Петкова: Разчитаме на руския газ за хъб ”Балкан”

България ще разчита на руски газ за газовия хъб. Русия се въздържа от оптимизъм преди съгласуване на документите с ЕК.

Обратно в новината

Коментари - Петкова: Разчитаме на руския газ за хъб ”Балкан” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

по койа търба ще иде газа ва?

Според мен, газов хъб няма да има. Доверието между ЕС и Русия изчезна. Руснаците няма да прекарат тръбата през морето, докато ЕС не построи тръба към Европа. А ЕС няма да започне да строи, преди Русия да прекара тръбата.

СЛЕДА ВНИМАТЕЛНО РАБОТАТА НА МИНИСТЪР ПЕТКОВА И МОГА ДА ЗАЯВЯ ,ЧЕ СЕ СПРАВЯ МНОГО ДОБРЕ С НЕВЕРОЯТНИТЕ ПРОБЛЕМИ, НАТИСК И ИНТЕРЕСИ В ЕНЕРГЕТИКАТА НА КОИТО Е ПОДЛОЖЕНА!ДАНО УСТИСКА НА ГРАБИТЕЛСКИТЕ ПРЕТЕНЦИИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ!ЖЕНАТА ЯВНО СИ РАЗБИРА ОТ РАБОТАТА!ЗА МЕН ЛИЧНО, ТЯ Е НОМЕР ЕДНО В ТОЗИ КАБИНЕТ!

"възможността за диверсификация на източниците на доставка на природен газ" Само да напомня, че диверсификация НЕ ОЗНАЧАВА един и същ источник да прави доставка от различни места! Диверсификация ОЗНАЧАВА РАЗЛИЧНИ ДОСТАВЧИЦИ! И без плоски номера с неразбиране значението на термините! На ченгеджийски простотии сме се нагледали вече много!

Само да напомня, че трябва да се мисли, а за да се мисли, трябва да се знае. 2/3 от доставките на газ за ЕС са от Русия и Норвегия. Най-големия доставчик е Русия. Единствения начин това да се промени е да се навиеш да плащаш много по-висока цена. Толкова по въпроса. Сега вече може да си словоблудстваш на воля...

Глупаци ,трябваше да подпишете за Козлодуй след като подпишете за газа.

В случая ЕК няма проблем, защото такъв хъб няма да нарушава 3-тия енергиен пакт. Или руснаците са много тъпи и не схващат за какво иде реч или се гъбаркат.

това е добра новина. Не може да се отрече заслугата на Борисов за възобновяване на проекта

Oт каде ли не внасяха газ за хабчето ,,балкан" патуващите по света министри на борисов вкл.и негова милост и накря опряха до Pусия.Tо нашият цар папа боко не е само гол ,но и надупен с отворена уста,както на изток така и на запад т.е. сагласен на всичко,като магистралка на дунав мост. Mанипулациите и лажите в пияра на герб се провалиха в очите и ушите на балгарите. Hеоспорим факт.

"Русия изчаква позицията на ЕК за газовия хъб". Ех, ако изчакваше позицията на България!?.....Това е с колонията!

шаха не е игра политикани а за политици каквито в България няма.А сега познайте кой мести фигурите и ко й е в цунг-цванг.

при боико 1 калинки и дарвояди,а боико 2 е заобиколен с теменужки и плевели.погледнал се илия(боико)пак в тия.разчитате на руски газ ,а боико и мартин димитров се сасипаха през 2015 да се доказват ,кои по- големи заслугин има пред евроокеанците за спирането на ,,южен поток"и аец,,белене". сега газ ще получаваме от германия ,чрез ,,северен поток".драга ми теменужке ,то тогава хабчето,,балкан'може да ви служи за ,,ирландски паб",сащо и за вас дами и господа .

Тази Дама-Министър по някаква странна нагласа на Правителството да намира таланти по енергетика в редиците на персони с уважавано образование "счетоводство и кредит" е много напориста , вижда се че се подготвя "наизуст" а и с лекота променя директивите - и вече очаква Руски газ.Няма да се отчете ...провалено е..

вие сте едни измекяри в ЕС. Ето кратък анализ на експерт : "..Натискът на Москва принуди украинското правителство да мобилизира вътрешните си ресурси и ограничи загуби. И то успя издържа да не внесе руски природен газ през най-студения месец на годината, като в запас има повече газ отколкото през същия период на миналата година..."

Министерство энергетики Украины выступает за продолжение переговоров с Россией по закупкам газа. Об этом сообщил глава украинского ведомства Владимир Демчишин. На отопительный сезон ситуация была урегулирована, а после отопительного сезона это после первого квартала тоже нужно отношения продолжать, приводит слова Демчишина РИА Новости. По словам украинского министра, важно сформировать принцип не только на второй квартал, но и на более длительный период.

"..Киев дава силен аргумент на Газпром в полза на твърдението му, че украинците са непредсказуеми партньори. Иначе казано излиза, че украинското правителство играе в полето на съхраняването на монополните зависимости и Европа им е нужна само докато воюват с Газпром и Москва..."

Не плюй,защото после трябва да лижеш!

И к'ва стана тя ?!?!?! Нали рашките бяха гадове и щяхме не само да се оправяме без тях ами даже щяхме да им таковаме мамата , а ?!?!?! К'во стана с лелеяната енергийна независимост от тъпите чизмари ,а ?!?!?! Президентът нещо да каже ?!?!?! Това, че се надупихме на запада и "юнайтед стейтс" го разбирам ама да ни докарат да се дупим и на руснаците , те това не го разбирам!!!!! Така ще бъде като ни управляват хора от кръстовищата !!!

Като на Бойко, от ХЪБА? Скоро ще такоа мамата, на БеГе - родата!

Абе тоя Манчев, по едно време не беше ли обявен за "враг на народа", там едни го проверяваха, едни барети го тръшкаха........брей как се върти палчинката. И по БТВ нищо не казаха за тая среща, никой сосоросоид, никой от някой център за незнам си какви стратгии, никой не се изходи по въпроса.

Една мижава, попикана, хленчеща герберастка Теменужка и нищо повече...Ако не и е ясно, в превод казаното от руснаците означава следното: "Сори, Теменужка, но Москва вече не вярва на сълзи...Първо питайте господарите си в Брюксел, пък като получите ОФИЦИАЛНО ПИСМЕНО РАЗРЕШЕНИЕ от тях и намерите необходимите пари, с които да си/им построите газопровод през Черно море и останалата необходима инфраструктура, обадете ни се, а пък ние имаме грижата само да ви пуснем газ от отсещната страна. А дотогава, айде чао." Пълен майтап, с една дума...

"България ще разчита на руски газ за газовия хъб. " - Да вярвам ли на очите и ушите си? Нали оревахте света за диверсификация и щяхте да взимате газ от п. си майчина?!?

тръгнах да пиша нещо подобно ---нали южен пропадна за да сме независими от руския газ нали диверсификация нали катар нали азербайбжан --- министър ли е тая маймуна ли --- но нас прави на маймуни

НАЙ ПОСЛЕ ОТ БЪЛГАРСКА СТРАНА ДА СЕ ПРОЯВИ ЗДРАВ РАЗУМ ЗА ПРОЕКТИ,КОИТО ЩЕ НИ ТЛАСНАТ УСПЕШНО В БЪДЕЩЕТО!!!СЕГА Е МОМЕНТА БОРИСОВ ДА ОТСТОЯВА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ,КАТО СЪМ СИГУРЕН,ЧЕ ЩЕ ГО ПОДКРЕПЯТ ВСИЧКИ СТРАНИ ОТ ЮГОИЗТОЧНА И ЦЕНТРАЛНА ЕВРОПА ЗА КОИТО РУСКИЯТ ГАЗ,Е БЕЗКРАЙНО ИЗГОДЕН!!!ТВЪРДОСТ И БЛАГОРАЗУМИЕ Е НЕОБХОДИМО В ТОЗИ ВАЖЕН ЗА БЪЛГАРИЯ МОМЕНТ!!!

какви ги дрънкаш бе брат? некога нещо да е отстоявал? --- звънкат НАЧАЛНИЦИТЕ пълни потурите и до там

Затова ли са тези протести?! Зорът е кой да строи хъб-а, дето първо беше уж измишльотина на Борисов, пък сега вече говорим, че чакаме одобрение от ЕС и Русия е готова да се включи...

нещо май не се пънем вече да пляскаме руснаците а? докато сме в ЕС и НАТО все тъй ще сме надупени и ще чакаме ЕС и НАТО, разбирай краварите да ни разрешават какво да правим на своята си територия извоювана и защитавана с кръвта на дедите ни позор!!!!

Бла бла и накрая едно голямо НИЩО! И за какво Ви е газ като нямате индустрия?

Каквито сме фурнаджийски лопати руснаците първо ще почакат ние (или ЕС) да построим компресорни станции и тръби. Тогава може да се наканят те да построят своя участък. Помежду другото една голяма компресорна станция е към 300 милиона евро а ще трябват 3 такива.

"Имахме голям дебат по отношение на газоразпределителния център у нас" Интерсно къде е бил "дебата", че нещо съм го пропуснал. И искам да знам как смята министъра да убеди руснаците да участват в проекта, какво им предлага?

А, и още малко, ще приемете ли морската част на Южен поток за интерконектор или пак ще се дърпате и ще твърдите, че това е нарушение на европейското законодателство?

Гледам доста недоволни от конкретиката на тази работна среща... Жалка нация, пълна с простаци и уроди. Посткомунизъм уродлив.

Ами прочетете и разберете че ентусиазма е при българите а Русия им гледа сеира но понеже са таквиз нарциси дори и това не забелязват нашите управляващи,,

Защо пак с "лошите" руснаци разговаряте?!?! Нали се бихте в гърдите, че от други места ще докарате газ!!!

От това което си спомням. българите бяха лоши, защото искаха проекта да се реализира по европейски правила, а руснаците искаха те да са монополист и тогава те решиха да се обърнат към турците по две причини. Турция е голям консуматор на газ и в случай на липса на търсене от европейците , Туерция може да поеме значителни количества газ паралелно със Син поток. Турция не е длъжна да се съобразява с европейските правила , защото не е член на ЕС Но стана един инцидент и отношеният Русия Турция охладняха и сега ще се разчита на Балкан хуб , който ще бъде ползуван от нас ( при газ в Черно Море), чисто теоретично може и от Румъния и Русия. По този начи получаваме финансиране от Европа за Хъба и руснаците го ползуват , но нямат монопол, който беше необходим за наказателни акции и противоречи на европейските правила.

Не "българите бяха лоши", а ЕС/ЕК - българите просто козируваха на господарите и изпълняваха каквото им заповядат от Брюксел - в ущърб на собствените си национални интереси. А това за "европейските правила" са приказки под шипковия храст - кой знае защо те не трябва да се прилагат за Северен поток 1 и 2. Относно, т.нар. "европейски правила" - въпросният безумен "3 пакет" е не е завещан на ЕС от Мойсей във вид на божи заповеди - той беше наложен съвсем неотдавна от заинтересованите кръгове и има 2 основни цели. Едната е чисто политическа - да служи за шантаж и извиване на ръцете КОНКРЕТНО на Русия, и да се използва за блокиране на всички руски проекти, ако не касаят Германия и 1-2 други големи играчи в ЕС. Втората цел е да "виртуализира" пазара на газ в ЕС, и да го направи "рентиерски", източник на постоянна рента, в угода на няколко големи, чисто финансови играчи, постредством въвеждането на т.нар. виртуални борси, със псевдо-спотови цени, от които полза имат единствено брокерите на въпросните виртуални борси. Това е. А че въпросният митичен хъб няма да го бъде, е ясно и на слепите, не е ясно само на нашите самопрецакани десни тарикати, които сами и с ентусиаъм припкаха в Брюксел и Вашингтон да саботират проекта за да се подмазват на Вашингтон и Брюксел за да дойдат на власт, и успешно се самоубиха геополитически, а след това взеха да съжаляват и сега им е мъчно, че вече никой не ги брои за живи...но късно е, либе герберастко дори и ако се казваш Теменужка...

Румънците си имат тръбопровод на запад. "Нашата" газ дето ще я добиват западни компании срещу смешни такси (а ла дънди май прешъс), все още е само в мечтите. И накрая пак остава само руска газ, дето руснаците ако решат - винаги могат да я спрат. Та какво точно за монопола и диверсификацията?

Дърла -бърла! Докато не се реши Донбас -от руска страна ще бъдат само приказки!? А от наша и приказки няма!?

Защото е много по- скъп и като инвестиция и като газ!

Да ама е от менторите на боко защото и тока от американските централи е скъп ама българите го плащат и им пълнят гушите а те от своя страна пълнят на боко и сие сметките,

Все едно чета новина от друга епоха, по-съвършена, прагматична и човешка. Комунимзът и дивият капитализъм в политиката направиха от днешния свят клоака, поради което подобни преговори се рпавят под масата, уклончиво, измислено. Новината показва нормални преговори, което все едно не е от нашето време, а някъде от бъдещето. Ако БСП бе водила тези преговори, в новината щеше да има само загатвания и гръмки думи, зад които щяха да са отлоени решения с цел вкарване на измислени пречки и поводи за преразпределения на ресурси към субекти, свързани с политиката. И днес няма гаранция, че не играят рушвети, но при изяснена ситуация поне нещата могат да потръгнат. Което е целта.

Като съберем руски газ и български хъб се получавам газов хъб "Батман!" Докога в Южен поток, който е спрян ще се получават заплати по 200 000 лева? Как може това безобразие да празни бюджета ни!

Е как така, разчитате на руски газ? Нали щяхте да диверсифицирате доставките....От Азърбайджан, от Египет.....от Луната. Би трябвало ....на американците да се разчита за доставки на газ....през техните гЪзопроводи....в нашата политика..

Браво на г-жа Петкова и нейния екип!

Теменужке, ма вие непрекъснато псувате русняците само война дето не сте им обявили още и сега разчитате! Разчитайте на газовия генезис на Тиквата. Той като се напъне малко и след подходяща храна ще стане най-голямото находище на природен газ в България!

Първо трябва да си внесем премиер като Виктор Орбан и президент - например Милош Земан. До сега щяхме да имаме и хъб и руски газ и добри отнношения с Русия. Унгария и Чехия изнасят стоки и услуги за Русия за по 8 млрд евро. България - десет пъти по-малко. Ако разчитаме на Бочко и Офшорко ще получаваме газ от Македония и няма да притежаваме никакъв хъб. Само ще си приказваме ... А Офшорко даже се кани да напада руснаците с военна сила

Орбан едва ли ще успее да вдигне икономиката два пъти, както Борисов. Вече има бюджетен излишък и намаление на дълга, след като опищяха колко дълг бил трупал Борисов. Като имаш нещо, което работи, е редно да потърпиш. Иначе риташ стола, на който седиш. Но за това вярно се иска да си малко по-умен от идиот.

Кога излезна тая книжка с фантастика дето я преразказвате???

Абе, ерудит, теб не ти ли е ясно, че за цената на която купувахме руската газ допреди една година всеки един ще ни докара ако ще от другия край на света. Трябваше малко да спрем да играем по московската свирка и да скръцнем със зъби и цената на газа от Русия падна почти наполовина. А това, че фирми на Богомил Манчев ще реализират проект е доста притеснително, поне за мен. Проект на КГБ и ДС.

Кaто построим СП-3 от ЮП и ТП нямa дa имa нуждa ,хъбчетa ще имa зa всеки ,от нaс зa вaс !

вече произвеждaт и продaвaт " бронирaни гaщи" зa жени и мъже срещу емигрaнти,други фирми рaзрaботвaт нaучни методи зa инплaнтирaне нa бръснaрски ножчетa нa уязвимите местa !

защо каруцата е преди коня? Първо си намираш доставчици на газ и тогава обявяваш, че ще си правиш хъб, а не да се дуеш, че ще правиш хъб и тогава чак да си търсиш газ. А да не говорим за подхода към, да си го кажем, най-реалистичния в обозримо време, доставчик на газ за хъба ти - к'во им развяват като папагали европейските изисквания. Дано да ги управляват, защо ако подхождат така, щото толкова могат - много е зле работата.

Ако намериш доставчици и нямаш проект как да поемеш доставиките, си гола вода. Или нагъзен. Както БСП агъзваше България. Не ги отбирате тези работи, мълчете. Това не е на комунистически магарета работа.

Сега имаме чудесен проект, ама нямаме газ за него.... :))) ..смЕх...няма как да помня на комунистическите магарета работата, ама сега е забавно.

bira_more

Най надеждния начин хъба да съответства на всички (и неизмислените все още) ЕС директиви - е да си бъде направен от ЕС. И тогава ще съответства.

дa си дръпнем едно хъбче от Северен поток,дa плaщaме трaнзитни тaкси нa Гермaния и още няколко стрaни и нямa проблем ! Кaк не сме се сетили до сегa !

Да, тогава ще ни го правят западни фирми - в което няма нищо лошо, ама за аргумента на противниците, че руснаците ни обират, нашите продажници пак ще са сключили неизгодни за държавата сделки и договорки.

отнякъде дa внесем един Орбaн..!Той е мъжкaр и пaтриот,a не подлогa,зa рaзликa от....знaете нaли ?

Не им вярвайте на тези смешници !...Никакъв хъб -"Балкан" няма да има и Южен поток няма да подновят ! Всичко е за хвърляне прах в очите на хората и оставане по-дълго на власт за да крадат ! Унгария за миналата година е изнесла в условията на санкции ,стоки за Русия в размер на 8 млрд евро ...България със статута си на американска колония е изнесла стоки само за 400мил евро !?

Хъб ще имa,дaже много широк,aмa нямa дa е гaзов,a човешки и нямa дa е с Русия ,a сТурция,по него ще ни прaщaт рaзгонени нерези емигрaнти !

На фурнаджийски лопати никой не вярва.Утре ще дойде я Маккеин,я Шивкович и край с газовия хъб Балкан.Руснаците трудно ще се навият да платят милиарди за въздухопровод под Черно море.

Калинката Петкова сама си вкарва автогол с приказките за Третия либерализационен пакет, щото според Еврокомисията ние си правим оглушки за пълното изпълнение на заложените в него изисквания още от 2011, тогава съвсем за малко ни се размина наказателна процедура заради политическия чадър над Енергоразпределителните дружества, правителството ни се възползва от вратичката че инфраструктурни проекти с голям финансов риск за инвеститора могат да бъдат облагодетелствани като правителството на конкретна държава от ЕС му опрости изпълнението на някои от изискванията на Третия пакет... А с такава дерогация днес се ползват и газопроводите Северен поток, Черна вода и почти всички които пренасят природен газ от Северно море до бреговете на Англия, Холандия и Белгия.

абе както кажеш така е

Нaдеждa всякaквa тук остaвете ! В БГ съм рaзрешилa дa се отглеждaт домaти и овце,товa е достaтъчно,a..зaбрaвих и много бежaнци,дето скоро ще ви ги прaтим !

Какво означава, " европейските изисквасния" бе госпожо Петкова ? Все едно, че руснаците никога не са строили газопровод ! По правилно е да кажеш, че газопровод ще има, но ако Брюксел разреши ! Вас ви е страх, да наричате проблемите с истинските им имена ?

Явно смело действат и преддоговарят. Може и да имаме хъб, както се вижда. А вие си лайте, не пречите. Колкото пречите днес 500 души на площата пред НС. Вярвай, че щом психопата Станишев си замина на заплата, БСП е бита карта. Ако не беше така, щеше да е нахранилка в Позитано.

ще има да чакате ... до 4-я пакет на ЕС

Бла бла глупости. В превод: разчитаме на солидни подкупи от руснаците и занапред.