗИЦИЯТА да му бърше лайната насрани с руснаците. Е добре , ама ти пак ли ще си начело на държавата и ще сереш лайна?!

да видим нашите политици - "евроатлантици" имат ли т...ки, да ударят едно вето на гърците и да прецакат Путин?

Да подписват каквито си искат меморандуми. В ЕС има правила и обща политика по отношение на Русия. Какво може да предложи Русия на Сърбия, Македония и Гърция? Нищо. Освен газ евтина. Но това е нищо в сравнение с членство в ЕС. Нима Македония си мисли че ще прекара газопровод и ще влезе в ЕС? Или Сърбия...

А,бе обща политика, ама за тях свинското,за нас зелето!

Кой ти пълни главата с подобни глупости???

Ама разбира се! Какво може да им даде Русия? Виж как на нас ЕС дава, дава, направо ни скъса от даване! И сега сме една от най-богатите и проспериращи държави в света. И имаме две чешмички в домвете си. И от едната тече мед, а от другата масло.

Каквото и да си мислят и Македония и Сърбия папат от Предприсъединителните еврофондове. Няма да изоставят готови пари заради на Пу тръбите.

Е добре де като в ЕС имат обща политика защо на нас ни забраниха ЮП, а гърците спокойно си правят турски поток. Защо не искат от гърците да спрат турски поток?

Ако подпишат договор, Гърция излиза и фалира.

Споко, нали имаме няколко трилиона кубика газ ,наш, ние ще го добиваме.Защо се плашите толкова?

То и злато имаме, но получаваме цял 1% от него. Иначе теглим заеми за 16 млрд. защото сме нямали пари. Аз съм сигурен, че и с тази газ ще се получи същото, за политиците парите, за народа заемите.

Нищо ново за последните 10 000години

Ама тия как мислят да трансферират газ ако нямат хъбове бе! А кой на Балканите знае как се правят хъбове? Това го знае само заслужилият пожарникар БеМеБорисов, защото той е човекът, който ни е дал колелото, топлата вода, огъня и гасенето му. Той е този, който върти Земята и управлява Вселената!

Февруари превеждах статия за мемурандумите, подписани между Русия и Китай. Абе хора, една десета да се реализират - е огромно нещо. Скрийте се с тия меморандуми - нищо черно на бяло.

Защо ревете бре , комуноидни изчадия. Още утре батковците отвъд океана ще ни засипят поне с триста тона фуражна царевица ,па макар и малко мухлясала.