Под обсада КЕВР гласува по-високите цени за парното

За няколко часа - от 9 до към 12, протестиращите против поскъпването на комуналните услуги пред КЕВР граждани блокираха бул. "Дондуков" и спряха движението.

Обратно в новината

Коментари - Под обсада КЕВР гласува по-високите цени за парното | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ХА, ХА, ХА! Повишавайте КОЛКОТО си ИСКАТЕ! АЗ парно не плащам от 10 години, нито данъци, нито каквото и да било!

Вън е 15-20 градуса,а парното в къщи са го надули до дупка като за последно.Сигурно тайно потъркват ръчички за априлските завишени сметки...господ да ги убие тия алчни копеленца!

ТИ ЗА СПИРАТЕЛНИ КРАНОВЕ НЕ СИ ЛИ ЧУВАЛ?

Господа, най-големият от една година насам ръст на цената на природен газ обявен от "Газпром" е за февруари +14.40%, а от март до сега цената непрекъснато спада. "Газпром" публикува графики и помесечни таблици с цените досега и те са достъпни в Интернет всекиму. Очевидно е че, повишаването на цената на топлоенергията с 30% у нас е неоправдано. Следва, че вината за него на българската мафия и на сътрудниците й в ДКЕВР е по-голяма от вината на руската мафия.

е Добре Организирана Престъпна Група, тероризираща, рекетираща и изнудваща хората в полза на партийните крадливи негодници!

докато няма избесени политически и кевр-ски боклуци по стълбовете, България няма да се оправи!

+1! ДА! Очевидно няма друг начин! КЕВР не е държавен регулатор, а орган узаконяващ престъпните действия на мафията, управляваща държавата!...

С тока от когенерацията нещо ни баламосвате ! Без ко-генерация в топлофикационните централи около 45-50% от природния газ излиза през "кумина". С ко-генерацията ефективността на използвното гориво надхвърля 85%. Т.е. произвежда се 2 пъти по-вече енергия от 1-ца енергоносител ! Някой мое ли да ми рече, оти плащаме по-скъп ток от ко-генерация ?

Въпроса ти за тока ми изглежда риторичен , но все пак отговора е за да плаща някой по-малко за парно.

Преди малко без да искам чух разговор в трамвая между двама пенсионери,че единият идвал от протеста организиран от централата на Партията (разбирай БСП) и имало хора от Пловдив и Силистра ?!!!Без коментар!

АМИ И ТАМ ИМА ПЕНСИОНЕРИ. ТОВА, ЧЕ НЕ СЪМ НА МИТИНГ, НЕ ОЗНАЧАВА ,ЧЕ ОДОБРЯВАМ. И ОЩЕ -ПРИ ПЪРВИТЕ СМЕТКИ ОТНОВО ЩЕ ИМА ОГРОМНИ ПРОТЕСТИ.УПРАВЛЯВАЩИТЕ, И ПАРТИИТЕ В МОМЕНТА СА НЕКАДЪРНИ ДА ОПРАВЯТ ПОЛОЖЕНИЕТО В БЪЛГАРИЯ!!!

Няма да се уморя да ви повтарям. Нагло е да протестират за цената на парното собствениците на апартаменти в София. Не е беден човек, който притежава имот за над 100000лв. Как щели да понесат пенсионерите в София увеличението - ами децата им да бъдат така добри да им помагат. Това не е ляво или дясно - това е елементарен принцип на солидарност. Държавата помага само на тези, които ДЕЙСТВИТЕЛНО нямат възможност да се справят. Държавата не трябва субсидира наследниците на скъпи имоти като подпомага техните родители. Ресурсът на държавата за социални дейности НЕ Е ЛОКУМ ЗА ДА СЕ РАЗТЯГА.

Няма да се уморя да ти слагам минуси... Не че това ще промени нещо.

А слагай си. Минусите само показват какви мазохисти живеят в провинцията. Смятат, че трябва да ни плащат сметките при положение, че НИЕ ВЗИМАМЕ В ПЪТИ ПОВЕЧЕ.

Ммм да....аз пък мисля така за тези които имат повече от един апартамент в София. А те мислят така за ония дето имат палати в покрайнините в София. А те мислят така за тия дето имат бунгало в Монако или Люксембург. Всеки със своята си справедливост. Това се нарича "класа". В капиталистическото общество има класи. Хора родени в една класа много трудно могат да отидат в по-горна и много лесно в по-долна класа. Точно поради тези причини са се появили идеологиите за безкласовото общество като комунистическото например.

На мен ми е ясно, защо ми пишат минуси и феновете на ГЕРБ и на БСП. Просто играта е следната - и двете страни ги удовлетворява да се карат за глупости. БСП се прави на лява партия като защитава нас баровците, а ГЕРБ ще решава "проблема". Бойко ще дойде на бял кон и ще намали цената на парното в София. Поради две причини. Едната е преговорите между ЕС и ГАЗПРОМ, а другата е, че част от отпадъците на София ще се горят в ТЕЦ и реално ще се ползва безплатно гориво за част от енергията. Та много ясно, че всички ще пишат минуси на иначе изключително справедливата теза, че само бедните трябва да получават социални помощи.

но защо задължаваш и тези които не искат услугата парно да я ползват задължително ???

Не ги задължавам аз, а техните съседи. Няма никакъв проблем всички в едни вход да се откажат от парното. Избощо не е работа на обществото да се занимава с това за какво се карат хората в едни вход. Що си мислите, че сте много важни?

abasador

виж сега, ценичен, ако трябва да напиша значенията като; порочен, безнравствен, вулгарен, прост и... няма да ми стигне страницата на дир.бг, но ти сам си се определил като ценичен про...стак. Само едно бих искал да ти пожелая, след 42 години трудов стаж, да си плащаш със собствената пенсия, парно, ток, вода, тел., и.... и... и да нямаш деца или близки, които да ти помагат. Айде лек ден.

Ела работи в София(ако изобщо си намериш работа) за 700-800лв. и плащай парно 200-250лв. и ще те питам тогава какво ще говориш.До тогава менението ти неискам да знам

Тия едва ги избраха и почнаха веднага да вдигат цените. Внимавайте хората да не пометат НС още в първите му дни.

Кой са "тия" дето са ги избрали и вдигат цените. КОЙ в момента управлява България. Има си име , не "тия". Президента си има име не е "тия"

"- В края на краищата, какъв прекрасен патриархален институт е робството! А колко много сме говорили и вършили за неговото премахване! Напразни усилия - глупаво човеколюбие, което се опитва да разруши тази старинна сграда крайъгълния камък на една героична нация! О, фанатици! Защо вдигате такава врява, против робството? Не знаете ли, че някои хора трябва да страдат, да работят и да гладуват, та други да могат да живеят в разкош и леност? Не знаете ли, че едни трябва да бъдат роби, за да могат други да бъдат свободни?" Такива доводи, уви, се чуват напоследък доста често. Проклет да е човекът, който ги изрича, и хората, които им дават ухо!" Майн Рид Вместо да лягате по релсите просто трябва да си смените местата. За тази цел трябва здрава тояга и яки мишци и ...смелост.

Само дето ние софиянците реално сме тези, които живеят в разкош. До вчера не ви заболяваха пръстите да пишете каква колосална била разликата между София и провинцията - днес сте се загрижили как баровците ще си плащаме парното. В София семеен доход от 3000лв. на месец не е нещо с което да се хвалиш.

Така и трябва да бъде. Всяка жаба да си знае гьола. Що дириш в нашия гьол само да ни мътиш водата. Аз как ще живея добре щом такива като теб искат и те да живеят добре. Я марш в твоя си гьол и сготви нещо че съм гладен.

НАИСТИНА СИ ЦИНИК - В СОФИЯ РОВЯТ ПО КОФИТЕ ЗА БОКЛУК, ЗА ДА СЕ ПРЕХРАНВАТ, СПЯТ ПО УЛИЦИТЕ. МАСОВО ПЕНСИИТЕ СА ОКОЛО 300 ЛВ. МЛАДИТЕ РЯДКО ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТА НАД 600-800 ЛВ. ТОВА, ЧЕ ТИ СИ СЕ ОЯЛ, НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ И ДРУГИТЕ СА ТАКА, ГАДИНО.

Сигурно ей такива идиоти като тебе и твоето мислене вдигат така с лека ръка цените

Понеже не стана това което пойска Големия брат,хайде нагоре монополиста.Европа призоваваше да се рзбие монополиста,ама ние сме вярно куче.Решетникова уж недоволна

Прекрасен пример за това как монополите ни управляват! Техни представители в държавата са ГЕРБ, но хората си ги избират - и си го получават. В този и други форуми виждам само злоба и противопоставяне, а това само им налива сила в управлението. Никой не гледа фактите! А те излязоха между другото. Накратко: Когато цената на газта пада от 600 лв. на кубик към 300 лв. никой не говори за намаляване на цени на парно, ток, вода, стоки ... за които сега твърдят, че са зависими от газа. Просто трупат печалби! А сега той просто се вдига от най-ниското си ниво с 30 % - някъде бяха споменали към 360 лв нека да са и 400лв. Но защо има нужда да се вдигат свързаните разходи - те пак са на печалба! Същото правят и с бензина - при спад на световните цени на петрола - никакъв спад в цените у нас на дребно. При вдигане, дори от по-ниските им нива - хоп, започват да го вдигат. И нямало картел на цените - ха,ха. Управляват ни с измама, трупат милиони, а тук във форума виждам само гаври - никаква мисъл и самоуважение! Дори с протеста, който изглежда дребен, а би трябвало да е много по-сериозен - ето виждам доста да се гаврят. Затова ще сме на дъното на Европа и ще потъваме към Банановите републики...

В момента Румен Овч. е представител на държавата в Лукоил. Каква му е заплата.... не зная, но помня, че той подписа дългосрочното споразумение с Газпром за цена на газа по-висока от тази за повечето страни от ЕС. Не го видях в редиците на протестиращите, а и до ден днешен не сме видяли подписаното от него споразумение. Питам се защо?

"Оттеглиха Румен Овчаров като представител на държавата в "Лукойл Нефтохим" - заглавие от инвестор бг от 18.10.2016 15:56 Без коментар на тролския ти пост... Не, че защитавам Р.Овч. И на него трябва да му се поиска съдебна отговорност и да се покажат публично всички договори за газа!!!...

КАК ПЕНСИОНЕРИТЕ,ЩЕ ПОЕМАТ ТОЗИ ЦЕНОВИ,НЕ ШОК,А УДАР???

След Пиночет тока в Чили е безплатен Ако и тук имахме такъв човек на 10 ноември 89год сега нямаше да е така

Не е управлявал в Бг Аугусто Пиночет и второ,много ни е малък стадиона.Хем малък сравнение с този в Сантяго,хем червнушкуте и антибългарите много.Трябваше да се извозват до стадионите в Пловдив и Перник!! След 20г управление на "фашисткия генерал",сега Чили е страна с най-висок стандарт в Южна Америка.

Тока не само е безплатен, но дори го няма.

идва според КЕВР? Кой обещава 17% рентабилност на концесионера?

А нахалното кариеристче Симов да го назначат за директор на Булгаргаз.Да го видим дали ще накара руските си ментори да свалят цената на природния газ за България.

А бе льохман! Какви цени да ти свалят? Ти на комшията дето ти пикае на оградата свирка ли му правиш?

Ми да протестират само за водата. Инак подробността е, че доставената вода е на цена 1,1 лева за кубик. Другото е за отвеждане на водите и пречистване - около 0,7-0,8 лева. Ако си мислиш, че поддръжката на язовирите Искър и Бели Искър и тръбите до тях са евтини се лъжеш. Заплатите са скочили с 45% за 2 години, а те също формират част от покачването. Но без да се види аргументацията и причината за поскъпването с точните разчети е трудно да се определи още повече, че върху цените се слага и ДДС

След коментарите, че червените алкохолици се редят на опашка пред магазина за алкохол смениха снимката с трамвай. Искат да покажат, че алкохолиците като излязат от магазина припадат по релсите. Нищо пак ще си го запишат в графата протест.

Всеки има правото да се защити, когато го грабят без контролно. КЕВР е организация-параван за монополистите. Вместо да ни вдигат данъците, политиците си решават финансовите проблеми чрез КЕВР. Нагли, неграмотни крадци.

А,бе да дигат всичко каквото им скимне.После на улицата и дигащите- долу!После пак отначало-тва е държавата!

Айде поне бъдете обективни. В София и доходите и цените на имотите са такива, че е цинично да се субсидира каквото и да е от държавния бюджет. Същия проблем го има и с таксата за входа - нямал пари, защото бил пенсионер. ТИ нямаш, ама децата ти имат и един ден ще те наследят - айде да бъдат така добри да си инвестират в наследството , защото останалите не сме длъжни да им стопанисваме безплатно имота. Същото е и с пенсионерите в София - имат скъпи имоти и не е длъжен работещия от Видин да плаща данъци за да може софиянеца да има евтино парно. Драги пенсионери накарайте вашите наследници да ви помагат - ако откажат им обяснете, че ще продадете имотите си и ще обикаляте света.

Това твърдение е цинично! Какво ги интересува румънците, че нямало да съдят за "малка" корупция и излязоха стотици хиляди на протест? Какво им пука на гърците, че намаляват пенсиите от 600 на 550 евро? Няма да обеднеят! Това са общества, съставени от будни хора! А ние? Славейков го е казал, днес много го потвърждават!

Минусите показват, защо все гласувате за прости хора. Живея в София, майка ми е на парно, т.е. и на мен ще ми дойде отгоре това увеличение. Обаче моето мнение, че е срамно да искаш държавата да ти помага при положение, че в провинцията хората живеят много , ама много по-бедно. Изключително е нагло възрастните софиянци да живеят на гърба на работещите в провинцията.

пенсионерите ще поврякат,поврякат па ще си отидат

Соросоиди, другарю христов, психо-десни!

Относно пенсионерите През 2014 г. средната пенсия е 307 лева, а 1 МВтч топлинна енергия е 96 лева за София През 2016 г. средната пенсия е 340 лева, а топлинната енергия ще стане след дни 94 лева. Т.е. при нарастване на пенсиите средно с 11%, парното ще бъде по-евтино с 4,5%. Това безспорно е добър повод за врякане, как цената на парното ще ги убие.

Това пък, как го сметна? Кога е намаляна цената?

нямат пари за ток,парно и вода, но хвърлят хилядарки през балконите

Не бъркай пенсионерите с реститутите! Те имат и за скъпи коли на внуците, и за телефонните измамници.

минимална заплата през 2014 г. е 340 лева съгласно ПМС 249/31.10.2013 г. (до 1.1.2014 е 310 лева) Парното в София тогава е 96 лева за 1 МВтч топлинна енергия В момента минималната заплата 460 лева, а с увеличението парното ще стане .... 94 лева. Т.е при увеличение на минималната заплата близо 45% ще имаме 5% спад цената на парното. Това е добър повод да се полежи по релсите. Още повече, че виновника за повишението е Газпром, а руското посолство е на съвсем друго място.

Доходите ми щели да се увеличат с цели два лева! Затова ще си стоим на опашката на Европа, заради такива коментатори, които се радват на спестени стотинки!

На опашката ще стоим щото не протестираме срещу виновника, а протестираме срещу държавния орган, който спести поне 10% увеличение на парното през зимния период. Та ако искаме да се оправим трябва да посочим истинския виновник - в случая Газпром и международния картел на петрола.

За сметка на това ЕРП-тата не са пипнали цената не електроенергията, въпреки намаляването на цената на газа, но сега ще бъде увеличена отново. През този сезон никой не ползва парно вече, ефекта ще е догодина, но ЕРП-тата отдавна чакат повод за вдигане на цените, особено след като го няма вече Плевню да се затваря тайно с шефовете им по хотелските стаи.

Там разликата се поемаше от НЕК и НЕК набуха няколко стотин милиона загуби. Последва промяна на формулата за да не губи още НЕК, затова и цената на тока не падна. Сега ще бъде увеличена цената на микса с 1%, което значи, че от 11,5 ст ще стане 11,615, а това няма нищо общо с ЕРП, а с постепенното преминаване на реални цени то скрито и кръстосано субсидиране.

Изедници мръсни не ни останаха кожи за смъкване, не се ли наядохте,малко ли Ви е?. Но дано да има провидение и да Ви се върне до девето коляно. Масово народа на улицата, да Ви пометем и да си върнем заграбения труд на нас и нашите родители.

Комунягите искат да не плащат ... комунизма отдавна свърши, другари ... ха ха ха.

Преди 2 седмици Русия обещава да промени договорите си с България и други страни от бившия Източен блок за доставка на природен газ, за да избегне глоба от Европейския съюз по обвинения в монопол, веднага след това последва новината за увеличението!

Т.е. сега увеличават, за да имат буфер след това при преговорите и да кажат, че са я свалили. Интересно защо журналистите спят.

Като изпращаме да се договарят такива, които нямат представа защо са там, така ще бъде! Руснаците си гледат интереса, а нашите какво гледат? ЕК също ни е защитила за тока, но кадрите на г-жа Теменужка заминали за Брюксел напълно неподготвени и всичко си остана както е. Трябва да се знае цялата истина!

Дано тези, които преговарят с Газпром, не са, като онези, които работят в АЕЦ Козлодуй, където се доказа още преди няколко години, че се работи в полза на руските интереси и в ущърб на българските.

Глупости големи. Сега ще се дава становище по въпроса!!!А за договора питай Р.Овч...Комунистите се осрали, Теменушка виновна!!!

БСП загуби изборите. И сега се опитва да организира протести ала 2013. Но срещу кого? Срещу президента на БСП-то Лайньо Радев. Или срещу служебното правителство назначено от него. Или пък това е прелюдия срещу още неназначеното ново правителство на ББ. В момента на ББ му дреме на шлифера. Той само стои отстрани и гледа сеир. Всеки има право да протестира. Но ако искат да протестират да ходят пред руско-съветското посолство. Ние внасяме газ от Русия. Апропо, на най-високата цена в ЕС. Така че да ходат там да протестират. А, щях да забравя. И да протестират за още нещо - за намесата на Русия в политическия живот на България. така, както протестират срещу Турция.

Същото както ГРОБ организира протести с/у с кабинета Орешарски.С тази разлика,че протестите по-скоро бяха с/у Пеевски,което нямаше проблем да бъде отстранени причината за протестите.докато сега нещата са далеч по-сериозни и протестите са с ОСНОВАНИЕ!

Като нещата са сериозни ходете да квичите пред БСП-то и питайте Курни да Ви обясни защо нейния приятел Р.О. е подписал този договор..

И срещу Р.ОВчаров който 2006 е подписал договора който определя днешните цени....Така че комуняги стига сте квичали, че както винаги Вие сте забълкали и тази каша от лакомия и надежди как Първанов ще прави голям шлем. Затова са отстъпките в този договор от Р.О. освен комисионните разбира се

Няма как да не се изсмея! Ако прословутия шлем беше построен когато трябва, щяхме да печелим, ама като си имаме едни умнички седесарчета, които крещят против всичко, което би бутнало страната напред и други, които "компетентно" им пригласят, това ще е...За умните Терминал 2, другите ще се оправят както могат.

Дайте им секс и пасти.

Ми къде ги Радев и поддръжниците му от партията мафия БСП начело с лъжливата крадла КУРнелия...?!?!?! Та нали от тази партия правиха "шлемове", другарите Р. Овч. и други бяха уж топ енергийни босове, а си се оказаха просто комунисти крадци и мародери... Това е истината другариииии... И пак ГЕРБ и пожарникаря от Банкя ще ви оправя бакиите...

Та нали пожарникаря от село Банкя е трето поколение комунист и началниците му са от бсп(бкп).

а не може, ония мангал костов постоянно повтаряше че сме конкурентно способни заради ниската цена на труда -трябва да се следва завета на мангала и никакво дигане на заплати и пенсии:)

Тоз пък все Костов му виновен , ясно ли ти е колко си плитък.

Този завет е за да се привличат инвеститори, иначе кой би имал интерес да дойде тук а не примерно в Унгария? С инвестициите, идват и големите заплати, но процеса е дълъг. Сега разбра ли, че държавата няма как да ти повиши заплатата и пенсията, съмнявам се :))))

Индианец, ролята на държавата е да прави икономическата обстановка благоприятна, да договаря газ, петрол и други и да подсигурява на всеки гражданин достойно съществуване и право на работа. Държавата в последните години нито едно от изброените неща не прави. Първата работа на партиите участващи в управлението е да подсигурят сверите си на влияние и последна грижа им е държавата, гражданите. Така, че не говорете тинтири-минтири, червени, сини и пенбени - няма ги вече, всички са капиталисти.

Спокойно! Сега, като дойде кабинет Б3, набързо ще "свалят" увеличението от 18% на 9%, за да се успокоят нещата..... а зимата с още 9% нагоре!

Да де ама не ни ли омръзна сценки с бутафорен сюжет - аз не искам ама трябва, шото ... Ако се претърси веригата на Булгаргаз, НЕК, ЕРП ще се види къде потъват парите като вода в пясък. Лошото е че повечето нямат изгода да търсят, защото всичките са до ушите в лай.на

а не цените са проблема. с ниски цени няма високи доходи. Разберете най после как работи икономиката. Искането за ниски цени е нищо друго от подържане на ниски доходи и мизерия.

Сега и да се вдигнат доходите, в което се съмнявам, това ще бъде компенсация за кожодерските цени! А дали компенсацията ще бъде пълна ?

Като се зададе ГЕРЪБ на хоризонта винаги има 30% ГОРНИЦА. Айде сега и Винетката 220 лв. Билетчето 2,20 лева. Всичко си е как си требе

Намали водката!

Нямам против да увеличат всичко с 30 % но да увеличат заплатите и пенсиите с 30% за да сме поне на същото ниво а не 30% по мизерни от сега !

Такова увеличение може да има в бюджетния сектор само. В частния сектор на реалната икономика едно увеличение с 30% може да бъде фатално за конкурентноспособността и инвестициите.

часният сектор отдавна работи на много по високи норми на печалба отколкото е нормално за Европа. Има резерви за увеличение на доходите и то големи.

Гледам коментарийте и не вярвам на очите си - почти всички изглеждат доволни от увеличението на цените и се възмущават и плюят протестиращите, само защото са пенсионери. Ние, обитаващите тази земя /не казвам българи, защото ще обидя нашите предци/ сме направо за книгата на Гинес за най-голямото чудо на света. Вместо да сме възмутени от увеличението на цените, ние сме възмутени от протестиращите срещу него.

Това не са пенсионери а соросоиди, при това 20 протестъри. Дайте шанс на Орешарски и Радев да работят.

Никой не е доволен от вдигането на цените, обаче тея пенсионери търсят под вола теле. Ако искат наистина да протестират срещу виновника за вдигането на цената, трябва да идат пред руското посолство.

Кат дойде бат Бойко повишението на газта от 30% ще стане на 10-15 % -и всичко ще си дойде на мястото -хем вълкът сит хем агнето без глава това си е стара търговска практика - пълен цирк -постановка от борисов2

Само 20 човека от 3 милионна София протестират. Т.е. България не е съгласна с протестите. Оставете Орешарски да работи на спокойствие, дайте му време и възможност да покаже качествата си. Сега не е време за протести.

Нека погледнем обективно на нещата. Защо повишението притеснява много хора? Ами защото и заплатите и пенсиите на болшинството българи са смачкани! Ако бяха нормални,човешки това повишение щеше да се приеме някак. Не споря!Сигурно е необходимо. Но на цената на какво се прави? Кой е виновен за смачканите и замразени с години доходи? Герджиков ли,които управлява от 2 месеца? Или Борисов, който вече не помни от колко години управлява? А въпросния регулаторен орган КЕВР; той как изглежда? Избира се на квотен принцип. Това ясно. Ама я да видим кой,кой е! Иван Иванов,той от кои е? Да не е от ДСБ на Радан Кънев? Формация,която вече я няма на картата. А останалите членове на КЕВР,които доминират комисията и без които никакво решение не минава,те откъде са? Да не са от ГЕРБ? Щото на мен ми казаха,че са от ГЕРБ. Няма лошо;да действуват. Докато ги хвърли самара. Това е само началото и замазване на очите с 2% увеличение на доходите няма да мине. Да му мислят и патриотите. Нали обещаваха разни неща? Ами давайте,изпълнявайте си обещанията!

по кратко, че сам се оплете в приказките си.

Дали е кратко или дълго,няма значение. Важното е да е вярно. Ха сега кажи кое не е вярно? Това ,че за толкова години управление на Борисов доходите и пенсиите са смачкани! Това ли? Или това, кои са тия от КЕВР дето взимат решенията? Нещо не ти е приятно май? Ама такива са фактите!

Тук става въпрос за София бай Иване. Съжалявам, ама и в най-евтините квартали на София двустайните апартаменти са над 80000лв. ДА не говорим, че може да се окаже, че някой от протестиращите пенсионери имат апартаменти за над 200000лв. ДА говорим в случая за бедни е доста цинично.

Заплатите не са заразени. Това е нагла лъжа. Сами минималната заплата от 320 стана 460 лева за 2-3 години, което е увеличение с 45%. Средната заплата от 700, стана 1050, което е също близо 45% увеличение- За същото време цената на парното от 96 лева падна на 77 лева за 1 МВТч топлинна енергия., сега ще отиде към 94 лева. Т.е. при увеличение на заплатите с 45% има спад на цената на парното. При това положение този протест е смешен и си личат тъпите му организатори от БСП.

И полицията обслужва олигарсите и монополите...а ние им плащаме заплатите....

Смених си си стъклопакетите с по-ефективни. Мисля да си сложа и слънчеви колектори за топлата вода. Съжалявам, но беден собственик на имот в София няма. Пенсионерите си имат наследници, които би следвало да инвестират в наследството си, а не всички ние да им отглеждаме родителите. Та тия наследници да вземат да им направят на възрастните хора малко енергийно спестяваще мерки за да им намалеят сметките на парното наполовина. А пък ако и наследниците са бедни - ами да вземат да си продадат апартаментите и да си купят по-малки. Аз не знам що за наглост е софиянец с имот да стачкува защото му било скъпо парното. Повтарям - беден собственик на апартамент в София няма. Вижте колко струват имотите и после спорете.

Струват, ако си поредния икономически пришълец в София. Със сигурност измежду протестиращите има много собственици на апартаменти отпреди 15+ години, да не говорим за собственици или наследници на апартаменти придобити преди промените. И въпросът не е кой колко е беден е за какво ти ги искат тия пари. На каква база и как се образуват цените, защото сега няма никаква система. Слушаме разни алабализми за алтернативни горива, квоти, кафява, зелена и небеснокафява енергия...

Независимо кога е придобит имота той има цена. И следва при определянето на това дали някой е беден да се смята и цената на имота му. Както казах пенсионерите си имат наследници, КОИТО СА ДЛЪЖНИ ДА ИМ ПОМАГАТ. Аз и жена ми помагаме на нашите родители. Ако на някой пенсионер не искат да му помагат наследниците да сключи договор с държавата тя да му изкупи апартамента чрез висока пенсия.

Добре, де минете на въглища и дърва, може и на ток, но топлите само 1 стая и да ги видим тогава.

Заплатата в КЕВР се определя на базата на средната заплата в енергийния сектор. Как ще намаляват цените? Все едно да си намалят заплатите. Да, ама друг път!

...и таз 'наша' пуста задунайка - Все я тегли към кремълска нагайка !

Епизид 3,отмъщението на Агнетата,ще е сюжета,щом Герб встъпи във длъжност:)

Най ми хареса как червените пенсии са викали Радев спаси ни, Радев спаси ни И веднага на повика пристигнал Сашо Швейка от червената партия да ги спаси

Абе на теб кой ще ти измие чиниите висиш само пред компютъра.Кой го интересува какво ти харесва

О-ще! О-ще!!! Докато не вдигнете ДОСТАТЪЧНО цените ,ние нЕма да си вдигнем задниците! О-ще!!!! Ама пък като ги вдигнем... Белият автобус. Партийният дом... О-ще!!!!!

ШикБрутално : - Е ли Вярно че Всяко 'наше' 'управление' Локално Е засега ВсеСъщото изделие ЯсноЧие-канално ?!

Тия пенсии подкокоросани от комундетата , толкова ли не се усещат че протестират срещу тези , дето им плащат да протестират !? Президента - червен , правителството - червено , спогодбите за цената на газа - творение на червения Р.Овч. ! То е по-добре да ходят да протестират пред Позитано 20 или пред руското посолство в Изгрев ! Там са истинските виновници за тяхното страдание от високите цени , а не чиновниците от КЕВР дето само прилагат буквите от закона !

+++...+++...+ !

Тази зима,може да им е последната на много Пенсионери,живеещи във Апартаменти със Парно във София,при новите цени,или ще умрат от инфаркт,или ще им вземат жилището за няколко неизплатени сметки,и осъдени чрез колекторски фирми на цена 10 пъти завишена от тази която трябва да заплатят,така е ЩОМ СИ ИЗБРАХТЕ ОТНОВО мУТРАТА ОТ бАНКЯ,ИМА ПАРИ ДА ИЗБИВА,А НАЙ ГОЛЯМОТО УВЕЛИЧЕНИЕ ОТ 30% ЩЕ Е ВЪВ ПЛЕВЕН,КЪДЕТО ЗАГУБИ МАМА НА НАЦИЯТА.

Глупости през 2014 г цената на парното беше по-висока. Ако така ставаха нещата трябваше вече да са измрели и колектирани

Нене. Защо смени ника, или мислиш че няма да те познаем. Смешко, пред стари вълци не се напиняй, за да не се изпуснеш!

Не пипайте нищо , нито пенсии , нито цените. Колкото повече вдигате пенсии и заплати , двойно повече растат и ЦЕНИТЕ .