Владимир Путин: Русия и ЕС са пред разклон на пътя

За Русия няма неразрешими проблеми в отношенията с ЕС, тя е за диалог по най-широк кръг теми, но засега не вижда насрещна готовност, пише Владимир Путин.

Обратно в новината

Коментари - Владимир Путин: Русия и ЕС са пред разклон на пътя | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само един пиян руснак може да сънува това.Европейският съюз прави икономика,а русия фалира.

Има много утопия в тази статия! Путин е умен човек и би трябвало отдавна да е разбрал, че има една страна, която няма интерес от сближаване на Европа и Русия и работи активно това да не стане! НАТО е инструмента чрез, който тази политика на противопоставяне се осъществява и е примката около врата, поставена на всички европейски страни, който са приели тази организация.

Мен ме боли куро за рассията...таз кочина няма нищо общо с Европата от 1917

от Германия, а го финансираха от САЩ.

Да, РФ и ЕС се намират на кръстопът, където пътищата ни се разделят. Тов. Путсин да поема по пътя на Изток, към Азия, където му е мястото! Нека бъде така добър да ни освободи от досадното си присъствие.

Путин завива към арабските сатрапи, а обикновените мюсюлмани бягат в Европа!

Путин просто и ясно изказа това, което всички виждаме и веднага лъсват болните промити мозъци, които ня всяка дума противопоставят злобата, агресията, комплексарството, невежеството и лузърството си който и каквото и да си говори но истина е че Путин знае какво говори, никога не говори глупости, винаги си държи на думата и уважава правилата и отстрещната страна насреща си в момента Русия няма нормален партньор, а има някаква недоговороспособна, поробена от Америка и абсолютно парализирана от лидерите си загиваща система която трещи по шефовете си в стремежа си да защитава американските интереси на свой гръб

Глупости пишеш! РеФия и здравомислие?... Конструктивност?... Уважение?... Я се разходи малко из рашънските сайтове и ако намериш някъде добра и конструктивна дума, копи-пейстни тук, да видим къде е това чудо? навсякъде ще прочетеш само за гейове, еврогейове, гейеуропа, искандери, тополи, пак-фа, война, расистки изцепки, откровен нацизъм, ругатни по адрес на останалия свят, превъзнасяне на някакви въображаеми рашънски воински добродетели... Въобще... все едно че си попаднал в някакъв друг свят - "Русский мир", както обичат те самите да се афишират.

За това ли бяха атентатите в Европа? Щото са умерени канибали?Кви ли ще са неумерените, дрислив козяк?

" но засега не вижда насрещна готовност, пише Владимир Путин. " ----------------------- Когато Русия престане да се конфронтира с целия свят, да размахва предизвикателно оръжия и да се държи арогантно, тогава може и да има някакво разбирателство. Пред нас, малка България, диктатът минаваше, но в ЕС няма да минат руските номера...Ще спазват правилата, иначе вън от играта! Ще си играят сами. Май вече и Белорусия ги отсвири, съдйки по последното остро изказване на Лукашенко. Светът е място на компромиси, но и на взаимно уважение, а не на диктат. Русия трябва да научи този урок!

Руснаците са готови на всякакво "сътрудничество" само и дотолкова докато те командват "парада".

....публикувана в гръцкия вестник Катимерини, съобщава ТАСС.

Много му дреме на ЕС, че кърлежите са източили някое евро. Важното е, че бяха позорно изгонени от сцената, а ЕС си просперира, колкото и да ви е яд.

Ми да! ЕС просперира, а България - още по! Такъв просперитет ни е хванал, че след още 20 години, дори и един българин няма да има. Ама много им дреме и на Путин и на ЕС.

Чета "мненията" на троловете и стигам до обощението: 1. Путин е тиранин, диктатор, лош цар. 2. За сметка на това пък Ердоган, кралят на Саудитска Арабия, емирите в ОАЕ, Сиси Египетски, Петро Шоколдений и подобни - това са светли демократи, борци за човешки права, носители на евроатлантическите ни ценности. Ми значи, ние сме повече, пИчелим!

Всъщност и Ердоган и Путин гледат на света от позиция на императори. И понеже си смешаха калпаците/чалмите и започна да става опасно. Марш на руската и турска империи!

Прочетох коментарите и никъде не срещнах подтвнърждение на написаното от теб в т2! Бъди така добър да се извиниш на останалите съфорумци, за обидата, която им нанесе! Естествено, това ще направиш в случай че си почтен човек. Ако си елементарен путиноиден трол, едва ли можем да очакваме чак такава мъжествена постъпка!

За Русия има един път, този по който върви над 1100 години. Самостоятелност, самодостатъчност, як отпор на всеки агресор (до степен да му разкатае държавността).

Хайде да не забравяме, че циврехте за някое евро в повече. Ако да паразитирате, е самостоятелност, то прав ви път по вашите пътеки.

Май на тези милиони руснаци, които се пренесоха в по-добрия свят (САЩ и Западна Европа) не им харесва тази "самодостатъчност", която хич не е достатъчна, за да живееш нормално...Защото, кой знае защо (при тези невероятни природни богатства) жизненият стандарт на Русия е 8-10 пъти по-нисък от "загнилите" западни държави. А когато запасите от нефт и газ секнат, тогава?...

" Другарю Путин, вие сте агресор, не спазвате свещени международни договорености? - А бе, оставете тези инсинуации! Анексирали сме Крим, Осетия сега се готвим и за Приднестровието. Ама това територии ли са? Чепуха! Давайте да премахнем тези антидемократични санкции. Нямя точно ние да оиправим света...

Обонго: Какво означава анексия? Присъединихме Тексас, Калифорния, Пуерторико, Хавай, Филипините, Гоа, Маршаловите острови след молба на законните управляващи бананови компании и говедовъдни ферми. Седим неканени в разни бази на чужда територия, но това е погрешно впечатление, всъщност местните трансгендерни проститутки много ни се радват!

Тоя кретен само платените мурзилки и пенсионерите със старческа деменция му вярват. И през кои точно ТРЕТИ страни ще мине газта за Гърция? От Турция ли? Или от България? Нека да ограби и Грузия, като превземе Осетия, пък отмяна на санкциите ще гледа през крив макарон към 3000 година - когато приемат другия азиатски кретен - Ердоган в ЕС и някой съвеЦки учен изобрети топлата вода, Хо-Хо-ХО :)

Какви "страни"те гонят бе, микимаус? По дъното на Черно море, излиза в БГ, после в Гърция. За Турция -йок, нанай печалба.

европа: прашчай володяяяя! на всегда!

Сбогом, Володя! Как ты не понимал, что мы режисировали весь фильм, потому что ты был очень невзрачный.

путя, нет дорога , няма и разклон!ти сам самичък газиш из безкрайната руска гряз!

на ляво да тръгна , на дясно ли вече не знам на къде , до където погледа стига ми , русия територии краде ли краде!

За император аз си мечтая КГБ ще помага аз зная тук анексийка, там газче, война руский народ иска и затуй ме избра

този аутист вярва че някой е вървял по един път с него? че жена му и децата му не вървят по една дорога с него , а тоя си мислил че европа крачи редом?

Да беше жив Шарл де Гол, щеше такива като тебе да ги дави в селските им кенефи из ломската циганска маала.

де гол е ходил да дави някого в кенеф в ломската циганска махала? не думай!

"руският президент припомня, че днес Европа се сблъсква с растящата конкуренция на други центрове на влияние в съвременния свят. " Казано просто, ясно, понятно и за последния еврогей!

а у руссии дарога нет!

симо

Прочети още Сега Русия и Евросъюзът стигнаха до разклон, пред който е необходимо да си отговорим как виждаме ние бъдещето на нашите отношения, в каква посока се каним да вървим? пише руският президент. Убеден съм, че от събитията в Украйна трябва да се направят нужните изводи и да се пристъпи към създаването в обширно пространство от Атлантика до Тихия океан на зона за икономическо и хуманитарно сътрудничество, което се опира върху архитектура на равна и неделима сигурност..........БОЖЕЕЕ, ТИ искаш справедливост , А онези/не точно Европа / искат тотално ГОСПОДСТВО...Твоето няма как да стане с МИЖИТУРКИ.Спомни си как Клинтън се ПРОЗЯ И ИЗЛЕЗЕ в началото на твоята реч пред ООН/и половината зала го последва/.... Нямаш илюзии за ТЯХНОТО ОТНОШЕНИЕ към Русия...ПУТИН НЕ е горбачов или елцин,той е РУСИЯ....Както Ердоган е Турция ,както Орбан е Унгария/и Австрия се размина на косъм/хмммм,този ЕЛЕКТРОНЕН ВОТ//....

Наистина е смешно, несериозно и дори нагло именно Путин да говори за общо европейско пространство, сътрудничество, сигурност и т.н. Защото именно той е човекът, който мести граници и създава несигурност. Нормалните хора помним, че Украйна беше хвърлена в хаоса на войната и Крим беше откъснат от нея единствено заради желанието и да се присъедини към Европа, а не към путиновия евразийски съюз. На днешна Русия никой не вярва и това е "заслуга" на Путин и кликата му.

Давай! Ние сме армия от тролове. Ние владеем велената! Ние сме безделници и мързеливци! Дано ни дадете по някой грош, оти не ни се гърбави, а па е тегаво.

Като чета коментарите и се чудя, само мен ли ме избива на тъжен смях или има и други?

Единствен си. И НепоФФторим.

Питам се ако Путя умре /случе се на Сталин,Брежнев,Андропов,Черненко- И Д.Р./ -Накъде ще завие Русия -: -НА ЛЯВО? -НА ДЯСНО? Или : най-вероятно -към луната! ГОРКИТЕ РУСНАЦИ ИМА ДА ЯДАТ ТАНКОВЕ И РАКЕТИ!!!!!!!!!!!!!!!!

Те и сега това плюскат.

симо

Вие двамцата си хортувайте.....Зер други простаци няма на хоризонта сега.

Vladimir Borisov

А ти що се обаждаш тогава?

Mного, "лош Mат*рял", днес тука бе??!! ;))

Така е. Лош е материала. Джуджето от Кремъл пак е приказвало глупости!

Пътя се разделя и Путин става разПутин

Цели три дни Путльо не се беше изхождал на "високо" ниво! Бравос Пути, великан си!

цървул беден, изяж го това което ще "изходи"!! ;))

SPOKO! Rossiya ne barkayite s Rusiya/mnogoznayikovci/Pritezhava 38% ot svetovni resursi,naigolyama teritoriya i tova samo za 2% ot naselenie na Zemya Ax kak iskat da otxapyat neshticko,a tya ne dava!Tam e celta na vsichki pritenzii k Rossiya.

Руски идиот - като си решил да цвъкаш по български форуми, поне да беше се научил да пишеш на БЪЛГАРСКА кирилица (която ползвате и вие между другото). То е ясно, че не може да проумееш защо при 38% ресурси на 2% население живеете по-зле от италианци с 0,1% ресурси, ама след 2-3 хиляди години може и да еволюирате до средноинтелигентни същества (освен ако путлерчо не продължи да гони от въпросната територия всичко, с повече от 5 грама мозък)...

Путин и ЕС са ясни. Особено ако се смени президента в САЩ. ДИРА, Къде е важната новина от днес? - Милиардерът Доналд Тръмп е набрал необходимия брой делегати, за да получи номинация за президентските избори в САЩ - при необходими 1237 делегати според информационната агенция "Асош.прес" Тръмп вече бил набрал 1238.

Пишеш всичко е ясно за ЕС, но ако Путин се смени ? То и други преди него бяха вечни, а ... живота е реален, поне за сега !

Дано следващия президент на САЩ не се казва Доналд Тръмп, защото тогава Вова Късокракии ще трябва да тренира пачи ход! Не знам какво му се радвате вие, путиноидите, но Тръмп ще подпали вратлето на Вовата! Не се заблуждавайте! Международната политика на САЩ никога не е била водена по прищевките на някой президент! Тя е строго определена и се осъществява безкомпромисно и последователно!

ПРОСПЕРИТЕТА НА ЕВРОПА ПРЕМИНАВА ПРЕЗ ДОБРИТЕ И КОНСТРУКТИВНИ ОТНОШЕНИЯ С РУСИЯ!!!САЩ ИЗНАСЯТ ОСНОВНО КРИЗИ!!!

 От 45 та до сега русия загуби , политическото , военното и териториално господство на над 150 милиона европейци . Всичките си проекти като СИВ ,Варшавския договор и Съветския съюз ! Загуби и надпреварата  в технологиите и икономиката ! В демографията и морала ! Колата, която караш руска ли е, а гумите по нея? Часовникът на ръката ти, пералнята ти, телевизорът ти, фотоапаратът ти, телефонът или смартфонът ти, лаптопът ти, хладилникът ти, микровълновата печка, тостера ти, четката и пастата за зъби в банята ти, те всички руски ли са? А къде се учат децата или внуците твои или на твоите близки и приятели в Русия или на запад? 

Не можеш да изтриеш от мечтите на губещия (не харесвам дъмата лузър), че нормалния свят е добре. Той иска някой да дойде и да им направи гадно. Затова са русофили защото Империята на злото е тяхната надежда и продължават да се надяват, че Русия ще направи така, че и досегашните нормално (европейците) да са зле.

симо

Остава да кажеш ,че и банани ядеш.......Тогава какъв е този СТРЕМЕЖ към РУСИЯ????Какво точно искате???Само БОГАТСТВАТА????Разбира ,че е така...За ХОРАТА НЕ ВИ ПУКА....

Русия се разпада не от днес и не от вчера а вече почти от 100 години или по точно от 3 МАРТ 1818 когато се подписва Брест-Литовксия договор . На практика тя е първата Империя която започва да се разпада после я последват Австроунгария и пр. Разбира се комунизмът с последвалата окупация на Източна Европа спряха разпада за 45 години , но от 1990 той е подновен и на практика Украйна беше само поредено отделяне на сателит. За тези 100 години Русия е загубила 6 млн км2 и 100 млн население а страните отделили се са Полша, Финландия, Беларус, Украйна, Молдова, Грузия, Армения, Азербейджан, Литва , Латвия, Естония, Таджикистан, Узнекиста, Кюрдистан, Казахстан.........

ПОЛИТИЧЕСКАТА КАРТА НА СВЕТА НЕ ГО ПОТВЪРЖДАВА!!!

Еииии, тая Русия на фалира! По лошо, не изчезна от картата. Напротив! Взе си подаръка от съседна фашистка Украйна. Взе си Крим. Много лошо. Сега Соросоидите газ пикаят. То беше анализи, то беше предсказания, то вече Китайци, Японци, Европейци, Американци я бяха разпокъсали и всеки беше взел по нещо. А Русия издържа на цени на петрола от 28$, сега е 50$. само да попитам, дали Руснаците хвърляха бомби в Европа с обеднен уран. Една от тия бомби отнесе покрива на къща в Горна баня. Отнесе го защото високите технологии на тия които ги пускаха куцаха тогава, куцат и сега. Колко болници и колко училища затриха от земята, барабар с болните и учениците вътре. Въобще, колкото по не фалира Русия, толкова по малко стотинки от Сорос. От седем, осем години има по форумите в ДИРа, един СЕКАЧ, абе няма един разбираем пост, ама и той леби човека. Ако това са умните, интЕлегентните и красивите от Козяк, ТУРИ МУ ПЕПЕЛ.

Нефта се покачва, а БВП на РФ пада на 50% от БВП през 2014. Странна работа.

Половината световни ресурси и производство, колкото на 4 пъти по малка испания. Това е по възможностите само на савецката школа мислители, да не забравяме , че Путя е доктор по икономика, целият свят се смя на доктората му , нивото му е на портиер на колхоз , учещ в раб фак колхозно дело.

Испания била четири пъти по малка от Русия. Леле, още един учен, ЕнтелЕгентен и красив. Толкова да е пораснала Испания, това къде го учихте.

17125200(русия):505990(испания)=33.8.

Ststar

Чудя се в тази Русия има ли някой който може да каже нещо без да го е казал Путин. Май от тази водка руснаците забравят да мислят и така им е по-добре. Путин днес казва това за Европа, утре друго. Днес ще строим поток, утре го спираме. Днес ще ядете, утре ще серете. Ами да вие жив и здрав другаря Путин. Той мисли не за вас, ами вместо вас.

Прави впечатление, че Путин не споменава България ! И това не е случайно

И той не е случаен.

Путя, путкин, джуджето, пияното джудже, мужик, пияните мужици, блядовете, орда, русофилистик ???, путкистан, вокзал-чемодан-сибир, путлераст и прочие малоумни думички . Поне еднакво ли ви плащат или кой колкото повече издържи на компа взима повече. Засрамете се от предците си, живяли като роби. Благодарение на РУСИЯ, НА РУСКИЯ НАРОД има все още българи и България. Докога ли?

Ако беше така, нямаше да плаща $700 на калпак да му търкат имиджа по чуждите сайтове. Има достатъчно стари хора видели ВСВ. Нека те да кажат, някой видял ли е С ОЧИТЕ СИ загинал в битка съветски войник за нашето "освобождение".

статята е за русия не за ссср. въпроса ти не се отнася до русия, поправи го и ще отговорим.

БРЦК

Нещо си се объркал , те Крим вече си го върнаха.

Аз пък ще го пустна през мойта къща за южния поток и сама ще си инсталирам тръбите. А да видим кой ще спечели и то не в български левове. Не забравяйте да слагате минусите ами бройте тръбите по дъното на морето от Турция до Бургас.

Тръбата я строи Газпром и 35 години няма такси! После ако е уплътнена на 100% ще ти дават кокълче на година.

Ама за туй кокълче точно всички се борят.

Владимир Путин плюс Русия в заглавието на новината. Това е като инжектиран адреналин и 2 долара допълнително за майкопродавците да я налазят като листни въшки младо дръвче през пролетта. Дерзайте платени предателчета. Ще ви се платят центчетата и ще ви се въздаде.

Аз за рубли се оглеждам. Остави изоставащия долар! напредващата рубла истината. Гледам Путя малко оклюман, малко се чуди от къде да я подхване, като я осра. Но все пак...

Гугъл переводчик ми казва, че кръстопът на руски е "распутье". Ми звухи някак естествено - разкарвате Путин и тръгвате по тъпя. Иначе "безпътица"

От тъпотата ти сигурно.

Каква взаимна изгода : за москва никой не търси визи, газ и нефт се намират и от другаде , а рекетьори и крадци си имаме достатъчно та да издържаме и руската напаст, пред която всички грабежи в световната история изглеждат, като дребни далавери. За пръв път се крадат трилиони при това без бизнес. От 4. 5 трилиона постъпления от нефт и газ при Путин в наличнист са само 70 милирада, всичко друго е в сметките на путниците ,

ама те фалираха .

Успехите на Путин : 1. Руската икономика, при 148 млн. души население, произвежда брутен вътрешен продукт, колкото на Канада (20 млн население) 2. 95,7% от националното богатство на Русия се формира от природни ресурси, а 70% от руския износ е съставен от природен газ и петрол. 3. След всички африкански държави, Русия има най-висок дял на регистрирани HIV позитивни в света 1.2 млн. души. 4. Русия - твърди наркотици (1,8 млн. души) 5. Корупционните нива в Русия са умопомрачителни 6. Русия е на първо място в света по консумация на алкохол на глава от населението Русия ... това е като Нигерия, но със сняг

дай още вицове може и дойче зеле да те наемат са теляк

А вожда и той ли е като нигерийския? Измежду тръстиката се мяркат срамотите?

Не е 95.7 от суровини, а около 50-60. И то суровини с ниска степен на обработка, което я нарежда сред африканските по икономическа структура. Освен това 150 милионна Русия има злато колкото 8 милионна Швейцария. Положението там е много зле, понеже човешкият фактор е пристрастен към алкохола и не иска да учи, а и не може. Путя се обърка, което не е чудно за манипулатор от КГБ. За такава държава се иска човек с визия, а не човек със сто дребни хитирни, които му личат от далеч. Дребен политик, качен на гърба на велика мечка, но за съжаление пияна.

чичо доктор те вика за следващата лоботомия

Братя тука рускинити ходят като маносани немат пари и поморийскити цигани ги плющят на провала а блядовете купуват спирт от аптеките и скоро фанаха един бляд как краде кучешка радост от магазина

това в поморийската лудница ли го прожектират.Я изпий хапчетата и пак разкажи виц.

Приберете-Си Окрадените имоти, Колега !

За 2014 г.Русия има БВП 7% от БВП на САЩ .За 2015 има БВП 5.6% от БВП на САЩ и става все по-нищожна държава

Лицата на лицето Путин В КГБ прякорът му беше Мъникът, после Бледият молец, а сега Ботокса. Юрий Швец, колега на Путин от школата на КГБ

Еманацията - Традиционно пе-у-тъ-Мягкий-к-а.