Франция влиза в проекта ”Южен поток”?

Франция и Русия преговарят усилено за включването на френската енергийна компания "Електрисите дьо Франс" (ЕДФ) в проекта за газопровода "Южен поток".

Обратно в новината

Коментари - Франция влиза в проекта ”Южен поток”? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Брей аман от тия руски подлоги французите! То бива предатели на Европа, ама това вече на нищо не прилича. как не ги беше срам да правят бизнес (пари) с Русия? На всичко отгоре объркват пропагандата на ББ - сега малко по трудно ще минават простотиите от рода ...ми той Южен поток не е изгоден... Ако Франция влезе с участие в Южен поток, смятайте че гезопровада е минал през Румъния, а ние само ще подсмърчаме отстрани и ще си внушаваме колко европейски сме постъпили, нищо че сме станали за смяк пред цял свят. И ще пием една много студена вода - първата от цяла поредица. След това ще се захванем да правим икономика от африкански тип - селско стопанство (което отдавна съсипахме), лека промишленост (шивашки цехове работещи ишлеме за гръцки и турски чорбаджии) и туризъм по плътно бетонираното ни Черноморие и планини.

И аз така измучах първоначално,считайк го за кьорфишек. Но после видях,че и тези комуняги от Reuters го потвърждават и ... съвсем се гипсирах! Но после видях,че на руските сайтове тръбата на South Stream-ът е начертана не през България,а през района на Одрин в Турция,оттам в Гърция и ...хоп в Италия. Отдъхнах си,пак ни заобиколи опасността!А според статия във FinTimes.ru за това историческо спасение трябва да сме благодарни на нашето ново правителство и на верните ни задокеански партньори.Ще бъде престъпление,ако не направя COPY/PASTE на това руско уверение за мъжествената позиция на правителството ни:...перспективы Южного потока оказались под большим вопросом в июле новое проамериканское правительство Болгарии в угоду заморским покровителям отказалось от участия в проекте Южный поток. Но премьер министр Италии Сильвио Берлускони приложил все усилия, чтобы уговорить турецкого премьер-министра Реджепа Эрдогана включиться в Южный поток. И при его посредничестве в августе между Россией и Турцией были заключены соответствующие соглашения...Недавно в начале сентября, готовность участвовать в реализации проекта Южный поток выразило и правительство Хорватии. До недавнего времени оно считалось вполне проамериканским но этой зимой, когда Украина перекрыла поставки газа, Хорватия оказалась одной из сильно пострадавших стран. Так что потребность в энергоносителях, бывает, перевешивает и преданность заокеанскому патрону... Браво,юнаци са нашите.А тези комуняги от Турция и Хърватия са се огънали под руския натиск... По-добре да стоим на тъмно и студено,но изправени гордо! А може и да ни потупат по рамото в знак на благодарност!

Директно напред,с четвъртития в нечий проамерикански задник.За целта, след като Франция подпише,веднага ще ти се обадят!

Южен поток,Белене ,Бургас-Александрупо има изгода от тях.Не и България.Да си ги правят.Ние имаме задача да рестартираме селското стопанство,разумния туризъм,леката промишленост,електро

И защо мълчи Франция по въпроса ??? Тази информация идва от руска срана - т.е. всичко е кьорфишек...

Накрая само България няма да влезе в този прект.

Информацията... бе разпространена от Франс прес ден след приключването на посещението на премиера на Франция Франсоа Фийон в Русия.

Ами сега??!!!

Ама, чакайте... Нали трябваше само Набуко да се подкрепя, той бил европроект. Ами ние сега какво...?!?

Значи да очакваме тръбата да заобиколи страната ни.., да мине например през Румъния.. Защото сме мнооооого умни.. И Белене не трябва да се строи - защо да се строи на нашия бряг, като може и на отсрещния.. Дааа... Какво ли още има да ни се случва...

Мчи кък тъй влиза Хранция ....мчи кък шъ влезе кат не е питала наш Бойку...мчи той ни им е разрешил пък те влизат...дъл шъ влязат ки ???? ни шъ моят май без наш Бойку, аз тъй викам вий ко ши кажити???))))))))))

Как точно влиза Франция - на заден ход ли, или на преден?! Първо изяснете тази подробност. И меморандумът кога трябва да бъде подписан?!!! Когато Франция го подпише, пак се обадете! А говорителят на Путин на колко водки е бил, като е съобщил това?!

той га кьорфишека ти влезе отзад и кат гръмне штъ питам аз))))

Долна славянска РУСКА СВОЛОЧ - цял живот диктатура и бой по мужишките гърбини. Беден, мизерен и прост народ!! Този път ми пуснете мнението - защото 80 % от българите мразят руските ГАЛОШИ