Доставките на газ за Донбас няма да влязат в ”зимния пакет”

Русия и Украйна гарантират пълното изпълнение на "зимния пакет" от доставки на газ за Укрйана - до 31 март. Доставките за Донбас обаче няма да влязат в него.

Обратно в новината

Коментари - Доставките на газ за Донбас няма да влязат в ”зимния пакет” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Баси - еврокомисар да признае, че украинците са крадци! И ние продължаваме да твърдим, че са "демократи, борци за свобода и пр.пр."?! Техните спорове с Русия ама изобщо не ме интересувт! А това което те правят е долно изнудване! (Преди общите разговори Шефчович разговаря по отделно с всеки от тях, защото при неуспех на преговорите притокът на руско синьо гориво към Украйна може да спре, а това може да се отрази и на европейските страни)

Вместо да обяснявам нещата, ще цитирам по памет едно изказване на Путин. Когато Украйна беше управлявана от други политици, ние разбирахме финансовите им проблеми и чрез цената на газа оказвахме огромна помощ на народното стопанство. Сега те имат вече нови и богати приятели. Нека новите приятели им помагат.

+++++++++++++ Американоидите не могат да се примирят ,че националния празник на България е свързан с Русия :) И го има благодарение на нея

абе тия рушляци много нагли бе. искат някой друг да им плаща хуманитарната помощ. то така са направили и така нареченото ни освобождение - дошли, окупирали земята ни и после поискали 32 тона злато за това подло деяние.

Мноо си малоумен бря!!! Нали тая Руина Крайна претендира че Донбас е неин бря!! Щом е неин ша цака кинти и газ!!! Ако ен е неин да си събира партакешите ид а се маха от там!!

Нещо за Новоросия!!!!!

Ти се радвай,че са извършили това "подло деяние",ч е иначе някой резак щял да напъне баба ти днес да се казваш Хюсейн :) м Или се казваш така?

Омръзна ми да чета какво прави Русия!! Нека кажем какво НЕ прави--- нека най-после ДА ПОИСКА нефта и газта от Русия да се плаща във валута РАЗЛИЧНА от долара!!!!Само след 24 часа САЩ ще ФАЛИРАТ!!! До 31 . 12. 2014год външният дълг на САЩ възлиза на 38 ТРИЛИОНА долара!?!?!Приходите им са "изядени" за 4.5 год. напред!!!!За да поддържат потреблението на сегашното равнище ВСЕКИ МЕСЕЦ "богатите" САЩ П Е Ч А Т А Т по 1.3 милиарда долара/без покритие/

Какво е това рубла??? Тоалетна хартия!!!???

ШейХрон са разработили нов вид газова сонда която напълно изключва ползването на руски газ и спасява западната демокрация. Това е уред тип персонална сонда която ще сондира отзат гражданите на световната общност и ще събира и съхранява естествените газове на свободните хора. Слава на бога отървахме се от зависимоста от Путин.

За това хората казват пито платено!! Да укронацита, няма д аима за вас повече безплатен обяд! Нали искате да сте гейропейци, свиквайте цента на газта да ви е колкото в Гейропа! Няма вече преференци и отстъпи както едно време Русия правесе за вас! Така че напред към Несветлото бъдеще:) каквото повикало таквоа се обадило!

Всъщност Донбас е бил в Украйна само формално, също както формално са в Украйна и другите бивши руски губернии. Събитията потвърждават неудачните ленински и сталински проекти за Украйна, а за хрушчовия Крим няма и смисъл да говорим, тъй като Путин поправи историческата грешка. Остава му още доста работа, но основната част ще я свършат САЩ и хунтата, както стана и с Крим.

Pesh0

Това не е ли официално признаване , че Донбас не е част от Украйна ?

Украинците така ли смятат да се отнасят с федеративните си области??? Ако я карат така, скоро ще ги загубят окончателно.

Това означава, че ес и украйна официално се отказват от териториите на ЛНР и ДНР. Дано да е така, защото иначе края на лятото ни чака жестока война.

Така действаше Киев и спрямо Крим - гледат само да вземат, а да не дават нищо. И после се чудят защо хората не искат да живеят с тях в една държава, а искат Русия.

...........не е превел своевременно новото авансово плащане за доставките на руски газ, което може да доведе до прекратяване на доставките след два дни, каза шефът на Газпром Алексей Милер, цитиран от РИА Новости. Към днешна дата са предплатени само 219 млн. куб.м. За превода на средства от украинската компания Нафтогаз по сметката на Газпром са нужни около два дни. Затова доставките на газ за Украйна може да бъдат спрени още след два дни, което създава сериозни рискове за транзита към Европа, каза Милер. Той добави, че пълното спиране може да стане още в четвъртък до края на деня. Украинските власти твърдят, че са си платили обемите, които са заявили. Спорът възникна, след като Киев неочаквано спря газа за Донецката и Луганската народни републики под предлог, че има повреда по газопровода и без информация кога подаването може да продължи. Тогава Москва, за да спаси и без това измъчените от войната хора от измръзване пусна газ по стари тръби, които в момента не са били използвани. Киев обаче не иска да признае тези обеми като част от своята поръчка, с което за пореден път се озовава в абсурдното положение да твърди, че Донбас е част от Украйна, но на практика се отказва от двете републики, тъй като не желае да изпълнява социалните си ангажименти на тяхна територия.

Хан Путко е много ранобуден.

много нагли тия путлеристи бе. хем дават газ на терористите хем искат жертвите да го плащат. аре марш в съвеЦкия кенеф!!!

много нагли тия бандеровци бе. Хем твърдят че Донбас е техен, хем не искат да му плащат газа и пенсиите на хората там. Аре марш в Тексас.

Корекция,колега, ако позволите! Не в Тексас-в Освиенцим!

Чизмарът по форумите уж се радва, че Киев неофициално признал днр и лнр,ама някак уплашено ми звучи. И правилно! Путя не ги ще тез територии ,щото пари няма,а и целта не е тази. Сега полека и двете образувания ще изчезнат,но друг е въпросът дали украинците ще ги искат обратно.

Това си е чист геноцид. Не стига че армията на вече бивша Украйна жестоко изби десетки хиляди мирни жители на ДНР и на ЛНР, а сега фашистката хунта в Куев спира и газа за останалите живи дядовци, баби и малки дечица.

има още които мърдат

И в твоята разцепена дупка ще ти го намърдат.

това изглежда е първият документ, в който хунтата официално се отказва от тези територии. Това е достатъчен повод да последват примера на Крим.

Значи Донбас е украински, но Украйна няма да доставя газ за него, нито ще го плаща! А ако има повредени газопроводи, никой не се съмнява, че това е дело на Киев. Абсолютен геноцид!

Аз пък ще задам въпроса така-значи Донбас иска да е независим, ама ако може от Киев да им доставят газ, които на всичко отгоре да е без пари? Интересна логика!

Аз погледнах картата и за Либия, Ирак Сирия, Египет и Украйна не видях никакъв план Маршал.

А, има, има...ама не е план Маршал, а план Маккейн...

Аз ли не мога да смятам или в статията е написано погрешно...потреблението им е 10 мил.куб. м., а са предплатили 68 мил. то значи за 1 седмица само са предплатили...или?

НАХАЛНАТА УКРАИНСКА ХУНТА НЕ ДАВА ГАЗ ЗА ДОНБАС ! СПИРА И ИЗЛИЗАНЕТО НА ЖИТЕТЕЛИТЕ В ВЪТРЕШНАТА ЧАСТ НА УКРАИНА !! ТЕ НЕ СА ЛИ ГРАЖДАНИ И АКО НЕ СА ГАЖДАНИ ЗАЩО ИМ СМИРАТЕ ГАЗА - НЯМАТ ХРАНА ТОК И ГАЗ - ПО ДОБРЕ Е ДА НЕ ЖИВЕТ В ДОНБАС ПОРАДИ ОБИЧИТА СИ КЪМ ХАМНЕРСКИТЕ ИАГРЕСОРИ

Няма да стане долни лизачи -СЛАВА НА РУСИЯ

РУСИЯ Е ВЕЛИКА И МОГЪЩА НА ЗЛО НА КЕВСКАТА ХУНТА ! отпусна гонченко но хОрата ще отмъстят и на украинса тритория 200 човека в ОДЕСА е убил този рапон и ублюдък !

Нали този яде и деца!!!!!

Стана им ясно ,че това са територии които никога няма да си върнат .русия ще им дава газ ,новорусия -въглища и тн , а кимура ще го продава на укрите ....и кой е губещ.....

Питай кой е губещ живеещите в Куба и Северна Корея-там също са си супер!

Щом не включват доставките на газ за Донбас в тези за Украйна, признават ги като отделни територии. Войната изглежда свърши. Вниманието се насочва към Москва. Неслучайно на митинга имаше толкова украински знамена.

Оправете парил на април

Украйна е пристъпва към отделянето на Донбас. Опълченците са намерили американски съоръжения за проучване и добив на шистов газ при Дебалцево. А имаше протести срещу това. Щатът Вашингтон е забранил на негова територия добива на шистов газ. Защо ли?

е странно. Но войната май наистина свърши. Украйна загуби Крим, Домбас и Луганск. Има проблем със стабилизирането на валутата, но с 40, 50 милярда долара помощт от САЩ и с това ще се справят. Този път Украйна се отърва.

Давам ти + ама и ми е смешно ! САЩ и помощи? Укропия от какво се е оттървала и на какво се на тресе?

Ами най-вероятно, няма да губи повече територия заради Русия. И на картата все още има държава с името Украйна .Но как , ще изпълнява препоръките на МВФ и ЕС. Това е друга работа.

Командира на батальона Азов сега си гука със Сашко Белия .Каква ирония от котел в... казан.Скоро яйцето и марципана ще ги застигне същото.Амин!

Колкото по-бързо изчезнат фашистите от Киев, толкова по-добре за обитателите на Украйна, а и за Европа. Най-много ще спечели България.

Искаш да кажеш, че боядисаните кожи в черно от една сурогатна армия, доброволно ще напуснат Украйна? А може би искаш да кажеш нещо, за Наполеон Бонапарт и армията му? Значи и за Чичко Ади също, последвал примерът на Наполеон ... и погребал няколко милиона германци, до французите.