България се готви за нова газова криза

Голяма е вероятността да има проблеми с доставките на природен газ и затова се подготвяме за подобна криза, каза Екатерина Захариева.

Обратно в новината

Коментари - България се готви за нова газова криза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Умишлено са я подготвили за газова криза в случай , че не СЛУШКА Русия!

Е , може да нямаме газ, може и ток да нямаме , ама нали санкционираме Русия, нали пращаме войски да участват в учения срещу Русия. И няма страшно Барозо и ЕК са зад нас, те ще ни дадът и газ и ток и парички ! Защо заради малоумието на некадърни управници и политици ,българския народ да изнемогва ? Само да няма газ и ток, тогава и Буда Банкянски няма да оправи работата.Народа този път ще се вдигне,аман от малоумници .За пореден път сме на грешната страна.

Кризата ще е поради липса на долари в Бг - а газът не се плаща с левове...

Не се знае докога ще е в долари

Дано да се разминем само с "криза". Ама, както ни плямпат устата, може и "газова атака" да си довлечем, като Нищо. Нищо, че продължават да ни спастрят така, като че ли не се осираме постоянно политически-международно му.

С други думи, служебното правителство казвайки че ще се повтори 2009 г. ни съобщава, че нашият нов съюзник Укроленд пак ще краде от газа за Европа, щото не иска да си купува от руснаците. Щото през 2009 г- точно това се случи и го доказаха. Майната им на крадливите сланинояди!

Повтарям за доста лумпенизирани малоумници от тозифорум:ТЕЖКО СЕ ЛИЖЕ ,КЪДЕТО СЕ ПЛЮЕ! Особенно ако плюнките ви замръзнат без газ зимъска.

Юлий Москов: БСП не е популизъм, БСП е малоумие.

Т.е. лозунгите на бСП.

Нека да спрат газта ! И тогава да лъсне истината за американските монополисти ! Кое колко струва, кой го е подписал, кога и защо и на каква цена и за чия сметка ! Да спрат всичко !

Luna0102

Каква криза бе другари, нали имаме договор? Или договорите важат само за страните излезли от каменната ера, а това не включва едната страна по договора - Русия?

Тази да не дъвче газта, а да погне ТЕЦове-АМЕРИКАНСКИ.. Да не пази техните джобове, а да пази джобовете тна народа!!

Абе само да ви питам, какви болни мозъци трябва сте да пишете глупости до сред нощите, вие личен живот нямате ли си?! И не ме трийте, нека да видим какво ще отговорят.....

Абе тук всички ли сте луди и безработни?

Не бе Българи сме за разлика от тебе... Ама идва ден за плащане всички ще си платите за тарикатлъците с лихвите при това....

Наточи брадвите!

ХХАхахахахаххахаха Наточил съм... меча.. Ако не вярваш ела да провериш.........

Благодарение на руските агенти у нас България е удобно надупена на пусин...докато не избесим таз пасмина няма да се оправим....

Pesh0

Газ нема да има .... защо в средата на септември се сетихте ? Толкова милиарди потрошихте , защо не взехте едно корабче , за внос на втечнен газ ? И ставаме независими :) Кеф ти русия , кеф ти азърбаиджан . кеф ти армения .

Ка' щяло да вземем корабче ?!? Ти да искаш да си независим от прескъпата газ на путин?!?! Ма ти май не си българин...а?

Газовата връзка с Гърция вече е готова, така че аре друг път да ни надувате гайдата,а?

А откъде е газта, кой надува гайдата ? И към северен поток да се включим- пак руски газ ще се ще ползва.

и тук е доста наГЪЗена обстаноновката

Готвене му е майката, ОЛИГОФРЕНИ ПРОДАЖНИ!

С КАКВО ЖИВОТА МИ СТАНА ПО ДОБЪР ОТ ПРЕДИ 15 ГОДИНИ? С ТОВА ,ЧЕ КОЛАТА МИ Е ФАШИСТКА,АМА НА 16 ГОДИНИ ИЛИ С ТОВА ЧЕ ЯМ ЛАЙНАТА НА ЕВРОПА ЛИ ???ТИ НЕ СИ ДОБРЕ И АЗ КАТО ЛЕКАР ЩЕ ТЕ ПОСЪВЕТВАМ -ИМА ЕДНИ ХОРА -КАЗВАТ ИМ ПСИХИАТРИ -ИДИ ПРИ ТЯХ,ЕВРОПЕЕЦО...

Молете се и правете молебени , че е Путин , А НЕ -Жириновски!? Щеше да ни еб.. майката 100 пъти до сега!?

Супер!!!

Верно е !! Щото сме продажно племе!!

Почти еднако ненормални са тея двамата! Фанатизма на все що е руснак.. не може да бъде измерен.

Хич не си мислете,продажни управляващи ,че ще дупчите Добруджа за шистов газ.Няма да стане.

Нещо изоставаш - те вече си дупчат до с.Вранино.

Нищо притеснително!! Газта ще дойде по "Южен поток" !... за Падишаха...

основната част от консумацията отива за тецовете (ней-много в София). Топлофикациите да раздадат 1 милион духалки за по 10 лв на клиентите си и прекратяваме зависимостта си от руския газ от раз за смешни пари. Те и без това работят на загуба, така ще си решат и този проблем.

От доста време, а това води до халюцинации! Та кой казваш, че работи на загуба? Това в кой вестник го прочете. Ако ТЕЦ-вете работят на загуба, това означава, че ти се обаждаш от отвъдното...или ти плащат да се правиш на малоумен. Между другото, ей така за спорта, иди на Ястребец и виж какъв ремонт се направи на двете сгради на Топлофикация ЕАД София (понеже работят на загуба)?!

анонимен

Не пишете врели- некипели, а вижте колко дела е спечелило топлото и колко дела е загубило поради изтекла погасителна давност...Няма нужда руснаците да знаете истината- тя е за наша, вътрешна българска употреба - на когото му върши работа, си наема адвокат и съди топлофикация. Само ще кажа - гладна кокошка просо сънува...

Не- май нещо руски евреин го давал -точно както цялата му пасмина...

Споко бе, газова криза в България има само когато правителството е с мандат на ДПС и премиер е серГЕЙчо, е това вече просто няма как да се случи, така че СПОКО!

Ми ако лижете гъз=вете на американците ке се топлим в югана! А се иска и храна!!!

Много лизание, чадо- да не те е обзел меракът да лижеш путин? Ако е така- я съм мъж- на мъжко не налитам...Ти си гледай русията, че много глад настъпва там....

защо се мъчи как укрите в киов са на барикадите за това че прасенко дава статгут на изтока !!!!!!яроше вдигнал всички боклуци на воина с европа !!!!!!!!!!!!!!!

Мурзилке, нито един образован българин не нарича украинците "укри". Нали бяхте писали, че в ОДЕСА "рускоговорящите" наричате така украинските граждани от украинският етнос? И кои са тези "яроше" и "прасенко"и каква е връзката им със съдържанието на статията? Знам, че има един луд диктатор, наречен путкин и един негов васал, наречен чуркин- както се казва на български език- търкулналото се гърнето и си намерило похлюпаче:)

Нека припомня, че зад Путин единодушно стоят: Руската Православна Църква; най-силната и боеспособна армия в света; всички политически сили в двете камари на руския парламент и огромното мнозинство от народа (както никъде на запад)... И към всичко това - необятна територия и практически неограничени природни ресурси. Русия днес е последната духовна крепост в света, единствената надеждна преграда пред чумата на евро-атлантизма и пред пълното тържество на покварата.

сами разбирате че газът не е наш за това че укрите ще крадат докато им се завие свят!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

чакаме криза,сега ако имаше южен поток,криза нямаше да има.... а тази пъстър свят е 100% платен агитатор от протестна мрежа.

За пъстър се знае, че платен; друг вариант е да води безинтересен живот и затова да се именува с бленувания "пъстър свят". Има нещо налудничаво в него- аз изобщо не му чета безкрайните постинги.

анонимен

"...За пъстър се знае, че платен.." И от къде се знае? Аааа- руските партньори ви прошепнаха, че така може да внушите недоверие в коментарите ми;) За мен ник "да" е платен атакаджийски коментатор - е отречете сега:)

Ник "ами да" е 100% платен атакаджийски трол - да се знае.

ами нонстоп си тук какво друго освен платен протестър?

тази черга е такъв заспал ковчек че няма за какво да говорим !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!блятката сие блятка!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

анонимен

"...ковчек.." Руснаците май не можете да изписвате правилно българската дума" ковчеГ"?;) Ако човек види коментарите ти, ще разбере, че си руски трол- не изписваш правилно много български думи. Руска блядка, откога руснаците ме обвинявате, че съм руски трол?:) Виж ми съдържанието на коментарите, мурзилке:)

В момента слушам деница гаджева от атака по бнт. Намирам, че 90% от атакистките тези са 100% от тезите на атакистките тролове във форума. ОТВРАТ!

Добро утро :) Те са националисти-русофили !

анонимен

Просто исках за пореден път да се убедя в това...Май е време всеки един от тях да си вземе руско гражданство, да се откаже от българското и да се измете от България.

Аз съм русофил, но не симпатизирам на Атака. Спомням си добре времето, когато лидерът им искаше да изпрати руснаците в сибир, циганите в индия, а турците в анадола. Всичко е ПР. Лично аз, не толерирам ни най-малко агитирането и използването на чужди държави и имена в проблемите на българската политика. За нейното състояние сме виновни само ние !

Чета по-надолу Бойко щял да вдигне тока.Защо русофилите удобно забравят че НЕК е вътре с 3 милрд. от строежа на Белене.Това кой ще го плаща? Ние всички.А сега който е за руските проекти да не мрънка като увеличават тока.

Тази тръба нали беше спряна по заповед от ЕС и САЩ? Какво става тука? Кой им дава правото на руснаците да строят? Абе, какво става тука бе? Два месеца тихо и задкулисно започнаха строежа!

Тази тръба е важна за ЕС- затова са я пуснали, ако зависеше или беше за нас нямаше нищо никога да бъде направено.

Че няма да има руски газ си е добра новина.Най вече ще са спасени български граждани да не бъдат овъглени трупове и ще се спаси имущество.И няма да ни извиват ръцете.

Че тя газта не се произвежда от трупни отпадъци:) Но изгоряло имущество и овъглени трупове може да има, особено в една по-студена зима, защото руския газ НЯМА алтернатива!

Зимaтa иде и крaдливите фaшaги,ще зaпочнaт дa крaдaт от нсшaтa гaз,тогaвa нaбързо ще построим Ю.П. Който не рaзбирa по лесния нaчин,стaвa по трудния...

Ей това на комунягите само фашизъм им се привижда...

Не само България , а Европа се готви за нова газова криза ! През следващите няколко месеца ни очакват невероятни обрати в политиките на редица държави. Последните няколко правителства можеха да построят най-малко 3 южни потока и негови производни, но българския народ никога не е бил част от политическите амбиции.

Ние сме си за... Отдавна трябваше да заставиме политиците да развиват алтернативна енергетика. Например, геотермалната. Голяма част от Париж се ползва от такава. Развива се и от напредничави страни като Турция, Кения и много други. А ние си лежим върху геотермалните източници и си мълчим. Само че, без безплатна или ептен ефтина енергия няма промишленост пък и държавите западат.

Русофилите няма да дадат да се използва, а те упрашляват енергетиката....

Айде бе верно ли?! И какво от това има и други енергоосители, други технологии..... Дали няма да сме свидетели на техническа революция предизвикана от неволята.....?!

Има печки "циганска любов" ! Моля администраторите да не трият, такава печка наистина има и се казва точно така! Не е расизъм, а романтика!

Искам да попитам тази министърка -еднодневка,как точно се готви България???Увеличава се цената на тока -това е приготовлението.

само глупости чета...само камшик ще ви оправи вас животинки малки

"И аз мога да кажа- ТИ ЩЕ КРАДЕШ ГАЗ ЗИМАТА ОТ УКРАЙНА- е- ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ЛИ Е?:D:D В рф може да сте измислили нова наказателно правна теория, в която престъпление да не е само действие/ бездействие, а и НАМЕРЕНИЕ за извършване/ неизвършването на действието/ бездействието, но в България нямаме такива идиотии:D САМО ИСТИНАТА ЩЕ ВИ ОПРАВИ ВАС, РУСКИ ЖИВОТНИ!

няма истина...тои българинът не слуша тои се знае бои бои бои бои и пак бои

При няколко прецедента могат да го кажат фригиден вълк!

тебе пък бесилото... бляд нещ*стен

Влезли сме в съюз с държави бивши метрополии.Всичките -по-богати.То богатството им е от това ,че са цицали стотици години,а не че работят по-добре.Как мислите ,дали се отнасят към нас като равни или ни смятат за втора ръка хора и уж го играят демокрация. Аз мисля ,че е второто.А ние вместо да си ОТСТОЯВАМЕ интереса се държим като слуги.Готови сме да купуваме по- скъпа газ,само да не е от Русия???Е такова самоунищожение няма никъде.

Не сте прави и двамата!!! Такса винаги е имало и Русия я плаща предварително!!! Дори и в НАШИТЕ новини писаха преди около месец, че са си превели таксата, въпреки задълженията и украинците са я върнали!!!

И за газова и за гъзова криза никога не може да си готов!!!

Bell

Ей на тая газ така й се канят, аз ако саmo се канeх на жената, да съм се развел oтдавна. Явно нема да я спират газта, ама понеже вече не е интересно да се пише за конфликта в Украйна, трЕбе си и други новини, свързани с мат рАссия, които да събират коментари и кликания в дир.ру. А, извинявам се, исках да кажа дир.бг :D

Самият Йотингер ти казва, че Украйна ще краде зимата газ, макар, че не се притеснява за нас, а естествено за тях. Пак само ти не си разбрал.

анонимен

"...Самият Йотингер ти казва, че Украйна ще краде зимата газ.."И аз мога да кажа- ТИ ЩЕ КРАДЕШ ГАЗ ЗИМАТА ОТ УКРАЙНА- е- ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ЛИ Е?:D:D В рф може да сте измислили нова наказателно правна теория, в която престъпление да не е само действие/ бездействие, а и НАМЕРЕНИЕ за извършване/ неизвършването на действието/бездействието, но в България нямаме такива идиотии:D

Дай да си говорим за САЩ тогава ! Става ли? Та какво се случва, кога ще върнат златото на германците? Май нещо го няма във федералния резерв.

Изявление на бг. президент, пряко свързано с воденето на руската инфовойна в бг. форуми - Трябва да се научим ефективно да противодействаме на новия хибриден тип действия за дестабилизация и противоборство. Това каза президентът Росен Плевнелиев при откриването на Център за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия (Crisis Management and Disaster Response Centre of Excellence CMDR COE), предаде репортер на Агенция Фокус. Центърът ще работи като част от мрежата от центрове за компетентност на Алианса по света. Изграждането му е плод на съвместните усилия на България, Гърция, Полша и съюзното командване по трансформацията. Комбинацията от кризи, конфликтите в Украйна, Близкия Изток, Северна Африка променят драстично средата за сигурност. Вследствие на динамичните и трудно предвидими промени в средата за сигурност възникват сложни предизвикателства, посочи държавният глава.В рамките на колективната система за сигурност и отбраната правим всичко възможно да гарантираме своята независимост. Членството на НАТО е ключово за България, най-сигурната гаранция за сигурността на нацията и суверенитета на държавата. Изграждането и функционирането на този център е добра възможност за укрепване на връзките между държавите-съюзници в рамките на Алианса, уточни Плевнелиев. Надявам се да бъдем още по-активни в съвместни проекти. България е водеща нация в изграждането на този център. Това е ярко доказателство за нашите амбиции да бъдем активни в интеграционните процеси, заяви президентът.По неговите думи мирът и сигурността не са безплатни. Те имат своята цена, която трябва да сме готови да платим, за да ги гарантираме. Ще бъдем винаги слаби, когато сме изолирани, и силни, когато сме интегрирани в достойнство семейство на демократичните държави, подчерта Росен Плевнелиев.

Президентът е хибрид и то мекотелен. Язък, че е германски възпитаник. Баба Меркел е по-мъжествена.

Мацка, кви са тия цитати? НАТО и противодействие на дестабилизация? В едно изречение?

Мацко, като сме почнали да си цитираме Визия2020 да се включа и аз с един цитат как ще се бори в инфовойната любимия ти плEVNелиев: "Интеграцията в структурите на НАТО и ЕС, включително съобразявайки се с общите стандарти за управление на проекти и максимално използване на потенциала на техните агенции за съвместни доставки и поръчки, позволява активно присъединяване към и реализиране на проекти чрез привличане на финансови ресурси по механизми на НАТО и ЕС, както и по регионални и двустранни инициативи. В този план България ще разшири участието си в инициативи като Интелигентна отбрана и Обединяване и споделяне. Понеже си юрист и финансите не са ти сила да те открехна, че привличането на финансови ресурси означава КРЕДИТ! Прецедента ти ще тегли кредит от НАТО , да купува оръжия от НАТО и ще плащаме лихви на НАТО.

Спокойно другари(и другарки), Украйна ще ни спре газа зимата, но за сметка на това пък Борисов ще ни вдигне тока. За да ни стане весело и пак да хванем камъните.

20 години все Борисов ли ти дигаше тока бе, идиот????

Комунистите го вдигаха, и бивши и настоящи.(И бившите комсомолци). Поогледай се в миналото, краво, всички са с партийни червени книжки.

Bell

Руските тролове вече вързаха и цената на руската газ с цената на петрола на световния пазар. Ясно е, че от икономика и финанси не разбират (или се праят, че не разбират), ама поне да се стараех малко. Цената на петрола върви само надолу, жужето реве като недоклатен, петролдолара по-силен от всякога. Криза с цените на горивата няма да има, щото това не зависи и никога няма да зависи от Русия. А кога Путин спре доставките на газ точно сега (когато много интересни прцеси протичат на московската борса), ела ми се обадете.

газ пикаеш май, шистов, мосю джо байдън!

Bell

Газ пикае москалята жужко, не аз :) Аре Путин да я спира тая газ вече, от половин година се заканва. Сега пък от Москва са отговорили, че нямало такава вероятност. На кого да вярвам аз сега? На тъпа статия, написана с цел да събира кликове и коментари, или на господата официози от мАсква?

Другарко Евгения, и без руски газ ще се оправим някакси, не бери грижа. Българите сме костеливи орехи, ще издържим. Издържали сме 45 години социализъм, ще издържим няколко месеца без газ. А кой ще я пикае или пие, ще видим...

Изобщо не си в час. Тия дни ОПЕК обяви, че 2015г ще намали добива, за да поддържа цената на петрола на ниво 103-105 долара за барел. А цената на газа е обвързана пряко с тази цена(в цял свят, само ти не си разбрал).

Въпреки всичко, аз съм готова за всеки вариант- дори лудият диктатори путин да поиска спиране на доставките на газпром за ес.Той наруши толкова договори, че хартията, на която са писани, струва повече от самите договори. Ако има добри новини за България и ес от московската борса- драснете някой ред.Отдавна се отказах от занимания с борсата- имаме скатани някой друг биткойн за спешни нужди...

поредната простотия от неграмотна и безработна мухла.

То затова САЩ не могат да се примирят от когато е ИДИЛ цената на петрола тръгна на долу . Те затова влезнаха там САЩ да сложат ръка и да диктуват цените както им е кеф . И сега газта от САЩ е много по-скъпа от руската газ. Колко пъти американците казват ,че ИДИЛ не им е заплаха , но е заплаха за петродолара !

Няма нужда руснаците да ни спират газа. Достатъчно е да си продадат имотите по морето и да не идват тук на почивка - и България е фалирала. Нито нато, нито бато може и иска да я спаси.

така ли? Споко, ще дойдат украинците... :)

ша додат, ма нема да додат!

А те ,дано съм права,няма да имат и пукнато евро!Българи много ли цъфнали,-накупували имотите и т.н.?Хохлите още ще са по-зле!

Bell

Нали за да ги продадат, някой трябва да ги купи :D Ако питаш мен, москалите направо са се заронили с тия имоти по мръсното ни Черноморие, ще се налага май на безценица да ги продават, ако не искат да ги ползват хаха

И тъй: 1. Русия дължи огромни неустойки и репарации за агресията срещу Украйна 2. САЩ и ЕС помагат, както могат 3. Укропите се научиха да изпращат обратно по турагенция ГРУЗ 200 руските витязи, почиващи в Изт Украйна 4. ЕС вече ратифицира асоциирането на Украйна 5. Потърпевши сме ние, защото сем единствените зависими от Русия и то на 100%

"България се готви за нова газова криза" България е в много кризи. Една нова криза въобще няма да й се отрази. Затова не плашете БГ-тата излишно.