След анекс $304 507 000 повече за газ

С подписано през 2006 г. допълнително споразумение между "Булгаргаз" и "Газпром" е договорено увеличаване на цената на закупувания по действащия договор природен газ от 83 долара на 1000 кубически метра до достигане на пълните пазарни цени по съгласуван график за преходен период от 1 април 2007 г. до 31 декември 2012 г.

Обратно в новината

Коментари - След анекс $304 507 000 повече за газ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От строители на развит социализъм и три фалита на държавата какво може да се очаква освен тъпи договори.Социалистически икономисти-няма такива т.е. не са икономисти защото икономиката на социализма рухна.Да вървят в затвора Р.Овч и компания.Ако са в Китай да са на въжето отдавна.

Grabvai si aneksa i zaminavai za novia zatvor.Tam ima miasto za vsichki umnici,koito se natiskat da upravliavat, no ne znaiat kak.

дали плюшеното лъвче ще го гушка баба меца или ще го кълве петел все тая.Извода е един -горко на плюшените играчки

Д о hard от 23.10 .09 ,20.43 Глупак ти защо не се изнесеш в Аляска,а ще ме пращаш в Сибир,ако не знаеш,да ти светна в простата кратуна ,че тези от Сибир,дойдоха и те освободиха от турско робство ,иначе сега щеше да носиш фес ,С какво те е облагодетелствувала предполагам любимата ти Америка,да не да ти е дала газ ,петрол, или е голям пазар за нашата качествена продукция ,да ти е помогнала с нещо ,да помогна преди години с един танкер развалена царевица ,която ставаше само за храна на рибите ,но май и те не я харесаха. Така ,че не ме пращай в Сибир, защото ако не са тези сибиряни ,България ще се превърне в Сибир,тогава ще те питам как се чувстваш . Глупак.

За 30-те долара разбрах, а когато по едно време петрола беше минал 150$ (дали не бяха и 200) нищо не казваш.

МП недей така да говириш глупости. АЕЦ винаги работи на 100% от мощността винаги работи натоварен до пръсване, няма такова нещо 60%. Стига сте писали глупости.

До: Гражданин(и пиши на кирилица)-Проверих ти с-ките-верни са! Но има доста ако. Ако построим Белене по комунистически, дали себестойността на тока все още ще ни позволява да мислим, че електромобилите са икономични?

ЗАЩО ли НОРМАЛНИТЕ сме РУСОФОБИ ??? ............... коментар [#48] от Учуден: Все още някой , извън руското посолство се ..чуди !!?? Ами нормални руснаци и преди , и сега -РЯДКО идват в Балхария..Преди по политически причини, сега -по икономически.) И не е за чудене : Лагерите- руски модел на Сталин-и Хитлер използува ноу-хауто..Под вещия советски опит- се управляваше Балхария-избиваха се ненужните ..) ДС- по модела на КГБ.. БАЗИ ?..Цяла България си беше база- начело със независимата БКП..) и..липса на други партий..).. Нормалн руснаци са и в руската мафия-за американската... на целия коментар -СЕГА , днес и у нас - Не съм чул..)..С бели пари се купуват и български паспорти, фирми, евтини - по 200 000 евро -къщи по морето, стотици декари на Лужков -при Камчия , и..КАК да НЕ ги ОБИЧАМЕ ТЕЗИ, добри, православни , наши советские друзья ??..))) Особено , като искат и хороший советски нефтда има по плажовете ни / Бургас- Алекс,,?..!!?? Просто е задължително , любовта ни към тях - да нараства ..) Защо ли още има очудващи се- че НЕ им ИСКАМЕ модела на Империята на ЗЛОТО ???? ЧЕ искаме ЕВРО-американския модел, където все пак , личността, ЧОВЕКЪТ е НЕЩО, а не -бурмичка, по 'сталински !!>??)) Просто е за чудене, че не искаме болшевишкия , тоталитарен модел на ..джуджетата от Кремъл... И аз се чудя, ЗАЩО вече не го искаме ..Толкова КВАС и туршия ИМА в този демократичен , советский ..модель..))))) Под пропагандата, таварищ..))

Ами вие кво си мислите - че Газпром е благотворителна организация. Беше, ама вече не е. Както имаше една приказка кой можал можал - кака се ожени. А така както и новото правителство не знае какво иска, накрая няма да получи нищо. Че и всички вие покрай него. И влезте в час Сибир си е едно чудесно местенце дето все още има огромни територии които не са осрани от човек. А гражданино - това сметките за 15 -те киловатчаса са добре, само че, за начало го умножи по 2, че иначе до Бояна ще трябва да се катерите на бутане.

DOGOVORITE S RUSSIA NE STRUVAT I KOLKOTO HARTIATA NA KOIATO SA NAPISANI

ВЪПРОСА Е КАКВА Е КОМИСИОННАТА НА Р.ОВЧ., ЗА ДА СЛОЖИ ПОДПИСА СИ ПОД ТОЗИ ЗАГРОБВАЩ ЗА БЪЛГАРИЯ ДОГОВОР С РУСКИЯ ПОРОБИТЕЛ.

Очертава се в близките 10-15 години масово да бъдат внедрени хибридни електроавтомобили.Те ще се зареждат предимно през нощта.Тази тенденция,съчетана с въвеждането на ениргоспестяващите крушки и новите икономични домашни електроуреди ще доведе до намаляване разликата между дневното и нощното потребление.При това положение АЕЦ Козлодуй ще може да работи поне с 90%от проектната си мощност,а не както досега 65-67%.Естественно предвид предстоящия бум на електропотребление в тренспорта /в това число и за производство на водород/ ще се стигне до строителство на ядрени/и дой боже термоядрени централи/.Затова е необходимо не да строим АЕЦ белене,а в близките 3-4 години да започнем предпроектно проучвоне за строителството на нови мощности в АЕЦ Козлодуй.

До: Селянин (23.10.2009 г. 17:55ч.) Хубав прякор си си сложил, ама не можеш да бъдеш селянин, мойто момче! Никой селянин не е толкова тъп като твоя милост.

Къде сте бе,русофили,да ни увещавате каква голяяяяяма благодетелка ни е любимата ви Русия? И защо сте още тук?Вървете там,място в Сибир има предостатъчно.

не си селялни а селяндур и бас държа че караш нещо като голф на 20 години...смешник след 3-5 години щ еима масово електромобили ама то за твойта кратуна това е много сложно...тогаз като ти стане киловатът 2 лв щ ете питам колко си умен

ама мишокът ТТ се опитва и да лъже...хи хи много са му набили канчето и тук се прави на велик пред парламента...смешник

През майюни 2006 Русия променя договора си за доставка на газ за Молдова от около 90 долара на 160 за 1000 куб м. Украйна плаща по 260 долара. Ако някой смята, че Русия и Газпром все още ще продължават да спонсорират България, нека да правят сметките за това дали сме спечелили или загубили!!! Ако не беше подписано това споразумение просто за България нямаше да тече газ по тръбата.

Аме, мноооого ясно- Процентът за посредника от по-голяма сума е по-голям в сметката му в Швейцария или бъркам нещо...

Докога ще се оплаквате, няма ли да поработите малко?

След някоя и друга година когато се принудиш да караш кола на ток, ще ти се изясни много бързо за какво ти е толкова много ток. Но дори и веднага да започне да се строи Белене, едва ли ще успеем да го завършим преди момента когато ще видим голям зор - потребност от много по-големи количества ток /за транспорта/. Защото хората по света строят вече електростанции, където да си зареждат автомобилите, а ние питаме за какво ни е ток?! Мисля, че името ти е много правилно - селянин... на каруцата ток не й требе!

Чел съм договора с Газпром, както и споразуменията към него. Нещата, които се пишат, не са точно такива, каквито се представят. Промяната в определянето на цените касае количествата газ, които получаваме като компенсация за транзита. И е вярно, че за няколко години те плавно се изравняват с пазарните. Това единствено означава, че при определен сценарий на цените на мазута, разбирай петрола, новият анекс ще ни бъде неизгоден, а при други условия - обратното. Бързите сметки показват, че при цена на петрола приблизително 90 USD на барел ни е все тая. При цена под около 90 USD анексът е по-изгоден, а при цена над тази - не. Ако не се лъжа, това бяха числата. А при цената от миналата година, когато петролът беше около 30 долара - изобщо не ми обяснявайте, че сме били на загуба! Но Овчаров понеже е достатъчно тъп, пропусна да извлече дивиденти за себе си от това, когато цената беше изгодна за нас, можеше поне да го изтъкне като своя заслуга, макар че причините са обективни.

Все си мисля колко сме издухани като се страхуваме от братушките.Защо ни е ток. Достатъчно си имаме. Като направим Белене този ток къде ще си го врем. На тези тоито се страхуват братушките да не ни бият шута. Руменв Овчаров е проводника на руската политика и той е в основата на позорните договори. Какво трябва да направят новите. Да се огъзят още ли.Енергияна криза не низаплашва. Заплашват ни коменистите защото са руски агенти. Стига робска зависимост от посредствения КГБ полковник

Това за БулгарГаз са го свършили старите ... Невиждам какво са направили Новите. Само какъв сеир ще е братушките като ни бият шута заради тези смешници.... как ще караме газ и ток??? от Франция по въздуха?? След Световните воини - не са ни взели на сила Руснаците, просто Западняците на които се кланят тези смешници не са ни искали ...

Д о hard от 23.10 .09 ,20.43 Глупак ти защо не се изнесеш в Аляска,а ще ме пращаш в Сибир,ако не знаеш,да ти светна в простата кратуна ,че тези от Сибир,дойдоха и те освободиха от турско робство ,иначе сега щеше да носиш фес ,С какво те е облагодетелствувала предполагам любимата ти Америка,да не да ти е дала газ ,петрол, или е голям пазар за нашата качествена продукция ,да ти е помогнала с нещо ,да помогна преди години с един танкер развалена царевица ,която ставаше само за храна на рибите ,но май и те не я харесаха. Така ,че не ме пращай в Сибир, защото ако не са тези сибиряни ,България ще се превърне в Сибир,тогава ще те питам как се чувстваш . Глупак.

при положение че ще плащаме по пазарни цени то хич да не ви пука от кого ще я копуваме, който даде по малка доставна цена от него. Само , че туй не им отърва на руснаците и искат да изкупят всичкия газ на света и после само те да продават, ама ще я объркат

Еми много ясно нали трябва да има за предизбората кампания на столетницата

Все се чудя, а ако не беше подписал Овчаров анекса, какво щеше да стане. Мислите ли, че бат Путин щеше да ни търпи тарикатлъка. Искам да видя този, който ще му се опълчи! Спомнете си газовата криза с Украйна, откъдето минава много повече газ, отколкото през нашите газопроводи. Украйна се опитаха да се правят на тарикати, защото си мислеха, че Путин няма да спре газа за Европа, и украинците мислеха, че ще си разиграват коня, нооо май както винаги сметките са без кръчмаря/разбирай Путин/. Та малко по-полека с това, дали можеш да не подпишеш. Като се ербап от ГЕРБ, защо след като медиите писаха, че Южен поток, ще ни заобиколи, веднага пратиха министъра на посещение в Русия. Явно Путин показа, че няма да се съобразява с Бойко/което си беше ясно де/. Руската мечка е голяма!

vaikai se traykov za propusnati polzi, no zashto ne kazvash kakva cena sme plashtali za 1000 kubometra (dva pyti po-niska ot pazarnata). s tvoeto vaikane samo shte nakarash Moskva da ni trasne svetovnata pzarna cena - okolo $ 400

12

Доколкото си спомням, през 2006 в световен мащаб се измени цената на газа - на пазарен принцип и в зависимост от цената на нефта, и т.н. Изменението на цената на руския газ за Молдова през 2006 год. е от около 90 долара за 1000 куб.м. на 160 долара. Смята ли някой, че Русия и Газпром биха се съгласил да спонсорират България, след като за своя бивша република увеличават цената с 80%. Можете да проверите в нета, с колко бе промемена и цената на Украйна в края на 2006 год. - процентите са съизмерими.