Тръгва конкурс за търсене на нефт и газ в Силистар и Терес

До 14 дни ще се публикува в Официалния журнал на ЕС обява за конкурса за разрешение за търсене и проучване на нефт и газ в блоковете „Силистар" и "Терес".

Обратно в новината

Коментари - Тръгва конкурс за търсене на нефт и газ в Силистар и Терес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо БП ще търси газ в БГ? Ние нямаме ли газотърсачи и нефтохимици. Що е професор, що е нещо? Без тези от ЮЗУ Я 50% живеем срещу входа на МГИ/У/И 25% работим у общината отсреща. Що убав народ влиза излиза,па и умен, па и интелегентен, па талантлив. Абе тия не моем ги разбра Що работят? Дали са златото на чужди, нефтогаз също, урановите мини не работят и какво правят по цял ден? Да земат да излезат в неплатен 5 год отпуск да им ползвам аулите за безплатен гараж и за оранжерии за ранни тикви.Или да ми дадат баракичките с/у Мулти. Ама там пък може да ме нарочат, че съм гръмнал по Илия.Някоя нова експертиза и готово.

защо южен поток тайно искаше да продава българските залежи ?

Нито един от посочените от ББ четири източника за доставка на газ са реални. Русия ще ни отреже. Конекторите с Турция и Гърция се бавят доста години. От местни източници в Силистар и Терес разчитаме на вангините "способности" на ББ! С една дума едно голямо НИЩО!!!

Аз пък си мислех че вече точим земните благинки, пък то било само конкурс. Затова ли се репчихме толкова?

Повечето страни не търсещи, а добиващи нефт и газ или са бедни, или са във война.Затова радост няма.

Суадитска Арабия и ОАЕ са от най бедните!

"Тръгва конкурс за търсене на нефт и газ в Силистар и Терес" Той този конкурс няколко пъти тръгва на някаде , ама се до едно и също место стига- до кривата круша))

Друго си е да те доят от четири места , а не като сега от едно, не че цената ще е по-ниска за нас.

Отрови морето ни и да обогати за наша сметка мериканските фирми, на част от които вече робуваме с тока!

Докато управляващите продължават да се ХЪБаркат, специалистите вече определят трасето на "турски поток". Нямаше ли там един нашенец консултант на Русия по енергийни проекти?

Че що, бе? Нали държавното е лошо? Или си лалате за да се правите на патриоти, разбиращи и просветени? И още нещо, знаете ли как се "прави" фирма с дейност в която нямате опит, нямате техника, нямате специалисти и нямате и пари...

ПОИНТЕРЕСУВАЙ СЕ КАК Е СТАНАЛО В НОРВЕГИЯ ?

Мокри мечти... Гладна кокшка просо сънува... ама накрая ГАЗ ще само ще ПИКАт....

Да се хванем на бас, че нефт и газ няма да намерят, но ще се появи една нова хамерканска технология за добив на шист. Нали това беше целта ?

Оставете Силистар девствен и не търсете нещо, което не е там!

Ура, светло бъдеще се задава! Стратегически братски "инвеститори" ще, добиват газ ако има. Но газа ще е за тях, а за нас голия ни гъз! Да живее американо-еврогейската-продажническа дружба! И хъбче, ще им построи баце ви боцко с "негови" пари, само да ни потупват по рамото.....

друго си е да ти набутатат съветската тръба и да ти цокат кръвчицата, а.. !?

То е по желание. Ако не искаш, не ползваш!

ТОЧНО !!!

разпределителен Гъз става

И пети по вертикалата Земя-Марс-Земя. Дори в "Хан Аспарух" ще има толкова много газ, че не България ще има газ, а газът ще има България. С други думи башка много.

Време е да си разработваме находищата и г*ьром да го ду..ааа

банкянец ши пърди в тръбите и шиъма мноу гасссс.мноу мноу гассс

баба Ванга ( нерегистриран ) 10.02.2015 19:10 Ке найдете много нефт и газ . целите ке сте в злато .ке карате скъпи коли . ке живеете в палати .нужниците ке са ви със златни казанчета окрашени с диаманти .ама кога се събудите ке видите че циганите ви са окрали кокошките .

Pesh0

Местния добив , дали ще е местен ? или ще го дадете на концесия ?

Защо ще търсят 5 години,като премиера им каза,че има големи залежи?

Търсете, ровете, все пак да се убедим, че сме изтървали питомното. Ако имаше, Румъния отдавна, щеше да е рай. По време на търсенето гърците са по-практични и са поканили Лавров на гости и хоп борисовото хъбче, цъфнало в Гърция.

В Норвегия морето не се ползва за туризъм. Незнам дали печелят повече от риболов или от нефт.

Няма как да бъдат прахосани, тъй като България ще получава такса за всеки добит кубик, даже и да се продава не на нас, а навън. А ако се продава на нас, цената няма как да не бъде по-ниска от сегашната, тъй като няма да има начислени такси за транзит за хиляди километри до нас, както е сега.

виж сега, проблема им не е цената на газта, проблема им е че имаме реална възможност да се отървем от руския монопол, което пък значи че опорни точки от вида "трябва да ги слушаме щото ще ни спрат газа" няма да вървят. мъка им е че руснаците ще загубят възможността да се бъркат във вътрешните ни работи и да ни извиват ръцете с газовите доставки. е тука ги стяга чепика русофилчетата

Какви ръце ти извиват, какви намеси са те патили? Говори се за добив на газ от ЧУЖДИ КОМПАНИИ, също като тези, Канадците, със златото. Т.Е. за България я остане един процент, я не, земята и водите ще бъдат отровени, а цените пак ще са международните. И, ако на теб ти харесва да се надупиш на запад, на останалите това не им е приятно. Забранете разработването на наши природни ресурси от чужди компании, всичко ще си дойде на мястото.

защо се измени закона за цената на "веи" ха,ха? или не вдяваш?

5 години срок ми се струва предостатъчен. Защо има опция за още допълнителни 2x2 години? Какъв е стимулът на спечелилия концесията бързо и експедитивно да си свърши работата, щом му даваме опция да се мотае 9 години? Ако концесионерът няма техническия ресурс да се справи за 5 години, то тогава да не участва, а да участва друг, който има ресурса.

ами бившата му любовница? кфо, да легни да мре ли? на ефрейката (рода и) им трябват нови ресурси за осмукване!

Ке найдете много нефт и газ . целите ке сте в злато .ке карате скъпи коли . ке живеете в палати .нужниците ке са ви със златни казанчета окрашени с диаманти .ама кога се събудите ке видите че циганите ви са окрали кокошките .

Вижте как квичи руския трол! Разсмърдял се е, че ще храним норвежкия пенсионер, но за руския олигарх когото храним на БРАТСКИ цени, мълчи, плужекът му с плужек! Що така бе шами? Може пък да ни е по - евтино когато храним пенсионери, вместо ...... олигарси , ммммм?

само лукойл декларира приходи в размер на 10% от нашия БВП, обаче (каква изненада), печалбата която декларира е 0, съответно не дължи данък печалба. та дали с тия пари храним руските пенсионери или олигарси, за нас няма никаква разлика, щото все губим

Ти да видиш! Живи да ги оплачеш, Лукойлци и "конкуренцията" им Газпром!

Данък не се ли облага върху приход

ЧАКАМ ТРОЛОВЕТЕ В БЪЛГАРИЯ ДА ДАДАТ ПРИМЕР С РУСКА ФИРМА ИЛИ БАНКА В БЪЛГАРИЯ ... ЗА НЕФТОХИМА ЗНАЕМ ?

има лицензия за разпределение и снабдяване с природен газ в 28 български града. На практика всички мрежи са на Газпром. Да ти кажа ли как са построени?

СА МУЛТИГРУП - ДОГАН , ГОЦЕ СИК :)

Бе имаше една руска банка, ама нещо фалира преди шест месеца и завлече три-четири милиарда.

руска банка открадна 4.5 милиарда и фалира

ПО - ТОЧНО ЦРУ ФАЛИРА БАНКАТА ЗАЩОТО БЕШЕ 10% РУСКА :))

лукойл нефтохим - приход 7 млрд. - декларирана печалба няма титан манинари - приход 80 млн. - печалба - декларирана печалба 798 хиляди трейднет - приходи 400 млн. лв. - декларирана печалба малко над 3 млн. лв. промет стиил - приходи над 400 млн лв. - декларирана печалба няма. а тия фирми се облагат с данък печалба, които влиза в нашия бюджет. и после се чудим защо сме най-зле. само за справка - дънди прешъс - приход - 410 млн. - декларирана печалба - 210 млн.

тегли ни по една и търси друг форум.

След като питаш нека да ти посоча нещо за търсене в интернет. Копирай: "Страшно и тъжно Русия нагло ограбва България" - 09/10/14 .

ЗА НЕФТОХИМА ЗНАЕМ, ЧЕ РОКФЕЛЕР ИМА ДЯЛОВО УЧАСТИЕ (търговска тайна е).

Ако трябва да слушаме,пребиваващите тук в ДИР-а ,Бг путинофили и откровенни рубладжии-то ние трябва да сме единствената държава в света,която не иска да открие нефт или газ.Че защо ни е?Нали си имаме доставки от др.Путлер на газ?Вярно ,че са на най-високите цени в света,ама какво от това?

Бегом за лопата и кирка кой ти пречи)))Като намериш , ще си направиш невтопровод, металопластик или полипропилен и ще ти плащат за трънзит))))

*транзит))

Ресурсите отиват на коцесия при чуждестранни фирми и това е пари за нас няма да има всичко се изнася

руските не са чуждестранни обаче, нали така?

Да така, той е трол на Сидер гея.

ДАЙ ПРИМЕР С РУСКИ ФИРМИ ? ЗА НЕФТОХИМА ЗНАЕМ ... ДРУГИ ?

НОРВЕЖКАТА ДЪРЖАВНА КОМПАНИЯ СТАТОЙЛ Е СОБСТВЕНОСТ НА ....... НОРВЕЖКИЯ СУВЕРЕНЕН ПЕНСИОНЕН ФОНД - ДЪРЖАВНИЯ ПЕНСИОНЕН ФОНД НА НОРВЕГИЯ , СЪЗДАДЕН ОТ ДОХОДИТЕ ОТ ПЕТРОЛ И ГАЗ В СЕВЕРНО МОРЕ. В МОМЕНТА ВЪВ ФОНДА ИМА НАД 1200 МИЛИАРДА ДОЛАРА С КОИТО СА ГАРАНТИРАНИ ПЕНСИИТЕ И МЕДИЦИСКИТЕ РАЗХОДИ НА 5.1 МИЛИОНА НОРВЕЖКО НАСЕЛЕНИЕ :)))) ..... А БЪЛГАРИЯ ВМЕСТО ДА ХРАНИ БЪЛГАСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ , ЩЕ ХРАНИ НОРВЕЖКИТЕ ТАКИВА :))

Значи да храним руските пенсионери, вместо нашите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Добра опорна точка!

Поправка: ... да храним руските олигарси! Ще ти се, руски шамшал !!!!!!!!!

НИСКОЧЕЛЕН ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ, ДАЙ ПРИМЕР С РУСКА КОМПАНИЯ В БЪЛГАРИЯ СОБСТВЕНОСТ НА РУСКАТА ДЪРЖАВА И РУСКИ ПЕНСИОНЕН ФОНД :))))

Има територия бе! Близо до Русия при това. Те нали се грижат да не остане население и на това, което остане по новата схема "Саниране" ще му вземат жилищата и Хоп! ето ти готов плацдарм.

Досега се чудех защо "Статойл" си продаде скоропостижно мажоритарния дял в ТАНАР на французите. Явно ще заложат на сигурното. А че е сигурно, е казано в документи на руското техническо разузнаване от 1965 година, които бяха разсекретени неотдавна.

на лукой викам да ги дадеме

Най-добре беше ние да имаме технологиите ама щом "Статойл" се интересува, това със сигурност ще вдигне цената на концесията.

чешката ДЪРЖАВНА компания чез владее БГ ЕЛЕКТРИКАТА австрийската ДЪРЖАВНА компания владее БГ ЕЛЕКРИКАТА норвежката ДЪРЖАВНА компания владее БГ ПЕТРОЛА ...... А ЗАПАДНИТЕ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ ВЛАДЕЯТ ВСИЧКИ ДРУГИ ОТРАСЛИ :)))

Нещо да кажеш за Лукойл и Овергаз

ЛУКОЙЛ ИМА ПОЛЕТА И В ИРАК , АНГОЛА , ВЕНЕЦУЕЛА , АРЖЕНТИНА , РАФИНЕРИИ В ИТАЛИЯ ????

След като норвежката ДЪРЖАВНА компания ще ни осигури по - евтин петрол, нямам нищо против.

Истинско щастие е, че РУСКА КОМПАНИЯ не владее бг електриката.

А ако търгът го спечели руска компания? Има такава, която и в момента проучва за нефт и газ в Добруджа.

Този филм сме го гледали ,колкото руда имаше в Кремиковци ,нефт в Дъбниците и Тюленово ,толкова ще намерят и в морето ,да не говорим ,че последното е срещу местата където ще дупчат ,дори и да има малко нефт и газ не си струва да се изважда.

За "Кремиковци" и пр.решенията ги взимаха другарите.

Другарите ги вземаха, ама разчитаха на съветските руди и метали. Идваше корабът в Бургас и с ЖП-то в Кремиковци. И ЖП-то доволни и Кремиковци доволни и Порт Бургас доволни. А сега Тиквата закри Кремиковци, пак той ще закрие ЖП-то, а след още един-два мандата ще закрие и държавата!

много ясно, нали ГЕРБ стоят зад това. Ако беше партията щеше да бликне нефт за 200 години.

Виж БГ путинофила що за отрепка е.Не му трябва евтин бензин ,не му трябва и собствен добив на газ. Обеждавам се ,че има страшно много рубладжии дето заработват за стотинки.

ТИ СИ УМЕН ЧОВЕК И ТИ ПРЕДЛАГАМ ДА НАПРАВИМ БИЗНЕС : - ЩЕ ПРОИЗВЕЖДАМЕ ЦЪРВУЛИ ПО 100 ЛЕВА ЧИФТА - И ЩЕ ГИ ПРАВИМ КОНКУРЕНЦИЯ НА КИТАЙСКИТЕ МАРАТОНКИ ПО 10 ЛЕВА ЧИФТА :)))

това ли ти наговориха на позитано

На нас ни предлагат само цървули от 300 $ обаче.

Ясен си ми що за "бизнесмен"си.Типичният некадърник,дето нищо не умее и чака "някой да го оправи".Пролетарий... Тоя ник за "перде "ли ти е?

В момента си купуваме руски цървули за над 500 долара, като можем да си купуваме български обувки за 400 долара. Как ти се струва, форумно бизнесменче?

Умен, умен, колко да е умен? Щом пише убеждавам с О, колко ли е умен?

абе вие луди ли сте .... ще вземе да намерите петрол и .... нали знаете ... етнически проблеми , майдани , жимически оръжия .... ще ви изтребят като пилци ... я си пийте ракията кротко на морето ... за чий ви е петрол

Аз вярвам, че тези отдавна известни находища не са разработени, защото ако имаме собствен газ не сме толкова зависими от Русия. По времето на СССР ни диктуваха какво да правим, пък и тогава газа беше 75 рубли. Сега имаме известен шанс да се възползваме от конюктурата и да разработим собствени находища, докато на САЩ не им е хрумнало друго или Русия не дойде пак да ни освободи. Но ако от Партията, Фирмата или Златния пичага наредят нещо друго, то ще ги последвам, защото България е едно, но вярата и Светлото бъдеще - съвсем друго!

Нека имаме собствен газ, но това в никакъв случай не оправдава глупаците, умишлено спрели проект, от който България щеше да има ползи за години напред!

..такива огромни ползи, че пазят единственото копие на договора в Газпром, Москва, от страх да не изпаднем в екстаз от толкова ползи на куп ли..? Нали не се заблуждавате - ИЛИ наша газ ИЛИ руска. Няма такова нещо "И". Тези проучвания руснаците ги спират за втори път.

Всичко ограбихте за 25 години, поне оставете природата ни!

Любопитно ми е, кой ден точно ви казаха, че от "Южен Паток ще го има", нещата станаха "Ех, как се минахме с Южен Паток, че няма да го правят у нас." ;) Щото се биехте в гърдите, как, каквото кажели руснаците ставало... Разбирам, как сега ще ви стане мъчно за екологията в Черно Море, ама не го мислете. Ако има газ, ще се добива по-чисто от в Сибир.

Другари.Ще има търг.Някоя голяма световно известна нефтодобиваща компания ще спечели(дано Газпром да не бъде допускан)ще се състави дружество със мажориъарно участие на държавата.По ясни Европейски правила разбира се.Ще се изгради инфраструктора и ще почне добива на газ на (о ужас)изгодни за България цени.Ноу хау от компанията спечелила търга и гаранции за дълговременно сътрудничество без посредници отсъмнителни компании и субекти.

Вервайте му!!!

При тези цени на горивата никой няма да дойде да прави проучвания за нефт и газ в булгаристанска комундакия. Дори Тотал не проучва въпреки, че преди няколко години спечели Хан Аспарух.

ТОВА СЕ ОПИТВАМ ДА ОБЕСНЯ - В ТЕЗИ ВРЕМЕНА ДА ВЗЕМЕШ 100 ДОЛАРА НА ТЪРГА - В ДОБРИ ВРЕМЕНА МОЖЕШ ДА ВЗЕМЕШ 1000 ДОЛАРА ...

Ще се дупчи.Сега в Морето-утре в Добруджа.Само и само,бандата на Оушън 5-0 ББ,да е в схемата на американските господари. Черно море е едно от най-замърсените в Света.Сероводород покрива дъното му плътно и го прави на 90% мъртво.Българският бряг пък е 90%бетон.Никой не казва,колко щети ще носи дупченето,нито пък,колко ще струва.И колко "по-ефективно"би било,от колкото да се купува газ.

А ваш волен кат я скъса деничка от дупчене в папура на варадеро,оти ни ривахти,а сега имало дупки във водата ?

ЗАЩО ПРОДАВАМЕ БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ НА НОРВЕЖКАТА ДЪРЖАВНА КОМПАНИЯ СТАТОЙЛ ????? .... НОРВЕЖКАТА КОМПАНИЯ СТАТОЙ КАК Е ФОРМИРАНА ??? .. НОРВЕЖКИЯ ПОДХОД: - ОТКРИВАТ ПЕТРОЛ В СЕВЕРНО МОРЕ - НОРВЕЖКАТА ДЪРЖАВА ПОЧВА ДА ГО ДОБИВА И ПРОДАВА - С ПАРИТЕ ПОЧВА ДА КУПУВА ИМОТИ И ПЕТРОЛНО ПОЛЕТА ПО ЦЯЛ СВЯТ ....... БЪЛГАРСКИЯ ПОДХОД - ЗА 10% КОМИСИОННА ЗА ШЕПА ПОЛИТИЦИ СЕ ПРОДАВАТА МЕДНИТЕ , ЗЛАТНИТЕ РУДНИЦИ ,ТЕЦ-ОВЕТЕ , НЕФТРЕНИТЕ ПОЛЕТА , АЕЦ-А , НЕФТОХИМА И ПРОЧИЕ НА КАПИТАЛИСТИТЕ , А БЪЛГАРИЯ ВСЕ ТАКА БЕДНА :))

Добре дошъл в булгаристан.

Е добре де, 70г. купуваме руски петрол и газ. Нека да пробваме нещо различно! За това ли квичи русофилистичната мърша - РУСКИТЕ БРАТЯ ВЕЧЕ НЯМА ДА НИ ПРОДАВАТ СКЪП ГАЗ? Е, предпочитам норвежки брат, може пък и да е за добро!

НОРВЕЖКИТЕ БРАТЯ ВИКИНГИ СА РЯЗАЛИ ЯКО ГЛАВИТЕ НА БРИТАНСКИТЕ БРАТЯ ЗА ЗЛАТО ... СМЯТАШ ЛИ ЧЕ НОРВЕЖЕЦА Е ПО-ДОБЪР КАПИТАЛИСТ ОТ РУСКИЯ КАПИТАЛИСТ :)))

Айде пак демагогия.Това е търг за проучване на територии за нефт и газ.Къде отиваш?Стат пйл ще бъдр също гаранция за прозрачност и почтенност ако спечели.Надявам се,че ще спечели.На Газпром никакво доверие.Направо да ги пъдят.

Че то прост човек как да направи бизнес когато в главата му е само как да открадне и с един подпис да му дадат шепа стотинки да си купи 5 импота на френската ревиера и то му стига какъв национален просперитет какви 5 лв това не е за всеки.

Сега Русия ще почне с пропагандата срещу търсене на газ в Б-я, нали те трябва да са единствените източници

за неграмотните соросоидчета да поясня: цената на газта от Русия се изчислява по формула - в нея присъства и цената на нефта, мазитя и т.н. Тоест сега цената на руската газ за нас пада също. Тя не е фиксирана в договора. Затова и Путин намали цената на газта за Турция по новия договор.

Еее, щом руския газ поевтинява - да не търсим да добиваме наш! Да купуваме руски, да пеем "Ставай страна огромная" и да лапаме пелмени като Сидеров пластмасови ордени!

Паисий

не съм казал това. Само казвам, че и руската газ пада. Не е прескъпа в новата конюнктура на падащ нефт, както се опитват да ни внушат тук русофобите.

Драга Красная Кухая, въпросните проучвания са правени още преди 40 - 50 години. Вярно с по-стари технологии, но със същите технологии са открити и най-големите находища по света...Който се интересува наистина, може и да провери, защо въпросните находища така и не са разработени.

Четири банки ще бъдат посредници в средносрочната програма на България за издаване на облигации на стойност 8 млрд. евро в рамките на следващите 3 г. Това става ясно от законопроект, внесен в Народното събрание и публикуван на сайта на парламента, цитиран от БТА.

8 млрд. евро нов дълг! Евала, гербери... Надминахте ДПС!

Побързайте, че хъба вече е готов.

Хич да не ти пука на хъба!